Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10151) baratka87 válasza Gaben92 (#10150) üzenetére


baratka87
tag

Köszönöm szépen. Neten találtam róla infót és úgy néz ki tényleg ez a rossz, mert 2,34V-ot mértem a ground és a lpc clock között. Kell egy 100ohmos ellenállás és meglátom meddig bírja majd. Most sajnos nincs rá pénzem, hogy vegyek egy újat.

Köszönöm mégegyszer a segítséget.

(#10152) Gaben92 válasza baratka87 (#10151) üzenetére


Gaben92
őstag

Na igen 2.34V az rohadt sok. A clock ugye 3,3V de normál esetben 50% kitöltési tényezővel a multiméteren a felét kellene ennek látnod, szóval 1,65V-ot. Nyilván egy szkóp lenne a legjobb amúgy de a multiméter se rossz.

LPC Clock és ground közé kell egy ellenállás nálad és helyre jöhet. A 100Ohm-ot ne vedd kőbe vésettnek, 2,34V-hoz már simán lehet, hogy lejjebb kell menned akár 64Ohm-ra is de tippre azt mondanám, hogy a kettő között lesz valami. Szóval számíts egy kis kísérletezésre és szerezz be egy pár ellenállást. Én első körben tuti nem forrasztanék hanem próbapanelen vagy valamin ahol gyorsan lehet cserélgetni az ellenállásokat kikísérletezném.

Mindenesetre sok szerencsét hozzá és ha megcsinálod dobhatnál egy update-et. :)

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#10153) péjé


péjé
őstag

sziasztok,
pont a volume1 készül elszállni, jól emlékszem hogy van vmi rendszer migráció és lehet költözteni a telepített cuccokat? köszi

(#10154) morfondőr


morfondőr
őstag

Üdv!
Ha nem használok DDNS elérést csak myqnaplink-et és VPN-t, akkor kell nekem SSL tanúsítvány? Egyszerűen nem tudom telepíteni a Let's Encrypt-et, hiába nyitogatom neki a portokat.

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#10155) Addel válasza baratka87 (#10147) üzenetére


Addel
senior tag

Igen kéne hogy lásd a hdmi-n indulni a bios-t.
Én mikor memóriát cseréltem, úgy teszteltem le, hogy egeret és billentyűzetet dugtam usb-re, hdmi-re monitort, a bios-t átállítottam usb boot-ra és pendrive-ról futtattam Memtest86+ --ot.

(#10156) stefi1969 válasza cigam (#10141) üzenetére


stefi1969
tag

Köszönöm, sikerült myqnapcloud-al távolról elérni a NAS-t.
FTP protokollal hogyan lehetne elérni távolról a mappákat?

(#10157) cigam válasza stefi1969 (#10156) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

ftp beállítása

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10158) HollywoodBoy


HollywoodBoy
tag

Sziasztok!

Vettem végül egy TS-133 NAS-t. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Csak torrent-re és Plex szervernek használom, backup-ra nem. Mivel nekem a nappaliban van az eszköz, féltem hogy zajos lesz, de amikor nagyon pörög a HDD (4TB 5400rpm) akkor is alig hallom a TV mögött eldugva. A RAM és CPU értékek is egész jók szerintem. CPU-t alig használja bármi, a RAM használat eleinte magas volt (70-80%), de 3 fw frissítés után és miután kikapcsoltam a Qsync-et, hogy ne szinkronizáljon folyamatosan, utána leesett 30-40% körülire.

Vissza olvastam pár hónapot a fórumon és a leszűrtek alapján ezeket állítottam be:
- Gyári felhasználó letiltva (bár alapból le volt miután elkészült a saját felhasználóm)
- 1db 4TB-os statikus kötet (hagyományos konfiguráció) létrehozva (nem akartam "tárállománnyal", valamint vékony/vastag kötettel kínlódni, mert ha jól vettem ki azoknak főleg a pillanatképek készítése, RAID/több lemezes megoldások esetén van igazán jelentősége)
- Fix helyi IP beállítva a NAS-nak
- Gyári tűzfal beállítva ez alapján, valamint engedélyeztem 1 portot a torrentnek
- Qsync telepítve (fotó könyvtár szinkronba tartása végett a PC-vel) - de inaktiváltam és majd időnként futtatom csak, mert képes 2-300MB RAM-ot megenni alapjáraton.
- qBittorrent telepítve és beállítva ez és ez alapján
- Telepítettem Security Conseulor-t a vírusírtó miatt
- Telepítettem a PLEX szervert és beállítottam az alapértelmezett - 32400 - portra

A kérdéseim:
0. Biztonság szemponjából még szükséges valamit beállítanom szerintetek?

1. Az normális, hogy a Security Conseulor-os víruskereső 7-8 órát fut egy alig 1TB-os területre, ahol ráadásul azt is beállítottam neki, hogy "Gyors ellenőrzés"-t csináljon (csak a potenciálisan veszélyes fájlok)? Nem zavar végülis, csak emiatt nem akarom "kínozni" a gépet mindennap, inkább csak hetire állítottam.

2. Gondoltam bejelentkezem a QNAP fiókba, de amint megcsináltam a fiókot és bejelentkeztem, máris olyan érzésem van, hogy ki akarja nyitni a NAS-t a nagyvilág felé a DDNS-el. Ez a myQNAPcloud nem tudom milyen biztonságos. Viszont az értesítések miatt (lásd kövi pont), meg a Plex külső elérése miatt (lásd 5. pont) erre szükségem lehet? Vagy ahogy néztem VPN telepítése ajánlott? Azzal teljesen kiváltom ezt a myQNAPcloud-ot, vagy az emellett fut? Bocsánat de nagyon nem vagyok képbe. :B

3. Ti milyen értesítési módot használtok? Nekem a push és az azonnali üzenetküldés is szimpi, de mindegyikre azt akarja, hogy jelentkezzek be a QNAP fiókomba, viszont ennek kapcsán vannak aggályaim ahogy az előző pontban leírtam.

4. A qBittorrent WEB UI portját átállítottam, de ugye így az ikonja a NAS alól már nem jó helyre irányít. Ezt áttudom valahogy írni?

5. Plex kapcsán - kicsit off, bocsi:
PLEX-en keresztül szeretném bekapcsolni a megosztást, hogy 1 bizonyos személy az interneten keresztül (helyi hálón kívülről) elérje a Plex szervert néha. Ez a megosztás hogy működik? Miként lehetne biztonságos?
Ehhez hozzátenném, hogy saját routerem nincsen egyenlőre, csak a Vodafone gigabit-es routere, szóval nem vagyok eleresztve beállítások terén a router oldaláról.

6. Érdemes átállítani a PLEX szerver alapértelmezett portját valahogy, amiképp a qBittorrent esetében is megcsináltam? Vagy belső hálón mindegy, kívülről érdekes csak ha megcsinálom az 5. pontot?

Köszi ha válaszoltok a kérdéseimre, jó kis társaság gyűlt itt össze ahogy olvasgattam a topic-ot. :C :R

[ Szerkesztve ]

(#10159) morfondőr válasza HollywoodBoy (#10158) üzenetére


morfondőr
őstag

1. Na erre én is kíváncsi lennék, hogy más mit ír, mert nálam is órákig megy a víruskergető, pedig az előző TS-231-en 10 percen belül kész volt (4-5 TB adat mellett).

2. A DDNS-t kikapcsolhatod és csak a myqnapcloud linket használhatod. Ilyenkor a Qnap proxy szerverén keresztül tudsz kapcsolódni a NAS-hoz elvileg titkosított adatforgalommal. Ahogy látom megoszlanak a vélemények a szolgáltatásról, én használom, mert az a legegyszerűbb. VPN-el is megoldható minden, csak ahhoz kell telepíteni klienst minden használt eszközre, és a portokat is forwardolni kell.

3. Én létre hoztam egy gmail fiókot, amihez adtam hozzáférést a NAS-nak, így arról kapom az értesítéseket (e-mail). De lehet telepíteni telefonra a Qmanager appot, amivel push értesítéseket fogadhatsz.

5. Plex webes felületén jobb felső sarokban a villáskulcs ikonra katt, jobb oldali menüben "könyvtár-hozzáférés kezelése" , majd "Adjon hozzáférést a könyvtárhoz" gomb. A másik félnek kell hogy legyen Plex acc-ja és kiválaszthatod, hogy melyik könyvtárakat akarod vele megosztani.

6. Én átállítottam az alapértelemezett portot, nem tart semmiből, működik.

Plex-el kapcsolatban egy furcsaságom azért van: weben nem érem el kívülről, csak alkalmazással (legyen az TV, telefon vagy PC app), viszont úgy teljesen jól működik. Igazából nem zavar, mert talán még így biztonságosabb is, viszont az okát nem tudom.

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#10160) Qtya123 válasza HollywoodBoy (#10158) üzenetére


Qtya123
őstag

1: Nálam is ezer év volt a vírusellenőrzés a majdnem üres HDD-n.

4: Nem tudom át lehet-e állítani, én úgy szoktam elérni, hogy csináltam neki egy könyvjelzőt a böngészőben.

Elejéhez:
Nekem a 7200 RPM WD80EFBX elég hangos, 5400 RPM HDD-vel valóban halk volt. De a 7200 RPM miatt költözött a szekrénybe...

Memória használatodra kíváncsi leszek. Én a mai napig szenvedek azzal, hogy egy idő után (1 hét folyamatos üzem felett) elkezd a memória zabálódni, felmegy 86%-ig is és az erőforrás figyelőben nem jelzi semelyik folyamathoz, hogy zabálná.
Majd pár hét múlva jelezz vissza légyszi, hogy Te tapasztalsz-e ilyet.
Mikor újraindítom, akkor teljesen jó, visszamegy 20-30% közé a memóriahasználat, de szépen elkezd telítődni, ahogy telnek a napok.
Kínomban időzítettem, hogy hetente egyszer induljon újra. Így sosem lassul be, de nem elegáns megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#10161) cigam válasza HollywoodBoy (#10158) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

- Gyári tűzfal beállítva ez alapján, valamint engedélyeztem 1 portot a torrentnek

:F A fotó csak egy példa volt, kiragadva a kontextusából nem szabad mintaként használni. Pl. a fotón nyitva van egy torrent port(csoport), akkor miért enegélyeztél még1-et, ill. miért nyitottad ki a azokat amiket nem használsz?

- Qsync telepítve (fotó könyvtár szinkronba tartása végett a PC-vel) - de inaktiváltam és majd időnként futtatom csak, mert képes 2-300MB RAM-ot megenni alapjáraton.

:F Na és? Nem azért van benne 2GB RAM, hogy tele legyen, hogy kihasználja?

0. Célszerű a frissítés értesítéseket bekapcsolni, vagy automatikusra állítani. Általában biztonsági javításokat tartalmaznak, vagyis mind a rendszer, mind a programokat érdemes frissen tartani.

1. Nem a kapkodásáról híres, szokták volt mondani jó munkához idő kell... Ez nem a NAS op.rendszerét vizsgálja át vírusfertőzés után, hanem a NAS-ontárolt fájlok között kutat. Ha pl. csak videókat tárolsz/töltesz le, felesleges a használata.

2. A DDNS-től nem válik nyitottabbá az internet felé. Csak a Qnap-ot kikerülve, közvetlenül is eléred névvel. A Plex elérése ettől független, mert az meg a plex fiókon keresztül éred el. A VPN-re semmi szükséged, hacsak nem akarod elérni a belső hálózatod többi gépét.

3. Beállítod kedvenc leveleződ postafiókját(iCloud, live.com, gmail,...), és azon keresztül küldesz leveleket magadnak. Persze én az íméleket preferálom. Ha neked a pushkell, hát beállítod azt.
Az értesítési központ pontosan hol kéri a Qnap fiók meglétét?

4. Nem használok qbittorrentet, de a problémát sem értem. Böngészőben rakod a kedvencek közé és kész. Miért a NAS felületéről próbálod megnyitni a qbittorrent webes felületét?

6. A NAS tűzfalán ki kell engedni, megcsinálni a portforward-ot a routeren. Nem érdemes megváltoztatni a pontokat, mert nem fog tudni kommunikálni a Plex szerverrel, és a távoli elérés meghiúsul.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10162) HollywoodBoy


HollywoodBoy
tag

Szerk.: bocs a képek lemaradtak.

Köszönöm mindannyiótoknak a gyors választ! :R

0. Jelenleg úgy használom a frissítéseket, hogy az alkalmazás frissítéseket automatikusan telepíti, de a fw. frissítés kapcsán előbb értesít és nem telepít azonnal (mielőtt felrakom az új fw. verziókat lehet körbe nézek majd előtte, hogy van-e rá panasz).

1. Víruskereső akkor ilyen lassú, rendben, megértettem. Heti egyszer azért ráeresztem biztos ami biztos mert van pár egyéb fájl is a videókon kívül, viszont akkor szelektálom csak azokra a mappákra amiben előfordul más típusú fájl is. Azt pedig nem gondoltam, hogy a NAS fájlrendszerét ez nem vizsgálja, de értem akkor, köszönöm!

2. Rendben, akkor megnyugottam, hogy használhatom ezeket a szolgáltatásokat ha akarom (myQNAPcloud és DDNS) és VPN-re ezek alapján nincs szükségem mert a belső hálózatom többi tagját nem akarom elérni. Viszont akkor itt nagy tévedésben voltam, mert azt gondoltam, hogy ezek megléte elengedhetetlen a Plex szerver külső megosztásához.

3. Beállítom akkor a push-t, vagy az azonnali üzenetküldést nekem azok szimpik.
Egyébként itt kéri:

4. Persze én is csináltam könyvjelzőt és úgy használom, de zavar, hogy halott a gyors elérési ikon linkje és gondoltam ha van rá egyszerű mód gyorsan átállítom... de ez valóban nem fontos, csak szépség hiba.

5. Itt is tévedésben vagyok szerintem... Nem használtam korábban ezt a Plex-es megosztást. Ezek szerint a Plex szerver elérése interneten keresztül és a valakivel megosztás az 2 külön dologként tud működni. És ez az utóbbihoz csak az a feltétel, hogy akit meg akarok hívni legyen Plex fiókja és a beállításokban felvegyem Őt. Viszont ebben az esetben nem értem, hogy miként fér majd technikailag hozzá a NAS-omon tárolt média tartalomhoz ha nincs engedélyezve, hogy az internet felől elérhető legyen a Plex szerver. De itt (is) látszik milyen hiányosak a hálózati ismereteim... :B
Egyébként most nézem, hogy a hozzáférés korlátozáshoz Plex Pass kell, és arra nem akarok előfizetni, szóval marad a 6. pont ha meg akarom osztani a szerver tartalmát.

6. Köszönöm a LINK-et a beállításhoz. Megpróbálom megcsinálni, remélem sikerül.

@morfondőr:
Nem lehet, hogy azért nem megy neked kívülről a Plex (csak az alkalmazással), mert nem jó range-be állítottad a külső portot, vagy éppen a belső portod nem az alapértelmezett 32400?

@Qtya123:
A memória használat kapcsán majd jelentkezem! Úgyis figyelgetni akarom a Qsync miatt is.
Egyébként pont a Te tapasztalatod miatt vettem végül 5400-as HDD-t, mert olvastam a korábbi kommentedet a zajról. :D Persze neked a szekrényes dolog jól jött, de én kihagynám a fabrikálást ha lehet. Szóval köszi, hogy megosztottad! :R

@cigam:
A fotó csak egy példa volt, kiragadva a kontextusából nem szabad mintaként használni. Pl. a fotón nyitva van egy torrent port(csoport), akkor miért enegélyeztél még1-et, ill. miért nyitottad ki a azokat amiket nem használsz?

Persze nem úgy értettem, hogy azt állítottam be ami a képen van pontosan, hanem a logikát követtem. Csak 1 port van engedélyezve a torrentnek és főleg az alsó kettő sor volt érdekes számomra (mindent tilt, kivéve a magyar címeket).

Na és? Nem azért van benne 2GB RAM, hogy tele legyen, hogy kihasználja?

De igaz, azért van benne, igazad van. Csak nem akarom, hogy más elől ami fontosabb (pl. több tucat torrent futtatása qBittorrentben) "megegye" a memóriát egy ilyen számomra harmadlagos folyamat. De végülis lehet azt csinálom, hogy engedélyezem és meglátom 1-2 hét alatt hogy alakul a memória fogyasztás emiatt. :R

[ Szerkesztve ]

(#10163) morfondőr válasza HollywoodBoy (#10162) üzenetére


morfondőr
őstag

A Plex külső hozzáféréséhez nem kell a NAS-hoz hozzá férned, mert a Plex a saját szerverét használja. Tehát ha a Plex portjai ki vannak engedve és engedélyezed a beállításokban a távoli hozzáférést, akkor mennie kell. A router tűzfalán és a NAS tűzfalán (QuFirewall) is engedni kell a portokat, mert az is megfogja (gyakorlatilag mindent is megfog, és marhaára nehézkes a kezelése, mert mindent tudnod kell, hogy mit merre. Milyen lehetetlen dolog is lenne, ha kiírná, hogy mit fogott meg és lenne mellette egy engedélyezés gomb?! :F És akkor nem kellene wireshark-ból kibogozni, hogy mik szeretnének ki-be jönni).
Nem zavar, hogy a webes felületen nem érem el, mert úgysem nagyon akarom. Ha valamit nézek, akkor inkább alkalmazással, az meg stabilan megy. Ha meg végképp kell a szerver beállításokat távolról babrálni (az nem megy alkalmazással), akkor meg VPN (Tailscale) és úgy jó.

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#10164) stefi1969 válasza cigam (#10157) üzenetére


stefi1969
tag

A NAS távoli eléréséhez ftp-n kell állítani a routeren?

(#10165) cigam válasza stefi1969 (#10164) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Persze. A routeren a 20 és 21-es portot továbbítani kell a NAS-ra. A NAS tűzfalán meg kiengedni ezeket a portokat.
Mivel elég sok robot keres a szabványos portokon, célszerű a külső portot valami random számra módosítani. Pl. a külső 4396-os portot a belső 21-es portra irányítani. (a 20-ast elhagyva passzív kapcsolattal ugyanúgy elérhető marad az ftp kapcsolat)

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10166) stefi1969 válasza cigam (#10165) üzenetére


stefi1969
tag

Nekem így néz ki a router beállitása a portátirányitáshoz. A külső portot hova kell beírjam? Ez az a port amit a böngészőbe kell beírjak a kettőspont után?

(#10167) cigam válasza stefi1969 (#10166) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

WAN port: Az internet felöl nézve ez a "bejövő", ezt látja a nagyvilág. -» 4396
LAN port: A helyi hálózat port száma. -» 21

Így a helyi hálón simán eléred az ftp-t a szabvány 21-es porton, és az internet felöl a ddns-nben megadott címeden (vagy a myqnapcloud-on), és ilyenkor a portszámnak 4396-ot kell beállítani az ftp programban.

Ezt a porttovábbítást úgy kell elképzelni, mintha a bejáratnál lenne 65535 ajtó. A portforfwardal kinyitod a 4396. ajtót, és aki azon az ajtón bejön (Az ftp program próbál kapcsolatot létesíteni), a belső hálózatodon a NAS 21-es portjához(az ftp szerverhez) fog jutni.

Igen, az url-ben a kettőspont után adod meg a portszámot pl. http://ip.cím:portszám
Sajna ma már egyik ismertebb böngésző sem támogatja az ftp protokollt.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10168) morfondőr


morfondőr
őstag

Ismét egy kis Tailscale update:
Végre nem csak telefonon és a gyenge munkahelyi wifin tudtam tesztelni, beállítottam egy Qsync mappaszinkront egy távoli gépen.
Itt a Qsync sebességtesztje:

Itt pedig a távoli gépen egy speedtest:

A NAS egy 1000/1000 hálózat mögött van, látható, hogy tailscale-el gyakorlatilag a kliens gép hálózatát ki lehet maxolni.
Mivel itt nem kell semmilyen port forward (csak a csodálatos qufirewall-t kell belőni) és az új verzióval "just works" státuszba lépett, ezért nem keresgélek tovább a megoldások között, ez bőven jó lesz.

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#10169) stefi1969


stefi1969
tag

Sziasztok,
iyenkor mi a teendő? Valamit nagyon elrontottam.
Újraindítottam a NAS-t, ismét ellenőriztem a Malware Remover programmal, ismét megtalálta

(#10170) morfondőr válasza stefi1969 (#10169) üzenetére


morfondőr
őstag

PC-n nem futtattál valami víruskergetőt? Lehet onnan mászik vissza a NAS-ra.

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#10171) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Vettem egy nJoy Keen 600 UPS-t, de ezt sem látja a NAS. Viszont cserébe olcsó volt

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#10172) cigam válasza stefi1969 (#10169) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Milyen szolgáltatásokat publikáltál az internet felé?
ddns-el vagy mayqnapqloud-al éred el?
A legfrissebb QTS-t használod?
Tiltsd le az internet felöl elérhető szolgáltatásokat.
Nyiss egy hibajegyet, hogy segítsenek a problémádon.

morfondőr
A samba megosztáson keresztül káros programot bejuttatni a QTS-be nem kis mutatvány lenne. Pláne egy víruskeresővel.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10173) stefi1969 válasza cigam (#10172) üzenetére


stefi1969
tag

A ddns és a myQNAPcloud Link is aktív.
A NAS-t távolról egy ilyen linken érem el: https://***.myqnapcloud.com/cgi-bin/
QTS 5.1.0.2348 van a NAS-on de amint belépek ezt a hibaüzenetet kapom: Nem lehet frissíteni a rendszert, további információ a rendszeresemények naplójában található. Hibakód 104. Ott viszont nem találok semmit amit erre utal.
Én a QBittorrent kliensre gyanakodom. Portátirányítást csináltam a routeren és a tegnapi eset óta a tűzfalon is szigorítottam a bejövő kapcsolatokon. Most óránként körülbelül 20 ezer kapcsolatot blokkol.
Annyi előrelépés történt, hogy a fertőzést sikerült eltávolítani és a Malware Remover nem talál semmit. Az antivírust is átfuttattam, az sem talált semmit.
Tudom, hogy valamit én rontottam el. A tűzfalbeállításra gyanakodom.
A tűzfalnak nem kellett volna blokkolja az IP címeket is ha többször sikertelen a bejelentkezés? Kíváncsiságból csinálok egy elfogást aztán wiresharkkal megpróbálom megnézni honnan jönnek ezek.
A hibajegyet ezen a linken kell nyitni?
https://service.qnap.com/hu-hu/user/support

(#10174) cigam válasza stefi1969 (#10173) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Ez fura. Nálam QTS 5.0.1.2376 fut, (04.21-én frissült, szóval ezt már neked is meg kellett volna kapnod)

Mármint a NAS WEB-es felületet? Miért publikáltad? Mi nem ér rá a konfigurálás addig amíg hazaérsz? Tippem szerint innen csúszik be valami.
Ideiglenesen - bár szerintem jobb ha örökre - tiltsd le.

A qbittorrent is lehet problémás, bár nem valószínű. Hol szerezted be?

20e kapcsolat? Vagy valaki rád kattant, vagy valamit nagyon rosszul állítottál be a tűzfalon.

Igen azon a linken lehet jelenteni a problémát.

Az nem jelenti azt, hogy a fotón is látható módon a vezérlőpult -» Biztonság fülén beállított limitet elérték. Alapértelmezetten 1 percre, 5 bejelentkezésre van állítva, és az is csak 5 percig blokkol.
Plusz nem vagyok róla meggyőződve, hogy a NAS admin felülete is ide számít. Szerintem itt a WEBszerverre gondoltak, és nem a NAS WEB-es feületére, de lehet tévedek.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10175) Pille99 válasza Speeedfire (#10171) üzenetére


Pille99
tag

Nekem is Njoy van és felismeri, bár gyártmánynak INNO TECH-et ír.

(#10176) stefi1969 válasza cigam (#10174) üzenetére


stefi1969
tag

Lehet azért nem tudom frissíteni a QTS-t mert a 5.1.0.2348 egy beta verzió?
Manuálisan sem tudom frissíteni a QTS 5.0.1.2376-ra.
A QBittorrent 4.4.5.0 verzióját telepítettem a QNAPClub Sore-ból.
Elvégzem a beállítást amit javasoltál.

(#10177) cigam válasza stefi1969 (#10176) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Pont kérdezni akartam, hogy bétázol, vagy eltévedt az egyes a verziószámban.
Láthatóan örülsz, ha éppen működik valami, de akkor miért szivatod magad a bétával?!

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10178) cigam válasza cigam (#10177) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Próbáld meg letölteni a NAS-nak megfelelő firmware-t.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10179) stefi1969 válasza cigam (#10178) üzenetére


stefi1969
tag

Köszönöm. Sikerült letöltsem és telepítsem. Kikapcsoltam a portátirányítást a routerben és most normalizálódott a tűzfal által megfogott próbálkozások száma is. Egyenlőre úgy néz ki, hogy a NAS nincs veszélyben. Többé nem foglalkozom beta verzióval, legalább ezt is megtanultam. A QBittorrent és a tűzfal még kihívás marad számomra mert így sokkal lassabb a feltöltés. Valahogy erre is megoldást kell találjak.
A NAS-ra lehetne más forrásból is telepíteni, például egy biztonságosabb QBittorrentet?

(#10180) Speeedfire válasza Pille99 (#10175) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Melyik njoy? Lehet valami fw frissítés kellene neki?

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#10181) Qtya123 válasza Pille99 (#10175) üzenetére


Qtya123
őstag

Nekem FSP van, az is ugyanezt írja ki. Meg annyit, hogy az állapot Normális. Azt pl nem írja, hogy mennyi a várható készenléti idő.

De rendben leállítja és elindítja a NAS-t.

[ Szerkesztve ]

(#10182) Pille99 válasza Qtya123 (#10181) üzenetére


Pille99
tag

Nekem, se írja ki, de rendben működik.
Az előző APC volt, az kiírta.

(#10183) Pille99 válasza Speeedfire (#10180) üzenetére


Pille99
tag

NJOY Code 800

(#10184) magyar895


magyar895
csendes tag

üdv!
A QVR pro beállításban szeretnék segítséget kérni.
Lecseréletem a bejáratnál lévő kamerámat egy Imou cruiser 4mp-re.
Ami eddig volt fen tökéletesen működött, jöttek telóra az értesítések mozgásról, idővonalon is visszanézhetőek voltak a különböző mozgásérzékelésekkori események.

Az új kamera viszont valamiért nem lát mozgást történjék bármi is.....

A kamera jól van felkonfigolva elméletielg mert asztaligépen is látom és tudom vezérelni a kamerát illetve telón is.
Az esemény így van beállítva:

Detektáló a kamera, típus az mozgás (kis ember hátán a téglalappal :D )
ehhez kétféle esemény van társítva: egy videórögzítés és egy push üzenet, amihez a megfelelő felhasználó van rögzítve.

kameránál be van pipálva az event és a regural rögzítés is

Sajnos a kamera semmi mozgást nem detektál, idővalon nulla esemény értesítések között szintén.

Valami tipp mit csináltam rosszul?

(#10185) Speeedfire válasza Pille99 (#10183) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Köszi :R

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#10186) Speeedfire válasza Speeedfire (#10185) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Felraktam még egy qnapclub usb driver-t is pedig. :U

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#10187) cigam válasza stefi1969 (#10179) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

A torrent portjait nyugodtan megnyithatod.

magyar895
Benne van a kompatibilis listában? fw frissítés?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10188) stefi1969 válasza cigam (#10172) üzenetére


stefi1969
tag

Elnézést a következő, valószínűleg nagyon buta kérdésért. Több helyen olvastam, hogy a NAS ne csatlakozzon közvetlenül az internethez mert ez komoly biztonsági kockázatot jelent. Ez pontosan mit jelent?

(#10189) Ear001 válasza stefi1969 (#10188) üzenetére


Ear001
addikt

A Nas önmagában nem igazán tud a netre csatlakozni, kell elé egy router. A Nas portjainak a net felőli közvetlen elérése lehet veszélyes, ezért érdemes tűzfalazni, a megszokott portokat átirányítani, stb.

(#10190) Multibit válasza Ear001 (#10189) üzenetére


Multibit
veterán

Vagy még inkább érdemes port forward helyett VPN-t használni.

(#10191) cigam válasza stefi1969 (#10188) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Amiért az összes többi eszközt(pl. az otthoni PC-d) is veszélyes, felesleges kitenni közvetlenül az internetre.
Pl. ha közvetlenül az internetre teszed ki, minden egyes szolgáltatás bárki számára elérhetővé/támadhatóvá válik. Legyen az az admin felület, vagy bármelyik másik szolgáltatás. Pl. sanszos, hogy téged is a publikus admin felületen keresztül fertőztek meg, de a Samba megosztásokat is "bárki" elérheti az interneten, hiszen te sem éred el másképpen a NAS-t, hanem csak a publikus IP címe alapján. Márpedig a samba-t nem arra találták ki, hogy az internetes fájlmegosztást szolgálja. Tálcán kínálod fel magad a "kíváncsi" embereknek.

Persze a tűzfal megfelelő beállításával csökkenthető a kockázat, de pl. pont az alap feladata, a belső hálózat kiszolgálása fájl/okosotthon/stb...szerverként, értelmezhetetlenné válik.

Egy internetre kitett eszközt percek alatt megtalálnak a bot-ok, és elkezdik támadni az ismert portokon protokollokon keresztül.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10192) magyar895 válasza cigam (#10187) üzenetére


magyar895
csendes tag

Ott a pont!
A kompatibilitásiban nins benne, így gondolom ez okozhatja a gondot. Habár ezt leszámítva minden megy (PTZ is ). Így detektálóként nem a kamerát hanem a QVR prot-t állítottam be , és így már működik. Ami érdekes, hogyha a QVR pro és nem a kamera a detektáló, akkor nem tudok kiválasztani 2560X1440-es felbontást adatfolyamnak csak 1920*1080-t max.
Az mondjuk más kérdés, hogy csináltam néhány képmentést és videófelvétel 1440p és 1080p ben is, öszvetésként és kicsit megdöbbentő volt, hogy nem hogy nem jobb vagy ugyanolyan, hanem roszabb a felvétel magasabb felbontáson :(. Hát na, még se egy hikvision, de ettől egy kicsit többet vártam volna.

(#10193) cigam válasza magyar895 (#10192) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

A képminőségnek csak egyik előfeltétele a felbontás. Sokkal érdekesebb a bitráta, és a tömörítés algoritmusa.
Pl. A kamerát be tudod úgy állítani, hogy eleve a qvrpro által igényelt felbontásban streameljen? Ha 1920x1080-ban kapja a stream-et, felvételkor nem kell újrakódolni, hogy 2560-as felbontásból 1080-at készítsen. Egy próbát megér.
Persze elképzelhető, hogy ettől függetlenül mégis újra akarja kódolni, de egy próbát megér.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10194) Laca0


Laca0
addikt

Sziasztok!
Korábban gyakran használtam a SpeedTest nevű QNAPCLUB-os appot, de most nem működik. Frissítettem 4.5.0.1 verzióra, de ugyanúgy nem megy. Az appcenter azt mutatja, hogy fut, de megnyitásra csak hibaüzenet jön fel.
Mi lehet a baja? Esetleg van más alkalmazás, amivel egyszerűen lehetne a sebességet tesztelni?
QTS 4.3.6.2232

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#10195) cigam válasza Laca0 (#10194) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Miért nem elég a gépen megmérni? Vagy közvetlenül kitetted az internetre?

openspeedtest?

Ha nem írod le pontosan/fotózod le a hibaüzenetet? Konkrétumok nélkül miből/hogyan találjuk ki mire panaszkodik?

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10196) Laca0 válasza cigam (#10195) üzenetére


Laca0
addikt

Csak azért nem tettem be képet, mert semmi informatív nincs a hibaüzenetben.
A IP cím/speedtest meghívásakor ez jelenik meg:

Arra használom, hogy a hálózat, wifi, vpn sebességét teszteljem.
Container nincs ezen a NAS-on, ez csak egy TS228-as.

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#10197) cigam válasza Laca0 (#10196) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

engedélyezed az SSH-t, és terminálból lefuttatod, csak a megfelelő verziót töltsd le.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10198) Laca0 válasza cigam (#10197) üzenetére


Laca0
addikt

És ezen melyik linux van? Nem találok róla leírást. Rápróbálgattam az ismert package manager parancsokra, de egyik sem működik.

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#10199) cigam válasza Laca0 (#10198) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

MIndegy, az a lényeg hogy Linux, és ARM processzor. Nálam a TS231-en az aarch64 verzió futott le.
- Letöltöd, és kicsomagolod a .tar fájlt
- pl winscp-vel felmásolod a fiókodba a bináris fájlt (speedtest)
- belépsz egy terminálemulátorral, pl. putty
- futtathatóvá teszed: chmod +x speedtest
- elindítod a mérést:
$ ./speedtest --progress=no

Speedtest by Ookla

Server: ZNET Telekom Zrt. - Zalaegerszeg (id: 9744)
ISP: Vodafone Hungary
Idle Latency: 14.61 ms (jitter: 1.19ms, low: 13.52ms, high: 18.16ms)
Download: 509.45 Mbps (data used: 581.5 MB)
195.20 ms (jitter: 56.36ms, low: 15.16ms, high: 345.04ms)
Upload: 21.03 Mbps (data used: 26.6 MB)
32.66 ms (jitter: 3.56ms, low: 12.50ms, high: 106.98ms)
Packet Loss: 0.5%
Result URL: https://www.speedtest.net/result/c/c2752801-c4f6-4adb-a681-231943df1a30

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10200) Laca0 válasza cigam (#10199) üzenetére


Laca0
addikt

Tanúsítványokat keres:
[~] # ./speedtest --progress=no
/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt - NOT FOUND
/etc/pki/tls/certs/ca-bundle.crt - NOT FOUND
/usr/share/ssl/certs/ca-bundle.crt - NOT FOUND
/usr/local/share/certs/ca-root-nss.crt - NOT FOUND
/etc/ssl/cert.pem - NOT FOUND
[2023-05-08 18:09:49.766] [error] Configuration - Problem with the SSL CA cert (path? access rights?) (UnknownException)
[2023-05-08 18:09:49.766] [error] Configuration - Cannot retrieve configuration document (0)
[2023-05-08 18:09:49.766] [error] ConfigurationError - Could not retrieve or read configuration (Configuration)
[2023-05-08 18:09:49.767] [error] ConfigurationError - Could not retrieve or read configuration (Configuration)
[error] Configuration - Could not retrieve or read configuration (ConfigurationError)

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.