Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Milyen processzort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!



HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43129) stratova válasza a1200 (#43128) üzenetére


stratova
veterán

A másik témában írtál további kiegészítő információkat, mATX igénye 16 GB RAM támogatása (nagyon sok alaplap gond nélkül támogat 32 GB-ot, a kiszemelt B75 Pro3-M is).

A non-K processzor szorzózáras, a K szorzózármentes. Aki non-K CPU-t vesz az nagy valószínűséggel nem tuningolta, ha mégis, akkor pedig korlátozott mértékben tehette; így neked ez biztonságosabb vétel, mivel ez a fajta korlátozott tuning nem igényel magas CPU feszültséget, nincs kitéve a proci degradációnak. Z77-et csak azért ajánlottunk, mert neked lenne ezzel egy kis ráhagyás, hogy kb. gyári feszültségen a Turbó órajelig húzhatod (4-5 éves tervben bőven benne van, a "mégis szeretnék tuningot" effektus).

A Dual Channel RAM alapvetően játéknál vagy az iGPU igénybevételénél lehet fontos, ellenkező esetben valóban nem nagy az eltérés. 2 + 1 GB nem feltétlenül képes dual channelben menni (én eddig csak a "nem"-re láttam példát bár van, akinél elmondása szerint működött, alaplapja is válogatja). Nyilván könnyebben adható el 8 GB RAM, mint 2 x 4 GB, mindössze neked kell ügyelned arra, hogy egymással és az alaplapoddal kompatibilis modulok legyenek a gépedben.

További kellemes estét.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Milyen processzort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.