Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5065) King Unique válasza Ðávid (#5063) üzenetére


King Unique
titán

Tehát akkor ez egy USB 3.1 Gen 1 = USB 3.0 adatátviteli sebességet biztosító multifunkciós eszköz, ahol USB-C port, fizikai csatlakozó lehet USB 3.0 alapon is, nem kizárólag csak USB 3.1 Gen 2, meg USB 3.2 Gen 2x2 alapon. Bár az egyik USB-C / Type-C portnál USB 3.1-et írnak több helyütt, de az nem teljesen világos, hogy Gen 1 / Gen 2 típusú-e. Az viszont biztos, hogy a JMS578 chip Gen 1-es, vagyis USB 3.0-s, a max. adatátviteli sebesség is annak megfelelő lesz, ami a CDM teszt eredményén is látszik. Aztán ha gyárilag 1 db USB-C - USB-C kábelt mellékeltek hozzá, akkor azt gondolom az előlapon lévő USB-C porthoz kell csatlakoztatni, a hátlapon lévő USB-C portok töltésre valók. Illetve a DC IN talán külső tápadapter csatlakoztatásához, legalábbis a felhasználói útmutató említi + gyártó weboldalán lévő kép szemlélteti, viszont adaptert gyárilag nem mellékelnek. Bár a LED-ek fényét szemléltető képen az előlapi portoknál pont nincs csatlakozás, vagyis akkor a hátlapon lévő USB-C portok valamelyikéhez lehet csatlakoztatva az USB-C kábel. A Type-A / USB-A port meg talán afféle USB-hub funkciót láthat el, ahhoz lehet csatlakoztatni egyéb USB-s eszközöket, vagy eleve azt használni az USB-C helyett. Esetleg ezekről is lehetett volna írni egy keveset, mert nem teljesen világos egyik-másik része.

Az UNMAP/TRIM működésénél a TrimCheck program kimenete lett volna a lényeg, de ha PowerShell alatt lefut rendben a külső SSD-nél a manuális optimalizálás (TRIM), akkor elvileg támogatja.

Maga az eszköz, dokkoló állomás egyébként korrektnek tűnik, a full fém kivitel, a HDD/SSD csavaros rögzítési lehetősége, a többféle port és csatlakozási lehetőség (USB-A, USB-C, SD, HDMI) is mind előnyösek. + Még gumitalpakat is melléknek, meg az USB-C kábelhez USB-C - USB-A adaptert, ha olyan géphez kellene csatlakoztatni, amin nincsen USB-C port. Az ára egy hagyományos 2,5"-os külső ház árához képest nyilván húzós, ellenben a multifunkcionalitásához, tudásához képest már nem feltétlen.

Érdekességképpen az a másik 2 külső ház a mellékelt képek (1, 2) alapján ránézésre az ICY BOX IB-252StU3 és az Ewent EW7034 lehet, bár az utóbbi nem teljesen biztos.

Köszönjük a korrekt beszámolót! :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.