Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-03 13:32:02

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) vhunor válasza emmm (#2999) üzenetére


vhunor
őstag

Szerintem az a kérdés, hogy miért cseréljek, nem az, hogy mire :) .

(#3002) Abu85 válasza vhunor (#2998) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ezek a HD 4890 kivételével ritkák, mint a fehér holló. A megmaradt HD4000-es Radeonok Q1 és Q2-ben megkapják az EOL-t. A GTX275-re esetleg megéri újraindítani a GT200 gyártását, de ez függ a GT215 kihozatalától. Talán jobban megéri két GT215 egy kártyán. Ez lehet középkategóriás ... drága, de nem annyira, mint egy GT200-as modell. A G92 valszeg még az év első felében megkapja az EOL-t.
Nyilván aki már régebben vett ilyen karikat, az nem biztos, hogy vált, de új vásárként nem marad választás ... Van HD5000 vagy GeForce 305-340 (ezek GT218-216-215 chipesek) vagy a Fermi.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#3003) rocket válasza Abu85 (#2993) üzenetére


rocket
nagyúr

"Egyébként teljesen mindegy a GF100 teljesítménye. Árban nem tudnak versenyezni az NV-nél."

Rosszul latod az osszekepet (vagy lehet csak nem akarod eszre venni), az NV a Fermi-vel a HPC piacot (eddig ugyis az volt a slager, hogy a Fermi mar nem elsodlegesen GPU, hanem GPGPU) nagyobb profit mellett lekaszalja, es bonuszkent ugyanazzal a GPU-val ott lesz a GF vonal, ami semmilyen esetben se lesz veszteseges, mert nem csak a Fermi fog letezni, es*
A masik oldalon meg ott az AMD, nekik minimalis a profitjuk a HPC piacon, igy megmarad nekik a diszkret piac ahol az NV-nek a kovetkezo elonyei vannak:
- A GF brand meg az atlag felhasznalok szeme elott lebeg.
- A PhysX lassan szinten eros brand lesz, az atlag felhasznalok kozott sokan PhysX-et tekintiki a jatekokban a GPU altali fizikai megvalositas alapjanak, es nem a papir sarkany Bullet, HavokFX es tarsait.
- A jatekfejlesztok nem kezdtek el ignoralni oket, es ha mashogy nem is, penzzel eltudjak erni amit eppen akarnak.
- *Ha eros lesz a GF100 az AMD megoldasaihoz kepest, akkor egy marketing fegyver is lesz, amivel el lehet adni az atnevezett regebbi GPU-kat.

Ehez meg hozza veszem, hogy a PC mint jatek platform haldoklik, akkor osszesegeben nem ugytunik az AMD lepett zoldhasuakkal vastagon kibelelt utra.

Azt gondolom az NV nem biztos a platformosodas miatt alakitotta igy a dolgokat, hanem mert latjak a diszkret GPU-k kapcsan a sotetseget az alagutban, lelepni nem akartak mert tudtak jol, hogy jo ideig elvegetalnak majd a diszkret piacon a hirnevukkel amit felepitettek mikozben az ATi-nal hosszu evekig csak malmoztak. (foleg a szoftver tamogatas/marketing vonalon.).

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#3004) vhunor válasza Abu85 (#3002) üzenetére


vhunor
őstag

Használtra gondoltam, sose veszek újan VGA-t, meg is ütne a guta pluszban tízezreket kiadni azért, hogy én bonthassam fel a dobozt. Most amíg van, kell venni használt de még bőven garis 4890 kategóriát 35-45k között, oszt' csókolom, DX11 ide, 40 nm oda.

(#3005) rocket válasza decibel (#2988) üzenetére


rocket
nagyúr

GS teljesitmenyen is jelentosen javitottak (lehet NV huzocim lesz a Stormrisebol :) ), ugyhogy ugytunik kilovik azoknak a dolgoknak a nagyobb reszet ahol eddig levoltak maradva az AMD-tol, es ott lesz a PhysX/Stereo3D bonuszkent ami mar nem csak a szines grafikonokon letezik :)

#2992: Abu tesszellator evolucioja a GF100 kapcsan a kovetkezo volt a Evergreen megjelenese ota: nem lesz fix funkcios tesszellator egyseg=lassu lesz -> lesz, de nem teljesen lesz hardveres=lassu lesz -> lesz teljes hardveres tesszellator, de ~5x annyi tranzisztorba kerult, mint az AMD uberhyper 6. generacios verzioja, utobbival szerintem azt probalta sugalni, hogy tranzisztorszam/teljesitmenyben az AMD lesz a kiraly, azt az apro dolgot mar nem vette figyelmebe, hogy az a 20millio vs 100millio tranzisztor minimalis reszet kepezi a GPU-knak.

[ Szerkesztve ]

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#3006) Abu85 válasza rocket (#3003) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem vagyok meggyőződve, hogy nem lesz veszteséges. Ilyen nagy chipnél ilyen gyenge gyártósorokon 700 dollár kell a nullszaldóra. A Tesla piacban nagy profit van, de jelentősen kevesebb a vevő.

Szerintem te nem érted pontosan, hogy az NV miért csinálja ezt. A diszkrét GPU piac szűkül és relatíve alacsony a haszon benne. Persze csak azért relatíve, mert ha nincs konkurens, akkor kényelmesen lehet árazni, de olyan árverseny mellett, mint ami 2009 szeptemberig volt ... hát nem sok nyereséget szült. Az AMD és az Intel elkezdi lassan a rendszerszintű integrálást, így kapásból kiesik a jó haszonnal kecsegtető integrált GPU piac. Pontosan ezért összpontosít az NV a HPC-re, mert az asztali és a mobil PC-s kenyérkeresetnek előbb utóbb meszeltek. Az AMD pontosan ellenkezőleg tesz, mert x86 licensz birtokában képesek a rendszerszintű integráció útjára lépni, így nekik megéri a PC-s fejlesztésekbe fektetni a pénzt.
A PhysX globális szinten elég gyenge brand. Az emberek nem tudják, hogy mi a lényege. Egyedül a DirectX-hez tudnak valamit kötni, de a többség azt sem tudja micsoda, csak látta, hogy a Win telepíti, meg olvas róla a súgóban. Látja a dobozon, megérti és elkönyveli jó dolognak, de ettől még nem tud róla semmit. A PhysX-et az emberek többsége nem is hallotta.

Ha erős lesz a Fermi mi lesz? 30-70k forintos kategóriáig nincs vetélytársa a Radeonoknak. Átnevezhetik a GT200 és a G92 lapkákat új névre, de a haszon ilyen nyomott árakon továbbra marha alacsony, míg az AMD HD 5000-es chipjei pénzt csinálnak. Most arra gondolj, hogy azoknak a gyártóknak, akik forgalmazhatnak Radeont és GeForce-ot, mit választanak. Bohóckodnak a kis Fermikig a G92 és a GT200-zal, vagy pénzt csinálnak a HD 5000-rel. A GT200-ra elég nagy igény volt Q4-ben. Az NV októberben leállította a gyártást, és utána csak apadtak a készletek, majd november közepére a legtöbb helyen elfogytak. Gyárthatták volna tovább, mert volt, sőt megkockáztatom van rá igény, de a gyártóknak a profit az érdekük, nem pedig az NV kártyák minimálhaszonnal való forgalmazása. Most sem azért fognak bukni 5%-ot, mert olyan hirtelen eljutott az emberek fülébe, hogy mekkora ász az új ATI ... hanem, mert a chipek hiánya miatt nem tudták kiszolgálni az igényeket.

(#3005) rocket: Már megint ferdítesz. Keldor papa és Tesco-zsemle ezért szólt rád tegnap. Linkeld azt a hozzászólást amiben tényként közlöm, hogy nincs tesszellátor vagy, hogy van de lassú lesz! Gondolom tegnap óta megtaláltad, ha már ennyire emlékszel ezekre. Még segítséget is adtam, de nyilván én is tudom, hogy tényként sehol sem volt semmi állítva. Ettől függetlenül úgy írsz, mintha tényként állítottam volna.
A tesszellátor evolúció valójában annyi volt, hogy elmélkedtünk mi lesz, ha nem lesz-> aztán én beírtam, hogy lesz, mivel elmondta Chrisray az igazat-> ezután ment az, hogy mennyire lehet hatékonyat építeni elsőre.
A tranzisztorszámból kiindulva a Cypreszé a hatékonyabb, míg az NV-é a gyorsabb. Persze ha gyorsabb lesz, mert még erről is csak pletyik vannak. A tranzisztorszámot meg csak leírtam, mert nekem is leírták. Ha valamit ki akarok jelenteni, azt kijelentem. A GF100 esetében az ilyen apró pluszokból jön össze a 3,2 milliárd tranzisztor, ami miatt már a negyedik revízió készítésébe kezdett az NV, mert nem lehet gyártani. Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy mekkora gazdasági probléma ez egy profitorientált cégnek. JJH most szívesen elcserélné ezt a Fermit az Evergreen családra.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#3007) rocket válasza decibel (#2988) üzenetére


rocket
nagyúr

Erre a reszre akartam meg valaszolni csak lemaradt:

"Unigine benchmark with tesselation, Fermi is much faster then Cypress as it is right now around upper 50%"

HD2900XT gyors volt a 3DMarkban, jatekok alatt megse tudta azt nyujtani, a masik, hogy nem minden az aminek elso ranezesre tunik ;)

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#3008) vhunor válasza rocket (#3003) üzenetére


vhunor
őstag

Hasonlóan látom. Amúgy tapasztalatom szerint a szakmai lapok szerzői, szerkesztői sokszor nem realizálják, mekkora ereje is van egy hosszú évek, akár évtized alatt nagyon jól marketingelt brandnek. Amikor hardverrovatot szerkesztettem (de rég volt :( ), abszolút valószerűtlennek tűntek átlag felhasználóktól származó döntések, hiszen olyan emberként, aki nap mint nap a szakmai részével foglalkozott, irracionálisnak tűnt egy csomó vásárlási döntés. Egyszer már írtam, a mai napig ismerek nem egy embert, aki a régen rendkívül problémás szoftvertámogatás miatt még mindig nem hajlandó ATI-t venni, legyen az elvileg bármennyire fejlett. Egy brand image-et baromi könnyű akár évekre tönkre vágni. És ahogy rocket is írja, a GeForce, a TWIMTBP még mindig sokkal inkább húzónevek, mint a Radeon - az AMD/ATi pedig sosem volt erős marketingben, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam.

szerk: önerőből az AMD, de főleg az ATi is már rég halott lenne, ami nem a stabilan sikeres márkák jellemzője :) . Emlékszem, hogy az 5x86 környékén folyamatosan kifagyott az egyik híres CAD program az AMD procin, akkor dühömben vettem egy P166 MMX-et és azóta vissza se néztem, még akkor sem amikor az A64 architektúrálisan szanaszét verte a Netburst-öt. Nem szoktam kétszer ugyanabba a sz*rba lépni :) . Egy negatív impzulzust annak százszorosával lehet csak kompenzálni.

[ Szerkesztve ]

(#3009) tlac válasza Abu85 (#3002) üzenetére


tlac
nagyúr

A GTX275-re esetleg megéri újraindítani a GT200 gyártását, de ez függ a GT215 kihozatalától. Talán jobban megéri két GT215 egy kártyán.

van ennek vmi alapja, hogy lesz ilyen dupla gpu-s kártya, amin két kis vacak van? vagy ez csak vad elmélkedés?

(#3010) Abu85 válasza vhunor (#3008) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Persze az ATI önerőből belehalt volna a HD 2900-ba. Ez lett volna a G80 dolga, kicsinálni az ATI-t. Ezért volt olyan rohadt erős DX9-ben és ehhez képest gyenge a lényegesebb újítást hozó DX10-es eljárásokban. Ez itt spórolt tranyók mentek a sebességre. Ha az ATI már nincs, akkor szépen lenyomták volna a CUDA-t egyedül és beintettek volna az Intel és az AMD platformterveinek. Hiszen a CUDA alól úgy irányíthatták volna a piacot, ahogy akarták volna.

tlac: Annyi az alapja, hogy a két kis GPU-val olcsóbb a kártya, mint a nagy GT200-zal, de amúgy elmélkedés ... belekalkulálva, hogy az NV a profitra hajt. Anyagi szempontból ez tűnik a legjobban járható útnak.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#3011) decibel válasza rocket (#3007) üzenetére


decibel
aktív tag

Persze ha igaz lenne sem jelentené azt, hogy minden beállítás mellett gyorsabb, csak egy érdekes adaléknak szántam a korábbi lejáratáshoz. Illetve a valós játékok alatti teljesítményt nem tükrözi.

Btw new pletyi:
[link]
[link]
[link]
[link]

"you are a monkey poo-poo"

(#3012) decibel


decibel
aktív tag

Lejárt a szerk.: kínai állítólagos leak: [link] a Beyond3d-ről.

"you are a monkey poo-poo"

(#3013) Abu85 válasza decibel (#3011) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ha jól látom az FC2 az 1920x1080 4xAA+maxDX10. Azon 84 FPS átlag a Fermi.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#3014) zuchy válasza decibel (#3011) üzenetére


zuchy
őstag

Ha ez igaz, akkor nem rossz. Itt a HD5870 teljesítménye, igaz ez a teszt 1920x1200-ban ment.

PC-STYLE.hu

(#3015) rocket válasza Abu85 (#3006) üzenetére


rocket
nagyúr

"Már megint ferdítesz. Keldor papa és Tesco-zsemle ezért szólt rád tegnap. Linkeld azt a hozzászólást amiben tényként közlöm, hogy nincs tesszellátor vagy, hogy van de lassú lesz!"

Szo nem volt ilyesmirol, csak felvazoltam az altalad gondoltakat a tesszalaciorol, es a 4. lepesnel nem az tortent ami logikus lett volna a masik 3 altalad gondoltak utan, nem arrol kezdtel irni, hogy mennyivel lehet esetleg jobb mint az AMD megoldasa, hanem elkezdted a tranzisztor szamos baromsagot, ami majd gondolom slager temava novi ki magat hala neked, mert hat 20millio tranzisztor X teljesitmeny vs 100millio tranzisztor X+30% teljesitmeny az maga a vilagvege :DDD

"Gondolom tegnap óta megtaláltad, ha már ennyire emlékszel ezekre. Még segítséget is adtam, de nyilván én is tudom, hogy tényként sehol sem volt semmi állítva. Ettől függetlenül úgy írsz, mintha tényként állítottam volna."

Nem is kerestem, mert tegnap volt egy hozzaszolas (pont az altalad emlitett egyik felhaszanlotol) ami egybe vagott azzal amit gondoltam, es innentol mar nem volt miert foglalkozni ezzel a kerdessel.

On topik reszre nem valaszolok mar egy szot se, mert megint jon a mokuskerek effektus.
Az utolso szo a tied lehet, nem fogok valaszolni ra akarmit is irsz, ámen.

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#3016) rocket válasza decibel (#3012) üzenetére


rocket
nagyúr

Crysis Warhead +60% a HD5870-hez kepest, ha igaz akkor az K.O., ugyis az az egyesszamu benchmark game, sokan azt keresik a tesztekben, masra nem is kivancsiak, raadasul ha jol ertem amit a google translate mondani akar :), akkor a 448SP verzio tudja ezt.

DX11 teljesitmenyrol nem irnak semmit.

[ Szerkesztve ]

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#3017) Abu85 válasza rocket (#3015) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az NVIDIA számára az. Csináltak egy HD 5970-nél drágábban gyártható terméket, ami a HD 5870-nél az FC2 alapján 20%-kal gyorsabb. Ez maga az anyagi csőd, a GT200 után megint nem keresnek a kártyán egy lyukas fillért sem, egyelőre az ússzuk meg nullszaldóra lehet a célkitűzés. Az AMD-nek nem sok erőbefektetés egy HD 5950, ami szintén olcsóbb és veri teljesítményben, sőt két GPU ide vagy oda még kevesebbet is fogyaszthat. Ha valaki erre azt mondja, hogy nyertes pozíció, akkor nagyon optimista.
Egy ember adott neked igazat, míg kettő nem. ;)

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#3018) decibel válasza Abu85 (#3017) üzenetére


decibel
aktív tag

Én is neki adok igazat. Az már kettő vs kettő. :))
FC2-ben nem 37%-al gyorsabb? Szerk.: benéztem, csak 27%
Arról nem vagyok meggyőződve, hogy a hd5970-nél drágább lenne egy teljes értékű Fermi. (A kínai siteon állítólag a 448 core-os verzióval hasonlították össze.)
Egyébként nem látom ilyen sötéten a helyzetet, ha le tudják amortizálni a fejlesztési költségeket a diszkrét piacon, és bejön a számítás a quadro/tesla vonalon, akkor nem fognak becsődölni.

[ Szerkesztve ]

"you are a monkey poo-poo"

(#3019) Abu85 válasza decibel (#3018) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Tegnapig lehetett a szavazásokat leadni. :P
Hát a 84 FPS a HD 5870 mért 70 FPS-énél 20% plusz. Ha jól számoltam.

Sajnos drágább. Ilyen amikor nem tudják gyártani a chipet. Kidobnak egy csomó lapkát, ami szintén pénzbe került. A GF100 olyan 180-200 dolláros áron lehet, a két Cypress meg 40+40 dollár körül van a jelenlegi 65%-os kihozatal alapján. A többi költség kb. megegyezhet, itt-ott az egyik-másik több, de sok eltérés nem nagyon lehet ... +/-20 dollár.

Nem fognak becsődölni, de ha teljesítmény alapján beárazzák a kártyát, és az ATI csinál egy árcsökkentést, akkor erősen vissza kell fogni a termelést, vagy akár le is kell állítani a gyártást, mint anno a GTX 295 esetében. Nem jó kártyánként elkönyvelni -50-80 dollárt. :( Az is kérdés, hogy mennyit kapnak majd a gyártók, mert ők nem fogják ingyen gyártani, eleget vegetáltak a GT200 óta. No persze nem mintha ez nekünk nem lenne jó, de az NV és a gyártók biztos nem örülnek ennek.

bim: ;]

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#3020) bim


bim
veterán

Tök jól szórakozom azon hogy a precízen elhintett hírmorzsákon milyen jól el tudtok vitatkozni.
Az egyik szerint félig üres az ami a másik szerint félig tele van. (nekem teljesen tele van.. :DD )

(#3021) hugo chávez válasza Abu85 (#3006) üzenetére


hugo chávez
aktív tag

"A GF100 esetében az ilyen apró pluszokból jön össze a 3,2 milliárd tranzisztor, ami miatt már a negyedik revízió készítésébe kezdett az NV, mert nem lehet gyártani."

Ez szokott lenni, ha valaki egyszerre két lovat akar megülni, de azért hosszabb távon lehetnek ennek előnyei is. (Mármint a gpu és gpgpu piacra való megfelelésnek.)

"JJH most szívesen elcserélné ezt a Fermit az Evergreen családra."

Ha az NV tényleg a HPC szegmenst tekinti a Fermi fő piacának, akkor is? Bár most, hogy gyengélkedik a Larrabee...

[ Szerkesztve ]

"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari

(#3022) Abu85 válasza hugo chávez (#3021) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ami kell a Desktopra azt az AMD is tudja. A többi csak tranzisztorpazarlás (ECC, 1/2 DP). Maximum az lehet az előny, hogy az NV új generációs rendszere már kész van, de az AMD nem most fog váltani.

Na jó lehet, hogy nem cserélné el :) , de ha választhatna, biztos az Evergreent hozná desktopra. Már ugye az anyagi érdekek miatt. :)

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#3023) TESCO-Zsömle válasza rocket (#3015) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Nem. A világ vége az, hogy AMD nem csökkent árat, mert nincs konkurencia, nV meg ugye tavaly se árvesenyre hajtott, szépen belőtte a VGA-kat az AMD árai fölé.

Magyarán csakis az AMD-n múlik, hogy mi mennyért veszünk videókártyát, függetlenül attól, hogy Radeonról, vagy GeForce-ról álmodozunk.

És mivel a HPC orientáció miatt a Fermi-t már árcsökkentéssel se tudja megfogni, így irrevelánssá válik a Radeonok árának csökkentése is.

A 999$-os CPU-k után, beköszönt a 999$-os VGA-k kora. Alleluja. :W

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#3024) rup1u5 válasza decibel (#3011) üzenetére


rup1u5
nagyúr

Miért nem tudom megnézni a videókat?
Azt írja nincs jogosultságom pedig be is léptem.

(#3020) bim:
:DDD :K
Én is ezt nézem már két-három napja és nagyon unalmas.

[ Szerkesztve ]

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#3025) Abu85 válasza rup1u5 (#3024) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Hát most már nekem sem megy. Valszeg le lett korlátozva. :U

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#3026) rumkola válasza Abu85 (#3017) üzenetére


rumkola
veterán

aki meg azt hogy vesztes - ezeknek a számoknak az alapján - az sem komplett
elképesztő ez a magyarázkodás már

(#3027) Abu85 válasza rumkola (#3026) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Én nem mondtam, hogy vesztes, csak azt, hogy anyagilag nem éri meg. Ez minket vásárlókat nem érdekel, de gondolom nem tilos a cégek szemszögéből is megvizsgálni a dolgokat.
Pusztán a teljesítményt figyelembe véve jó árazással jó lehet a Fermi. Ez a véleményem, csak a topik azért van, hogy több oldalról is átrágjuk a dolgokat.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#3028) hugo chávez válasza Abu85 (#3022) üzenetére


hugo chávez
aktív tag

Arra gondoltam, hogy többször említetted, hogy az Atinak milyen előnyös volt, hogy belepakolta a tesszellátort a régebbi generációkba és mostanáig tesztelhette, mondván, hogy ha majd élesben megy, akkor frankó legyen. Ilyen alapon ezt az első generációs Fermit is fel lehet fogni egyfajta teszthardvernek pl. raytracinghez, software renderhez, stb. ami elméletileg a jövő játékaiban komoly szerephez jut.

(#3024) rup1u5 : ha valakit érdekel, elküldöm mail-ben, kimentettem a firefox cache-éből, vlc-vel le lehet játszani.

[ Szerkesztve ]

"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari

(#3029) Abu85 válasza hugo chávez (#3028) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Jah értem. Pusztán erre készülni korai. A Fermi statikus scenet tud kvázi normálisan futtatni ray-tracing alapon, innen még messze a dinamikus scene. De amúgy igen. Nyilván lehet tesztelgetni. :)

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#3030) boeing válasza Abu85 (#3027) üzenetére


boeing
senior tag

Biztos hogy drága lesz nagyon. :((( Mostani Nvidia kártyák is nagyon drágák.

[ Szerkesztve ]

(#3031) rumkola válasza Abu85 (#3027) üzenetére


rumkola
veterán

kizártnak tartom, hogy veszteséggel adják
ha mégis, akkor azt is csak átmenetileg

mondjuk szerintem nagyon drága lesz, de akinek ez kell az úgyis megveszi

(#3032) hugo chávez válasza Abu85 (#3029) üzenetére


hugo chávez
aktív tag

Ha tényleg az a jövő, hogy a gpu és a cpu szerepét egy chip veszi át, akkor az NV csak a legfelső szegmensben maradhat meg desktopon, ahol fontosabb a teljesítmény, mint az ár, szóval a jövőben csak oda lesz érdemes gpu-t hoznia, az pedig jó lesz a HPC szegmensbe is. Bár szerintem az ilyen hibrid gpu-cpu-k kevesek lesznek a jövő játékaihoz, ha olyan ütemben nő a játékok gépigénye, mint most ( ha tényleg lesz raytracing a játékokban, akkor ez szinte biztos), hacsak nem lesz itt is úgy, mint a konzoloknál, hogy egy konfig 5+ évig húzza és arra optimalizálják a játékokat.

[ Szerkesztve ]

"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari

(#3033) rumkola válasza hugo chávez (#3032) üzenetére


rumkola
veterán

milyen ütemben?
a 8800 máig elég mindenhová, szerintem a mostani hw-ek rég lelépték a softvereket...

jópár éve (q3) örültünk a 30fps-nek 1024-ben csúcs konfival, most megjelenéskor egy középkat vga-val 1600-ban is 50-eket dobál a többség

(#3034) Abu85 válasza rumkola (#3031) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mit tudnak tenni, azon kívül, hogy beárazzák 600 dollár köré. A GTX 295-nél is bevállalták a -50 dollárt kártyánként. Aztán leállt a gyártás, majd újraindult egy olcsóbb verzió, ami már nullszaldós volt. A GF100-nál az A4-es verzió lehet a kulcs. Egyelőre a koncepció annyi, hogy jöjjön valami, aztán majd az A4 olcsóbb lesz. Hogy mennyivel azt nem tudni. Sok múlik a TSMC-n.
A jelenlegi helyzet nem jó, sőt rossz az NV-nek, de legalább leraktak egy-két terméket az asztalra. Szép apránként és ésszel felszámolják a problémákat, aztán a következő generáció esetében bármi lehet.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#3035) Crytek


Crytek
veterán

Remélem ez a 60%+ az 5870-hez képest igaz mert én Crysis és Warhead max buzi vagyok és ha ez viszi maxon akkor kerüljön bármibe megveszem.

Next PC Upgrade: 2022

(#3036) JColee válasza Crytek (#3035) üzenetére


JColee
őstag

én is remélem, és azt is, hogy emiatt az ati kénytelen árat csökkenteni (5870 ~60kért), mert én meg nem akarok sokat költeni vgara :)

(#3037) Abu85 válasza hugo chávez (#3032) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Apránként leszűkül a GPU piac, de ez elég sokáig fog tartani ... innentől 4-6 év. Persze az anyagiak szempontjából már most gáz a szegmens, de hát ezt kell szeretni.
A valós idejű ray-tracinggel nem hiszem, hogy 8 éven belül érdemes számolni. Az első szoftver render motorokig is van 4-5 év.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#3038) vhunor válasza rumkola (#3031) üzenetére


vhunor
őstag

Kizártnak? Ezt mondtad pl. a Sonynak a PS3 kapcsán? :)

(#3039) KillerKollar


KillerKollar
senior tag

Nos erről a kínai fermis cikkről ennyit:
Published on: 2010-01-01 01:02:54, last by tangex9659 modified on 2010-01-01 01:03:25
Nos nem vagyok tökéletesen tisztában az időzónákkal de abban biztos vagyok hogy egy napnál nagyobb külömbség nem lehet azaz max január 2.-ai lehet a cikk akkor meg ugye még CES sem volt hiszen az 7-edikén kezdődött és ott is csak találgatás ment és a hivatalos álláspont is az volt hogy nincs információ a fermi teljesítményéről...Mellesleg a cím is sokat mondó:Believe it or not: next-generation graphics card specifications exposure Fermi core GF100 Nos ugye google fordító de a belive it or not:Hiszed vagy sem ugye magyarul mi így fordítanánk de angolban nincs ilyen,ott szó szerint kell venni alias:Elhiheted vagy sem azaz a cikk írója se biztos benne hogy nem fake,szerintem így kell értelmezni,ők csak leközölték mint ahogy az ipon is legközölte régen azokat a fake grafikonokat amelyben a GTX360 megverte az 5970-et...Szóval szerintem annyira ne legyetek ebben biztosak de magánvélemény...

(#3040) rumkola válasza vhunor (#3038) üzenetére


rumkola
veterán

persze de ott nincs ilyen egyértelmű dolog, hogy ez a jobb vagy amaz (ps3 vs 360)

(#3041) vhunor válasza rumkola (#3040) üzenetére


vhunor
őstag

Itt sincs, mivel még senki sem tudja mire képes valójában a Fermi. Be fognak vállalni veszteséges gyártást ha úgy gondolják, hogy lesz létjogosultsága a jövőben az architektúrának (lásd r600, ami talán veszteséges nem volt - ezt nem tudom - de megalapozta a 4xxx és 5xxx széria sikerét).

[ Szerkesztve ]

(#3042) TESCO-Zsömle válasza vhunor (#3038) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Ez hülyeség. A Sony mindíg áron alul adta a konzoljait, mert játékokon simán behozza. Egy játék PC-s és konzolos változata közti árkülönbség szerinted hova megy? Hát persze, hogy a konzol gyártójának zsebébe.

Legyen ez az összeg mondjuk 5k. Legyen a Sony buktája a konzolon 100k. Ez azt jelentené, hogy minden eladott konzolra kéne jutnie 20 játéknak, ami figyelembevéve a konzolok élettartamát simán hozható.

sz: Amúgy a legrosszabb, ami történhet, hogy ezentúl féléves különbséggel jelennek meg az új szériák felváltva. Fél évig az nV a drága, fél évig az AMD. Persze gyártóknek ez nagyon is jó volna, csak hát én nem vennék VGA-t...

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#3043) zoltanz válasza rocket (#3003) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Ha eros lesz a GF100 az AMD megoldasaihoz kepest, akkor egy marketing fegyver is lesz, amivel el lehet adni az atnevezett regebbi GPU-kat.

Ezaz, hogy nem lehet, mert egy hüje is látja első blikkre, hogy nem DirectX11 -es képalkotása van valaminek. :K

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#3044) Abu85 válasza TESCO-Zsömle (#3042) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem biztos. Attól, hogy a GF100 csúszott, még a hosszútávú ütemterv változatlan. Az R600 is késet, de a HD 3000 már jött a 8800 GT-vel. A következő generációs AMD az úgy év végére, de inkább jövő év elejére van datálva. Az NV is hasonló ütemtervet követhet, hiszen ekkor lesz tömeggyártásra 28 nm. Persze lehet, hogy megint bénázik a TSMC. Ezt nem tudni. Ez esetben az AMD előnyben lehet, mert ők a GF 28 nm-es eljárását is benntartják a tűzben, míg az NV csak a TSMC-re támaszkodik. Bár lehet, hogy a GF is elbaszcsizza. ;] Manapság minden megtörténhet. :U

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#3045) rumkola válasza zoltanz (#3043) üzenetére


rumkola
veterán

mivan? :F

(#3046) decibel válasza rup1u5 (#3024) üzenetére


decibel
aktív tag

Úgy tűnik már nem nyilvános, de youtube-ra is felrakták:
[link]
[link]
[link]
[link]

"you are a monkey poo-poo"

(#3047) zoltanz válasza rumkola (#3045) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Ja bocs, lehet nincsenek is DirectX 11 feature -jei a Ferminek. :DDD Csak szoftveres emulációval tetű lassan...

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#3048) rocket válasza decibel (#3046) üzenetére


rocket
nagyúr

Haj demo az kiraly, vegre nem kopasz, vagy kendos alakok fognak szereplni a techdemokban :)

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#3049) rumkola válasza zoltanz (#3047) üzenetére


rumkola
veterán

te miről beszélsz ? komolyan nem értem :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3050) Iron Funeral válasza rocket (#3048) üzenetére


Iron Funeral
őstag

Újra feltalálták Nalut? Bár ő "aribb" volt mint ez a fa parókatartó :DDD

Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.