Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52751) horcsog válasza tepenzed (#52737) üzenetére


horcsog
tag

Nem használom pergetésnél a fluorot. Az a bajom vele gyengíti a cuccot eleve , és a sok dobás elnyírja. Soha nem tudom milyen állapotban van , közben bármikor jöhet egy jó hal . A legfőbb előnye vsz pergetésnél ha elakadsz ott fog szakadni nem a fonottat fogyasztod .

Fogtam már néhány csukát pergetve. Igaz az 5 kilós méretnél nagyobbat nem. Szerintem két kezemen megszámolnám hányszor harapta el. Viszonylag sokat úszóztam is rá régebben. 35-40-es monofilból kötöttem az előkét volt, hogy elharapta persze, de kevés esetben.

[ Szerkesztve ]

(#52752) horcsog válasza tepenzed (#52737) üzenetére


horcsog
tag

Süllőre mártogatásnál 30-as monofilból kötöm az előkét. Bejön rá többször a csuka süllős helyen. Főleg a téli időszakban mikor a csukák behúzódnak a mélyebb helyekre akkor süllős pályát néha megszállják . 30-ast azért többször elharapja, de ott nyeletve van. Pergetésnél sokszor úgy akad nincs a szájában a zsinór. Most látom 50-es fluorot írtál előtétnek , süllőzéshez szerintem nagyon vastag semmi előnyét nem látom süllőpergetésnél. Akkor tennék fel ilyet ha tudok valahol egy 10 kilós csukát és célzottan arra a helyre kell valami ne harapja le könnyen. De oda mondjuk inkább valami kevlárszálas előtétet azt rághatja. :)

[ Szerkesztve ]

(#52753) horcsog válasza twine (#52709) üzenetére


horcsog
tag

Gratulálok a balinfogásodhoz. Nem könnyű becsapni, de ha egyszer el akarja kapni nem tudod olyan gyorsan húzni ne érje utol. Nem tudom próbáltál e már balinólmos pergetést? Tekerni kell rendesen az orsót mégsem gond neki utolérni , gyors jószág. :) Ez a csali amit használsz nekem annyi bajom van vele a drót benne mintha nem futna végig a rajz alapján. Ettől lehet nagyon fogós de ha úgy van ragasztva a fül amiben a horog van nehogy valami rendesebb jószág szétszedje. Nekem volt olyan 20 feletti harcsánál a wobbler úgy nézett ki a végén mintha kocsival keresztülhajtottál volna rajta. :) Lehet , hogy még ezt is kibírná de elég rizikós vsz mert egyszer jön egy ilyen hal és kitépi belőle a horgot a napot elátkozod amikor erre nem figyeltél. Ez csak úgy zárójelben lehet egyszer jelentősége. Mert a rajzán úgy látszik mintha nem lenne végig drótozva. Amiről biztosan nem tudom végigfut rajta a drót inkább fel se teszem. Sose lehet tudni 100 kilós harcsa is elkaphatja.

A kulcskarika erőssége is ilyen. Kis csalira nem kerülhet nagy erős horog de látok olyan kulcskarikával szerelt csalikat 3 kilós csuka simán kinyitja. Ezt még mindig megnézem egy csalin. Tud meglepetéseket okozni.

[ Szerkesztve ]

(#52754) jjohn


jjohn
aktív tag

Tegnap előtt volt egy rövid kis peca a nagy Dunán. Nem jött sok hal de mi jött az nagyobbacska volt. A jász 2,665 kg a dévér 2 kg. Egy pár darab azért önállósította, magát és leléptek ők sem voltak kicsik.

(#52755) horcsog válasza twine (#52706) üzenetére


horcsog
tag

twister , gumihal témához nehogy kiábrándulj belőle idő előtt, ne írd le azt a csalit . :) Vsz a legfogósabb műcsali ha tudod hol tanyázik a süllő. Süllőtartásokon . De ha hajnali sötétben és utána szürkületben dobálsz nem ehhez nyúlnék én sem első körben. Viszont napközben be van állva a medertöréseken , akadókban stb és van fölötte vízmélység is. 10 méteres vízben gumihalazni , egy álom. Ilyen helyeken lassan tudod vezetni állóvízen is mert a nagy mélység miatt olyan szögben emeled alig jön közelebb. Centiről centire átfésülöd a pályát. Ugyanezt wobblerrel nehéz lenne koppintani mert az mire lemegy mire feljön jópár méter a dobásból aztán vontatni is kell azért mozgása legyen.

Próbáld ki a hajnali pergető helyeden súlyozz ki úgy egy gumihalat /twistert lassan merüljön de azért tudjál vele még dobni. Nem baj ha 10 centi körüli a gumi . Azt húzogasd végig vízközt , felszínközelben, ha fent nincs rablás akkor fenékközelben, ahol ezt a kínai csodát . :) Lesz meglepetés. Szoktuk pl úgy csukára szinte nincs is rajta súly és a hínár tetején elhúzod , teljesen a víz tetején akár nagyon lassan vezetve is . Szétszedik.

[ Szerkesztve ]

(#52756) horcsog válasza twine (#52706) üzenetére


horcsog
tag

Ha jól emlékszem 5 grammos wobblereddel fogtad a balint . 10 centi körüli gumi önsúlya is van pár gramm van benne anyag. Finoman mególmozod messzebb tudsz vele dobni ment ezzel a pici wobblerrel és ott vezeted ahol akarod. Akár úgy a víz tetején veret. Ha szeretnél gumihallal is valami élményt azon az adott helyen . Mert hiába jó a csali ha azon a részen amit végigtapogatsz 20 grammos fejjel fenéken nincs beállva süllő. Azért mondtam neked a fűzött halas tapogatást mert azzal hamar kiderül laknak e ott süllők . Műcsalival azért vannak időszakok mikor napközben nem olyan könnyű megfogni. Lehet 10 kapásod van fűzött halra mire nagy finnyásan megfogja gumit napközben ilyen meleg vízben. Pedig ott van csak nyammog még a fűzött halon is alig akarja megenni. Gumit meg csak nézegeti mi ez a marhaság itt. :) Még várok a gumizással majd ha hidegebb lesz a víz. Ilyen időt október végén. Kuttyogatáson töröm a fejem október végén ilyenre se nagyon emlékszem 20 fokos melegben, kuttyogatás október 23 környékén. :)

[ Szerkesztve ]

(#52757) horcsog válasza twine (#52706) üzenetére


horcsog
tag

https://www.youtube.com/watch?v=3TWpgoSQGsM&t=433s

Egy jó film a gumihalazásról. Reklámot hagyjuk benne, de maga a technika és érdekes infók jók. Miért fog itt ő gumihallal? Nem azért mert a nem tudom milyen csalit használja. Hanem olyan helyen húzza ahol be van állva a hal napközben. Valószínűleg valamilyen mederesés vonalát pergeti végig. Fog harcsát , kősüllőt, süllőt, nagy süllőt. Felderítette ki tudja hány horgászat alatt hol laknak a süllők. Utána már csak meg kell etetni velük a csalit. Persze ügyes pergető , jó a csali , jó a cucc stb. De a Balatonon lenne millió hely ahol reggeltől estig húzhatná ezt a gumihalat egy koppintás nem lenne rá. Ugyanezek a halak este szürkületben elindulnak kajázni a napközbeni helyükről, és lehet a strandon fognád meg őket fél méteres vízben wobblerrel.

Amiket te fogsz a helyeden kora hajnalban süllőt az valószínű olyan hal ami a napközbeni búvóhelyéről elment vacsorázni/reggelizni éjszaka és hajnalban ott rabol még. De ha most odamennél azon helyen lehet egy db süllő nincs 100 méteres körzetben. Az a kérdés hol van ilyenkor beállva . Ha azt megtudod (ez a gumihalazásban a nagy dolog) akkor ott húzd az orra előtt a gumit és akkor rocknroll. :) Akkor rögtön ráérzel a gumihalazás ízére. :) Erre pályára elvinne hamar megszeretnéd a gumihalazást. Csak gondolom ha bárki is közelben van nem is megy oda mert még az ikrát is lerabolják róla ha meglátják ennyi halat fog. :) Legalábbis a Dunán így szokott menni.

[ Szerkesztve ]

(#52758) twine válasza horcsog (#52757) üzenetére


twine
addikt

:R :R KÖszönöm a filmet....
és jótanácsokat...

Az egyébként borzasztóan fáj, hogy még ismerősök elől is ugy kell titkolni az ember hova jár horgászni, mert valóban megy a "rablás".... :O :O
hogy mindenkitől azt hallom mikor mondom, hogy fogtam halat, és visszaengedtem, "miért nem viszem haza,,,hiszen ha én nem majd más hazaviszi..stb",,,ilyen és ehhez hasonló mondatok...
Basszus, idén talán ha kétszer vittem haza a feleségemnek süllőt,,,amit egészben megsütött...de az nem normális, hogy raboljam le a helyet, aminek minden látogatását élményként élem meg, azért hogy telerakjam a fagyasztót...
A tkm tele ezzel a mentalitással,,,,és azért is rossz ez nekem plusszban, mert ráadásul nem vagyok ilyen titkolózós "fajta",,,,,
Igy is alig mondom valakinek hogy fogok halat az ismerős körben...
Ezért jövök ide :DDD :DDD
"nem mondhatom el senkinek elmondom hát mindenkinek".... :B
de az ilyen húshorgászattal a tkm tele :((( :((( :((

[ Szerkesztve ]

(#52759) Steady74 válasza hermanyi (#52735) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Azzal Te nem is horgásznál ;] Fater kipróbálta a 3.3-ast és mondta, hogy viszi is haza. Tavaly előtt kapott szülinapjára egy Vanity 3.3-ast, hát ez jobban tetszett neki.

(#52760) Interceptor válasza twine (#52706) üzenetére


Interceptor
addikt

Hello, nekem a link nem működik sajnos, pedig kíváncsi lennék a halra. köszi.

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#52761) soldi3r válasza twine (#52706) üzenetére


soldi3r
veterán

Napfelkelte elott inkabb egy wobblerhez nyulnek en is. Gumihal nalam inkabb napkozbeni csali.
Milyen dobosulyu, anyagu bot ez pontosan?

[ Szerkesztve ]

E30 (oo=[][]=oo)

(#52762) twine válasza soldi3r (#52761) üzenetére


twine
addikt

:R
Mivel nagyon kevés időm van a horgászatra, így vagy a napkelte, vagy a napnyugta általában a horgászidőm, kb 1,5-2 órára...(nyáron volt hogy sikerült lejutnom a a partra napközben is,,az is nagy élmény volt, térdig, derékig a vízben dobálni a wobit...) a napközben általában Domolykót, vagy Balint adott...

a süllő szinte kivétel nélkül a fényváltás körnéyki időszakban jött csak...

Bot: [link] (azért linkelem , hogy ki tudd deríteni a részleteket a botról ami téged érdekel... :B )

Nyáron szinte kivétel nélkül a 8-21-es botvéget használtam a 5-6gr.os wobikhoz,számomra meglepően messzire el lehet "parittyázni" őket vele....most "szereltem" át a napokban a merevebb véget , mert azt hittem twisterezni(12gr-os fej+ötös gumi) fogok, de végül ugyanezzel a merevebb botvéggel kezdtem dobálni a 6gr-os wobit, amire jött a Bálint:
(#52760) Interceptor :

0.33 Prorex Fluorocarbon 40 centis "előke" + 0.14-es Kasting Mega8 fonott az orsón...
A Prorexen kívűl, igazi "kínai szett" töviről hegyire :DDD :DDD
MInd mind, ugyanazzal a wobival :B

SZerk:
Bocsánat a képregényért... :B :R

[ Szerkesztve ]

(#52763) twine válasza twine (#52762) üzenetére


twine
addikt

"a horgászidőm, kb 1,5-2 órára"
egy héten egyszer max kétszer :(

(#52764) horcsog válasza twine (#52758) üzenetére


horcsog
tag

Talán valamit javul a helyzet. Persze mihez képest. Még víztározón, holtágakon , csatornákon is nyíltan ment a gereblyézés sokszor. Leshálózás, varsázás, villanyozás éjszaka. Akkor mi volt az élő Dunán azt elképzelheted. Mert ezeken a vizeken még valami halőrzés féleség volt azért , legalábbis szökőévente láttál halőrt is, ha azt halőrzésnek hívjuk. :) Dunán volt olyan 10 évig halőrt se láttam. Horgászmentalitás megint egy másik kérdés .

Helykeresés téma , nekem szerencsém volt mert olyanoktól tanulhattam horgászni akik már ismertek a vizet. Ez konkrétan úgy nézett ki itt engedd le a fentőt. Koppan az alján ? Koppant. (De olyat nem csak érzed hallod is) Akkor megjöttünk, lehet süllőzni. :) Így könnyű volt . Azt se tudtam akkor mit kellene keresni úgyhogy valószínű egyedül nehéz ügy lett volna.

[ Szerkesztve ]

(#52765) BlackmMmDog válasza Steady74 (#52759) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

(#52766) soldi3r válasza twine (#52762) üzenetére


soldi3r
veterán

Koszi! A 10-28-as veggel erezni a kisebb fejeket is? Nekem a vekonyabbik botom 30-60-as, az nem tul jo hozza. Most nagyon szemezek egy 15-40 koruli bottal.
Igaz, en eddig gyakorlatilag egy erdoben hasznaltam, oda ez kellett.

[ Szerkesztve ]

E30 (oo=[][]=oo)

(#52767) hermanyi válasza BlackmMmDog (#52765) üzenetére


hermanyi
őstag

igen ez az . nem rossz bot , szerintem a Guru aventusnál jobb . Ez a pálca egy Daiwa CAST'IZM 25QDA val egész pofás páros de jó rá a TDX is :D

(#52759) Steady74 :
Nekem ez túl durung igazad van ,jól ismersz :D 100m dobálózás helyett meg inkább átmegyek a túloldalra és akkor nem kell csak kb 50m ert dobni :D

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#52768) vendingo


vendingo
veterán

Most ősszel sokadjára mentem ki snecizni.
Ma gyönyörű idő volt, amint kiértem, feltámadt a szél, előkaptam a matchet, de dobni se bírtam, mert vitt mindent a szél. 1 óra szenvedés és 1 apró keszeg után váltottam pickerre. A picker vége legerősebb spiccel úgy táncolt a szélben, hogy csak a ponty kapásokat láttam. Ma összesen 1 pici keszeg, 2 ponty lett. Többet nem megyek idén békéshalazni, szóval járhatok drágán apróhalat venni az állatkereskedésbe. :(

Jó tanács: Tímár hidegvízi fekete keszeges kaját kerüljétek, olyan mintha faszénnel lenne felütve, mindent megfog, utoljára gyerekkoromban néztek így ki a kezeim szalonnasütéskor, amikor a faszénnel rajzolgattam. Forró szappanos víz és körömkefe hozta le valamennyire, a körmeim úgy néznek ki mint egy tróger autószerelőnek. A másik, hogy nem kapkodtak utána a halak se. Borzalmas horgászat volt, idén végeztem is, már csak pergetek.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#52769) csƵ


csƵ
őstag

A mai délutánt megúsztam egy kapás nélkül. Ilyen még soha nem volt, hogy hal nélkül távoztam volna.

(#52770) hermanyi válasza csƵ (#52769) üzenetére


hermanyi
őstag

Árasztó utca se a halas oldalát mutatta, minden egyes kapásért meg kellett küzdeni . Paducokat egyszerűen nem bírtam megfogni annyira óvatosan kaptak .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#52771) Grillo


Grillo
senior tag

Én megint Gödön voltam szokásos társammal, nekem nagyjából betli lett, Államtitkár fogott egy 20 cm-es márnát, egy 40 cm-es paducot, meg egy 25 cm-es sügeret, plusz apraja.
Idő szép volt, sajnos tele volt a felszín levéllel, pedig úszóztam volna egy jót.

(#52772) Steady74 válasza BlackmMmDog (#52765) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Igen. a 3,3-as meg a 3,9-est próbáltam eddig ki, remek pálcák.

Hermanyi #52767: nem az itthoni árakat kell nézni, ezek vadítóak.

(#52773) hermanyi válasza Steady74 (#52772) üzenetére


hermanyi
őstag

nekem ne mond mester :D

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#52774) galervin93 válasza vendingo (#52768) üzenetére


galervin93
őstag

Tímár kaják akkor jók, amikor esznek a halak, és/vagy mennyiség kell (ld. folyó). Én próbából lerostáltam egy kilót belőle, vagy 20-25 deka volt belőle a közepesen durvára darált kukorica, az rengeteg. Rostálás után viszont különösebb gond nincs vele, csak akkor meg marad 80 deka kajám, akkor meg ugyanott vagyok, mintha vettem volna egy kicsit drágább, de jobb anyagot.
Ha már kaja, én a Walter mellett mostanában a Szilvási Sziszi-féle Champion etetőanyagokat használom megelégedéssel. A kárászos valami brutális, mennyi közepes és nagy angolmorzsát tartalmaz. Ezt inkább kirostálom belőle és tetszés szerinti mennyiséget rakok vissza, és helyzettől függően változó arányban keverek hozzá a dévéres vagy a bodorkás kajából.

hermanyi
Ez nem hangzik jól, pénteken tervezek menni én is arra, remélem addig észbe kapnak a halak. :D

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#52775) vendingo válasza galervin93 (#52774) üzenetére


vendingo
veterán

Évek óta nem vettem etetőanyagot, volt 30 kiló aqua itthon, ami nemrég fogyott el :(

A közeli üzletben nem nagyon vannak márkás kaják. Régebben sensas 3000-et vettem, csak az a bolt nagyon kiesik nekem. :(

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#52776) BlackmMmDog válasza Steady74 (#52772) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

és hermanyi

Elhiszem hogy jók, más kategória mint a 20-30E Ft-os botjaim.

Szakdolgozat miatt interjúztatnom kellett a polgármestert (nem a Borkait ;]).Nem is ez a lényeg ,van nekik szabadidő parkjuk és monda hogy nézek körül. Ép ma rendeztek rákosversenyt, körülbelül 20-30 versenyző volt.5 percig maradtam 2-3 kárász jött.

(#52777) hermanyi válasza galervin93 (#52774) üzenetére


hermanyi
őstag

Timárnak vannak kimondottan jó kajái . Csak az nem 3 kilós kiszerelés . Az Elit Bream széria például nagyon jó az idei Competitionbol a Bream és a Roach is nagyon jó kaja . használtam őket és igen fogósak voltak . Sziszi Champion kajája is nagyon jó használtam . Ami tetszett benne ,hogy nagyon semleges és aromával bár merre felé el lehet vinni ,beltartalma pedig rendben van .
Amúgy rettenetesen tiszta lett a víz hétvégéhez képest , lehet ez volt a gond .

(#52776) BlackmMmDog
Nekem nem bejövösek :D ahogy írtam számomra kemény botok ,kifejezetten hal kitermelésre lettek kitalálva -zéró élvezeti faktort nyújtva . Ezt az Aventusra és a Drennan Acolyte ultrara 1000% ig értem (SLR-t még nem tudtam kiszedni a kezéből sajnos ) . Engem nem zavar ha egy 5 kilós potyal elvagyok 20-30 percet fárasztás közben :D A lényeg ,hogy az Orsó alatt is görbüljön a bot :D :D :DDD

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#52778) twine


twine
addikt

Én is lementem ma a kisdunára dobálni 17:00-19:00 óra között...
2db kb. 20 centis környéki kis gyerek süllő lett az eredmény...
Le sem fotóztam őket..
Viszont láttam pár hullámot ami lekövette a wobit... Érdekes, hogy ezek nem vertek oda... :U pedig volt, hogy megállítottam nekik a wobit, belehuztam,ugráltattam,,, de sehogy nem sikerült...

[ Szerkesztve ]

(#52779) Grillo


Grillo
senior tag

Javaslatokat várok. Zolinak szeretnék venni egy rendes pergetőbotot, mert jelenleg a sárgavégő minimál teleszkópos gyerekbottal dobál, a kitben lévő orsóval, viszont szívesen csinálja, úgyhogy feljebb lépnénk. Olyan 25-30k körül gondoltam bot+orsót, Light bot elég, meg 2.10nél szerintem nem kell hosszabb, mert fennakad még mindenen.
Ami még kitétel lenne, az a SZÉP kártya elfogadás, mert a szabadidő szebből menne. Én csak a Sügér Horgászboltot ismerem ebből a szempontból XX. kerületben, náluk ami így ránézésre jó lehet az a [link] , szép fekete, mondjuk a 213 cm-es, 3-12 grammos? Rá egy Ceymar XT vagy Ecusima?
Valamint ebben a körben néznék magamnak egy match botot orsóval, mert akkor a Rubin Match/Feeder állandósulna inkább medium feedernek, úgyis csak 360 hosszú. Erre tipp az itteni kínálatból? Vagy van másik bolt, ahol tudok így fizetni?

Köszi!

(#52780) hermanyi válasza Grillo (#52779) üzenetére


hermanyi
őstag

Sügér tökéletes , Zolira hallgathatsz Pistinek ne higgyél .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#52781) hermanyi válasza hermanyi (#52780) üzenetére


hermanyi
őstag

Ezt találtam a gyereknek . [link]

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#52782) soldi3r válasza Grillo (#52779) üzenetére


soldi3r
veterán

A CEYMAR XT-rol nem olvastam rossz velemenyt. Magamnak is azt tervezek venni.
A honlaprol en valamelyik Balzer Magna Magic-et neznem.

E30 (oo=[][]=oo)

(#52783) horcsog válasza galervin93 (#52774) üzenetére


horcsog
tag

Veszik a kekszőrleményt, szárított melaszt, kukoricacsíra pelletet kevernek , kutyulnak aztán a kapzsiság mértékében beárazzák. Tudod mennyit kaszálnak ezen az etetőanyag gyártáson? Komoly pénz van benne.

Kukoricacsíra pelletet 60 ft-ért vettem kilóját termelőtől a boltban láttam olyat 1000 Ft felett árulták. :) Szárított melaszt már nem tudsz venni mert az összeset megveszik és telenyomják vele a kajákat. Zsákos kiszerelésben kekszőrleményt 100-150/ kilós áron lehetett venni még néhány éve. Nem nagyon használom már nem tudom most mennyi de hegyekben áll a magyar gyártóknál zsákokban.

Pontyra van egy olyan kajám saját kutyulás amire úgy jön a kárász is, hogy túl sokszor felveszi a leforrázott szemes kukoricát csalitüskén . Olyan keménységű kukoricát amibe a csalitüskét nyomni kell azért belemenjen. :) Idén nyáron voltak olyan pecák ezzel etettem és nagy böszme kárászoktól nem lehetett pontyozni ilyen csalival. 2 kiló körüli is jött. 30-as zsinórral. :) Ott felrakok csontit csalinak akkor a kárászok szétszednek. Ebben nincs semmi lebegő morzsa és elég komoly része kukoricaalapú cucc és durva kukorica.

[ Szerkesztve ]

(#52784) #16514048 válasza hermanyi (#52781) üzenetére


#16514048
törölt tag

Jó kis light cucc. ;]

(#52785) horcsog válasza galervin93 (#52774) üzenetére


horcsog
tag

Kaptam idén ajándékba milo vip-nek a tavi változatát nem voltam elájulva tőle mit mondjak , az árához képest végképp nem. Nem vennék belőle. Pedig a vip river az jó. Ez a tavi valahogy nem sikerült úgy vsz.

Tímár küszöző etetője büdös jellegű selyemhernyós azért érdemes pénzt adni. Azt próbáltam idén az jó vsz.

Ha mindenképp a boltba kell menni piros X21, Marukyu etetők. Marukyu ha sok elkölteni való pénzed van de fogós az tény. Illetve pisztrágtápért érdemes pénzt adni az összes hal oda van érte. (még a süllő is)

Aromák , mi pénzt elkérnek érte. Megveszik a tömény aromát hígítják gyümölcsukorral, melaszos sziruppal stb aztán horror áron eladnak egy kis üveggel. 1:5000-hez arány még elmegy otthoni kutyuláshoz nehogy aromamérgezés legyen a vége. Abból olyat keversz kinyitod a vödröd és a mókus leszédül a fáról. :) Idén jártam úgy a vízi patkányok állandóan a vödrömnél kavartak. Mindenképp hozzá akartak férni ahhoz amit benne éreztek. Odatettem a lábam mellé , odamerészkedett úgy is. Csukva volt már a vödör. Lőttem be csúzlival a kaját valamennyi szétszóródott a víz szélén. Amíg egy morzsa volt nem lehetett elzavarni őket. Előttem 1 méterrel ott rohangáltak a sötétben amíg 1 falat volt . Megmozdultam elszaladtak 2 perc megint ott rágcsáltak. Halak ennyire vadul nem jöttek azért. :)

[ Szerkesztve ]

(#52786) horcsog válasza galervin93 (#52774) üzenetére


horcsog
tag

Másik ilyen kedvencem a melasz vagy tökmagpogácsa és egyéb olajos préselés melléktermékek.

Melaszhoz már meg kell mozgatni a kapcsolatokat hozzáférjek mert a horgászgyártók rákaptak. Látok olyat horgászboltban, vagy neten melasz ízesítve pár1000 forintért. Mivan ? :)

Ezeket az olajos préselvényeket megveszik a termelőtől aztán belekeverik az 1000 forintos kajába . Neten már nem nagyon találsz kukoricacsíra pelletet termelőtől. Felvásárolják nagy tételben az egészet. 50- 100 Ft alatti árakon lehetett venni kilóját. Abból is jó kajákat lehet ám csinálni még magában is nagyon fogós főleg nyáron úgy natúr minden ízesítés nélkül. Bezsacskózva nem tudom 1000 Ft. Nagy innováció. :) Persze ha el lehet adni.

[ Szerkesztve ]

(#52787) horcsog


horcsog
tag

Pörkölt etetőanyagokban mennyi a kender? Amibe rendesen raknak annak az ára is rendes. Persze drága a kender , 200%-os árréshez azért keveset lehet beletenni. :) Helyetesítik valami napraforgó vagy egyéb olcsóbb cuccal + egy kis kender máris kész a horgásznak a pörkölt etető olcsó áron alig kerül többe mint 1 kiló kender. :) Amit ha natur etetsz be 1 kilót így-úgy elkészítve a hal a vödrödbe is ki akar mászni a partra.

Pörkölt , vagy leforrázott repce. Olcsó a kenderhez képest de fogós. Leforrázol néhány kiló repcét hagyod , hogy kihűljön a lezárt vödörben. Azzal beetetsz nyáron egy fél vödörrel egy helyre és utána csak dobod rá akármilyen olcsó kajával a kosarat. Békés hal legyen ami nem talál rá, minden aroma nélkül. Szerintem ár/érték arányban nagyon jó kaja.

Jó hát valamiből meg kell éljen a horgászcikk gyártó is. De az biztos, hogy mázsaszámra nem szórnám be ezeket a gyári kajákat mert elég sok a túlárazott cucc. Bojlikról nem is szólva az valami horror ami ott megy.

[ Szerkesztve ]

(#52788) Steady74 válasza horcsog (#52786) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Megtennéd kérlek, hogy egy hozzászólásra egy hozzászólással válaszolsz? Kicsit követhetetlen és felesleges is ennyi postot gyártani. Köszönöm :R

(#52789) horcsog válasza Steady74 (#52788) üzenetére


horcsog
tag

Bocs. Megint sokat dumálok.

(#52790) horcsog válasza Steady74 (#52788) üzenetére


horcsog
tag

Csak egy utsó hsz.

Tigrismogyoró magyar termelőtől 800 Ft-ért olyat veszel ami friss nagy méretű 20 mm +. Még most is. Boltban vehetsz ilyen olyan címkével ebben a méretben 2000 de még akár többért is spanyol ilyen olyan minőséget . Csoda, hogy valamelyik cég még nem kapott rá, hogy az egészet megveszi tőle aztán ráteszi a 2000 Ft-os címkét. Fogósabb mint a spanyol import ki tudja hol mióta porosodó .

Pár éve vettem ugyanettől a csókától 300 Ft-ért ! darált tigrismogyorót. Az apró szemeket ledarálta és 300 Ft-ért adta kilóját. Boltban úgy kérnének érte 3000-et vagy attól függ milyen címke van rajta lehet ha CCmoore akkor 5000-et. :) Persze már most nála sem annyi mert látja ő is a piaci árakat miket kérnek érte. Na azt még díjazzák a halak. Szerintem kicsit fogósabb mint a nem tudom milyen economic kategóriás kaja 500-1000 Ft-ra árazva.

[ Szerkesztve ]

(#52791) @mriya@ válasza Steady74 (#52788) üzenetére


@mriya@
őstag

Miétt nem ugrasz át rajta? :F

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#52792) joe979 válasza Grillo (#52779) üzenetére


joe979
aktív tag

Beszélj Zolival, ért hozzá és nem lehúzós típus, bár ha odajársz akkor ismered :)

Szissz

(#52793) joe979 válasza @mriya@ (#52791) üzenetére


joe979
aktív tag

Nem akar átugrani, mert horcsog jó és hasznos infókat ír , csak így nehéz követni :)
Vagy megszokjuk, hogy ha nyílik a csillagkapu akkor jönnek a gondolatok .

Szissz

(#52794) jansky1 válasza horcsog (#52787) üzenetére


jansky1
senior tag

Milliárdos üzletág az etetőanyag gyártás, az egyszer biztos. Maga Papp József mondta. Itt linkelte talán valaki, vagy lehet facebookon jött szembe.

Egyben kérem, a NAK vizsgálja meg a lehetőségét, hogy saját keretein belül egy, ezzel a tevékenységi körrel foglalkozó részleg létrehozását. Ezt indokolja, hogy milliárdos iparágról van szó, amely több, mint 400.000 horgász igényeit szolgálja ki itthon és amely a helytelen TEÁOR besorolás és nem megfelelő kamarai odafigyelés következtében folyamatosan hátrányban van minden támogatási lehetőségnél.

(#52795) csƵ válasza jansky1 (#52794) üzenetére


csƵ
őstag

Nem elég, hogy irdatlan haszonkulccsal dolgoznak, de még állami támogatás is kéne? :(((

(#52796) jansky1 válasza csƵ (#52795) üzenetére


jansky1
senior tag

Naná. Ami jár, az jár :U
Majd lesz visítás, amikor a milliárdos üzletet megszimatolva megjelennek az erős emberek, hogy akkor vinnék ezeket a cégeket. Aztán, ha nem adják... akkor meg láttuk már mi történik. Pár milliós támogatásokért én biztos nem csinálnám ezt a helyükben.

(#52797) saen válasza jansky1 (#52796) üzenetére


saen
veterán

Horgász tudás nélkül ezek a cégek meghalnának. Szerintem nem tudnák ezt fenntartani.

(#52798) galervin93 válasza jansky1 (#52796) üzenetére


galervin93
őstag

Akkor nem csak nekem jutott ez az eszembe... Sebaj, hátha a lerágott csoki-narancson túl más ízesítést is kitalálnak az említett déli gyümölccsel. ;]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#52799) jansky1


jansky1
senior tag

Valaki nem jár Ausztriában aquaért ? Kéne egy zsák Uni, elhozatnám tőle futárral. :U :B

(#52800) Gabi atya válasza jansky1 (#52799) üzenetére


Gabi atya
csendes újonc

[link]
Itt személyesen is át lehet venni, de van futár is.
Vagy a sógoroknál olcsóbb? :)
Nagyobb méretben használja valaki? 4 mm-es kivitel tölthető még method kosárba (vagy vegyesen a 2 milissel)? Lehet vele szelektálni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.