Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#23951) MrChris válasza madgie (#23947) üzenetére


MrChris
nagyúr

miért, nem vált be, vagy ki se próbáltad?

(#23952) MrChris válasza sphe (#23948) üzenetére


MrChris
nagyúr

hehe :))
colorchecker

(#23953) madgie válasza MrChris (#23951) üzenetére


madgie
titán

De, használtam, csináltam is profilokat.

Fogalmazzunk úgy, hogy egyrészt nem csodaszer, másrészt a legtöbben valamiféle ideologizált színvilágot szeretünk, ami a legritkább esetben találkozik a csontra kalibrálttal (pl Olympus kék ég, vagy rózsaszínes arcszín, stb). Úgyhogy inkább maradtam annál, hogy olyanra húzom a képeimet, amilyenre én szeretném (de azt kalibrált monitoron).

(#23954) ati3x válasza arn (#23941) üzenetére


ati3x
senior tag

Hát ha ez tényleg ilyen lesz, akkor tuti maradok az m4/3 rendszernél.. (és nem gondolkodok a sony nex-en.) Ha pedig egy kicsit lenzyomná az om5 árát, akkor még királyabb lenne! Mert abban azért az a vázstabi nem pite.. Tényleg az om5-nek nem jön valamikor az utódja? Az lenne még csak a fincsi..

(#23955) arn


arn
félisten

Ebben a meretben kukucskaval eszmenyi mft vaz lenne... Sony lapka csak hab a tortan. Igy lehet meg a stabtol is eltekintenek.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#23956) eeXaa válasza arn (#23955) üzenetére


eeXaa
addikt

..ilyen gép nem lessz, hacsaknem ki akarják iktatni a G szériát...

(#23957) arn válasza eeXaa (#23956) üzenetére


arn
félisten

A g szeria fole van love, itt a meret a lenyeg (szvsz fix lesz a kijelzo) - racio lenne benne, de lehet marad a regi koncepcio.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#23958) nord_


nord_
veterán

Mit tudtok rugózni ezen a panás képen... Amíg csak a "fotót" néztem, a szöveget nem, addig én is majdnem elhittem. :)

Nyilván, a G szériának így kéne kinéznie! A kereső minimális helyet foglal, viszont szükséges, így nem is lehet vita tárgya, hogy be legyen-e építve vagy egy igénytelen bumszli utólagossal kell szenvedni.
A G sorozatot meg nem ölné meg. Aki a rangefinder-like kinézetre izgul, az sose fog dslr formára hajazó vázat választani - és vice versa.

(#23959) jjeahh válasza nord_ (#23958) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ha ilyen lenne, gx1 árával, akár fuji x-pro olcsó kihívója is lehetne...Aki a rangefinder-like kinézetre izgul, szinte mind hiányolja a beépített keresőt, a fuji meg drága...szóval szerintem hatalmas siker lenne, viszont lehetséges, hogy felhígítaná a kategóriát...az összes leica számomra egy álom volt mindíg, és a többi hasonló masina, is, pl epson rd1, fuji x-pro is...viszont, ha kijönne egy ilyen pana, az x-pro árának a feléért, és fujiék is kezdenének kijönni olcsóbb cuccokkal, abból hatalmas divat lenne, ami ugy-e nem tenne jót ennek az "álomnak"...és már nem csorogna a nyálunk egy ilyen kaliberü cuccért annyira...vagyis szerintem ezek a kamerák maradjanak különlegesek, és drágák...ezzel a kategóriával ez passzol...ha majd havi 2000€-t keresek, megengedem magamnak...ez csak szubjektív vélemény, ne támadjatok... :DDD a gyártók biztosan nem így gondolkodnak, a profit a lényeg...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#23960) gorgo válasza jjeahh (#23959) üzenetére


gorgo
őstag

El kéne dönteni, hogy álmodsz még, vagy élnél is esetleg.
"nem tenne jót ennek az "álomnak"...és már nem csorogna a nyálunk" Nem, nem a nyálad csorogna, hanem fényképeznél...
Nem is mondok semmit. :Y

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#23961) Simtu


Simtu
senior tag

Sziasztok!

Szerintetek ez jó áron van?

(#23962) Mr.Csizmás válasza Simtu (#23961) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ja

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#23963) Tulku


Tulku
veterán

Nem sok vizet zavarok mostanság...hál Istennek!

Az ügy hogy váltottam...célirányosan, szinte minden egyéni szempontot figyelembe véve. Így lett egy Pana LX7.

Igen p....nyi érzékelő...de iso 400-ig szinte tökéletes. De az az optika, az a méret, kezelhetőség, gyorsaság, és videó...na azok ott vannak. Nem azt mondom, hogy nem kell fenyképezni tudni, hogy minden egyes kép jól sikerüljön, de ha raw+jpeg-en hagyom, akkor nincs megmenthetetlen fotó, max ha bemozdul..persze a stabija baromi jó.
EVF-et lehet rá tenni opcionálisan (most úgy néz ki ezt fogom tenni) igaz így már 180-at veri, de annyira mindenes (24-es 1,4 induló, de 28-on is 1,5 és max 90-en 2,3...tehát makróban olyan bokeh, amilyet eddig kompakttól nem láttam) szerethető, mindig nálam lévő masina...nagyon örülök neki.

Persze nem mft, de nézzétek el, hogy így ömlengek pár hónap után, és persze ígérem, hogy nem zavarok többé...nekem ez elég... (28 mbit/s-os 50p videó teljes manuál állíthatósággal....brrrr :DD )

Jó fényeket mindenkinek!

(#23964) Parci válasza Tulku (#23963) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

semmi gond, szólj majd, amikor rájössz, hogy nem ez kell neked, 50e ft-ot talán megér majd nekem ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#23965) rbalint88


rbalint88
addikt

Megvan a GF5, kiderul mit tud :) mar csak a fix 14est kell megvenni

(#23966) nord_ válasza Tulku (#23963) üzenetére


nord_
veterán

Tudtam, hogy lesz valami, gyanúsan nagy volt a csend. :DDD

Jobb, mint az X10 volt? X100-at, Pana GH1-et már nem is kérdezem. :)

(#23967) Parci válasza nord_ (#23966) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, az x10 összehasonlítás engem is érdekel. például, hogy képminőségben van-e tényleges, érdemi különbség.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#23968) gorgo válasza Tulku (#23963) üzenetére


gorgo
őstag

Tulku révbe ért! ;)

ps.: Tulku, egyedül vagy, vagy van még ott más is rajtad kívül? :D

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#23969) Tulku válasza nord_ (#23966) üzenetére


Tulku
veterán

Nincs jobb kategória...más, illetve nekem megfelelőbb.
Nekem kezelhetőségre az LX7 jobb mint az X10 (fókusz állítási lehetőség miatt, amit a legtöbbet használok, a többi nagyjából egyforma, kivéve az optikán lévő fényerőt állító gyűrűt). Ott az optikai kereső használhatatlan, viszont cserébe szépen hátranyúlik, megnehezítve ezáltal az övtáskába csúsztatást. Viszont a manuális optika az x10-nél az egy nagyon jó dolog, de itt egész jól működik a gépi zúmolás, lehet állítani az erősséget. Stabilizátor közel azonos, talán videón LX7-ben erősebb. Képek között nem igazán látok különbséget élességben, mélysége több van a fujinak, meg hát friss a pana még igen tanulnom kell. Videóban nem lehet egy lapon említeni a két gépet, ott inkább a GH1 az ellenfél.
A 24 mm is nagyon jó dolog (tán most eszmélek miért mantrázza Parci egyre minden kompaktnál) a 90 mm ugyan nem egy távcső, de pont elég arcra, félalakra, esetleg közelebb hozni egy-egy tárgyat.
LX7-re lehet tenni evf-et (ez fontos szempont volt) és az az 1,4-2,3 lajka nagyon teszi a dolgát, ám ha kell visszaoson és ellaposodik.
AF sebességre egyformák, legalább is én nem fedeztem fel különbséget, talán videón gyorsabb a pana, fenyképnél, ha nagyon szőrözünk a fuji...persze átlag júzer észre sem veszi.
Kisebb, sokkal jobban eltehető az LX7, igazi mindenes, semmiben sem hidalok le tőle, de mindenben meg van nálam a 6-8 pont.
X100 egy fix optikás gép, nem egy sprintrer, de szerintem semmihez sem hasonlítható...rétegmasina. Abban verhetetlen ár-érték arányban...hadd ne írjam le mennyiért kelt el az enyém sok extrával együtt (sok jó fotó véle kedves Hegyimorc!) Én mostanság otthon portrézok ezerrel, erre teljességgel alkalmatlan.
GH1 pedig nem egy zsebmasina, 14-45-tel arra képes amire az lx7 evf-fel, de a méret különbségek mérvadóak, nálam legalább is. Ettől függetlenül ár-érték arányt figyelembe véve én még mindig egy használt gh1-14-45 kombót ajánlanék mft fronton egy belépőnek...nem fogja megbánni!

Mivel egyetlen gépet akarok megtűrni otthon, ami az esetek többségében hozza az elvárásokat, ezért esett az LX7-re a választásom, eddig nem bántam meg. Képernyő méretben az iso 1000-1600 közötti fenyképek is igen élvezhetőek, szerintem papírképnek így is tökéletesek (figyelem, nem sanyi hx9v Renoir- Monet festmény szürrealitások, valóban fényképet nézek!)

Fejlődik ez a technika....

(#23970) madgie


madgie
titán

Még mind van egy eladó réteg X100 :D

(#23971) sphe válasza Tulku (#23969) üzenetére


sphe
senior tag

Dinamikában akkor nem éreztél különösebb eltérést? A jpeg-ek milyenek?

(#23972) sphe


sphe
senior tag

Hopp: Nikon 1 s1
Talán nincs is olyan messze hogy az ember cserélhető obis fényképezőgépet kap használtan 50ezeré' :D
1 inch szenzor, kompakt kezelhetőség, de akkor is.

(#23973) Studi válasza sphe (#23972) üzenetére


Studi
addikt

Biztos, hogy nincs messze, mert én annyiért vettem az E-PL1 kitet. :-)

(#23974) madgie válasza sphe (#23972) üzenetére


madgie
titán

Vagy dslr meretű marcsát rak mostanában a nikon az egyesekre, vagy semmit :)

(#23975) jjeahh válasza sphe (#23972) üzenetére


jjeahh
nagyúr

használtan? 50eft? én pár hete rendeltem 100€-ért e-p1 vázat, +80 lesz az 50mm f1.4 obi, az 50 ezer... :D és m4/3 szenzor...hunyorítva elképzelem, hogy e-pl5.. :DDD és büszkébben veszem elő mint egy kis csillogós piros nikont

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#23976) madgie válasza jjeahh (#23975) üzenetére


madgie
titán

Teljesen másra való a két cucc, az E-P1 AF rendszere például olyan a Nikon 1-hez képest, mint az ezerkettes zsiga viszonya az M3-as bimmerhez.

(#23977) jjeahh válasza madgie (#23976) üzenetére


jjeahh
nagyúr

igaz..más rétegnek készülnek...nekem nem fontos az af sebessége... ha jól tudom a nikon videóban is jobb...de akkor is lehetne fekete vagy ezüst, és matt, meg egy kis markolattal (nem hiszem az a 3x4 centi műanyag annyira megdobná az árcetlit), mert így elég komolytalan az összkép, főleg színes obikkal. na meg ahogy elnézem kb annyi gomb van rajta mint az oly vg-150-esemen...ok, ha olcsó, ez már szőrszálhasogatás... :D a sony nex c3-on pl még ennyi sincs

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#23978) Studi válasza madgie (#23976) üzenetére


Studi
addikt

A felvetett téma az a használt cserélhető objektíves gép 50ezeré' volt, abba viszont belefér. Vagy akár a fent említett E-PL1 kitem, amiért pont ennyit adtam. Persze bőven lehet régi (ámde tökéletesen működő, jól használható) DSLR-eket venni 50-ért.

Amúgy nem kell valakinek E-PL1 váz? Kettő lett itthon. :-)

(#23979) sphe válasza jjeahh (#23975) üzenetére


sphe
senior tag

itt madgie-nek is igaza van...
Ezt a postot különben amiatt írtam, mert vannak itt ám olyan fórumtársak, akik jobban rá vannak indulva egyes nikonokra. :) Jómagam ebben pártatlan vagyok, egyelőre másban gondolkodom. Az E-pl1 a cserélhető obis milc gépek első üdvöskéi közül van és nagyon jó. Ettől viszont még -egyelőre- nem beszélhetünk többes számról. :N

[ Szerkesztve ]

(#23980) jjeahh válasza sphe (#23979) üzenetére


jjeahh
nagyúr

persze, hogy igaza van...nem is írtam, hogy nincs... :B
valahogy úgy képzelem én el, már amennyire értek hozzá, hogy a nikon 1-esek és a fuji x-e1, x-pro 1 a két véglet, az oly milc-ek meg középút

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#23981) jmakk válasza jjeahh (#23980) üzenetére


jmakk
őstag

Akkor a Panáimmal ezek szerint valahol az út mellett csücsülök... :)

(#23982) ati3x


ati3x
senior tag

Én àtszàmolva kb 60-ért vettem az e-pl1-em(14-42 kit). Ràadásul zsír ujonnan azaz àruhàzban. Bizony megérte... :)

(#23983) nord_ válasza Tulku (#23969) üzenetére


nord_
veterán

Szomszédék most nagyíttattak egy öreg Pana FZ38-as képet A3-ra (ISO80,486mm): kifogástalan. Kezdem azt hinni, jól jártál azzal az LX7-tel.

(#23984) arn


arn
félisten

Nagyon is jok... A pana az oly es a sony is teszett a maga modjan. Majd ha lesz 1 col koruli sony szenzorral meg fenyeros wboval, es min az xz2, lx7 sebessegevel, en is veszek egyet. Az xz1 meg korai volt.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#23985) Mr.Csizmás válasza sphe (#23972) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

asszonynak jo lenne :)) igazi olyan csajos muveszes masinka.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#23986) Marseille199


Marseille199
senior tag

Kiállításmegnyitónk volt, szóval off Ödémakettő:

Ennyiből mondjuk hiányzik az ff :) 50/1.4 nyitva, ISO2000-en

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#23987) sphe válasza Mr.Csizmás (#23985) üzenetére


sphe
senior tag

Csak nem ilyen orosz katonazöldben. ;] Elsőre azt hittem strapa fényképezőgép.

(#23988) madgie válasza Marseille199 (#23986) üzenetére


madgie
titán

Mármint az hiànyzik, hogy az af nem bírt ráállni a bringásra? ;]

(#23989) arn


arn
félisten

Szvsz ugy tucatkep lenne

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#23990) madgie válasza arn (#23989) üzenetére


madgie
titán

Én meg csak kötekedek :)

(#23991) jjeahh


jjeahh
nagyúr

három funkcióra nem jöttem rá mire való, az oly-n: s pr. kioldás, c pr. kioldás, bulb időzítés. szerintetek ezek mik? :B

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#23992) Marseille199 válasza madgie (#23988) üzenetére


Marseille199
senior tag

Jahh! :D
Az AF az 5D II egyik olyan tulajdonsága, ami miatt nem kéne. Komolyan a g3 gyorsabb és pontosabb :O

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#23993) Szulita28


Szulita28
senior tag

Urak!

Ennél megütötte a szememet a "SPORTS (LOW- LIGHT ISO)" eltérése. Elvileg mindháromban ugyanaz a szenzi, a többi eredmény stimmel is, ez viszont jelentős (?) eltérés a PM2 javára. Ez mi miatt lehet? És ezek szerint IQ-ra a kis PM2 a legjobb a csúcsgépeket is ütve?
FedMan, Madgie, Parci, Roboter?
Bocs, ha láma..

Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.

(#23994) Parci válasza Marseille199 (#23992) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

persze, persze... a leica meg zeiss meg a legpontosabbabb ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#23995) madgie válasza Szulita28 (#23993) üzenetére


madgie
titán

Vagy csak a legagresszívebb a zajszűrése.

(#23996) jjeahh válasza Szulita28 (#23993) üzenetére


jjeahh
nagyúr

nekem is feltűnt [link] :DDD kíváncsi lennék zajszűrés nélkül is ilyen eredményre jutna-e...kár, hogy nincs rajta módválasztó tárcsa, meg ez a borítás nekem képekről műanyagnak tűnik...bár fogalmam sincs

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#23997) Tulku válasza nord_ (#23983) üzenetére


Tulku
veterán

Bármilyen hihetetlennek is hangzik, de egy idő óta számomra a célszerűség játszik szerepet a típusváltásban.
Az X10 már majdnem jó volt, sajnos az az optikai kereső csak ront a megítélésén, illetve manapság egy ilyen videó minőség és tudás erősen ront szememben megítélésén. Viszont ezeken kívül egy nagyon jól összerakott gép, bátran ajánlom minden fotósnak.
X100 szerelem volt, ám közben rájöttem, hogy zúmmal el is tudnám viselni sokáig...így viszont bizonyos funkciókat hiába várok el tőle, nem teljesítheti. És itt a család, a portrék, a közeli képek bizony megsínylik azt a fix 35 mm-t, rendkívül torz arcokat megjelenítve. Egyébként szintén nagyszerű masina, és itt a méret-minőség-kezelhetőség arányok igen magasra tették a mércét.
LX7-hez kezdettől másképp közeledtem, de az elvárásokat úgy néz ki javában felülműlja...sőt. Meggyőződésem, hogy a szenzorfejlesztéssel nincs egyenes arányban (nem is lehet) az objektívek fejlesztése, árának esése, ezért aztán pár év múlva a kis érzékelős, nagyon fényerős optikával rendelkező kompaktok bizony megtekergethetik egy-két jóval nagyobb érzékelős rendszer farkincáját, és persze jóval kisebb mérettel, pénztárca ürítéssel járnak együtt...
XZ1, G15 és Lx7 közül választottam....erre esett, nagyjából a videó tudás, az 1,4 24 mm induló és az opcionális evf lehetősége döntött mellette.

ps: annyira gagyi a magyar nyelvűje, hogy mostanság fedeztem fel a vízszintezőt benne...egy véletlen gombnyomáskor :)

(#23998) FEDman válasza Szulita28 (#23993) üzenetére


FEDman
addikt

Hogy a pontszámok pontosan hogyan jönnek ki nem tudom, de a DXOmark-nál nem is ezt érdemes figyelni, hanem a grafikonokat végignézni. Azokból számomra egyértelműen kiderül, hogy a 3 gépben azonos szenzor van. Apró hangolásból adódó eltérések lehetnek persze, a Pana kicsit mindig máshogy használta fel ugyanazt a szenzort.

Ami a lényeg, hogy ezek a teszt eredmények is azt mutatják, hogy pl. zajban a 3 gép között olyan minimális a különbség, hogy gyakorlatban nem igen fogsz tudni különbséget tenni közöttük. ;)

[ Szerkesztve ]

(#23999) Marseille199 válasza Parci (#23994) üzenetére


Marseille199
senior tag

Hát, nem feltétlen, de azzal legalább nem eszed az ideget. :)
Viccet félretéve, tényleg gyenge a fókuszrendszer. Vagy én várok sokat? Nem gondolnám.

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#24000) gorgo válasza Szulita28 (#23993) üzenetére


gorgo
őstag

És az sem mindegy egy igazi "sport" tesztképnél, hogy hányszor végzik el a tesztet. 1 mérés nem mérés. Akkor éppen úgy sikerült, máskor meg máshogy. Persze sejtem, hogy ez a kategória is olyan, hogy valami statikus témát stúdiókörülmények között reprodukálhatóan 1x (esetleg 3x, hátha) elvégeznek, majd levonják a nagy baromság következményt... (ez csak sportfotóra vonatkozik).
Alapból nem kell perdöntőnek venni ezeket stúdió tesztekből származó 'szintetikus' adatokat.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.