Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
A 920-as nem rossz, bár pár helyen érdekesen adják rá a garit.
A csomagoláson 420/400 R/W sebességet írnak. [link] Valamiért itt csak 1 év garit adnak rá, érdekes.
Amennyibe a 256GB-os 920 kerül annyiért már a DS72-es 256GB-os is megvan dupla csatlakozóval, de tényleg nem rossz cucc. A garancia meg kinek mennyire számít, hogy 2 vagy 5 év.
Köszi a tippet!
Akkor az ígért Silicon Power MS60 500GB teszt CrystalDiskMark 8.0.5 x64 portable verzióval:
Az első a gyári exFat formázással:
Aztán NTFS 8192 bájt formázással:
NTFS 4096 bájt formázással:
5.8GB fájl másolása intézővel:
Össze hasonlításnak: Blitzwolf BW-UP2_256GB_NTFS_4096
A "kupak" az elég egy elcseszett valami!
Komolyan nem tesztelte senki ergonómiai szempontból?
Legközelebb nem veszek ilyen megoldással ellátott cuccot az biztos.
A DS72-es ebből jobb, de azt meg nem lehet kulcstartóra tenni.
Rosszul emlékeztem ,most nézem, hogy a DS72-esen is a felhajtható megoldás van.
Nálam már lehet nem sokáig...
-
Amilo02
aktív tag
Üdv!
SanDisk Extreme PRO 128GB pendrive:
IPad Pro és Windows-os notebook között kell ide-oda járatnom a pendrie-ot videók másolása miatt. Az iPad ugye az exFAT-ot szeretni, csak abban a formában engedi a pendrive-ra való másolást.Az lenne a kérdésem, hogy mennyire korlátozza az írás-olvasás sebességét WIN-es notebook esetében az exFAT formátum?
-
HornedReaper
senior tag
Sziasztok! Haverom ajánlotta ezt a pendrive-ot, de furcsa hogy ahol más pendrive tudja a max sebességet, ez nem. Pl. PC elején az USB 3.0 foglalatban (mondjuk a dugó hivatalosan csak 2.0 de más pendrive nem siránkozik miatta) csak 40MB/S olvasás, alaplapon közvetlenül 150MB/S.. Ez egy újabb gép. gen 8. HP workstation is tudja a 150MB/s olvasást, de HP laptop USB 3.0 csak 40MB/s szintén. [link]
Lehet nem alapértelmezett foglalási egységgel kéne formázni? ExFAT jelenleg -
King Unique
titán
válasz
tpeter77
üzenetére
• A pendrive-okat gyárilag FAT32 vagy exFAT fájlrendszerre szokták formázni, a DataTraveler Max gyárilag exFAT az alábbi teszt alapján.
• Az USB 3.1 Gen 2 (USB 3.2 Gen 2 | 10 Gb/s) és USB 3.0-s (USB 3.2 Gen 1 | 5 Gb/s) eredményeket korábban már szemléltették itt az említett pendrive-nál, USB 2.0-n pedig a szokásos max. 25-4x MB/s várható (példák). + Evidens, hogy ha egy pendrive képes a 10 Gb/s USB 3.2 szabványt kimaxolni, akkor nyilván az USB 3.0 és USB 2.0 szabványokat is.
• A "3.1 USB" megnevezés önmagában kissé pontatlan, mivel az Gen 1 alapon lehet USB 3.0, a Gen 2 a 10 Gb/s valódi USB 3.1, illetve újabban USB 3.2 Gen 2.
• Operációs rendszer telepítéséhez kb. pont felesleges egy ilyen pendrive, oda megteszi egy lassabb és olcsóbb is. Az ilyen extra gyors és az átlagosnál nagyobb írástűrésű pendrive-ok, illetve már külső SSD-k pl. Windows To Go célra lehetnek hasznosak, valamint ha gyakran és minél gyorsabban kell nagy adatmennyiséget, nagy méretű fájlokat másolni és hordozni / tárolni.
• A milyen pendrive-ot vegyek értelemszerűen a "Milyen pendrive-ot vegyek?" topik témája, ott kellene az ügyben érdeklődni, elolvasni előtte a téma összefoglalót, stb. -
tpeter77
addikt
válasz
cyber86
üzenetére
szia, milyen partíció van a pendrive-on? NTFS vagy exFAT?
Ez a pen USB2.0 és 3.0 portban milyen sebességre lenne képes?
Sokféle gépet telepítünk az iskolákban. A felében 3.0 jobb esetben 3.1 USB port van, a géppark öregebbik felében csak 2.0 található.Más.
Nagyon olcsó kisméretű pendrive-ot keresnék max 1-2GB-nyi pályázatos képanyag és doksi hurcolászására. Valamikor csak pár Excel és pdf, doc fájl kerül felmásolásra, ami pár MB de rendre felkerülnek a központba és sosem jönnek vissza, ezért vennék minél olcsóbbat. Számít hogy mit veszek, vagy csak minél olcsóbb legyen? -
Beldar
tag
Samsung USB 3.1 128GB Bar Plus

exFAT-ra formázva, ma vettem, első tesztje -
Milka 78
nagyúr
Kingston Exodia DTX 64gb más néven a az 1890ft-os BB pendrive.
Vettem belőle 5 db-ot, mert ennyiért pont lényegtelen, hogy mit gurít.
4db kb ugyanazt hozza mint a másik ezt nevezzük 4-es példánynak, míg a legelsőt 1-es példánynak.
A másolást egy 1.6gb-s videó fájlal végeztem.4-es példány(ok) ExFat, üresek.
Mint látható konstans 14-15 mb/s-al ír ami ennyiért rendben van. Érdekesség képen a htpc-n is elvégeztem a Crystal tesztet, és ott a B365-ös lappal jobban muzsikált, ergo az Z370-es lapomnál valami nem gömbölyű usb/írás terén, de erről rég tudok és nem nagyon tudok mit kezdeni vele...(az no1-no2 ne tévesszen meg senkit)
1-es példány, ExFat, van rajta kb 20gb adta tehát nem üres.
Itt már érdekes módon érezhetően lassabb a sztori és nincs konstans írási sebesség sem. Láthatóan 7-13 mb/s között, ritmikusan hullámzóan ír. Ez a példány már üresen is lassabb volt.Érdekesség képen vettem szintén egy BB-ajánlatos Kingston Exodia DTX-M et ami 2400ft volt és elméletileg mindenben jobb mint a fenti sima DTX.
Na ez egy igazi hulladék, lassabb mint az elvileg gyengébb testvére és írásnál is baromi érdekesen viselkedik. Az első 600-700mb-ot kb 60 mb/s-al írja majd teljes agyhalál és elkezd 0 és 12mb-s között írni, de a 0 mb-os tartományba másodpercekig gondolkodik. Mondjuk tele van a net ezzel a hibával, sanszosan gyári hibás széria vagy csak simán hamisítvány...tényleg arra való, hogy egyszer megírd és használd, de a sima DTX tükrében inkább rá se nézz
-
csibe1
addikt
Szerettem volna még egy Blitzwolf BW-UP2-est, de sajna nincsen. Helyette lett BW-UPC2 64GB a cseh raktárból, ha már más is jött onnan, ez is elfért.

Blitzwolf BW-UPC2 64GB mérésekBlitzwolf BW-UPC2_64GB_exFAT_CrystalDiskMarkCrystalDiskMark_20220504200840

Blitzwolf BW-UPC2_64GB_NTFS_4096__CrystalDiskMark_20220504202033

Blitzwolf BW-UPC2_64GB_NTFS_8192__CrystalDiskMark_20220504202901

Filmek másolásánál nem hozza ezt a sebességet, de megfelel.
30-50MB/s, kisebb fájloknál 50-60MB/s -
csibe1
addikt
válasz
DonDragonka
üzenetére
Köszönöm szépen a tippet!

Veszett gyors a cucc.
Erre hamar felmennek a filmek, mintha vinyóról vinyóra másolnék.
Most már 20 ezer USA-ból, nekem 9909 Ft volt postával + 1210 vagy 1250 Ft-ot kért még a posta. Szóval 11200Ft-ból megállt.
Kínából 22400 Ft lenne, de mindegyik raktárból kifogyott.
Tényleg jól hasít, mert előtte rendeltem STmagic SPT31 256GB külső SSD-t, de az valamiért inkább csak exFAT-on hozta a sebességet.
ST MAGIC 256GB SSD_20211208184708_exFAT
ST MAGIC 256GB SSD_20211208210942_NTFS

A BlitzWolf® BW-UP2-vel nincs ilyen gond.
Blitzwolf BW-UP2_256GB_exFAT_CrystalDiskMark_20220221190308

Blitzwolf BW-UP2_256GB_NTFS_4096__CrystalDiskMark_20220221191129

Blitzwolf BW-UP2_256GB_NTFS_8192__CrystalDiskMark_20220221193421

Másolásról nem csináltam képet, de Total Commander szerint 120-122MB/s sebességgel írja a fájlokat a pendrive-ra.

-
Milka 78
nagyúr
PATRIOT SUPERSONIC RAGE LITE 128GB (PEF128GRLB32U) exFAT-ra formázva.
1.5gb fénykép, tele apró fájllal : 18-32mb/s között mozog.
4gb-os mappa sorozatokkal : 29-42mb/s között mozog.
Win képfájl kb 6gb : 29-42mb/s között mozog.
Mint lehet látni itt is megvan a hullámzó mozgás, de fényképek, kis fájlok alatt nincsenek akkor betorpanásai mint a ADATA Pro Advanced S102 128GB (AS102P-128G-R)-nek, ahol teljes képszakadások voltak.
Nagyobb fájlok esetén gyorsul a sebessége és bár a fent említett A-Data 94-40mb/s között ír hasonló körülmények között, de mégis a Rage-et kiegyensúlyozottabbnak érzem, nincsenek akkor becsuklásai, kevesebb időt tart "alsó" tartományba.
Összességében 6500ft-ot megért, de ez is egy "olcsósított" pendrive a maga határaival...viszont inkább ezt venném mint az SP102.t.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Ciccuka
üzenetére
Szia!
Ma megérkezett a Sincerity-től rendelt ugyanezen példány. Esetleg le tudnál a tieden futtatni egy H2testw-t? Nekem valahogy nem hozza azt az eredményt, amit neked a CrystalDiskMark.
Elindul a teszt olyan kb. 57 MByte/s-el, de már olyan 8-10 GB írás után visszaesik 24 MByte/s körülire, majd lassan 22 MByte/s köré/alá. (frissen formázva exFat-ra)
Nem tudom, hogy kifogtam egy lassú példányt vagy a CrystalDiskMark eredményei ennyire nem mérvadóak.
Más pendriveom (Sandisk Extreme GO 64GB) ugyanezen a porton hasít rendesen. -
MPeti2
csendes tag
Sziasztok!
Néhány napja vettem egy ADATA S102 Pro 32 GB-os pendrive-ot az edigital-nál, és úgy tűnik több gépen is problémáim vanak vele.
Az első dolog ami szemet szúrt,az az hogy az ATTO disk benchmark szerint egy kicsit mintha egyenetlenebbek lennének a sebességek mint amit másoktól látok ugyan ezzel a pendrive-al: [kép]
Utána próbáltam nagy fájlokat másolni rá, de akkor úgy tűnt hogy van amíg viszonylag gyors, de utána másodpercekre megáll a másolás, mintha megtelt volna a belső buffere
Aztán elkezdtem rá iso-t írni Rufus-szal (3.13.1730), de írás közben többször is előfordult hogy a rufus lefagyott (vagy megszakításkor, vagy éppen a befejezés előtt nagyon kicsivel), és ekkor rántotta magával a windows Virtual Disk szolgáltatást is, ami azt eredményezi hogy se a disk management-et nem tudom használni, sem total commander-ben listázni a meghajtókat amik a pendrive betűjele után következnek.
Ezt mindig csak egy teljes újraindítás oldotta meg, de az is csak a reset gombbal: alvás, hibernálás és újraindítás közben is van egy pont, amikor már fekete a képernyő, de a rendszer lefagy, percek alatt sem áll le.Jó, gondoltam ez lehet hogy valami driver probléma a gépemen, majd utánanézek, most csak szeretném kiírni az iso-t. Egyszer már sikerült, csaktán fog mégegyszer.
Néhány újraindítással később sikerült kiírnom, egyébként ez egy raspbian lite iso, erre akarom az új rendszert feltelepíteni.
Vittem a pendrive-ot a Pi 4B-be, és ott is, már csak az első 20 csomagot frissítő apt upgrade sokkal több időbe telt mint amennyit a nagyon régi hordozható vinyón futó rendszernél vett igénybe a folyamat. Láttam hogy volt, amikor 12 MB/s-es letöltési sebességet írt ki, de a végső átlag 3000 KB/s-re jött ki, és letöltés illetve telepítés közben is észrevehető volt hogy egy darabig nagyon gyorsan halad, de aztán másodpercekre megáll.Ekkor úgy gondoltam, megnézem dd-vel milyen gyorsan ír szekvenciálisan: [kép] (bocsi a minőségért, nem állítottam még be SSH-t, a TV képernyőjét kellett fotózzam)
Ezek mellett miközben vittem a gépem és a Pi 4B között, többször is elég langyos volt, de ezt nem tudom mennyire számít.
Van valami ismert hiba ami ez(eke)t okozza, esetleg van rá megoldás? Vagy túl sokat várok el tőle? (bár korábban küldött mérések szerint (példa: #1963) ezt bírnia kellene, hacsak nem néztem be valamit)
Akartam még csinálni egy olyan explorer-es sebesség grafikont mint ami az utolsó linkelt kép, de ahogy exFAT-ra próbáltam formázni a pendrive-ot (hogy másoljak rá), ismét szétfagyasztott valamit, úgyhogy ezt majd akkor tudom ha újraindítottam a gépet.
Bocsi ha hosszú lett és fölösleges dolgok vannak benne, de gondoltam nem árthat tudni hogy mit próbáltam, milyen problémák fordultak elő, stb -
King Unique
titán
Mármint max. a natív bootolás nem működik exFAT-ról a muzeális, legacy BIOS-os gépeknél, ellenben pl. a Ventoy igen. Meg ha valaki a szintén muzeális, mára elavult FAT32-vel akarja szívatni magát nagyobb tárolókapacitású USB-s meghajtón, ami a 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat sem kezeli, kötetméret is limitált stb., akkor csak tessék.
Másoknak meg ott van az exFAT fájlrendszer, ami amúgy szintén nem újdonság, kb. 14 éve jelen van az is. -
King Unique
titán
Nem világos mi köze az ATTO, CDM stb. tesztelésnek egyben a bootoláshoz is, amikor nyilván nem egyidőben történik a kettő, utána tetszés szerint formázható a pendrive stb., én meg arra lennék kíváncsi.
Egyébként meg ha támogatja az alaplap, annál a BIOS/UEFI, akkor lehet akár exFAT fájlrendszerű pendrive-ról is bootolni pl. legacy/CSM módban. + Ott van pl. a Ventoy, az eleve exFAT-ra formázza a pendrive-ot és némi trükkel (+ FAT fájlrendszerű ESP és azon a GRUB) simán lehet bootolni az exFAT fájlrendszerű pendrive-ról, ráadásul multiboot megoldással is, stb. 
A jelen topikhoz hasonlóan tudtommal nincsen külön sebességtesztelő topik külső SSD-knek, max. a standard SSD topikok. Ahol igen, valóban igaz, hogy ez a pendrive sebesség topik és ide az ilyen tesztek tartoznak, de olykor érintőlegesen szóba kerül a külső SSD téma, az azzal kapcsolatos tesztek is, ami szvsz néha elfér itt is és azok is flash tárolók. Illetve azért, hogy legalább legyenek itt olyan tesztek is, ahol flash-alapú tároló alapon ki van maxolva az adott USB 3.X szabvány sebessége, illetve van ténylegesen USB 3.1 Gen 2 és USB 3.2 Gen 2x2 eredmény is, amire jelenleg a standard pendrive-ok eleve nem képesek, hiába az USB 3.1 és USB 3.2 felirat, ami ezeknél gyakran = USB 3.0 ...

-
cocka
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Ha elmeséled hogy bootolok exFAT-ról azt nagyon szívesen meghallgatom.
Miért nevetséges? Azon szvsz nincs mit ragozni, hogy a külső SSD-k földbe döngölik adatátviteli sebesség terén a hagyományos pendrive-okat
Akkor a külső SSD-knek nyilván van sebességtopicja és oda kéne az ilyen USB3-as kombó cuccokat linkelgetni, nem pedig ide.
-
King Unique
titán
Akkor adott a FAT32 helyett az exFAT fájlrendszer használata, annál elvileg 128 PiB lehet a max. fájlméret, szintén nincsen naplózás, stb.

Miért nevetséges? Azon szvsz nincs mit ragozni, hogy a külső SSD-k földbe döngölik adatátviteli sebesség terén a hagyományos pendrive-okat nemcsak a szekvenciális, hanem a random, illetve 4K értékeknél is, + a külső SSD-knél lehet érdemben USB 3.1 Gen 2 és USB 3.2 Gen 2x2 interfészről és adatátviteli sebességről beszélni, míg a standard pendrive-oknál egyáltalán nem. Például a tied, ezek, ez vs. ez is önmagáért beszél. Az meg már csak hab a tortán, hogy az utóbbiak az írást is jobban bírják, normálisan működik a GC, WL, TRIM, van SMART is, stb.
-
TeeJay
félisten
Sandisk Ultra Flair 128GB vadiúj exFAT-ra formázva (sincerity-től)
Nem estem hasra tőle
10GB fálj másoláskor az elején 50-70MB-al írja aztán lecsökken 34-38MB-ra majd konstans 22-24MB-al írja végig. Tök jó ez az írási cache trükközés, mert a legtöbb teszt ki sem hozza hiszen az első 1-2GB-ot cache-ben másolja és utána jön a valódi NAND írási sebessége Agyalok melyik Sandisk lenne gyorsabb ami árban nincs annyira elszállva
Ultra Fit-em van még 32 és 64GB méretben meg Ultra Flair 32GB méretben -
kmatalik
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Sziasztok!
Ugyan már régi bejegyzésre válaszolok, de gondolom többeknek is érdekes lehet.
SanDisk Extreme Go 128GB pendrive a sinceritytől, tegnapelőtt jött meg.
El is kezdtem tesztelni H2testw-vel az asztali gépemen (HP Z400, alaplapi PCIe portba csatlakoztatott Axagon PCEU-430VL USB3.0 vezérlőkártyával, a legfrissebb Win10 Pro-val). Ezen a rendszeren eddig minden USB 3.0-s külső HDD jól működött, 100MB/s fölötti sebességgel ír stabilan.
Tehát most megvettem első USB 3.0-s pendrive-omat, formáztam NTFS-re és ez az eredmény fogadott:

Elég gyenge, ráadásul az írás még hullámzott is, sokszor 0 MB/s-re esett és több másodperc várakozás után indult csak újra. Próbálkoztam exFAT-tal is:
Nagyjából ugyanolyan rossz, de itt legalább nem volt annyira sok hullámzás, mint az NTFS-sel. Elkönyveltem, hogy hibás pendrive-ot kaptam, meg is írtam a reklamációt.De azért még átraktam egy laptopba (HP 8470p, szintén a legfrissebb Win10 Pro-val).
Ez lett az eredmény:
Nem csalás, ez ugyanaz a penrive, NTFS-re formázva. Stabil írási sebességgel, sehol egyetlen hullámzás. Megpróbáltam exFAT-tal is ugyanazon a laptopon:
Nagyjából ugyanaz, mint NTFS-sel. Stabil, gyors írás. sehol egy hullámzás.Végül megpróbáltam egy harmadik laptoppal is (HP 8460p, legfrissebb Win10 Pro-val), azon az asztali gépemhez hasonló eredmény lett, 32MB/s körüli írás, 102MB/s körüli olvasás.
Szerintetek ezt mivel lehet megmagyarázni? Ha az asztali gép USB 3.0 vezérlője simán viszi a 100MB/s fölötti írási sebességet külső HDD-ken, az ugyanabba a portba dugott SanDisk Extreme Go 128GB pendrive-ot miért nem hajtja meg olyan gyorsan?
Mit tudhat egy HP 8470p USB3.0 vezérlője, amit egy HP 8460p USB3.0 vezérlője és az Axagon PCEU-430VL USB3.0 vezérlője nem?
Üdv,
Krisztián -
Sziasztok!
Ma érkezett meg a Xiaomi Jessis U Disk 128GB
A számok szépek, de engem ez aggaszt:
Ez egy 1,83GB fájl másolása az eszközre.
Ez egy 8GB fájl másolása az eszközre.
Ilyenért küldtem már vissza Sandisk-et pár hónapja.
ExFat-ra van formázva. Szerintetek ez hiba? (szerintem az, olyan mint a csendes óceán parti hullámzás...)
Reklamáljam meg? -
Multibit
nagyúr
Tesztkörnyezet: ASRock J5005-ITX, 8GB RAM, Windows 10 Pro x64, USB3.0.
Tesztalany: Transcend JetFlash 710 USB3.1 32GB exFAT. -
Gearbest-ről EAGET S30 USB3.0 Interface All Metal U Disk - Silver 64G USB 3-as pendrive ( 7 dollár volt akciósan, most 9 dollár, 2.5 hónap alatt ért ide ), USB2-n NTFS-en mértem, exFat-on tizedekkel tért csak el az érték.
H2testw szerint valós 64 Gbyte: írás 14 Mbyte/s, olvasás 30.6 Mbyte/s (usb 2-n!)
-
dargelot
senior tag
PATRIOT Supersonic RAGE ELITE(USB 3.0 porton tesztelve, exFAT fájlrendszer) [link]
-
-
King Unique
titán
válasz
Dagaddt
üzenetére
A valami használja és azért nem engedi formázni a FAT32 Format, az nem meglepő, olyat tapasztaltam én is. De kis várakozás után már engedte és utána nem lett írásvédett a pendrive, meg normál esetben nyilván nem is szabadna annak lennie.
Ha FAT32 fájlrendszerű pendrive-ra 4 GB-nál nagyobb méretű fájlt másolsz, akkor nem meglepő, ha nem engedi a fájlrendszer korlátja miatt. Viszont akkor eleve más a hibaüzenet. Ha írásvédett a pendrive, akkor vannak az alábbi hibaüzenetek másolásnál és formázásnál egyaránt. Ha netán az előbbivel keverted, akkor viszont sztornó az egész eddigi okfejtés. Meg ez esetben a FAT32 helyett nyilván pl. az exFAT / NTFS fájlrendszer használata a kézenfekvő megoldás, ahol ha az előbbit nem is feltétlen, de az utóbbit általában kezelni szokták a mai okostévék.Egyébként legközelebb inkább a pendrive probléma topikban kellene feltenni az ilyen kérdéseket, nem itt, mivel ez a topik a pendrive-ok adatátviteli sebességével, az ahhoz kapcsolódó tesztekkel foglalkozik.
-
Dagaddt
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
No akkor most leírnám mit tapasztaltam:
És, hogy teljes legyen a kép ha minden igaz USB 2-es csatlakozóba dugtam az új USB 3.1es Samsung Flash Drive BARPlus-omat. És, hogy használhassam a TV-mel is ami nem ismeri az exFAT-et gondoltam leformázom a korábban említett ill. belinkelt guiformat programmal hogy FAT32 legyen de nagy. Az alábbi történt:-Először nem engedte formázni mondván valami használja. (NEm tudom számít e de az allocation unit-ot 65536-ra állítottam először 32768-ról ez egyébként mi?) Eztán becsuktam a chrome-ot is és talán egy windowsos böngészőablakot még ha nem is a céldrive volt megnyitva.
-Újra próbáltam ekkor már hagytam az alap 32768-on és gyorsformázással le is formázta. (Új kötet cimkét adtam, de ez nem hiszem hogy lényeges volna)
-Az első másoláskor azonban azt mondta a winfos, hogy szüntessem meg az írásvédettséget! Puff!
-Majd leellenőriztem javaslatra a win diskpart parancssorával: miszerint minden ki volt kapcsolva nem volt írásvédettség beállítva. ÍGy állítanom sem kellet mit de a win mégsem engedte. (Ezen a ponton kezdtem fosni kicsit, hogy annyi az Új drive-nak)
gondoltam egyet és megpróbáltam simán újra formatálni simán jobb click win formázás (ha már akkor az alapértelmezésekkel) és leformázta és működik. Hümm... de most megint exFAT.Mit csinálhattam rosszul (King Unique)? Esetleg más hozzáértő tanácsát is szívesen olvasnám. Előre is Köszi! (én azt gondoltam először, hogy gyorsan formatálom és csók)
-
Albigator
őstag
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Én sose néztem egyik tv használatiát sem. Nem is gondoltam erre, hogy nem kezelné valamelyik az ilyen nagy méretű tárolókat.
Pedig nincsenek hú de nagyon jó tévéink, 3 különböző márka, a sima HD-s 40e (LG), a full HD 100e (Samu), a 4K-s 160e (Pana).
És mindegyiken működik, még az exfat fájlrendszerrel is...(#2163) hotkar
Gondolom akkor munkához kellett. Mert ezekre mindig is kíváncsi voltam, hogy amúgy minek több féle virtuális gépet futtatni.

-
Albigator
őstag
Patriot Supersonic Rage 2 256GB (PEF256GSR2USB)
gyártói oldal linkMind2 fájlrendszerben csináltam tesztet kíváncsiságból:
Config az adatlapomon, gépház előlapján lévő csatit használva ami USB 3.1 Gen1-re van dugva.I. exfat (alapértelmezett)
2.
A) CrystalDiskMark (1 GB)

B) CrystalDiskMark (4 GB)

3. Másolás vinyóról (27 GB adat: A: 10 db 2.3-3.1 gigás mkv fájl; B: 68 db 0.35-0.65 gigás mkv)
A) 4p

(általában 100-120 megával másolt)B) 4p 16 mp

(itt is kb 100-120 megával viszont gyakrabban beesett ilyen 70-80 körülire így végül kicsit lassabban sikerült azt a szintén 27 gigát átmásolni)II. NTFS
2.
A) CrystalDiskMark (1 GB)

B) CrystalDiskMark (4 GB)

3. Másolás vinyóról (27 GB adat: A: 10 db 2.3-3.1 gigás mkv fájl; B: 68 db 0.35-0.65 gigás mkv)
A) 3p 59mp

(sebesség kb ugyanaz mint az exfatnál és időben is igazából, itt talán gyorsabban állítottam meg a stoppert
)B) 4p 23mp

(itt a kisebb fájloknál 7 mp hátrány keletkezett exfathoz képest, nem érzem olyan jelentősnek)4. H2testw

(exfatnál ez a teszt kimaradt sajna)Összefoglalva:
Sose használtam exfat-ot és eddig nem is tudtam, hogy gyorsabb mint az NTFS, főleg bench programokban (eddigi, gagyi pendriveaimat nem teszteltem sose). 3 különböző márkájú tévével is próbáltam és működött, tudták róla olvasni a videófájlokat. De én úgy érzem maradok a régóta bevált és megszokott NTFS-nél, mert úgy látom a gyakorlatban (az én felhasználási szokásaim szerint) nincs sok különbség.És szerinem nem rossz ez a 256 gigás pendrive ennyi pénzért (14-15e + szállítás).

-
Fuvaros
senior tag
XE8505 tvhez vettem pendrive-ot csak (felvenni vele)
Eddig Sandisk Extreme 64 GB volt , amire jól vett fel a tv
Új Maxell Speedboat 3.1 64GB vettem, de 10-15 mp-enként kép és hanghiba a felvételben (NTFS és exFat is)
Az új pendrive 3eFt volt, a régi 2 éve kb 9e volt.
Nem bírja a szükséges sebességet az új Maxell pendrive? Igaz a Crystal diskben az adatátvitel is jó alacsony....
-
King Unique
titán
A gyárilag megadott referenciaértékektől a felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezete függvényében (is) előfordulhat -/+ irányú eltérés. Sok esetben az előbbi (-) jellemző, de nálad pont az utóbbi (+), ami nyilván jó hír.
Ez a pendrive igen, csak USB 3.1 Gen 1 = USB 3.0 típus nemcsak papíron, hanem gyakorlatilag is. Sőt, jelenleg kb. az összes ehhez hasonló pendrive ilyen, hiába reklámozzák őket EZT kihasználva USB 3.1-esként a gyártók. Vagyis ezekhez elég a gépen az USB 3.0 port is, nem létszükséglet az USB 3.1 (Gen 2).
Az olyan flash tárolóknál, mint a pendrive-ok és a memóriakártyák, elsődleges a nem naplózó fájlrendszerek használata javasolt. Ilyen pl. a FAT32 és az exFAT, gyárilag is rendszerint ezek valamelyikére vannak formázva. A Windows a formázásnál azért csak az exFAT és NTFS fájlrendszereket ajánlja fel, mert FAT32-re max. 32 GB-ig enged formázni. Viszont külső programmal (pl. FAT32 Format) lehet az annál nagyobb méretű partíciókat, meghajtókat is.
Azok a ~0,01 4K írási értékek mondhatni normálisak, másnál is hasonló. A SanDisk Extreme Pro valamivel jobb, de igazából az sem nagy szám. A pendrive-ok ilyen téren általában eleve gyengék és inkább csak a szekvenciális értékeknél villognak, már amelyik... Ellenben a külső SSD-k mindkettőnél jobban teljesítenek, amit a Corsair Flash Voyager GTX-ről készült teszt is jól szemléltet. Valamint azoknál az USB 3.1 Gen 2 is reális, sőt teljesen ki is tudják használni a szabvány maximumát, ami egy másik tesztnél szintén jól látszik.
-
HyperX Savage 64GB sebességteszt:

A gyártó által megadott adatok:
350MB/s read, 180MB/s write (64GB)A 128GB-os és nagyobb változatok gyorsabbak elvileg:
350MB/s read, 250MB/s write (128GB–512GB)Zsír új, ez a teszt volt az első műveletem vele. Az alaplap hátlapi USB 3.1 Gen 2-es portjába dugtam. Papíron ez a pendrive elvileg "csak" 3.1 Gen 1.
Gyárilag FAT32-re van formázva. Formázásnál csak NTFS-t és exFAT-ot ajánl fel, utóbbi az alapértelmezett.Legközelebb majd mire érdemes formázni inkább?
Azokat a ~0,01 írási értékeket nem teljesen értem. Ez normális?
-
King Unique
titán
Az első CDM screenshoton a Windows rendszerpartíciója (C) lett tesztelve, meg vsz NVMe SSD van alatta, azért a magas értékek. Egy mezei pendrive nyilván nem tud ennyit. Max. esetleg RAM cache használatával, de ott pont az utóbbi a lényeg, nem a pendrive tényleges sebessége.
Az adatátviteli sebességnél USB 3.0-n számít maga a hardver, azon belül pl. az alaplapi vezérlő, CPU, fájlmásolásnál a forrásmeghajtó sebessége, valamint a szoftverkörnyezet is. Az utóbbin belül a teszteléshez használt program, annak verziója, beállításai sem teljesen mindegy. Esetleg az 5.2.1-es CDM is kipróbálható, meg akár a 0 Fill mérés is, plusz az ATTO, ami az előzőleg linkelt tesztben is volt. Aztán a fájlrendszer is számíthat, de a szokásos FAT32, exFAT, NTFS hármasnál Windowson azért olyan nagy értérések nem szoktak lenni egy ilyen pendrive-nál, legalábbis normál esetben.
-
King Unique
titán
Az exFAT is kezeli a 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat, vagyis csak azért felesleges NTFS-re formázni. Akkor indokolt az utóbbi, ha pl. olyan eszközön és OS-en (pl. egyes tv-k, médialejátszók stb.) is használva lesz a pendrive, ami az exFAT-ot nem kezeli, ellenben az NTFS-t igen. De ha csak PC-s, Maces környezetben, akkor megint nem indokolt, mivel a(z) (újabb) Windows, Linux, macOS rendszerek egyaránt kezelik az exFAT-ot. Meg az ilyen flash tárolókon elsődlegesen amúgy is inkább nem naplózó fájlrendszereket szokás használni, azért is vannak rendszerint gyárilag FAT32 / exFAT fájlrendszerre formázva.
Aztán amúgy olyanra formázod, amilyenre akarod. De egyébként érdekes ez az NTFS-mánia a pendrive-oknál...

-
Sziasztok,
MA megjott egy samu 256 Gb-os prndriveom. Szamitogepre dugva azt latom exFat a kiterjesztese. Filmekre szeretnem hasznalni es az erdekelne erdemsebb lenne NTF-esre leformatalnom vagy maradhat igy is ?
-
SpaceKombajn
aktív tag
Szia!
Nekem egy Sandisk Flair és Dual volt lassú, mindkettő 64gb, úgy, ahogyan kivettem a dobozából, az elején 30MB/s volt a sebessége, ez pár másodperc után lecsökkent 14-re, majd 8-ra.
Ezután exFAT-ta formáztam (lehet ezen volt alapból is, mert csak ezt és NTFS-t ajánlott fel a Win7), valamivel gyorsabb volt, de régi medialejátszó nem ismerte fel, ezután formáztam NTFS-re (4gb nagyobb fájlokat is akartam másolni rá) és így megtáltosodott, 110-120 MB/s az írási sebessége (99%-nál tököl egy kicsit, gondolom az ntfs csinál ezt-azt ilyenkor még) mindegyik pendrivenak, majd teszek fel sebességtesztet a megfelelő topikba, azóta van egy Sandisk Extreme Pro 128gb is, ennek a gyorsaságára nagyon kíváncsi vagyok. -
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Lemértem egy Sandisk Extreme go 64gb-os pendrivet.

Ez normális? Mitől függ, hogy láttam már nagyobb sebességű tesztet is ugyanerről. Formázáson vagy oprendszeren, vagy min múlik a dolog? Ez win 7 exFAT gyári formázás.
Üdv: Fishor
-
Crucio
aktív tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Igaz, hogy nem volt dolgom különösebben sok tévével, de már a 2012-es alsókategóriás Samsung, illetve egy nagyon alja "Horizon" készülék is felismerte az exFAT-ra formázott pendriveot. Nem tudtam hogy ez problémát okozhat. Jó tudni.
-
King Unique
titán
A lemezfoglalási egységet ez esetben kb. felesleges piszkálni, bőven jó az, amit alapértelmezetten felajánl formázáskor a Windows. A fájlrendszer pl. egy 32 GB-os pendrive-nál lehet FAT32, exFAT, NTFS, a 64 GB-osnál pedig exFAT és NTFS, mármint ezeket ajánlja fel a Windows. Az utóbbinál a FAT32 azért esik ki, mert a Windows beépített eszközei max. csak 32 GB-ig engednek olyan fájlrendszerű kötetet létrehozni. De külső programokkal (pl. FAT32 Format) afelett is formázható FAT32-re a partíció.
Ha a tévé csak FAT16/32 és NTFS fájlrendszereket kezel, akkor pedig értelemszerűen ezek valamelyikére kell formázni a pendrive-ot. Az exFAT általában nem opció, mivel azt sok tv eleve nem kezeli. Ha a filmek mérete kisebb 4 GB-nál, akkor az NTFS mellett a FAT32 is opció. Aztán még az MBR / GPT partíciós séma is lényeges, mivel a GPT partíciós séma szerint lemezeket megint nem minden tv kezeli. Tehát ilyenkor lehetőleg MBR séma szerint legyen particionálva a pendrive.
-
Fishor
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Bocsi a filmek 1.5 gigásak. A pendrive 32 es meg 64 es.
Exfatot az egyik tv nem ismeri fel. -
King Unique
titán
válasz
mikrofon
üzenetére
A tesztelésnél nyilván a hardverkörnyezet is számít, plusz a szoftverkörnyezet. Az utóbbinál előfordulhat némi eltérés Windows 7 vs. 10 esetében, valamint a teszteléshez használsz szoftver, annak verziója sem teljesen mindegy. De még a fájlrendszer sem és lehetnek (kisebb) eltérések FAT32, NTFS, exFAT esetében. Ezekben a tesztekben másik CDM verzióval és ATTO-val mérve jobb eredmények születtek, de még azoknál sem jött ki mindenhol a gyártó által megadott érték. Aminél az "up to" eleve a maximum, amit a gyártó elért a tesztnél, ellenben a felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezetében lehet attól +/- irányú eltérés. De inkább az utóbbi (-) szokott jellemzőbb lenni...
Ez esetben én valószínűleg lemérném a sebességet a korábbi válaszban említett megoldással is, vagyis pl. egy (másik) pendrive-ról bootolt Linuxon. Ha ott is csak ilyen eredmények jönnek ki, akkor az eszközök kb. csak ennyit tudnak, legalábbis azon a hardveren. Ellenkező esetben viszont akkor a Windowsnál nem stimmelhet valami.
-
Pioneer
őstag
Kingston 64GB DT Elite G2 USB 3.1 Black - DTEG2/64GB
5 év Garancia,
Fém öntvény ház, minőségi anyag!
Nagyon gyors és olcsó (10500 Ft).
Nagyon ajánlott vétel!
exFAT:
NTFS:
-
King Unique
titán
Normál esetben FAT32 alapon a fájldaraboláson kívül kb. semmit, mivel maga a fájlrendszer nem támogatja a 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat. Utóbbiakhoz pl. Windows esetében eleve exFAT, vagy NTFS kellene.
Egyébként van Pendrive probléma topik is, legközelebb inkább ott kellene feltenni az ilyen kérdéseket!
-
Don.Corleone
aktív tag
ADATA UV131 3.0 32gb, exFat-ra formázva.(29 gigát mutat a rendszer) courtesytrading-től érkezett, 9 munkanap alatt. Írási sebességével nem vagyok kibékülve, de egyébként jó kis darab.

-
King Unique
titán
válasz
sinci01
üzenetére
A modellszám alapján erről a típusról van szó, ahol a gyártó csak a 100 MB/s olvasási sebességet adja meg referenciaként. Igaz, attól lehet akár +/- irányban is eltérés pl. egy otthoni tesztelésnél. Aztán amelyiknél nincsen feltüntetve az írási sebesség, annál rendszerint nem túl acélos, illetve (jóval) lassabb, mint az olvasás. Ha ugyanarról a modellről van szó, akkor egy korábbi teszt szemlélteti, hogy mennyit kellene tudnia üresen. Illetve olykor egy újraformázás / újraparticionálás sem árt, valamint az NTFS helyett másik fájlrendszerrel (pl. FAT32 / exFAT) is ki lehetne próbálni a másolást.
Az eszközkezelőben a házirend beállításait nyilván nem a teszt közben kellett volna megpiszkálni... Viszont ettől még nem feltétlen kellene tönkremennie a pendrive-nak. Nem tudod újraparticionálni az ITT említett módszerek (pl. diskpart) valamelyikével? Ha minden helyzetben kifagy tőle a Windows, akkor esetleg egy Live Linux alatt, vagy másik gépen lehetne megpróbálni.
-
FerNandor
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
De átnéztem. Kipróbáltam a Thinkpad T61-en, win 7 ultimate, és a philips 2.0 pendrive 30MB/s körül kezd másolni, viszont a másolás végére lecsökken 4MB/s körülre (1,5GB adatot másoltam). Ez a pendrive egyébként lassú típus. 64GB.
Az említett sandisk, amit vettem, az a T61-en 2-3MB/a körül másolt, ott nincs grafikon, de az átlag kb 2,5MB/s olyan nagy ingadozások, le 0-ra, nem láthatók. szerk.: közben úgy tűnik, hogy a T61-en felment a másolás stabil 5-6MB/s körüli sebességre. szerk. 2.: 3-4MB/s körül másol.
A T430-ason (win 10 pro) a 64GB-os philips gyötrelem, pár száz kB/s-mal kezd és marad is azon kb. és folyamatosan ingadozik, de felmegy néha 2-3MB-ra. Ali-s sandisk ugyanez.
Tehát, ami a lényeg: a T430-on korábban teljesen jól másolt egy másik sandisk pendrive-ra, amit nem merek rádugni a gépre. 8MB/s körül ment stabilan végig, ingadozás nélkül.
Rádugtam az aliexpresses sandisket, onnantól kezdve elkezdett gyötrelem lenni és ingadozik a sebesség más pendrive-val is.
olyan, mintha valamit elcseszett volna a T430-on.
Az aliexpresses sandisket exFat-ra formáztam legutoljára, azon is van még.
A philips NTFS-en van.
-
King Unique
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
Ahogyan nézem a másik topikban adott választ nem teljesen nézted át. Ezek között ott volt a javaslat, hogy egy másik OS alatt is célszerű lenne letesztelni a pendrive sebességét. Ezzel ki lehetne zárni a W10 alatti esetleges hibát. A Live Linux használatához pedig itt van egy leírás.
Egyébként milyen fájlrendszer van rajta? Az olyan flash-alapú tárolókra, mint a pendrive-ok, általánosan FAT32 / exFAT fájlrendszerek javasoltak. Illetve Linux alatt is FAT32-vel lenne célszerű tesztelni, vagy esetleg átformázás után pl. Ext4 fájlrendszerrel.
-
King Unique
titán
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Az olvasási sebesség valóban OK és tényleg megfelel a gyártói adatoknak. Viszont az írás elég gyenge...De mondjuk a mintafájl méretét sem érdemes túl kicsire venni, mert akkor nyilván nem fogja hozni a tesztnél a szekvenciális maximumokat! Azonban pl. az 50 MB még nem olyan apró és normál esetben azzal is többet kellene tudnia. A sima fájlkezelős / Double Commander másolással mi a helyzet, ott is ilyen lassú az írás egy nagyobb méretű fájl esetén?
Egyébként az az érdekes, hogy a korábbi mérésed alapján Windows alatt majd 100 MB/s volt az írási sebesség. A mai Linuxok ugyan már natívan támogatják az NTFS, vagy akár az exFAT fájlrendszert is, de pl. az írás nem feltétlen lesz minden esetben olyan gyors, mint Windows alatt (példa). Ellenben a túl nagy lassulás sem normális. Viszont, ha pl. FAT32 / Ext4 fájlrendszerre lenne formázva a pendrive, akkor úgy már a fájlrendszer sem lehet gond.
Amúgy vannak WinPE-alapú, szintén pendrive-ról bootolható megoldások is (pl.). Ezek ugyan nem hivatalos kiadások és ennek megfelelően kezelendők stb., de pl. diagnosztikai és tesztelési célra alkalmasak lehetnek.
-
-
aszamóca
aktív tag
OTG-s pen. exFAT-ra formázva.
Samsung Flash Drive DUO 128GB MUF-128CB/EU
-
spm
tag
Sziasztok!
Samsung MUF-128BA (128Gb / USB3)
exFAT

NTFS

-
spanyoll
addikt
SANDISK Cruzer Extreme 32GB USB 3.0 Fekete - exfatra formázva

-
válasz
Dzsee326
üzenetére
Az utolsó kérdésre:
A felhasználástól függ.Ha csak windowson használod, NTFS teljesen megfelelhet, elég okos, azonban picit lassabb, mint a FAT rendszerek. (Mac-en alapból csak olvasni tudod, de meg lehet oldani pár dolog feltelepítésével, hogy írni is tudd)
Ha több operációs rendszer között is használnád, akkor a FAT32 a leginkább kompatiblis, ezt gyakorlatilag minden tudja írni/olvasni, nagy limitációja azonban, hogy maximum 4GB méretű fájlokat tud kezelni, tehát egy nagyobb filmet nem tudsz rárakni, csak darabokban.
Azonban létezik exFAT is, amit ugyan a régebbi eszközök lehet, hogy nem ismernek fel, de mostanában már minden tudja kezelni. Itt szerencsére nincsen ilyen fájlméret korlátozás.
Szvsz érdemes exFAT-ot használni.
Bocsi a dupláért, lejárt a szerkesztési idő.
-
Az eddigi játékos:
Sony MicroVault USM-QX 16GB (FAT32)
Az új:
SanDisk Extreme Pro 128GB courtesy-től. (exFAT, 20giga lecsapva linuxnak)
Ezen már teljesen simán megy a linux, és még egy "kis" hely is maradt adattárolásra

18,5k volt a pendrive, másfél hét alatt megérkezett, szerintem baromira megérte.
Mindkét teszt USB3.0 első panelen történt SSD-ről. -
bulgesz777
tag
Sziasztok!
Németországból vásárolt Mushkin Ventura Plus USB-Stick 3.0 64GB
exFAT fájlrendszer, 128KB egység, "0 fill" teszt:

exFAT fájlrendszer, 128KB egység, "random" teszt:

Meglévő Silicon Power 32GB Blaze B20 pendrive-om:
exFAT fájlrendszer, 128KB egység, "0 fill" teszt:

exFAT fájlrendszer, 128KB egység, "random" teszt:

és egy másolás (Silicon-ról Mushkin-ra):

A Mushkinnál normális, hogy olyan alacsonyak a 4K írási eredmények?
-
-szabi-
addikt
Jelenleg használatban lévő pendrive-ok.
SanDisk 16GB Cruzer Force exFAT

adata16gb_s102pro exFAT
Transcend 32G JF810 exFAT
üdv
szabi -
Beladon
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre szorulnék. Nem rég vettem egy ajánlott Adata s102 pro-t (magyar bolt/garancia) aminek sebességével elégedett is voltam, de valamiért nagyon belassult minden gépen amin próbáltam. Kérdésem a következő: Garanciába küldjem vissza? Esetleg van valami más megoldás amit kipróbálhatnék előtte? Formázás megtörtént exfat és ntfs fájlrendszeren is hasonlóan gyenge.
Mostani mért értékek: Írás: 29Mb/s Olvasás: 39Mb/s -
King Unique
titán
Érdekes dolog ez, mármint hogy pendrive-ok esetében ilyen eltérések vannak sebesség terén. Külső merevlemezeknél kb. ugyanazok az értékek jöttek FAT32 | exFAT | Ext4 | HFS+ | NTFS fájlrendszer használatakor egyaránt. Tehát ott nincs különösebb előnye sebesség terén egyik-másik fájlrendszernek.
-
Ueda
senior tag
válasz
Tomi0703
üzenetére
Idézet a wikipédiából : "Mindkét FAT alapvetően egyszerű rendszer, ezért pendrive-oknál érdemes FAT fájlrendszert használni. Hogy FAT32 vagy exFAT, az függ a körülöttünk lévő számítógépek operációs rendszereitől, hisz utóbbit csak a Windows Vista SP1 Windows 7 támogatja/olvassa. Az NTFS - összetettsége miatt - több erőforrást igényel, mint a FAT."
-
Predator2
addikt
Kérlek véleményezzétek is őket!

Nem mai darab a kicsike:
Transcend JetFlash 780 16GB (NTFS)

Illetve az új memória kártyám:
Sandisk Ultra 64Gb (exFAT)

-
Grafirka
őstag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Én is ezt írtam, csak lemaradt, hogy "mint az NTFS-t"

FAT32-nek két FAT táblája van, exFAT-nek csak egy. Ha az megsérül, akkor macerás visszaszerezni a fájlt.
Persze, ha nem sérülékeny a meghajtó, akkor sokat nem számít.
Amúgy ha korrekt összehasonlíthatóságot akarsz, akkor egyszerre csak egy dolgot változtatsz. Három mérés 32bites verzióval, majd 64 bitessel, formázol, megint három-három mérés, majd veszed az átlagokat.
Mondjuk ez így 15 mérés, mert eleve a CDM 5-ször mér

King Unique
Nem lehet, hogy az eltérés a 32bit - 64bit verziókból adódik? -
zolikaDB
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Rendben, akkor lemerem en is! De sztem at fogom tenni exFAT-ba.
Es akkor a Settings maradhat defaulton. -
King Unique
titán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Érdekes eredmények a FAT32 javára.

Én is nézegettem korábban JF 780-on e két fájlrendszerrel, de ekkora eltérések nem voltak. Valamint külső USB 3.0 HDD kapcsán mértem sebességet FAT32, exFAT, NTFS, Ext4 fájlrendszerek alatt, de ott sem volt jelentősebb eltérés, max pár-néhány MB/s.
Én mondjuk nem szeretem ezt a CDM 5.03 verziót, a régebbi 3.04-essel szoktam mérni, illetve ATTO-val. -
zolikaDB
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Forditva
Nezd a kep cimeket!
FAT32-n brutal az iras, 81MB, NTFS-en meg "csak" 31MB.
Marmint, hogyhogy nem annyira biztonsagos az exFAT? Eppenseggel, itthon nincs mar XP-s gep. Elviekben gyorsabb, mint az NTFS? -
-=RelakS=-
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Szóval a FAT32-őt gyorsabban írja, de lassabban olvassa

Próbáld meg még exFAT-el. Talán kevésbé biztonságos a kettő helyett egy FAT tábla miatt, meg a Windows xp nem ismeri, viszont ha hozza ezt a sebességet, akkor már jó. És nem kell vacakolnod a FAT32 fájlméret korlátjával

-
Pazolini
senior tag
Sziasztok!
Nekem is - mint korábban több fórumtársnak - a Sandisk Extreme 64GB usb3-assal van problémám.
Zsír új, kedden vettem.
Két win7@64 rendszerem van, mindkettő usb3-assal szerelt (az egyiken PCIE2-kártya adja, a másikon a lap), s mindkettőben ssd-n van a rendszer.
Akár FAT32, akár NTFS akár exFAT a választott fájlrendszer a seqR és a seqW nem akar 150MB/s, illetve 110MB/s fölé menni. S mindkettő rendszeren, mindhárom fájlrendszerrel ezeket az értékeket hozza. Ez jó persze, de még ezek az értékek is messze esnek az ígért 245/190-től...
gg72 fórumtárs fentebb közölt értékeit meg sem közelítem...

(DriverBooster szerint minden kellően friss. Amin néztem: ChrystalDisk@64, 3.0.3-as verzió.)
Van ötletetek???

-
november
tag
Sziasztok!
Van egy 64 GB-os pendriveom és szeretném leformázni. Főleg filmek lennének rajta. NTFS vagy exFAT formátumba érdemes leformázni? Olvastam hogy az NTFS állítólag hamarabb nyírja ki a pendrive-ot, az exFAT-ot ugye meg a régebbi rendszerek (Vistátol lefele) nem támogatják. Mégis mindezek ellenére kinek mik a tapasztalatai? Milyen programmal? Vagy megteszi a windows-os? És a foglalási egység mérete mekkora legyen? Lassú vagy gyors formázás? Amúgy gyárilag FAT32-ben van.
Illetve ha úgy vesszük hogy nem másolnék a pendrive-ra 4 GB nagyobb adatmennyiséget akkor maradhat FAT32-ben? Vagy az már elavultnak számít? -
dethroner
veterán
Transcend JetFlash 790K 32GB
USB 3.0
NTFS-re formázva:

Exfat-ra formázva:

-
Erwinke
aktív tag
Hello!
Milyen formázási beállitásokat kell használni? ADATA UV150 3.0
NTFS,FAT32,exFAT?
Lemezfoglalási egység mérete? -
válasz
Squirrel
üzenetére
Ha a gyári értékekhez viszonyítva nem hozza az értékeket, de arányaiban megközelíti azokat és nincs extrém eltérés, akkor kár mérgelődni. Ekkora sebességre képes.
Sandisk Exteme 32 GB, itt is van eltérés a megadott értékekhez képest.

FAT32 .mkv kiterjesztésű fájlokat is írhatsz rá nyugodtan, de itt maximális fájlméret 4GB.
exFAT fájlrendszert érdemes használni flash eszközöknél, gyorsabb az NTFS- nél, ahogy olvasom. -
takidj
csendes tag
64GB ADATA DashDrive™ Elite UE700, (R: 190MB / W: 90MB), exFAT 4096bájt

-
pinnacle
nagyúr
2db Corsair Flash Voyager USB 3.0 32GB pendriveom van. PC-m USB 2.0-s. Az újabb sokkal lassabban írja a kis fájlokat, mint a régi, a nagyobbakat viszont gyorsabban. Jobb teljesítmény bekapcsolása után sem változik a helyzet. Gyorsítótárazás az eszközön engedélyezése után, már hozza a régi sebességét, a nagy fájlok írása viszont romlik. Szerintetek ez hiba, vagy lehet, hogy most olyan chippel forgalmazzák, ami nagyobb fájl írásra van fejlesztve.
Megnéztem exFAT-on, NTFS-n, de nem lett jobb. -
FF23
senior tag
Most az eredeti leírást nem találom, de van lehetőség némi gyorsításra, főleg írásnál.
Pendrive-nál is lehet alkalmazni a partícióeltolást(alignálás) mint az SSD-nél.
Le kell tölteni ezt a kis progit SD Card FormatterSD Card Formatter és formázni vele a pendrive-ot (4GB-os mérettől felfele). Ez eltolja a partíció kezdetét, pl. ezzel a progival lehet látni is:
FAT32-t kapunk 32kb-os clusterrel, persze ezt lehet formázni bármire...Szóval nem egészen, mert a fájlrendszer mindegy (fat32, ntfs, exfat) de nem minden clusterméretnél adja ki a sebességnövekedést (ha van) tehát ki kell tesztelni. Nálam ntfs-nél alap 4kb, vagy exfat 32kb clusterrel jól elvan.
Amire még érdemes ügyelni, hogy bootolható USB készítésekor pár program visszaállítja az eredeti állapotot (UltraISO...) de van ami nem, pl.: Windows 7 USB DVD Download Tool, Universal-USB-Installer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- YouTube
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen videókártyát?
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Sorozatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- darkFlash ZR12 Darkstorm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
• A pendrive-okat gyárilag FAT32 vagy exFAT fájlrendszerre szokták formázni, a DataTraveler Max gyárilag exFAT az alábbi

Egyébként meg ha