Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2301) hdsentinel válasza murga (#2300) üzenetére


hdsentinel
őstag

Hello !

Természetesen nem az 58 kb-os fájl betöltése tart ennyi ideig :)
De közben ahogy írtad, magát az AutoCad-et is meg kellett nyitni, az pedig a géptől, egyéb futó programoktól függően sok idő lehet.
Töredezettségmentesíteni próbáltál? Lehetséges, hogy a fájlrendszer túl töredezett, ez az oka a sok "gyúrásnak".

A Windows folyamatos virtuális memória optimalizálása is káros ilyen szempontból: jobb megoldás egy fix méretű virtuális memória (pagefile) beállítása.

E mellett is sok dolog lassíthatja a gépet, pl. indexelő szolgáltatás, Office gyorskereső, stb... melyek folyamatosan "pásztázzák" a lemezeket.

Az sem kizárt, hogy az ideiglenes mappa (mappák) nagyon sok fájlt tartalmaznak, így amelyik programok ide intenzíven dolgoznak, jelentősen be tudnak lassulni. Érdemes ezeket üríteni néha (a C:\Documents and settings\felh.név\local settings\temp (alapból rejtett) mappára gondolok elsősorban).

De valóban, a vírus/spyware ill. egyéb kártékony kód futása sem kizárt. Ha egy vírusírtó nem jelez, az gyakorlatilag semmit nem jelent ....

Aztán érdemes a feladatkezelő (CTRL+ALT+DEL) segítségét is hívni: ott meg tudod nézni, melyik program éppen mennyire "dolgozik" (mennyi CPU időt, memóriát eszik). Itt beállítható, hogy a programok lemezműveleteit (írt/olvasott adatmennyiség) is mutassa, így ellenőrizheted, hogy melyik program a nagy lemezkihasználtság okozója.

Első körben ennyi :)

Sok sikert !

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2302) murga válasza hdsentinel (#2301) üzenetére


murga
tag

ÓÓÓ, nem is tudtam, hogy a feladatkezelő ennyi mindent ki tud jelezni.
Köszi a tippet figyelek,az írás-olvasás adatokra.
Nem nagyon ismerem, hogy a háttérben futó progik micsodák, és hogy melyik az aminek nem kellene futnia. [link]
Autocad megnyitása egy ilyen géppel pár másodpercnek kellene lenni, ennyi háttérben futó progi mellett nem?
Defrag megvolt, nem javult tőle, még tesztelem.
A virtuális memoriákat lefixáltam már rég az összes partición....lehet az a baj? Jó sokat adtam meg mindegyiknek, hogy a HD videószerkesztés fusson rendesen.
Az ideiglenes mappákat törlöm a CCleaner progival naponta többször is.
Megpróbálok mvi demo vírusírtót beszerezni. Melyik szted a jó, mit érdemes ilyenkor használni? Jelenleg ZoneAlarm/Kaspersky páros van fenn.

Nagyon szépen köszi a segítséget.

„Aki meg akarja valósítani álmait, Annak először fel kell ébrednie!”

(#2303) murga válasza murga (#2302) üzenetére


murga
tag

Úgy látom, hogy a vsmon dolgozik olyankor nagyon mikor megnyitok egy progit...
Az micsoda?

„Aki meg akarja valósítani álmait, Annak először fel kell ébrednie!”

(#2304) mikk2000 válasza murga (#2303) üzenetére


mikk2000
őstag

[link]

[ Szerkesztve ]

(#2305) murga válasza mikk2000 (#2304) üzenetére


murga
tag

Ezekszerint a Zonealarm teker 50MB/s-el percekig (akár 15-20) mikor megnyitok egy progit??
Ez nem normális...

Nem vagyok egy angoltudós így nem igazán értem a belinkelt szöveget... :(

[ Szerkesztve ]

„Aki meg akarja valósítani álmait, Annak először fel kell ébrednie!”

(#2306) mikk2000 válasza murga (#2305) üzenetére


mikk2000
őstag

Egy feladatra csak egy progit szabad használni, ha a zonealarmod kombinált, tehát valamilyen vírus/spy keresést is végez, az összeakadhat a víruskeresőddel. Csak egyetlen online kereső futhat a gépen egyszerre. Szedj ki mindent az aut indulásból aut ind porg+nem ms szolgltatások+ tiltsd le hogy a zonealarm/víruskeresőd elinduljon, ha így OK lesz a sebesség, akkor sakkozd ki melyik okozza a lassulást.

(#2307) murga válasza mikk2000 (#2306) üzenetére


murga
tag

A vírusírtót kikapcsoltam, de nem javult a helyzet.
A zone alarm, meg nem keres vírust, csak spy-t. a vírusírtó nem keres spy-t, csak vírust...elvileg... :)

Most jövök ráű, hogy ez itt OFF...Bocsi

[ Szerkesztve ]

„Aki meg akarja valósítani álmait, Annak először fel kell ébrednie!”

(#2308) Dr. Romano


Dr. Romano
veterán

Üdv!

Van egy kis gondom a másik gépemen, nevezetesen ez!
Hiába kapcsolom ki a funkciót, hogy ne rendeljen olyan spec ikonokat a meghajtókra nem csinál semmit! Újraindítottam így kikapcsolt állapotban, de az sem segített, le is uninstalláltam a progit de az sem.

Hogyan tudnám a sima XP-s ikonokat visszaállítani? :F

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#2309) brd válasza Dr. Romano (#2308) üzenetére


brd
nagyúr

Váltsd át a desktop színmélységét, mondjuk 16 bitesre, majd vissza.

The only real valuable thing is intuition.

(#2310) hdsentinel válasza Dr. Romano (#2308) üzenetére


hdsentinel
őstag

Hello !

Fel van telepítve az XP SP2?

Windows 98, 2000, stb... alatt nincs probléma, de az alap XP és az SP1 telepítésekor szokott ez előfordulni: a Windows-ban "beragad" az ikon cache, ami pl. a meghajtók ikonjait is tartalmazza. Így lehet, hogy tévesen a módosított ikon jelenik meg - mikor már nem kellene.

A megoldást az jelenti, ha az ember rábírja a Windows-t, hogy törölje az ikon cache-t. Ezt az alábbi módon lehet megtenni:
1. asztalon jobb egérgomb, Tulajdonságok
2. "Megjelenés" fül, "Speciális" gomb
3. az "Elem" listában válaszd az "Ikon"-t, a "Méret"-nél pedig állítsd át 32-ről mondjuk 33-ra.
Ezután újraindítás kellhet, egyből nem biztos, hogy visszaáll. Utána érdemes azért visszaállítani a 32-re a fenti lépésekkel.

brd módszerét nem próbáltam, de könnyen lehet, hogy ez is megoldja a problémát (és egyszerűbb).

De ha nincs fenn az SP2, azt azért mindenképp érdemes lenne telepíteni.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2311) Dr. Romano válasza hdsentinel (#2310) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Helló!

Igen az XP SP2-es változat.
Köszönöm a tippeket :R , délután ki is próbálom (uöcsém gépével volt ez) és megírom mi sikerült.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#2312) question man


question man
tag

egy olyan gondom lenne hogy egy alig fél éves 400Gb-s sata 2 seagate merevlemezzen a Hddsentinel 2.05 kidobta hogy 90%-os
"A lemez felületén található 10 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve."
de sehol nem írja a smart értékekben hogy valahol is gond lenne és ami furcsa hogy a HD Tunes ami igazából pont az ilyen hibák keresésére van azt írja ki hogy sehol semmi gond :DDD

[ Szerkesztve ]

a számítógépek füsttel működnek

(#2313) hdsentinel válasza question man (#2312) üzenetére


hdsentinel
őstag

Hibás szektorok?

Többször előforduló kérdés, hogy mit jelentenek a "hibás szektorok", hogyan lehet ezeket orvosolni. Sokan furcsának tartják ezt, hiszen a lemez felületét ellenőrző szoftverek (pl. Windows lemezellenőrző) nem jeleznek hibás területet, akkor hogy is van ez?

A merevlemezben található önellenőrző algoritmus a következőképpen működik: mikor a lemez felületén problémát (hibás szektort) észlel, elkezdi onnan az adatokat átmenteni a tartalék adatterületre. Ilyenkor az eredeti helyet megjelöli hibásnak és minden további (ide irányuló) írás és olvasás átirányításra kerül a tartalék területre.

A folyamat végén az eredeti (hibás) terület szoftveres úton nem érhető el többé. Ezért (többszöri) formázás és újratelepítés után sem mutat a lemez hibát, mivel valójában a hibásnak minősített adatterület ilyenkor nem esik formázás (ellenőrzés) és használat alá. Emiatt például az említett alkalmazások (pl. Scandisk, HD Tune, stb) sem talál hibát a felületen, még alapos teszteléssel sem. Egyedül a hardveres biztonsági törlés funkció éri el ezt a területet is, mely törli az esetlegesen ott maradt információt is.

Emiatt pl. a DOS-os formázás a mai modern merevlemezeknél (a S.M.A.R.T. tevékenysége miatt) gyakorlatilag sosem talál hibás szektort (illetve csak akkor, ha a tartalék terület már megtelt, de ez valóban ritka, személy szerint még nem találkozam ilyen merevlemezzel).

Az adatok átmentése nem minden esetben problémamentes (bár tény, hogy a lemezek sokat fejlődtek ilyen téren az elmúlt évek alatt). Legjobb esetben az átmentés gond nélkül lezajlik, de a rendszert ez rövidebb-hosszabb ideig megakaszthatja, veszélyeztetheti annak stabilitását.

Ideális esetben a felhasználó nem vesz észre semmit a fenti procedúrából, csak mikor már a S.M.A.R.T. egyik pillanatról a másikra riaszt - ha megéri a lemez, hogy a valamely attribútum értéke (pl. a hibás szektorok száma alapján) elérje a küszöböt.

(forrás: a www.hdsentinel.hu oldalon a "SMART" menüpont alatt olvasható cikk, mely bemutatja a SMART működését illetve az ezzel kapcsolatos tudnivalókat. Közvetlen link: http://www.hdsentinel.hu/smart/index.php )

Természetesen nem jelez a SMART értékekben a program, hogy gond lenne, mivel ez a 10 db hibás szektor önmagában még nem probléma (ezért is 90% a kondíció, azaz még a Kiváló tartományba esik). Csak akkor jelez, ha az ilyen hibás szektorok száma már elegendően magas.

A gond csak akkor van, ha ez a szám tovább emelkedik (ezzel párhuzamosan pedig a kondíció tovább csökken), mivel ez arra utal, hogy a lemez állapota folyamatosan romlik.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2314) mikk2000 válasza hdsentinel (#2313) üzenetére


mikk2000
őstag

Bár nem ide tartozik szorosan, de úgy nézem hozzáértő választ tudnál adni.

Az USB2 szabvány 480Mbit-es sávszélességgel kecsegtet, azonban saját és PH! tesztek tanúsága szerint is számtalan alaplappal nézve is, az USB2-re kötött USB2-es keretben levő HDD-k sebessége ettől az elméleti max 60MB/s-től messze elmarad. Pedig ha tudná ezt a sebességet nem lenne szükség pl esatára, hiszen 60MB/s még jó darabig kiszolgálhatná a vinyókat lényeges teljesítménycsökkenés nélkül, hiszen egy sima 7200-es vinyónak kb ez a max átviteli sebessége, és ez is csak a vinyó szélén/elején/ defragmentes nagyméretű fájlnál.

Tehát...

- szerinted miért nem ér a közelébe sem az USB2-es HDD keretekben levő HDD-k sebessége az USB2 által lehetővé tett elvileg maxnak, ez valójában az USB2 korlátja-e.

- miért van az hogy az írási sebesség nem kis mértékben, hanem akár 10-20MB/s-el is alacsonyabb az olvasási sebességnél.

USB2-es keretem van, és bár elfogadom hogy ennyit tud, jó lenne tudni miért. Épkézláb választ eddig nem kaptam, ökörséghez viszont volt szerencsém. Mivel ez nem tartozik szorosan a progidhoz ezért természetesen nincs sértődés ha nem válaszolsz :)

(#2315) Cickánykoma


Cickánykoma
tag

Üdv hdsentinel!

Az alábbi a gondom.

Nemrég újitottam konfigot és Vista32 került fel oprendszernek. Az alaplap Gigabyte M57SLI, Nforce 570SLI chipsetes. 6 SATA2 konnektora van, amikre egy 160 GB-os Maxtor SATA150-es vinyó a rendszer, 1 db 400 GB-os és 1 db 500 GB Samsung SATA2-es vinyók vannak még rákötve. Mivel csak 1 PATA konnektort kinál a deszka ezen van a 2 NEC DVD-RW. Van még 1 250 GB-os és 300 GB-os WD PATA vinyóm és egy Samsung 250 GB-os. Ezek konnektor hiányában egy Silicon Image 0680 chipes ATA133 Medley RAID kártyára vannak téve. Samsung 250 Master, WD 300 GB slave 1 csatornán, WD 250-es meg master a másikon. A tápom egy LC Power 550 W-os táp.

Na most olyat produkál a Vista hogy pár percenként ki-be kapcsolgatja a PATA vinyókat.Lekapcsolja menet közben, aztán 1-2 perc múlva ismét felpörgeti valamelyiket. Marhára idegesitő és gondolom nem is tesz jót a vinyóknak se. Főleg akkor kellemetlen ha épp arról a vinyóról nyitottam meg vmi (Mp3, film)akkor több másodpercre lefagy az egész kóceráj, mire felpörög a vinyó és megy tovább.

Korábban, régebbi Nforce3 chipsetes ASUS alaplappal is használtam Vistát és a HDSentinel program nagyon jól ment rajta, látta az összes vinyómat, és helyesen jelezte ki a vinyók SMART, hőmérséklet adatait. Mióta ez az új alaplap van, az összes vinyót ismeretlennek jelöli és nem hajlandó semmit látni holott a SMART be van az alaplap BIOS-ában is kapcsolva.

Kérdés: 1. a tápom gyenge? 2. A Vistában van vmi félreállitva és azért cseszegeti a vinyókat? 3. a HDsentinel a ludas?

Tippeket és válaszokat várom.

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#2316) Freddy TNT válasza hdsentinel (#1) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Hi !

Anno itt kérdeztem a totyikodban, hogy mi is az a merevlemez biztonság. Most végre rászántam magam és egy fölös vincsivel ki akartam próbálni. (éles vincsin nem mertem hátha másik gépben kell levenni a kódot róla)
Ehhez a HD-X-lock programot szerettem volna használni,de akadt egy ksi gondom.

Bebootolok a progival,de azt látom, hogy frozen, azaz be van fagyasztva a jelszó módosítás. Azt írja újraindítás szükséges. Mondom OK,de nem változott semmi.
Win alatt a program azt mondja, hogy:
"If you see this status without booting from HD-X-lock disk, your bios prevents HD-X-lock from protecting your hard disk"

Most akkor mi van ? A bios belekotyogott ? Na de én nem látok a biosban HDD védelmet vagy ilyesmit. Bár lehet nem vettem észre :B
Ha win alatt új vincsit dugok a kábelre akkor az nincs befagyasztva.Na de win alatt meg nem lehet lekódolni :D

[ Szerkesztve ]

(#2317) hdsentinel válasza mikk2000 (#2314) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ez picit hosszú lesz, de azért van köze a programhoz is, ezért próbálom elég részletesen leírni. Remélem nem baj :)

A maximális elméleti sebesség (USB 2.0 esetén 480 Mbit/sec) a valóságban sosem annyi, általában annak csak max. fele, kétharmada. Ez merevlemeznél nagyjából 30-40 megabájt másodpercenként, ennél több az USB-ből nem nagyon hozható ki, de sokszor ettől is elmarad az átviteli sebesség.

Ennek okát a külső merevlemez keretekben található USB-ATA átalakító "bridge" chipnél kell keresni. Ez tartja a kapcsolatot a számítógéppel és az IDE vagy SATA merevlemezzel: azaz a gép felől érkező parancsokat és adatcsomagokat a lemez felé átalakítja és továbbítja (és fordítva is persze).

Az ilyen átalakító chip-ek (és a velük szerelt külső USB-s keretek) túlnyomó többsége borzalmas. Egyrészt időzítésbeli problémák miatt (melyek a teljesítményt is csökkentik), másrészt az USB kezelés miatt (nagyobb CPU terhelést jelentenek a gép felé), harmadrészt mivel a szükséges merevlemez parancsoknak a töredékét továbbítják csak a lemez a felé (és vissza), a többit pedig lenyelik. Így ilyen eszközökön nem lehet pl. a hőmérsékletet, kondíciót és teljes állapotot lekérdezni, valamint a lemez fontos szolgáltatásait sem kihasználni (pl. öntesztek, akusztika menedzsment, biztonsági törlés, hogy csak a lényegeseket említsem).

A "kisebbség"-et jelentik a normális, korrekt, tökéletesen működő USB-ATA átalakító chip-ek és a velük szerelt külső házak/lemezek. Jelenleg két ilyen ismert típus létezik,

- a Cypress által gyártott típus, mely megtalálható pl. az Enermax Vanguard, WD Passport, Thermaltake külső házakban, de egy "noname" (PLUS üzletláncban vásárolt) külső merevlemezben is és

- az Oxford Semiconductor által gyártott típus (mely pl, a WD MyBook és Essential szériában található).

Utóbbit a HD Sentinel utolsó 2.10-es váltzotata még nem ismeri és kezeli, de az itt található béta már igen: http://www.hdsentinel.com/beta2/hdsentinel_pro_setup211b.zip (természetesen várom a riportokat :B

Ezek a chip-ek a fenti problémák egy részére megoldást adnak. Valamivel jobb átviteli sebesség érhető el velük és a lemez valamennyi funkciója kihasználható, így pl. a szoftver megjeleníti a hőmérsékletet, állapotot, a lemez öntesztelhető (a WD MyBook-on és Essential-on 3 önteszt is futtatható, nem csak kettő), stb.

("kis" kitérő: a MyBook PRO típuson Firewire 400 és 800 csatlakozó is található. Az említett Oxford chip tehát a Firewire (IEEE 1394) kábelen érkező parancsokat is képes a lemez felé továbbítani. Érdekesség, hogy így viszont a fenti plusz funkciók, melyek USB csatlakozás esetén működnek, Firewire kábel használatával már nem. Tehát a FW ilyen használata sem igazán előnyös, bár ha kizárólag a teljesítmény a fontos, akkor már akár a FW 400 is előnyösebb lehet, mint az USB2.0).

A program honlapján a "Hardver" menüpontba folyamatosan kerülnek fel az újabb kompatibilis külső eszközök, merevlemezek. Érdemes a lista átvizsgálása vásárlás előtt. Kétség esetén vagy ismeretlen típus vásárlása előtt esetleg érdemes próbaképp ránézni a Sentinel-lel, hogy megjelennek-e a hőmérséklet/kondíció adatok (ez esetben várok riportot is, hogy felkerülhessen az eszköz a listára :R ).

Összefoglalva, a kompatibilitási problémák és a nagyobb maximális (elméleti) sebesség miatt az e-Sata mégis jobb választás. Ott nincs semmilyen átalakítás (protokollfordítás) a vezérlő és a merevlemez között, tehát a lehető legoptimálisabb az adatok áramlása mindkét irányba. Magasabb a kompatibilitás is (pl. egy e-Sata lemez kezelhető DOS ill. más rendszer alatt is, egy USB-s nem minden esetben).

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2318) hdsentinel válasza Cickánykoma (#2315) üzenetére


hdsentinel
őstag

A lemezek ki/bekapcsolása valóban elég érdekes. A Vista környékén körül kellene nézni, hátha ott van valami probléma, amiért leállítja a lemezeket (energiagazdálkodási beállítások, lemez ill. lemezvezérlő drivere). Jó lenne kiszűrni azt is, hogy egészen pontosan mely lemezzel (vagy lemezekkel) csinálja ezt: valamennyi PATA-ssal, amelyek a Silicon vezérlőre vannak csatlakoztatva, vagy csak némelyikkel?
(egész biztos, hogy a többi (SATA) lemezzel nem)?

Tippem szerint leállás után amikor valami hozzáfér a lemezekhez (pl. a Sentinel lekérdezése, vagy a Windows indexelő szolgáltatása), akkor pörögnek fel újra. De ha folyton (ráadásul ilyen rövid idő alatt, mint néhány perc) leáll, ott biztosan van valami beállítási vagy driver probléma.

A táp problémát kizártnak tartom, ennek bőségesen elégnek kell lennie.

A driver probléma viszont biztosan fennáll - emiatt nem fér hozzá a Sentinel a lemezek adataihoz. A Silicon vezérlőnél mindenképp ez van: az sajnos csak 1 lemez adatatát szolgáltatja, többet nem (a riportban én egy IDE Hitachi lemezt látok, arról nem is írtál, hova van dugva :) feltételezem, akkor erről ad infót a Silicon vezérlő).
Erről a problémáról a "Hardver" menüpontban található infó: [link]

A SATA vezérlőknél is a driver probléma miatt nem fér hozzá a lemez adataihoz a program. Vista alatt ez elég sűrűn előfordul, főleg ha a vezérlő driver-ét a rendszer telepítése közben kellett megadni.
Erről pl. a program honlapján, a GY.I.K. részben olvashatsz, itt: [link]

Egy tipp: az IDE lemezeket (a Hitachi-t kivéve) tedd az alaplapi PATA vezérlőre és az írókat pedig a SiI vezérlőre.
Így jó eséllyel a Silicon-os probléma megoldódik, mivel csak 1 lemez lesz csatlakoztatva és a másik két PATA lemezt az alaplapon nagyobb eséllyel felismeri a program (hacsak nincs ott is driver-probléma :)

Szép az élet a Vista-val :))

Még egy tipp: a HDSDos-al elvileg meg tudod nézni DOS alatt (egy indító floppy/CD segítségével) valamennyi lemez állapotát. Nem a legtutibb megoldás, de ha minden kötél szakad, legalább ellenőrizheted a lemezek hőmérsékletét, kondícióját.
Ha sikerülne egy riportot készíteni vele, annak nagyon örülnék :R
A HDSDos itt található: [link]

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2319) hdsentinel válasza Freddy TNT (#2316) üzenetére


hdsentinel
őstag

Hello !

A merevlemezek biztonsági üzemmódja (security mode) csak akkor használható, ha nincs "befagyasztva". A befagyasztás során az aktuális állapot rögzítésre kerül, így kikapcsolásig a lemez jelszava, biztonsági szintje, mester-jelszava már nem változtatható meg - elkerülendő az esetleges biztonsági problémákat.

Régebben egy német (?) illető írt egy cikket, hogy veszélyes dolog ha nincs ez a fagyasztás, mivel ha a lemez nincs védve vagy a jelszó megadásával "ki van nyitva" (unlocked), akkor elméletileg bármilyen szoftver (pl. vírus) rátehetne egy bármilyen jelszót a merevlemezre - így lezárva azt. A felhasználó pedig a következő indításnál már nem tudná használni a lemezt.

Erre a BIOS gyártók a fagyasztást beletették a BIOS-ba. Így automatikusan és kikapcsolhatatlan módon (ahogy láthattad) fixen fagyasztanak, mert ez így jó.
Arra nem is gondolnak, hogy a HDXLock ill. hasonló programok így működésképtelenek lesznek (hasonlóan "logikus" gondolkodással a legjobb tűzfal az lenne, ha kihúzzuk a hálókábelt vagy ha egyáltalán be se kapcsoljuk a gépet/routert/modemet).

Viszont: a Windows-os driverek elméletileg nem teszik lehetővé, hogy a HDD biztonsági opcióit módosítsa valaki. Tehát ilyen szempontból erre nem lenne égető szükség.

Egy lehetséges megoldás az, ha a BIOS számára "elérhetetlenné" teszi valaki a lezárandó merevlemez(eke)t. Tehát egy BIOS-ban engedélyezett lemez van, ami nem zárható le (mivel be lesz fagyasztva), azon van a rendszer. A többi BIOS-ban tiltható - a HDXLock és az utána töltődő op.rendszer elvileg fel fogja ismerni és kezelni, mivel a BIOS-t kikerülve dolgoznak.
(hasonló megoldás ha a lezárandó lemezek nem az alaplapra, hanem egy PCI-os vezérlőkártyára csatlakoznak).

Mellesleg a Sentinel-ben a merevlemez információs adatlapján megtalálhatóak az éppen aktuális biztonsági beállítások - pl. hogy be van-e fagyasztva a jelenlegi állapot.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2320) Freddy TNT válasza hdsentinel (#2319) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Nos igen sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz. Szerinted ha bios-ban letiltom az autó detect-et vagy egyszerűen none módba kapcsolom akkor a bios nem fagyasztja be ?

Vagy mégis milyen módon lehetne láthatatlanná tenni még ? A PCi-os kari jó ötlet,de Nem rajongok túlságosan ezért a megoldásért. (plussz pénz meg PCI foglalat...)
Egyáltalán biztos, hogy egy Pl: silicon image SATA kártyán át lehet használni ezt a progit ? Mert elvileg a drivert be kellene tölteni hozzá nem ?

(#2321) hdsentinel válasza Freddy TNT (#2320) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ha "None"-ra állítod, akkor nem ismeri fel (nem detektál) és nem foglalkozik vele elvileg - hacsak nem küldi ki a parancsokat akkor is az összes lehetséges pozícióra. Próbáld meg így. Ha így is fagyos a helyzet, akkor a külső kártya az egyetlen megoldás. Nem kell driver hozzá, a program anélkül éri a lemezeket, ezért elvileg működhet.
Hasonlóképpen működik a HDSDos is, ami DOS alatt ellenőrzi a lemezek állapotát, akár PCI-os kártyára, akár alaplapra vannak csatlakoztatva.

De inkább magánban folytassuk, mivel ez a téma nem igazán erre a fórumra való ;)

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2322) mikk2000 válasza hdsentinel (#2317) üzenetére


mikk2000
őstag

Kösz szépen!
Fogalmam sincs milyen vezérlő van az enyémben (ami most nincs is itt, amúgy Thermaltake IDE) de ha visszakerül feltétlen futtatok majd tesztet vele. Eddigi emlékeim szerint smartot nem nagyon tudott szolgáltatni, na majd a Sentinel elkapja a tökeit remélem :)

Tehát röviden azt mondod hogy egyrészt az USB2 megadott max sebesége csupán reklámfogás (bár a doksijában is ott van, viszont az USB1-nél is tapasztaltuk ezt kb ilyen arányban van a max/valós), másrészt a külső HDD keretekben levő átalakító chip nem tudja azt a sebességet amiért kitalálták/megtervezték, ez durva.
Az eddigiek alapján úgy saccolom hogy mivel egy átviteli szabványt kell egy másikra áttenni, inkább szinkronizálási/időzítési eltérések okozhatnak késleltetést ami csökkentheti az átviteli sebességet, ami főleg írásnál okoz csökkenést mint látszik.

(#2323) Cickánykoma válasza hdsentinel (#2318) üzenetére


Cickánykoma
tag

Köszi a gyors és részletes választ!

1. Vistára azért váltottam kénytelen, mert XPSP2 valamiért időnként rejtélyes kifagyásokat produkál. (lehet a kétmagos X2 miatt). Az a furcsa, hogy múltkori Vista kipróbáláskor, még a régi alaplappal (Nforce3+Silicon Image ATA RAID kártya) a Sentinel simán látott minden vinyót. Ez elég furcsa ha a programod nem támogatja (még) az Nforce 570-es chipsetet.

Na a fel-le pörgetés annyiban megoldódott, hogy az energiagazd. sémát max teljesitményre vettem+felraktam a Silicon Image kis figyelőprogramját (kis kék emberke figyel a tálcán most) azóta nem csinálja. Az indexelő szolg. meg még első körben ki lett kapcsolva.

Az IDE hitachi lemez önmagában van Masterként (bocsi elirtam, hogy WD, ennyi vinyónál már könnyű kavarni :D ) a RAID kártya egyik csatornáján. Tehát azért őt látja csak a HDSentinel.

A SATA vinyók láthatóságát nem tudtam engedélyezni. Hiába van kikapcsolva az UAC (ez volt az első dolog telepités után, most is ellenőriztem h. ki van-e kapcsolva) amikor megnézem a HDSentinel.exe tulajdonságait, a rendszergazdakénti futtatás szürke , azaz nem pipálható ki.Tippek, hogyan tudnám bekapcsolni?

Az DVD-iró cserékre gondoltam én is még Vista felrakása előtt, logikus hogy az egyetlen alaplapi IDE vezérlőre a vinyókat akarom rárakni. DE..! A kártya nem látta az irókat, még Bios Boot szinten se!

[ Szerkesztve ]

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#2324) mikk2000 válasza Cickánykoma (#2323) üzenetére


mikk2000
őstag

Vistára azért váltottam kénytelen, mert XPSP2 valamiért időnként rejtélyes kifagyásokat produkál

Az lenne érdekes hogy mit csináltál volna akkor ha nem lenne még Vista... :)

(#2325) Cickánykoma válasza mikk2000 (#2324) üzenetére


Cickánykoma
tag

Win98? :DDD :DDD :DD :DD :DD :DD

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#2326) Cickánykoma válasza hdsentinel (#2321) üzenetére


Cickánykoma
tag

Na az alábbiak történtek a válaszom óta. Felraktam a honlapod tanácsai alapján az XP-s Nforce550-es meghajtókat manuálisan. Gép lekapcsol, két DVD-RW ráköt Silicon Image RAID kártyára, Samsung 250 GB és WD 300 GB mint master és slave ráköt alaplapi ATA csatolóra.

És az eredmény:

1.A Vista iszonyat lassan töltődik be (kis betöltő csikos képernyőről van szó) az eddig megszokott 1- 1,5 perc helyett 4-5 percig tart amig bejön a jelszókérő ablak. Ez idő nagy része alatt nincs HDD aktivitás, a rendszervinyó nem dolgozik. :O

2. A DVD irókat a RAID kártya bootkor hol látja, hol nem. Vista csak master irót látja. :O

3. Minden inditáskor vadul keresi az illesztőprogramot a vinyóimhoz, gondolom mert elveszti őket. Ez igy elég macerás, úgy hogy minden indításkor 1-2 percet még várok arra, hogy kegyeskedik megtalálni a meghajtókat. :O

4. Hiába cseréltem előzőleg XP-s Nforce meghajtókra a Vistáét, Vista okoskám visszateszi betöltődéskor automatikusan a saját IDE/SATA drivereit, igy HDSentinel megint nem lát csak 1 azaz a Hitachi HDD-t. :O

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#2327) hdsentinel válasza Cickánykoma (#2326) üzenetére


hdsentinel
őstag

Bocs, erre egy jó megoldás van.
Vissza XP-re, a Vista-t pedig hanyagolni, amíg ilyen állapotban van ....
Sajnos a driverek problémája miatt (ahogy írtad) ez így használhatatlan.

Jó lenne, ha a Sentinel lenne "béna", hogy nem támogatja az újabb chipset-eket, de sajnos nem erről van szó: a driver a kulcsa mindennek.
(érdekes, a SiI vezérlő Linux alatt minden meghajtóról teljes képet ad, valamint a HDSDos-al DOS alatt is, mikor is nincsenek a vacak Windows driverek betöltve).

(kizárt, hogy az XP-d az Athlon 64X2 proci miatt volt problémás. Nekem is az van, azon dolgozom, fejlesztek, és nincs vele semmi gondom már hosszú ideje).

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2328) Cickánykoma válasza hdsentinel (#2327) üzenetére


Cickánykoma
tag

Xp-re nem költöznék vissza, mert több bajom volt a lefagyásokkal mint itt Vista alatt h. nem mutatja a vinyók adatait. Érdekes dolog, de XP alatt a HDsentinel sem működött, elinditáskor szintén kifagyást produkált.

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#2329) hdsentinel válasza Cickánykoma (#2328) üzenetére


hdsentinel
őstag

Kifagyást?
Mit értesz ez alatt? A program nem válaszolt hosszú időn keresztül, amíg a lemezek adatait detektálta?

Mondjuk a driverek túl sokat nem változtak (emiatt lehetséges pl. Nforce4 chipset esetén Vista alatt az XP-s driver használata), azaz ha XP alatt nem megy valami, akkor Vista alatt sem nagyon fog (és viszont)...

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2330) Cickánykoma válasza hdsentinel (#2329) üzenetére


Cickánykoma
tag

1-2 percig homokórázás, aztán egész WinXP (asztal, egérmutató stb. merevre fagyott) csak Reset segitett. Betöltődés utáni pár percben fagy ki az Xp, szóval esély nincs használni.
Frissen telepitett Xp amúgy.

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#2331) hdsentinel válasza Cickánykoma (#2330) üzenetére


hdsentinel
őstag

És ezt a HDSentinel okozta? Nehéz elhinni, a rendszert biztosan nem tudná megfagyasztani.

Nem lehet, hogy a friss XP-ben valami eszközprobléma / összeakadás / hiányzó vagy nem megfelelő driver telepítése volt a ludas?

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2332) Cickánykoma válasza hdsentinel (#2331) üzenetére


Cickánykoma
tag

Hiányzó driver nem volt ennek utánanéztem. Hibás/nem megfelelő még lehet. De nemcsak a Sentinel művelt ilyet. Nem tudtam semmilyen 3DMark/PCMArk, Everest tesztet se inditani, ezek is befagytak betöltődés közben.

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#2333) hdsentinel válasza Cickánykoma (#2332) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ezért gondoltam driver/eszköz problémára: mivel akkor a hardver elérésekor fagyott ki a rendszer. Ha nem lenne most rajta működő Vista, akkor memóriaproblémára gyanakodnék kapásból.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2334) mikk2000 válasza Cickánykoma (#2332) üzenetére


mikk2000
őstag

Nem tudtam semmilyen 3DMark/PCMArk, Everest tesztet se inditani, ezek is befagytak betöltődés közben.

Ne haragudj de frissen telepített XP-nél ha a fenti programok egyaránt befagynak akkor valami oltári gáz van a gépeddel. Látom nem vetted a lapot de írtam hogy az nem megoldás hogy másik oprendszerre váltassz mert a probléma gyökerét kell megtalálni.
A memóriateszt jó ötlet kezdetnek
[link]
Csinálj boot lemezt (floppy/cd amit akarsz) és bootolj róla. Ha hibát jelez, akkor a gépeddel hardveres gond van, bár lehet hogy csak rosszul van a BIOS beállítva.
Nem húzod a gépedet véletlenül? A konfigodat kitölthetnéd, mert azon látszana ha túlhajtod, mivel @-al szokták jelölni a túlhúzás mértéket.

Bocs hogy belepofázok Sentinel :)

(#2335) hdsentinel válasza mikk2000 (#2334) üzenetére


hdsentinel
őstag

:K Egyáltalán nem baj, hogy írtál, sőt! Szerintem kifejezetten hasznos, ha megosztjuk a tapasztalatokat, ötleteket, melyek mindenki számára előnyösek lehetnek. Köszi!

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2336) Cickánykoma válasza mikk2000 (#2334) üzenetére


Cickánykoma
tag

[OFF]A konfigom még vadi új, múlt héten cseréltem le. Adatai:

Gigabyte M57SLI-S4 alaplap (Nforce 570SLI chipsetes)
AMD Athlon X2 6000+ Brisbane mag
2*1GB Kingmax DDR800 RAM
Sapphire Radeon HD 2600 Pro 512 MB PCI-E
1* Maxtor 160 GB SATA1 rendszervinyó
1*Samsung 500 GB SATA2
1* Samsung 400 GB SATA2
1* Samsung 250 GB ATA133 (master)
1* WD 300 GB ATA133 (slave)
1* Hitachi 250 GB ATA133 (master) RAID kártyán
2* NEC ND-3540A DVD-RW (master+slave a RAID kártyán)
Netgear PCI WG311T wi-fi kártya
Silicon Image Medley ATA 133 PCI RAID kártya
éss.....LC POWER silent 550 W-os táp

Tudom, hogy segítő szándék miatt kérdezed a túlhúzást, de soha-de soha nem szoktam tuningolni a gép alkatrészeit. A BIOS pedig default, gyári beállitáson van hagyva.[/OFF]

[ Szerkesztve ]

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#2337) Cickánykoma válasza hdsentinel (#2335) üzenetére


Cickánykoma
tag

HDsentinel !

A SATA emghajtókat még mindig nem látja a program. Irtad h. rendszedgazdaként kell ahhoz futtatni az EXE-jét és akkor valószinűleg ki tudja olvasni a SATA vinyók adatait is.
Nálam az a probléma -mint korábban irtam - hogy nem pipálható az a doboz, hogy Rendszergazdaként futtatható. UAC ki van kapcsolva registryben és szolgáltatásokban is, mégsem tudom miért nem kapok r.gazdai jogosultságot.

Esetleg el tudnád magyarázni hogy tudom ezt feloldani?

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#2338) mikk2000 válasza Cickánykoma (#2336) üzenetére


mikk2000
őstag

Oké, nem tuningolsz, viszont a ram a leginkább inkompatibilitásra hajlamos alkatrész, tehát javaslom azt a dosos memtesztet kiindulópontnak továbbra is, amit egyébként először maga Sentinel javasolt. Leírtam a menetét: #2334 Memóriateszt lefuttatása egyébként alap kellene legyen egy gép vásárlása/összerakása után, amit jobb kiskerek meg is csinálnak. Már csak azért is érdemes ezt megtenni, mert hibás rammal telepített oprendszer hibásan települhet ami iszonyú hibákat okozhat később, tehát ezeket az alap teszteket feltétlenül fontos még az oprendszer feltelepítése előtt lefuttatni. A ram teszt természetesen nem csak a ramot teszteli, hanem szinte az egész gépet.

(#2339) Cickánykoma válasza mikk2000 (#2338) üzenetére


Cickánykoma
tag

A gépet egy helyen alkatrészenként vettem és magam raktam össze. Tesztelésre nem nagyon volt időm, csak annyit néztem meg h. bebootol-e rendesen. Tesztet nem ajánlottak fel. Lehet gyanakodni a RAM-ra mivel most kiváncsiságból ide Vista alá is felraktam a PCMark05-öt és dettó kifagyott. Memtestet leszedtem, megnézem vele.
Lehet esetelg olyan, h. a RAM jó csak a foglalat rossz? ÚGy értem mi lenne, ha áttenném a két modult a másik két slotba és úgy is megnézném?

[ Szerkesztve ]

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#2340) hdsentinel válasza Cickánykoma (#2339) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ha itt tartunk: fél éve a CPU+RAM+alaplap kombót egyben vettem, akkor 2x512 Twinmos RAM-mal. Itthon összeraktam és az XP kifagyott. A memteszt kihozta, hogy egymástól függetlenül (!) mindkét RAM hibás. A gép tökéletesen megy azóta is más RAMokkal. Tehát ha fagyás van, akkor mikk2000-el egyetértek: azonnal a memtest-et kell kérdezni, hogy minden okés-e.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2341) hdsentinel válasza Cickánykoma (#2337) üzenetére


hdsentinel
őstag

Hi !

Azért szürke, mert ki van kapcsolva az UAC és rendszergazdaként fut a program. Különben egyáltalán nem tudna még ennyi infót sem megjeleníteni.

A SATA lemezek adatait szintén a driver-probléma okozza. Ezért írtam, hogy esetleg az XP-s driver telepítése segíthet (NForce4-nél pl. ez a megoldás). De ha XP alatt sem látszottak az adatok, akkor sajnos az a driver sem az igazi.
Érdemes megnézni, hogy van-e újabb driver a neten, és arra frissíteni.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2342) Cickánykoma válasza hdsentinel (#2341) üzenetére


Cickánykoma
tag

Ja értem már.

Ime két képlopat arról h. manuálisan próbáltam a legfrissebb Nforce570-es chipset meghajtót berakni a SATA vezérlőnek a az Eszközkezelőben:

[link]

és miután bezártam abban a tudatban h. kicserélte, semmi az ég világon nem változott, maradtak a Vista driverei ugyanúgy:

[link]

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#2343) mikk2000 válasza Cickánykoma (#2339) üzenetére


mikk2000
őstag

Ha jól raktad be a ramot azaz duálban megy, akkor ha átrakod másik két slotba akkor a másik memóriavezérlő fog aktivizálódni, tehát nem csak a foglalat(ok) hibáját zárod ki ezzel (ami szvsz ritka) hanem a memóriavezérlő esetleges hibáját is (ez is ritkán lehet). Most már tényleg rajtad áll a dolog, ha egy teszt alatt (40-80 perc) nem talál hibát, akkor bennhagyhatod egész éjszakára is. Ha hibát talál, akkor egyrészt itt szólsz, másrészt hogy ne offold(juk) szét a topikot van kifejezetten memória-topik is ahol érdeklődhetsz hogy mi a teendő vagy a lapod topikjában (ha van) ahol esetleg kapásból megmondják azt is, milyen ramokkal megy a lap hibátlanul...általában ezt szokták kérdezni leggyakrabban lapok topikjában, ennyit a kompatibilitásról. Befejeztem a ram témát itt :)

[ Szerkesztve ]

(#2344) Cickánykoma válasza mikk2000 (#2343) üzenetére


Cickánykoma
tag

Átraktam a másik dualos foglalatba a két modult, de nem tudom Memtest-el ellenőrizni. Murphy ma is ellenem van: a floppy meghajtóm nem működik vagy kinyúlt igy nem tudok memtest boot lemezt késziteni. Próbáltam USB pendrive-re tenni és arról inditani a memtest.exe-t (elvileg a lap tud olyanról is bootolni) de bootkor észre se veszi és jön be a Win:O Hogy tudnám floppy nélkül letesztelni? :(((

Megfigyeltem más nyugatalnitó jeleket is: Win XP és Vista is betöltődésekor, a betöltő csik nem folyamatosan csúszkál J-B-ra hanem szaggat, 1 kép/mp -vel képregényezik.
Megnéztem parancsorban csökkentett módban az OP rendszereket és ennél a rendszerfilenál időzik el 2-3 percet : CRCDISK.SYS.

[ Szerkesztve ]

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#2345) hdsentinel válasza Cickánykoma (#2344) üzenetére


hdsentinel
őstag

A DOS-os EXE fájlt akkor kell a pendrive-ra tenni, ha azt már korábban boot-olhatóvá tetted arra alkalmas szoftverrel. A "Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.zip)" opciót válaszd, ez CD ISO, írd ki egy újraírható CD-re és boot-olj arról !

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2346) gsc73


gsc73
aktív tag

Kedves hdsentinel! és a többiek!

Úgy gondolom ez a megfelelő topic a kérdésem feltételére.
Van egy letöltő gépem, amiben egy PCI-SATA kártyán kersztül csatlakozik az alaplaphoz (amin nincs SATA) egy Hitachi 250 GB SATA HDD. A HD sentinel progi ki tudja olvasni a HDD hőmérsékletét. (nem mindegyik progi képes erre, a vezérlőn keresztül)

Azt szeretném, hogy a HDD hőmérséklet értékét átadja egy másik proginak a HD sentinel, vagy az a bizonyos másik progi "kiszedje" belőle. Van erre lehetőség?

a progit egy barátom írná, és aktív hűtés lenne a célja. Azaz, ha a meghatározott hömérséklet alatt van a HDD, akkor lassabban forgatja a hűtőventit, ami a HDD előtt van. A kommunikáció a párhuzamos porton kersztül történne

g.

[ Szerkesztve ]

kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.

(#2347) hdsentinel válasza gsc73 (#2346) üzenetére


hdsentinel
őstag

Hello !

Természetesen van erre lehetőség. A Hard Disk Sentinel-ben a Beállítások -> Fejlett opciók oldalon található egy "XML fájl készítése és frissítése opció". Ha ez van jelölve, akkor minden lekérdezés után a program a megadott XML fájlba menti az összes adatot, amit felismert (többek között pl. a hőmérsékletet is).

Az XML fájl formátuma hasonlatos a HDSDos ( [link] ) által mentett XML fájlhoz. (itt található egy példa: [link] ).

Megjegyzés: az automatikus XML készítés és frissítés opció csak a regisztrált változatban használható.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

(#2348) gsc73 válasza hdsentinel (#2347) üzenetére


gsc73
aktív tag

Hali!

Köszönöm a gyors választ! :R

Ha kicsit alaposabb vagyok, simán megtaláltam volna. :U Ahogy nézem az oldalon elég az alapváltozat, nem kell a professzionális, az meg csak 4500 Ft.

Köszi!!!

g.

kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.

(#2349) bod101


bod101
aktív tag

Szia!
Nekem van egy Asus P4P800 deluxe alaplap 3Ghz Pentium procival. Amikor elinditom a HDD sentinelt újraindul a gép. Mi lehet a gond?

1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)

(#2350) hdsentinel válasza bod101 (#2349) üzenetére


hdsentinel
őstag

Szia !

Jó lenne többet tudni a konfigról.

Milyen típusú és csatlakozójú (IDE/SATA) merevlemezeket használsz?
Mindegyik az alaplapra van csatlakoztatva, vagy van a gépben más (PCI-os) merevlemez vezérlő kártya?
Driverek rendben telepítve vannak? Nincs az Eszközkezelőben felkiáltójellel megjelölt eszköz?
Használsz USB-s vagy Firewire külső merevlemezt, kártyaolvasót, pendrive-ot?
(ha igen, próbáld meg azokat leválasztani és úgy indítani).

Érdemes a Vezérlőpult -> Rendszer -> Speciális -> Indítás és helyreállítás -> Beállítások pont alatt az "Automatikus újraindítás" elől kivenni a pipát. Így probléma esetén megjelenik az ok, miért indult újra a gép.

Ha a programot így indítod: "HDSentinel /report" , akkor megpróbál riportot készíteni HDSentinel_2.10 PRO_report.txt néven. Ha ez sikerül az újraindulás előtt, kérlek küldd el, abból kiderül pár dolog.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.