Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6161) King Unique válasza PROTRON (#6160) üzenetére


King Unique
titán

Az említett dokkolók eleve USB 3.2 Gen 1(x1), vagyis USB 3.0 (5 Gb/s) interfészesek, ami miatt 500+ MB/s eleve nem lehet az adatátviteli sebesség, hanem max. ~ 450 MB/s (bővebben).
Mivel eleve külső tápadapteres dokkolókról van szó, ezért evidens hogy a működésükhöz nyilván a hálózati adaptert is csatlakoztatni kell.
Igen, USB 3.0-n a 330 MB/s átlagosan jó értéknek mondható fájlmásolásnál, meg itt ugye a forrásmeghajtó és a célmeghajtó SSD adatátviteli sebessége is nagyban befolyásolja a fájlmásolás sebességét, nyilván nem szimplán csak a dokkolón és a támogatott USB-s adatátviteli módon múlik. Ahol ugye a dokkolóban lévő SSD-nél is számít fájlmásolásnál (írásnál), hogy mennyire van telemásolva és mennyire rajta a szabad terület, SLC cache mennyi és van-e DRAM cache, stb.
A fájlkezelős fájlmásolás értékét több tényező is befolyásolhatja, függhet a forrásmeghajtó és a célmeghajtó adatátviteli sebességétől is, ezért célszerű a szekvenciális adatátviteli sebességet szintetikus tesztek formájában is megmérni, amihez Windowson adott pl. a(z) ATTO, CDM és a beépített WinSAT program.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.