Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52901) Interceptor válasza twine (#52899) üzenetére


Interceptor
addikt

grat :) Kis Duna melyik része ez? Eleje mennyire lehet jó a Kvassay zsiliptől nézve?

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#52902) twine válasza Interceptor (#52901) üzenetére


twine
addikt

Hu én helyi viszonylatban mondom a kis Dunát,,, ez a Szentendrei-sziget kis Duna ága,,, és a Szentendrei szakasz...
Hogy mi mennyire lehet jó, nem tudom :B én itt a környéken vitézkedek csak...
Egy botos, egy területes horgász vagyok :B :B

[ Szerkesztve ]

(#52903) KunEmber


KunEmber
senior tag

Sziasztok!

Kezdő, gyakorlatlan horgászként keresek spiccbotot magamnak. Eddig összesen ha 2-3 órát volt kezembe spiccbot, saját tapasztalat közel 0. Amire az első 1-2 évben szeretném: csatornákon, Ráckevei-Dunán, kisebb tavakon a nádas mellett "játszani" a kisfiammal együtt. 99% C&R, mérethatár feletti kis pontyból néha hallé és paprikás-lisztes patkó. (Ha és amennyiben ugye ki tudom fogni.) Meg keszeg sörrel, nyilván.

Nem tudom eldönteni, hogy nekem
1. valami finomabb tűspicces bot kellene alapvetően apró halra
2. menjünk a csőspicc felé, mert fél év múlva már kiló fölötti pontyot akarok majd

Nem tudom eldönteni, hogy hány méteres bot kéne, így belőttem az 5-öt. Mondjuk.

Nem szeretnék 15.000 Ft-nál többet költeni botra, de azt is tudom, hogy a spiccbot a felszerelésem része marad majd nagyon sokáig. (Valamiért amúgy az úszózás (spicc, bolognai) meg a pergetés érdekel a legjobban :U )

Milyen botot vegyek?

Néztem decathlonos Caperlant (Lakeside 5-360, 5-500 és erősebb 5 Power 450-et is), súlyuk, áruk és az angol nyelvű értékeléseik elég jók. Árba belefér még a Nevis Torrent/Patriot család is, illetve a Haldorádón most a Shimano Vengeance AX TE 5 5 m is olcsóbb vagy 40 százalékkal.

Nagyon köszönöm előre is, ha tudtok segíteni.

Ui.: horgászvizsga a hónap végén, jogi formaságok (állami jegy, egyesületi, területi jegy, fogási napló) rendezve lesznek - mielőtt esetleg valaki felhívná rá szíves figyelmem.

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#52904) Interceptor válasza twine (#52902) üzenetére


Interceptor
addikt

Odáig nem megyek fel :D Amúgy az ilyen maximum 1-2 méteres lassabb folyású sekélyesebb rész nem?

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#52905) BlackmMmDog


BlackmMmDog
aktív tag

Most voltam először a Lajosmizsei Füzes tavon.8-ra értem le akkora köd volt hogy vizet nem lehetett látni 4-ig maradtam.Ez idő alatt jött 5 ponty 1.5-2.3 kg közt.

Etetőanyag: Maros Mix XXL hidegvízi ponty kárász
Csali: FM waftwes lemon dream

(#52906) Spoon16 válasza KunEmber (#52903) üzenetére


Spoon16
tag

A többit nem ismerem,de Lakeside 9-500-am van,azt imádom,eszméletlen jó kis bot. Nekem eddi keszeg,kárász,sügér volt zsákmány,de többen mondták,hogy a kisponty sem akadály neki.

(#52907) jjohn válasza KunEmber (#52903) üzenetére


jjohn
aktív tag

A Caperlan Lakeside-5 power 450 vagy 500-ban nem fogsz csalódni. Én horgásztam ezzel és a 7 méteres társával is (igaz a 7 m-es kicsit drágább, de könnyű és nagyon szuper. Nem voltak begumizva csak a tű spicc volt, élmény volt vele a horgászat, mint keszegre, mint kisebb pontyokra.
Ellenben ha be lesz gumizva akkor bizony 3 kg-os ponty sem lesz akadály. Itt a csak a zsinór szakító szilárdsága ami határt szab. Ilyenkor ha gumiznak tűspiccest, akkor a tűspiccet egy az egyben kiveszik.

Ilyen leugrom egyet horgászni jeligére, vagy nyaraláshoz nem vittem az egész felszerelést. Erre van egy régi 6 m-es spicc botom 1,6-os gumival 3 tagja begumizva. Simán felmerem rakni rá a Nevis Fluorocarbon 0.16 mm-es előkezsinórt. Több 2,5-3 kg amurt is kifogtam már vele. Dömsödnél az RSD-én simán szedtem ki vele a 3-as pontyokat. Nagyobb nem jött de 5 kg-ig belefért volna.

Úgyhogy nem fogsz csalódni a Caperlanba. A bojlis botjait teszteltem és megállták a helyüket. Ja és 2 év garancia van rá.
Persze nem mondom, hogy ne végy Shimano Vengeance AX TE 5 5 m-est. Be lehet gumizni azt is, de nem tudom mennyit kell visszavágni, vagy mennyi esik ki ha kiveszed a spiccet. Erre is van 2 év garancia és szerviz háttér.

A Nevis Torrent/Patriot is jó választás gondolom a 7 m-re gondoltál minél hosszabb egy spicc bot annál jobb. Pedig sokan leszólják a Nevis-t.
Pl.: nekem egy Nevis Vanity Carp XXH 3.90m 80-220g Feeder horgászbotom van és nagyon elégedett vagyok vele, nekem hibátlan a bot is és az orsó is.

Abban biztos vagyok bármelyiket választod még gumizás nélkül is határtalan élmény lesz a peca.
Aztán a bővítéseket, majd hozza az élet meg a horgászat magával. És az is biztos, hogy az úszós horgászat pörgősebb élmény dúsabb. Legyen az spicc, match, bolognai.
Na de tanácsot kértél és nagyobb potyekok is fogása cél és a Caperlan Bot Lakeside-5 power 450-nek cső spicce van a választásom erre esne.

(#52908) KunEmber válasza Spoon16 (#52906) üzenetére


KunEmber
senior tag

Köszönöm, jjohn-nak is. Most olvasom, hogy a kőbányai Sügér elfogad Szép-kártyát. Ez esetben kizárólag Energofish/Nevis botok jönnek szóba, abból olyan 7-14e között néztem. Decathlonosat meg veszek máskor :)

5 méteres bot elég, vagy vegyek nagyobbat?

[ Szerkesztve ]

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#52909) vendingo válasza KunEmber (#52903) üzenetére


vendingo
veterán

Én shimanot ajánlanék, ezek súlyban jobbak szoktak lenni mint a konkurencia. Apróhalazni tűspicces TE 1 vagy 2-es erősség ajánlott, nagyobb halakhoz TE 3-4-5... Az 5 már nagyon durung, igazi nagyhalas bot. Ha rám hallgatsz, nem cseszed szét a spiccbotozás élményét gumival. Spiccnél bőven tud dolgozni a bot, nem kell félteni, ha meg túl nagyot akasztasz, max leszakad az előke. Csak azért gumizni, hogy 100-ból 1 alkalommal jön egy nagy, azért felesleges, mert a másik 99 hal kifogása nem lesz élvezetes. Ha nagyhalazni akarsz, arra nem a spicc való. Vagy vegyél egy tűspiccest, vagy egy TE3, max TE5 erősségű botot.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#52910) diablo1984 válasza vendingo (#52909) üzenetére


diablo1984
veterán

Engem 14-es zsinórral 5m-es daiwa spiccel, gumi nélkül úgy megtépett egy ponty, mint a csuda, ez a daiwa bot olyan kemény mint a beton, de karikába hajlott, pengett a szélben, de nem tudtam mit csinálni, leszakadt a horog. Kishalra jó gumi nélkül, de akár egy combosabb 1,5es pontyot megfogni is kell bele a gumi, hogy legyen esély, egyébként szakítás a vége.
Én is a daiwát nem(annak a keménysége jó, gerinces, gyors bot), de egy másik 5-ös botot be fogok gumizni, ha olyan vízre megyek, ahol nagyobb hal is betévedhet rövid távra.

(#52911) KunEmber válasza vendingo (#52909) üzenetére


KunEmber
senior tag

Neked is köszönöm!

Valóban idegenkedem a gumitól én is, bár ugye saját tapasztalat nincs. Viszont van itt egy ilyen 5 vs. 7 méteres bot kérdés, fogalmam sincs, melyiket kellene venni.

Illetve még egy elsőre bugyuta kérdés: a képeken a tűspiccnél csak egy vékony karbon csövet látok. Hogy rakom rá a zsinórt? Van hozzá gyárilag valami akasztó? Illetve pl a Nevis Patriot botnál gumis a vég, azt egyszerűen csak ki kell vennem és már gumimentes a szett, vagy ami eredetileg gumis azzal ne is álljak szóba?

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#52912) diablo1984 válasza KunEmber (#52911) üzenetére


diablo1984
veterán

A cső vagy tűspiccesre lehet kapni akasztót, amit ráragasztasz a spiccre és abba akasztod az előkét, a gumisnak meg a végén kell lenni egy ilyen kis ütköző-akasztónak!

(#52913) vendingo válasza KunEmber (#52911) üzenetére


vendingo
veterán

Vedd figyelembe, hogy melyiknek mekkora a súlya.
Nekem olcsó 6 méteresem van, azt nem tudom órákon át tartani, nagyon nehéz, 300+g.
Ha teheted 250 grammnál ne legyen nehezebb, sőt inkább a 200-220 grammot célozd be. Minél könyebb annál drágább. Szokott lenni shimano catana akciósan, azok viszonylag könnyűek.
Inkább legyen rövidebb, csak ne legyen fárasztó vele a horgászat. Annak nincs értelme, hogy a földön hever a bot, mert nehéz tartani.

Döntsed el, hogy mire akarod használni, ha 3+kg halak a cél, arra ne spiccet vegyél, minden másra megfelelő egy gumi nélküli bot.

A spicc végére többnyire stonfó szokott kerülni, abba akasztható a zsinór. Gyárilag nem mindegyik rendelkezik vele, de bármelyik horgászboltban tesznek rá fillérekért. (~500ft)

[ Szerkesztve ]

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#52914) horcsog válasza KunEmber (#52903) üzenetére


horcsog
tag

Csak tűspiccest használok , 6 méteresnél nem hosszabbat, és "keszegező erősséget".

Leggyakrabban az 5 méterest. Az vsz a legtöbb esetben elég még folyón is legalábbis nekem, ritkábban de kell a 6-os.

A legerősebb zsinór amit használok 16-os . Az már határeset mert 1-1 ponty annyira hajlította szó szerint ahol fogtam a botot abban a "magasságban" járt a spicc . :) Fostam is , hogy eltöri . A legnagyobb hal olyan 2,5 kilós ponty volt amit megfogtam vele, de ott már a halnak is akarni kellett ezt. :) Ennél jóval kisebbek is téptek meg vele. Attól függ a fárasztás elején mennyire indul meg. Ha az első 1-2 percben előttem sétálgat akkor nagyobb az esély.

Nexave botjaim vannak . Pillekönnyű , élmény horgászni velük. Olyan gyors az akciója nem akarom letenni ha kézbe veszem . :) Horgászboltban ott porosodtak mert valaki megrendelte és meggondolta magát. Nézegettem többször 20-30 közötti áron volt /darab akkoriban 10 éve kb. Mondom a tulajnak megvenném ezt a készletet de 15/db áron ha érdekli. Azonnal rábólintott. :)

biztos sokféle jó spiccbot van ennél olcsóbban is , de vsz érdemes figyelni majd később a leárazásokat amikor már több tapasztalatod lesz milyen botot is szeretnél. Néha mikor jön egy új széria akkor készletsöprés vagy bármi.

[ Szerkesztve ]

(#52915) KunEmber


KunEmber
senior tag

Köszönöm a sok-sok jótanácsot, elfogok tudni indulni az úton. Ha megvan a bot, jelentkezem, és megbeszéljük, hogy rakok előkét a főzsinórhoz 😄

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#52916) horcsog válasza KunEmber (#52911) üzenetére


horcsog
tag

Bothosszúság témához, a helyválasztást a bothoz tudod igazítani. Vannak olyan helyek ahol ha spiccbottal szeretnéd meghorgászni a 7 méteres is karcsú lesz. Viszont bőven lehet 3-4 méteressel is horgászni adott helyeken.

Mindig úgy etetek amit kényelmesen nyújtózkodás nélkül szélben is elérek. Vízmélység függő ez milyen táv lehet. Mondjuk 5 méteressel a part mellett van 2,5 feles víz akkor 5-6 méteres távot kényelmesen meghorgászol. Az fontos a teljes vízmélységben tudjál vele horgászni, le tudd tenni fenékre ha kell.

Ha megtetszik a módszer úgyis lesz mindenféle hosszúságban botod. Gumizva nem gumizva. Mondjuk én soha nem gumizom akkor inkább előveszek egy matchet vagy bolót. Ha komoly hal jön azt gumizva se fogod meg. Van egy mérettartomány amire nagyobb esélyed van mint tűspiccessel. A 2 -4 kilóig mondjuk . Tavakon. Mert Dunán elkapja egy 4-es nyurga megnézném azt a gumizást spiccboton amivel ki lehet fárasztani. Szerintem 2 másodpercig lenne rajta kb. :) Hozzáteszem ezt csak saccolom mert én soha nem gumizok be spiccbotot és nincs is olyanom ami begumizható lenne. Finom tűspiccessel egy apró bodorkát is élmény megfogni. A 16-os zsinór direktben már nagyon a teteje inkább 14-es előkével, vagy 14-es direktben. 16-osnál már a bot épsége a határon van, nagyon óvatosan kell fárasztani. Sokszor használok 12-est direktben apróhalazni, ha erre jön ponty akkor nem sok esély van, de kiló körülieket nagyon nagy szerencsével és ügyes fárasztással talán ki lehet vele még így is venni. 5-ből 1-et. 16-ossal direktben már azért a kiló körülieket elég jó aránnyal meg lehet fogni vsz tavakon.

[ Szerkesztve ]

(#52917) jansky1 válasza BlackmMmDog (#52905) üzenetére


jansky1
senior tag

Hogy tetszett a Füzes? Jó ez az eredmény, piactér felőli oldalon sétáltam egyet tegnap, ottani pecásokkal beszéltem, elég nehezen tudtak kivarázsolni 1-2 pontyot csak.
Te melyik részen ültél?
Ellenőrzés volt? Sajnos nekem egyszer, kétszer össze kellett balhézni az ellenőrökkel, elég gorombák tudnak lenni a napijegyesekkel.

(#52918) BlackmMmDog


BlackmMmDog
aktív tag

Város felőli oldal?(ha az akkor elkerültük egymást)
Volt ,de a halőr velem is bunkózott hogy minek engedem vissza a halat.(először kedves volt, de amikor kikerült hogy fogtam utána megváltozott)

Megjelölt részen pecáztam,de gyorsan körém ültek. :D

(#52919) BlackmMmDog válasza BlackmMmDog (#52918) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Már nem tudom szerkeszteni.Itt jobban látszik.

(#52920) jansky1 válasza BlackmMmDog (#52918) üzenetére


jansky1
senior tag

Igen, az a város felőli oldal. Legtöbbször ugyanott ülök én is. A cél a vízfrissítő, minél közelebb dobni. Igaz volt, hogy csináltam 20-25 méterre egy keszeges etetést és onnan is sikerült pontyot fogni.
Amit bejelöltem, azok a legjobb helyek. Ide ülnek le először mindig. Az irány ugyanaz, vízfrissítő. Azon a részen közeli helyek is nagyon jók, haver rakós etetésének széléről szoktam szedegetni match bottal a nagyját :DDD

(#52921) joe979 válasza KunEmber (#52915) üzenetére


joe979
aktív tag

Matchfishing oldalán van 2 shimano spicc jó áron . Technium valamint Super ultegra . 44% es 40% az akció .

Szissz

(#52922) KunEmber válasza joe979 (#52921) üzenetére


KunEmber
senior tag

Köszönöm szépen, az egyik nekem túl drága, a másik meg 5-ös. Azt mondták itt a szakik az nekem picit erős. De tényleg köszönöm, örülök, hogy ennyi tanácsot és ajánlatot kapok!

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#52923) gban


gban
Közösségépítő

Kimentem picit csukázni, de nem akart csalihal jönni.
Aztán jött 2 mini, felkerültek, egyiket el is vitte valami ahogy elkezdett esni az eső.
Bevágtam, de még a kishal is rajta volt.
Aztán még rángatták de már nem vitték el.
Össze is csomagoltam, de gondoltam dobálok párat, max. 5 percig a szomszéd stégről, ott nagyobb terület van dobálni.
2 perc után a stég mellett rávágott egy csuka, már akkor látszott hogy szép.
Megállítani nem tudtam, bement a stég alá, majd kijött az elején.
Sikerült megmeríteni, zsinór feltekeredve a stég lábára, el is vágtam.
58 centis volt, ez az eddigi legnagyobb csukám.

[ Szerkesztve ]

Postázást nem vállalok.

(#52924) Sub-S


Sub-S
senior tag

Használ valaki a lentiekhez hasonló merítő/mérlegelő szákot, milyen vélemény/tapasztalat van róluk?
Praktikusnak tűnik, hogy nem kell egy külön mérlegelő szák is.

(#52925) Spoon16


Spoon16
tag

Hali! Tudja valaki,hogy ez melyik Gamakatsu horog lehet? Füles,fekete és kb10-12-es méret.

(#52926) galervin93 válasza Spoon16 (#52925) üzenetére


galervin93
őstag

A1 Team Feeder?

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#52927) jansky1 válasza galervin93 (#52926) üzenetére


jansky1
senior tag

Az lesz az. Azon belül is a pellet carp.

[ Szerkesztve ]

(#52928) Spoon16


Spoon16
tag

Tényleg,köszi!

(#52929) petyus80


petyus80
csendes tag

Ma sikerült kimennem a Duna nagybajcsi részére pecázni. Egész végig szembe szelem volt. Nem volt sok kapás, a négy órás peca alatt jött három leánykoncér (egyik bő kettes volt, de a másik kettő is simán 1,5 feles volt) és egy pont méretes márna. Ezenkívül három megtépett...kevésnek bizonyult a 16-os előke. A 18-as már elegendőnek bizonyult. A halak mondanom sem kell visszakerültek éltető elemükbe. Azt hiszem innentől a feeder pihen és előkerül a pergetőbot.
[URL=http://kepkezelo.com/][IMG]http://kepkezelo.com/images/uuvs7nm043n0ulk3bcwz.jpg[/URL]

[ Szerkesztve ]

(#52930) galervin93 válasza petyus80 (#52929) üzenetére


galervin93
őstag

Gyönyörű, többiek is szépek lehettek. Grat! :)
Nem kell még elrakni a feedert, csak ha már koppan a kosár a jégen. :DDD
Nekem kedd-szerda lenne jó pecára, a Duna jönni fog felfele mint a meszes, szóval lehet inkább egy keszegezés lesz belőle Dunakeszin, vagy valamelyik dél-pesti kis tavon. Hiányzik már kicsit a finomabb peca. :)

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#52931) partxxx válasza jansky1 (#52920) üzenetére


partxxx
tag

szeretem én is azt a helyet amit bejelöltél
3x voltunk a füzes tavon, 1x február végén, az betli lett, a másik kettő örömpeca :) :)
a halőrök tényleg kicsit gorombák, először, másodjára és harmadjára már kedvesek voltak és megismertek
látták, hogy van pontymatrac, fertőtlenítő, szépen engedem vissza a halat és kedvesebbek lettek :) (főleg a tógazda)

nem tudom hogy van az egyesület, de lehet megpróbálok átigazolni
viszont korán kell leérni, mert tele szokott lenni a part

(#52932) jansky1 válasza partxxx (#52931) üzenetére


jansky1
senior tag

Az egyesületi tagság állítólag kihalásos, brutál beugróval (100k+), különben én is ide igazolnék. Tök jó, hogy meg lehet állni a parton és szép a halállomány.

Tiszakécskén gondolkodok, hasonlóak.

[ Szerkesztve ]

(#52933) partxxx válasza jansky1 (#52932) üzenetére


partxxx
tag

én most ott vagyok ... a víz jó, a környezet szép
idén megjelent a törpe, de varsázzák

a vezetőség ... khm ... fura, a halőrök egy része otthagyta a vízet
a halfauna kicsit egysíkú, dévér, ezüstkárász, ponty, (amúr),((busa)), ((compó))
3 év alatt 1db bodorka :) , és viszonylag sokat úszózok
ha mákod van akkor harcsa, elvileg van benne süllő is, de még élőben nem láttam, hogy fogtak, sem csukát, sem balint
a meder is elég sivár
idén is sok szép emléket, halat adott a víz, ... jövőre meglátjuk mi lesz

szerk.: kedvencem, mikor 2 napos üvöltöző tivornyát tartanak a szomszéd horgászhelyen

belsős info:
lejárt az egyesület bérleti joga a vízre és más is pályázott a következő (talán) 5 évre
nem vagyok benne biztos, de van egy gyanúm, hogy a törpéket is azért engedték bele, hogy csökkenjen a víz értéke
keszegből max 25cm az elhozható, nyáron meg az oxigénhiánytól fordulnak fel a 30+ halak
tavasszal engedtek le szalmabálákat biológiai szűrésnek, csak elfelejtették kivenni, így berohadt -> ammonia -> cyano
utolsó telepítésnél (Ponty II. nyaras 500 kg) valójában ezüstkárászokat telepítettek

[ Szerkesztve ]

(#52934) jansky1 válasza partxxx (#52933) üzenetére


jansky1
senior tag

Pf, akkor felejtős. Egyszer voltam idén, akkor nagyon jó volt a peca. Törpe se jött.
Marad a napijegyezés :)
Kécskén sem egyszerűek a halőrök. Kaptam írásos figyelmeztetést a fogási naplóba, parkolási rend megsértéséért. Belógott az autó hátulja a tiltott helyre. Ugyanezen a pecán jött később egy másik halőr, aki elkezdett szidni a másikat, hogy ilyen hülyeségeket miért ír be.. :U

[ Szerkesztve ]

(#52935) busman


busman
addikt

Használ itt valaki feederen Ryobi orsót? Ha Igen,milyet? Thx.

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#52936) diablo1984 válasza busman (#52935) üzenetére


diablo1984
veterán

Az a full kínai aliexpresszes márka? Mert ha jól rémlik az alin láttam ilyet, de nem mertem berendelni....

(#52937) vendingo válasza busman (#52935) üzenetére


vendingo
veterán

Ecusima, zauber. Elégedett vagyok velük. A zauber 8-10 év után most kezd dögledezni, pergettem is vele.

diablo1984: :D
Keress rá, messze nem aliexpresses kategória, bár lehet hogy ott is árulják.
Nagy múltú japán márka, bár asszem eladták kínának, de még mindig hozza a szintet.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#52938) mano660 válasza busman (#52935) üzenetére


mano660
tag

Mivel általánosan feedert írtál, és nekem csak light, medium és medium-heavy botjaim vannak, Ryobi Zauber 4000-est, Illetve Ryobi Tubertini Vertigo 5500-ast használok.

Vendingo: így igaz, egyetértek. :K

[ Szerkesztve ]

(#52939) diablo1984 válasza vendingo (#52937) üzenetére


diablo1984
veterán

aha, kapható az alin, nem olcsó, konkrétan 5-6e ft-tól indul az alja, 1-200dolcsiig, de azért nem mertem rendelni, mert 10-13ezerig lehet itthon is vállalható orsót venni, itt meg szállítás közben gyakran fossátört dobozban mit kaphat az orsó.

(#52940) saen válasza vendingo (#52937) üzenetére


saen
veterán

Zauber már rég full kínai és nem az a szint már ami régen volt. Aliexpressen meg Daiwát és Shimanot is lehet kapni, az csak egy platform ahol cégek árulnak.

(#52941) vendingo válasza diablo1984 (#52939) üzenetére


vendingo
veterán

Itthon az ecusima is 13k körül mozog. Annyiért jó vétel, elnyűhetetlen.

saen: Attól még mindig jó, hiába gyártják kínába. Ismerem az alit, diamond member vagyok.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#52942) saen válasza vendingo (#52941) üzenetére


saen
veterán

Én olyanoktól hallottam, hogy sokat romlott a minőség, akik kezén rengeteg orsó megy át javítás miatt. Ettől még lehet használható, de tuti nem olyan jó, mint volt.

[ Szerkesztve ]

(#52943) gban válasza vendingo (#52941) üzenetére


gban
Közösségépítő

FT-nál a 4000-es csak 12,4k.
Cserébe nem írják hogy van-e pótdob, a képen viszont ott van, és a csapágy-számról is erősen hallgatnak.
Energofish-nél ott van hogy 6 csapágy cserébe az ára 18k :DDD

Postázást nem vállalok.

(#52944) vendingo válasza gban (#52943) üzenetére


vendingo
veterán

Amikor én vettem az ecusimat, akkor se a leírásban, se a csomagoláson, se az orsón nem stimmelt a csapágyszám. :)

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#52945) Grillo válasza busman (#52935) üzenetére


Grillo
senior tag

Pickeren van a gyereknek kis Ecusima. Semmi extra, működik megbízhatóan.

(#52946) Palesztin994


Palesztin994
aktív tag

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha zöld fluo zsinórral horgászom, akkor van értelme kötni a leadcore elé egy átlátszó színű előtétet? Eddig 0.26-0,57-es dobóelőtét volt fent, ami átlátszó és fogás szempontjából tökéletes volt, csak éppen nem nagyon szoktam akkorát dobni, hogy kelljen dobóelőtét, mert legutóbbi peca óta van etetőhajóm. Az utolsó kb14-15m-re jó volt az erőtartalék (0.25ös a főzsinór), de ezt ebben a formában akkor talán érdemesebb lenne egy sima 0.30-as főzsinórral megoldani. Egyedüli kérdés, hogy vajon zavarja-e őket a horogtól kb 1m-re kezdődő (leadcore felett) fluo főzsinór? Másik, hogyha meg kötök rá pár méter átlátszó előtétet, akkor talán a fluon zsinór is értelmét veszti, mert sötétben az utolsó métereken ugye nem lesz fluo. :D

(#52947) jjohn válasza Palesztin994 (#52946) üzenetére


jjohn
aktív tag

Szia!
A leadcore-nak az a lényege, hogy a csalit nyugodt körülmények között kínáld fel nem himbálózva fenéken. A nagyobb halacskák inkább ezt kedvelik mint az imbolygó mozgó csalit. Meg ha lehet akkor ne legyen sok kötés a főzsinóron ez mint csökkenti a szakító szilárdságot. Egy jó minőségű 30-as főzsinór bőven elég, ha nem dobsz messzire nagy súllyal.
Persze ismerni kellene a bot dobósúlyát, a meghorgászni kívánt távolságot.
Pl: nekem ha boljis bottal pecáztam elég volta 30-as főzsinór 80-100 gr-os ólommal tudtam 70-80 métert dobni, vagy többet pontosan nem mértem le.

(#52948) galervin93


galervin93
őstag

Holnap, még a kisebb áradás előtt megvallatom a Dunát. Ragasztott csontis feeder peca a terv. Remélem ez a bolondos idő nem tesz keresztbe, feme tudna hogy reagálnak a halak erre a folyamatos változékonyságra.

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#52949) horcsog válasza Palesztin994 (#52946) üzenetére


horcsog
tag

Nem használok fluoreszkáló zsinórokat . Általában leadcoret sem. Ha mégis akkor fluorocarbonból csinálom a leadcoret általában 2 méter körüli hosszúra kötöm.

Őszintén szólva nem vettem észre, hogy több vagy nagyobb hal jött volna a fluro leadcoroson mint a direkben 30-as zsinóron leadcore nélküli szerkón. :) De nem bojlizok annyit ez alapján nagy következtetéseket vonjak le. A zsinór színében én szeretem ha valami természetközeli kinézete van. A fene tudja a halat mennyire érdekli lehet semennyire de engem zavarnak ezek a rikító sárga egyéb színek valahogy nem bízom benne.

[ Szerkesztve ]

(#52950) ctrlaltdel13 válasza jjohn (#52947) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

"A leadcore-nak az a lényege, hogy a csalit nyugodt körülmények között kínáld fel nem himbálózva fenéken."

Ezt rosszul gondolod.
A leadcore lényege hogy mikor megspamolod a damilt, ne emelkedjen fel a fenékről a zsinór a csali körül.
De ennek is csak rövid távolságra való horgászatnál van jelentősége.
80 méter felett már nem tudod úgy megspanolni hogy kiemeljedjen a hajszál előkéig.
Akkor a nyelető már bőven vissza is enged.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.