Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#98651) Ctrl+Alt~Del válasza Wesder (#98616) üzenetére


Ctrl+Alt~Del
senior tag

...és még a bizniszben sem vagy olyan jártas. :D

Természetesen van olyan akvizíció, ami később nem lesz anyagilag rentábilis, nevezzük "rossz stratégiai döntésnek". Tucatszám fordulnak elő ilyenek. Sőt, olyan is van, amiről előre tudják, hogy nem rentábilis, mégis meglépik valamilyen más, stratégiai célból, pl. market share szerzés céljából, aztán utána jön a jó kis restructuring.

[ Szerkesztve ]

W | W | H | W | W | W | H

(#98652) Ctrl+Alt~Del válasza .LnB (#98650) üzenetére


Ctrl+Alt~Del
senior tag

:DD :C

W | W | H | W | W | W | H

(#98653) KaitouP válasza Ctrl+Alt~Del (#98649) üzenetére


KaitouP
Topikgazda

Ráadásul magyar a program, nemzeti nagyjaink egyikének, Charles Simonyinak köszönhetjük!!! :D ;]

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#98654) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Mostantól van PlayStation-Discord integráció. Ez egyelőre még csak annyit jelent, hogy Discord kiírja, hogy mivel játszunk. Discord app később várható a korábbi hírek szerint.

Live-Die-Respawn

(#98655) Raga válasza oriic (#98654) üzenetére


Raga
senior tag

Akkor ennek nem is értem jelenlegi formájában mi értelme van

(#98656) KaitouP válasza Raga (#98655) üzenetére


KaitouP
Topikgazda

Hogy kiírja Discordon, hogy mivel játszol. Szóval vagánykodhatsz. Mit nem értünk? ;]

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#98657) KaitouP


KaitouP
Topikgazda

Remélem lesz látható koszolódás is, mert anélkül nincs értelme a washy-washynak. :D (DLC-ben meg lehetne olyan hogy bögyös csajok mossák a kocsit. :DDD )

[ Szerkesztve ]

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#98658) Szabi® válasza .LnB (#98648) üzenetére


Szabi®
addikt

Ez kissé sarkítva van, egyáltalán nem lenne neki muszáj most szórni a maniókát stúdiókra.
A Nintendo sem szórja, és szépen elvan a címeivel. A jól bejáratott címeivel ad el 100 milliós tételben konzolt. Az ő árukapcsolása egyszerű, mint a faék. Akarsz Máriozni ? Vegyél Switchet ...
Nem látom annak okát, ez miért ne mehetne így a Sony portáján is. Neki egy dolgot kell csinálni, amit eddig is csinált. Konstans jó minőséget lerakni az asztalra. És szépen eléldegél, ahogy eddig is.

(#98659) echterion


echterion
nagyúr

Tegnap este végre bele tudtam kezdeni a Tsushima DC-ba. Hát ez valami beszarás hangulata van. Ha közelebbről megnézzük, akkor nyilván "csak" egy AC klón, de így az első két óra alapján az összképet tekintve nagyon ott van, minden részlet a helyén, a kor hangulata is átjön. Mindent elmond róla, hogy párom, aki nem szereti a játékokat, ott ragadt mellettem végig, nézte és azt mondta, mintha egy filmet nézne.

**********

(#98660) .LnB válasza Szabi® (#98658) üzenetére


.LnB
titán

Még azt sem teheti meg a Sony, hogy exkluzívvá teszi a Bungie játékait. Mert akkor az MS azt mondja, hogy oké, akkor a Activision Blizzard portfólióból is exkluzívvá teszünk 1-2 címet. És ha ez mondjuk a COD lenne, és benyelik a veszteséget, akkor úgy csinálnának mint a Nintendo. Akarsz COD-ozni? vegyél Xbox-ot (vagy PC-t). Kissé sarokba van szorítva a Sony.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#98661) NyMRooD válasza Szabi® (#98658) üzenetére


NyMRooD
őstag

Az a különbség, hogy ha megnézed a két konzol játék eladási listáját akkor switch-en az első 10 helyen lesz kb 10 Nintendo cím 10-40 milliós eladással, ps-en meg 4 Sony cím 10-20 milliós eladással (ne a wikipediat nézd nem naprakész). Szóval egy Sony konzol nem tudná tartani a mostani ~100 milliós eladásokat (egy generáció alatt) ha az MS elszívná előle a levegőt, így előre menekülnek és megprobalják megakadályozni.

u. i. Nem azt mondtam, hogy nem lenne nyereséges a ps a Sony-nak, csak szerintem közel sem lennének ilyen jó eladása

Szerk. Nintendo úgy adott el 100+ millió switchet, hogy nincs rá CoD, a Sony ps4 - ből úgy adott el 100+ milliót, hogy volt CoD és volt jatekmódra, dlc-re exkluzív deal.

[ Szerkesztve ]

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#98662) hombre[EU] válasza .LnB (#98648) üzenetére


hombre[EU]
veterán

szerintem megéri a pénzét a bungie. onnan kipattanhat bármikor kultjáték, évtizeden keresztül több százezres concurrent playerrel, akiknek a nagyrésze dobálja a játékba a casht. a kategóriájában a legmagasabb minōséget képviseli, kiadó-fejlesztō, 800+ staffal. nem kapsz "ōsi, drága" ip-ket viszont tutira nem fallout76 vagy cod vanguard lesz a köv. projektjükbōl :D

Life, Uh, Finds A Way

(#98663) vonSux válasza .LnB (#98660) üzenetére


vonSux
őstag

A történelem azt mutatja, hogy nem feltétlenül tesz rosszat egy cégnek, hogy ha lépéskényszerben van (a Sony is volt már hasonló helyzetben). A többi egyelőre puszta találgatás lehet a részünkről. Ahogy látom kinek-kinek vérmérséklete, és hát érzelmei alapján…

(#98664) oriic válasza hombre[EU] (#98662) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Már a Destiny2-vel is napi szinten kb 600+ ezren játszanak, szóval a Bungie-t nem kell félteni. Főleg ha valami még nagyobbat terveznek a jövőben.

Live-Die-Respawn

(#98665) Szabi® válasza NyMRooD (#98661) üzenetére


Szabi®
addikt

Akkor ezen analógia mentén igaz az Ms-re is, hogy nem a gamepass miatt vesznek boxot, 60~ millió box felhasználóból csupán 15-18 millió gamepass előfizető van ...
Elsősorban még mindig azalapján vesznek sztem konzolt, hogy eleve milyen konzollal kezdték a "karriert", második helyre pedig tevődnek a címek, és azok minősége.
Az egyik ismerősöm azzal érvelt amikor megvette anno a One-t, hogy ő akkor szerette meg a brandet, amikor megvette sok-sok évvel előtte a Classicot. Sokan lehetnek így.
Ez olyan, mint amikor az emberek megvesznek egy ruhamárkát, mert már megszerették. És pont.
Az Xbox One éra legtöbbet eladott játéka a Forza Horizon 4 volt, 10 millió példányban. Akkor ez ugyanúgy tendál, mint a példád :)
Összetettebb ez attól, hogy a Cod-ot ki uralja, hol van gamepass, és kinél van sok stúdió.
Az abszolút laikus gamer, aki csak szeretne picit pötyögni a konzolján, az ezeknek az információknak a negyedével sem rendelkezik. Csak vesz valamit, és játszik.

[ Szerkesztve ]

(#98666) .LnB válasza vonSux (#98663) üzenetére


.LnB
titán

Persze, persze. Én se gondolom, hogy rossz lenne. Nem is temetem a Sony-t, csak a gondolataimat írtam le. :) Azt meg nem szabad elfelejteni, hogy az eddigiek alapján, nem ugyan az, ha valakit az MS, vagy a Sony vásárol fel. Utóbbi még mindig sokkal biztatóbb. Majd kiderül, hogy az MS megváltozott e.

hombre[EU]
Szerintem fel lett strófolva az áruk. És egy Take-Two vagy Square felvásárlás nagyobbat szólt volna. Ebben én most csak azt látom, hogy olyan gárdát vettek, akik értenek az FPS műfajhoz.

Nekem a Bungie felvásárlásnál még az is érdekesebb lett volna, ha csak a Metal Gear Solid IP-t veszik meg. ;]

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#98667) Szabi® válasza .LnB (#98660) üzenetére


Szabi®
addikt

Én a Bungie-t eleve meg sem vettem volna. Vagy nagyobb volumenű stúdiót, vagy semmit. Vagy bővíteném a meglévő, jól bejáratott stúdiók létszámát profi programozókkal, engineringekkel stb. akármivel.

(#98668) bbuffy válasza oriic (#98664) üzenetére


bbuffy
senior tag

Simán lehet hogy van vmi a tarsolyban már, csak nem tereget a Sony. A meglepetés ereje mindennél jobb tud lenni.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#98669) oriic válasza bbuffy (#98668) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

A Bungie már évek óta dolgozik egy teljes új játékon erről voltak már hírek. Itt igazából valszeg kapnak egy nagy löketet (akár anyagilag is), hogy minél hamarabb megtudjuk, hogy miről is van szó.

Live-Die-Respawn

(#98670) wolf13 válasza KaitouP (#98657) üzenetére


wolf13
őstag

Én normális AI-t is szeretnék :D
Mert ha olyan lesz mint a GTs-ben, az kevés. Mennek csak a sínen a megadott köridőkkel, mindegy , hogy keresztbe állva ott vagyok, ki nem kerülnének.

(#98671) Lackooo84 válasza ProEvoFan (#98645) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Azért telefonod biztos van... :U

The Truth is out there...

(#98673) KaitouP válasza wolf13 (#98670) üzenetére


KaitouP
Topikgazda

Pontosan ezért volt jó a GT Sport, mert nem a tufa AI ellen mentél. Azért az eddigi GT játékoknak soha nem volt erősségük ez, szóval meglátjuk.

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#98674) balazs025 válasza Szabi® (#98667) üzenetére


balazs025
senior tag

Csakhogy a Sony meglévő stúdióinak pont abban nincs tapasztalata, amiért a Bungie meg lett véve. Azt meg még megfelelő emberekkel sem tudják egyik pillanatról a másikra megváltoztatni. Meg miért is tennék? Azok a stúdiók abban jók, amit és ahogyan csinálnak. De ezt Jimbo el is mondta.

(#98675) lo_jo válasza balazs025 (#98674) üzenetére


lo_jo
senior tag

Pontosan, sokan nem számolnak vele, de ilyenkor nem csak IP jogokat és alkalmazottakat "vesz" a Sony, hanem sok évnyi tapasztalatot FPS és GaaS terén is.

Ahogy az is igaz, hogy egy ilyen üzlet nem napok alatt jut el arra a szintre, hogy bejelentsék. Az Activision Blizzard deal is húzódik jó régóta (elég csak megnézni, hogy az MS gyakorlatilag a botrány előtti részvényárfolyamot fizette ki, Phil pedig még nyilatkozott is, hogy "át kell értékelniük a kapcsolatukat az Activisionnel") és még el is tart másfél évig, a Bungie sem egyik pillanatról a másikra lesz Sony tulajdon.

A cég, ahol dolgozom, megvett egy számára eddig ismeretlen területen működő kis céget, első körben maradt minden úgy, ahogy régen, utána pedig elkezdték nálunk is az oktatást az új területre, mára ott tartunk, hogy mindkét "irányban" volt szép mozgás, cserébe a portfólióban jól mutat, hogy már ezzel is foglalkozunk és vannak saját experjeink.

(#98676) RangerFox


RangerFox
Topikgazda

A Bungie felvásárlás után remélem jönni fognak PS+ba/Collectionbe a Destiny 2 korábbi dlc-i, a gunplayt nagyon szerettem az alapjátékban, végigjátszanám azokat is.

(#98677) Szabi® válasza balazs025 (#98674) üzenetére


Szabi®
addikt

Jó te így látod, én meg másképp, ettől szép ez a fórumvilág. :) Én a Bungie-t kihagytam volna.

(#98678) Wesder válasza Ctrl+Alt~Del (#98649) üzenetére


Wesder
félisten

Előferdül. ¯\_(ツ)_/¯

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#98679) Frod


Frod
addikt

Március 8-án érkezik az HBO Max!

Viszont kérdés, hogy van-e/lesz-e PS5-re app hozzá?
(A jelenlegi GO app megy még, ez lesz átalakítva? Nyilván máshol ez triviális lenne, de itt mégiscsak a Sonyról van szó)

Do you see the white shadow?

(#98680) sting2 válasza oriic (#98664) üzenetére


sting2
addikt

Mi történt a " Kínai évek" alatt, ott mi készült?..

Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation

(#98681) .LnB válasza Frod (#98679) üzenetére


.LnB
titán

"Amikor elindul az HBO Max, akkor az HBO GO applikáció letiltásra kerül, és megkérünk majd arra, hogy töltsd le az új HBO Max applikációt. Rengeteg új tartalommal várunk!"

Lesz konzolos app.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#98682) oriic válasza sting2 (#98680) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

A Matter kódnevű projektről azóta sem tudunk semmit :D

Live-Die-Respawn

(#98683) Frod válasza .LnB (#98681) üzenetére


Frod
addikt

:R

Do you see the white shadow?

(#98684) Wesder válasza oriic (#98682) üzenetére


Wesder
félisten

Doesn't matter.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#98685) adamssss válasza KaitouP (#98636) üzenetére


adamssss
veterán

Köszi. Akkor vétel lesz mert sajnos kormány jelenleg nincs de mér nagyon ki vagyok éhezve valami kompetitív autós játékra. Jelenleg a Dirt5-tel szenvedek de el kél már egy minőségibb cucc.
Amúgy ha előrendelem és nem tetszik mennyi ideig tudom redeemelni?

RangerFox: Igen refund-ra gondoltam. Sorry. Akkor nem rendelem elő. :N

[ Szerkesztve ]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#98686) RangerFox válasza adamssss (#98685) üzenetére


RangerFox
Topikgazda

Nem tudom mire gondolsz redeem alatt, de nincs refund, ha az adott tartalom letöltésre került (ha erre gondoltál).

[ Szerkesztve ]

(#98687) .LnB válasza adamssss (#98685) üzenetére


.LnB
titán

A Dirt5-nél minőségibb cucc -> Terep2. Az a baj, hogy nincs PS5-re. ;]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#98688) NyMRooD válasza Szabi® (#98665) üzenetére


NyMRooD
őstag

Persze ez nem csak a CoD-tól függ és az sem elégséges merítés, hogy mi a mi saját vagy barátaink preferenciája, én csak azt szerettem volna jelezni, hogy a Sony és a Nintendo nem ugyan azzal a stratégiával dolgozik.

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#98689) Wesder válasza NyMRooD (#98688) üzenetére


Wesder
félisten

A Nintendo játékai mindenkinek szólnak, a Sony-é meg nagyon nem. Ennyire egyszerű. Bàrmelyik Ninti ex benne van a 3-99 éves korig kategóriában.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#98690) Bogyi007 válasza Frod (#98679) üzenetére


Bogyi007
veterán

FélOff, Ps3-ra már nem valószínű a Max csere a Go-ról ha jól sejtem ugye?

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

(#98691) Frod válasza Bogyi007 (#98690) üzenetére


Frod
addikt

Passz, de Ps5 topicban szerintem sejthető milyen gépre kérdeztem :D
Egyébként ha csere nem is lesz, de a Go fixen meg fog szűnni 3-on is, és a tájékoztató anyagban sem szerepel csak Ps4 és 5.

"Az HBO Max eszközök és platformok széles skáláján lesz elérhető, többek között, ... játékkonzolokon (PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox One és Xbox Series X|S), ...."

Do you see the white shadow?

(#98692) tboy93 válasza Bogyi007 (#98690) üzenetére


tboy93
nagyúr

Szinte biztosan megszűnik. Semmi támogatást nem kap már :(

(#98693) oriic válasza Bogyi007 (#98690) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Nope, PS4 lesz a legrégebbi konzol, amin elérhető lesz.

Live-Die-Respawn

(#98694) Bogyi007 válasza tboy93 (#98692) üzenetére


Bogyi007
veterán

Az gond egy picit mert a Pc-t nem tudom tévére tenni Ps5 még nincs, Boxon meg csak elvileg lesz itthon...
A Philips tévére meg Saphi rendszer, azon nem volt Go...

[ Szerkesztve ]

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

(#98695) HELLAFLUSH


HELLAFLUSH
őstag

Erre valakinek valami ötlet?!

A TV optikai kimenetére van kötve egy DAC, a DAC-ra pedig egy fejhallgató erősítő de a fejhallgatóból csak a játék hangját hallom ha partiban vagyok valakivel, a másik felet meg csak a kontroller hangszóróján hallani.

Létezik rá valami megoldás, hogy ne a kontroller hangszóróján halljam a másik felet :F

(A DualSense-be nem akarom dugni a fejhallgatót, mivel nem tudja kihajtani és amúgy is csak jobban merülne tőle a kontroller)

[ Szerkesztve ]

(#98696) Raga válasza Frod (#98679) üzenetére


Raga
senior tag

Lesz olvastam

(#98697) belan válasza Szabi® (#98667) üzenetére


belan
addikt

Szabina Sony tudja mit csinál ne izgulj . Csinál a bungie egy forca szintű fpst . ;]

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#98698) chris0000 válasza bod101 (#98570) üzenetére


chris0000
őstag

hi. elég az egyik, igen. ha vmelyik fel van telepítve, akkor látni fogod, h le van húzva a store-os ár és csak 3000-et ír.. pp/BK-val kifizeted és letölti az új verziót/frissíti...
én már felupgradeltem, nem volt gond és kurv@ jó lett.. 3Dhangok, kontroller... nekem megérte. üdv.

[ Szerkesztve ]

(#98699) NyMRooD válasza lo_jo (#98675) üzenetére


NyMRooD
őstag

A felvásárlások - tudtommal - sohasem azon az árfolyamon történnek ami a tőzsdén megy, mert pl én mint részvényes annyiért bármikor eladhatom a részvényem, nekem abban mi a biznisz, főleg ha pl éppen most vettem őket, a felvásárlónak mindig felárat kell fizetnie,ez az ára annak, hogy ne reszvenyről - részvényre kelljen alkudoznia. ABK - nál valszeg elvárták a részvényesek, hogy minimum a botrány előtti árfolyamot adják + az aprót, ha ez nem lett volna meg, egyszerűen nemet mondanak az ajánlatra, a cég független marad és Bobi ha nem oldja meg a gondokat akkor repült volna a nagy zseton helyett / mellett pedig a balhét is vinné.

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#98700) Szabi® válasza belan (#98697) üzenetére


Szabi®
addikt

Szabina ? Látom nem csak írni nem tudsz, de olvasni sem. ;] Egyébként nem izgulok.

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.