Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  iGO Primo

Hozzászólások

(#5001) Gyurmaboci válasza Szanyo74 (#4998) üzenetére


Gyurmaboci
csendes tag

köszi,de nem megy:)

engedélyezem,rábökök a képre,újraindul az igo,de utána sem változik semmi.

(#5002) m.jeno válasza kuksa90 (#4999) üzenetére


m.jeno
senior tag

Köszi!
De ahiba forrása az volt, hogy volt a skin mappában volt más skin.

Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.

(#5003) gyurmagyuri válasza kuksa90 (#5000) üzenetére


gyurmagyuri
csendes tag

Nincs olyan PLajos skin ami 800*480-s?

(#5004) Szanyo74 válasza gyurmagyuri (#5003) üzenetére


Szanyo74
tag

Nincs, ő csak 480×272-es felbontásban készít.

http://primosite.co.cc

(#5005) kuksa90 válasza m.jeno (#5002) üzenetére


kuksa90
őstag

"hogy volt a skin mappában volt más skin"
Nem értem,de örülök,hogy összejött :)

»» Redmi Note 13 ProPlus5G 12/512««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««

(#5006) gyurmagyuri


gyurmagyuri
csendes tag

TRobnak van színes pois ikonos skinje 800*480-as felbontásra is?

[ Szerkesztve ]

(#5007) m.jeno válasza kuksa90 (#5005) üzenetére


m.jeno
senior tag

Előzőleg GJ 2.24 skin volt fennt, amig a content\skin mappát nem töröltem, addig abból olvasta fel a bentlévő skint és nem a brandingban lévőt használta

Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.

(#5008) m.jeno válasza gyurmagyuri (#5006) üzenetére


m.jeno
senior tag

Igen van !

#4593 hsz

Ha már nem olvastok vissza, akkor legalább a keresőt használnátok :W

[ Szerkesztve ]

Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.

(#5009) TRob1 válasza gyurmagyuri (#5006) üzenetére


TRob1
veterán

Szerintem kicsit tisztázásra szorulnak itt a dolgok!
Soha nem volt skinem, és nem is lesz. Színes ikonos branding-et csinálgatok, amiből létezik 320x240, 480x272 és 800x480 is.
plajos viszont skin-t készít, de branding-be beleépítve, és ebből szintén létezik olyan verzió, amiben benne vannak az általam összerakott ikonok, de a skinjét (branding formájában) ő csak 480x272-ben készíti.

Úgyhogy a kérdésed helyesen: TRobnak van színes pois ikonos brandingje 800*480-as felbontásra is?
Viszont ha skin-t keresel, akkor meg olyat keress ami a skin mappába való, és akkor a brandinget is tudod szintén használni. :D

¤ R'n'R ¤

(#5010) gyurmagyuri válasza m.jeno (#5008) üzenetére


gyurmagyuri
csendes tag

Köszi!

(#5011) snowdog válasza TRob1 (#5009) üzenetére


snowdog
veterán

data.zip branding.zip skin
Ezeket a kulcsszavakat a kereső használatának megkönnyítése miatt írom ide.

Ne hibáztasd őket, elég zavaró lehet a sokféle elnevezés, és funkció. Nem árt összefoglalni pár dolgot, és akkor az ehhez hasonló kérdések kapcsán lehet erre a hozzászólásra hivatkozni.

1. data.zip - ez a program legfontosabb összetevője, ez tartalmazza a programrészeket, ikonokat, indító képet és egyéb megjelenő grafikus elemeket. Lehet szerkeszteni (pl. ikonok cseréje, indító kép cseréje és hasonlók) de nem célszerű, sőt tilos. Ugyanis szerzői jog védi, tehát a módosítása, terjesztése illegális!

2. branding.zip - ez az a fájl, amiben célszerű az ikonokat, indító képet, és hasonló grafikus elemeket cserélgetni, szabadon módosítható, megváltoztatása, terjesztése nem tartozik a jogilag tíltott dolgok közé.

3. skin - mint a neve is jelzi (skin = bőr, azaz külső megjelenés) alapvetően a program ui (user interface, azaz kezelői felület) megjelenését szabályozza. Gombok elhelyezése, felíratok helye és hasonlók. A skin készítők azonban ennél sokkal tovább mentek, és általa nem csak a megjelenést, hanem a program működését is megtudják változtatni. Szabadon módosítható, terjeszthető.

A prioritásnak is fontos szerepe van (nemrégen erről már volt egy kisebb vita, de itt sem árt tisztázni). Lehetőség van arra, hogy egy bizonyos grafikus elem, mint pl. az indító kép, vagy ikonok és hasonlók akár mindhárom összetevőben megtalálhatók legyenek. Tehát van egy indító kép a data.zip-ben, van egy a branding.zip-ben és van egy skin-ben. Akkor a program indulásánál melyik fog megjelenni? Ezt a prioritás dönti el.
A legmnagasabb prioritással a skin rendelkezik, ezt követi a branding.zip, majd a sort a data.zip zárja. Vagyis ha van skin, és tartalmaz indító képet, akkor az jelenik meg. Ha van skin, de nem tartalmaz indító képet, viszont a branding.zip meg igen, akkor az abban található kép jelenik meg, és így tovább.

Ezt a logikai felépítést (data.zip - branding.zip - skin) a program fejlesztői hozták létre.Van egy negyedik variáció, amit egy felhasználó alkotott meg, és az utóbbi időben terjed.

4. branding skin - ez egy branding.zip és egy skin keveréke. Annak idején azért hozták létre, amiért én ezt a hozzászólást írom. Túl nagy lett a zavar a branding.zip és a skinek terén, és a felhasználók egy része már nem értette, és nem tudta kezelni a helyzetet. Ezért valaki arra gondolt, a skint beépíti a branding.zip-be, és akkor többet nem kell bíbelődni azzal, hogyan és melyik skint kell kiválasztani, ahhoz melyik branding.zip-et használja. Ennek a megoldásnak véleményem szerint legalább annyira hátránya, mint előnye, hogy ebben az esetben csak egyetlen skint lehet használni. A program indulásakor automatikusan a branding.zip-ben található skin indul el, megváltoztatni, lecserélni nem lehet.

Remélem segítettem a tisztánlátásban, és nem kell ezeket a dolgokat újra és újra leírni, elég az érdeklődőt ehhez a hozzászóláshoz irányítani. :)

Ha a Moderátor netán erre járna, és egyetértene vele, akkor ezt a hozzászólást be lehetne tenni a legelső hozzászólásba, és akkor mindenki könnyen megtalálná. :C

[ Szerkesztve ]

(#5012) snowdog válasza snowdog (#5011) üzenetére


snowdog
veterán

A leírásból kimaradt egy nagyon fontos összetevő, a felbontás. Ez szintén kapcsolódik a data.zip-hez, branding.zip-hez és a skinekhez.

Minden gép kijelzőjének van egy felbontása, ami azt mondja meg a kijelző hány pixelből (alap megjelenítő pont) áll. A PDA-k általában álló (portrait) módban, a PNA-k fekvő (landscape) módban használatosak. A pixelek számát is ennek megfelelően adják meg.
Egy álló mód esetén ez így néz ki: 240x320 ami azt jelenti, hogy vízszintesen a keskenyebb oldal látható (240 pixel), függőlegesen pedig a szélesebb (320 pixel).
Fekvő mód esetén ugyan ez: 320x240.

A navi programok PDA-ra írt verzióinál a megjelenés programból forgatható, PNA-knál viszont erre nincs mód!

Mivel a Primo jelenleg csak PNA-kon használható, ezért a továbbiakban csak ezek méretéről beszéljünk. Itt kell még megemlíteni a képernyő fizikai méretét (ezt coll-ban adják meg), ami részben független a megjeleníthető pontok számától: 3,5", 4,3", 5", 7", stb. A program működése szempontjából a fizikai méretnek nincs jelentősége, csak a megjeleníthető pixelek számának. Tehát ha van egy 4,3"-os és egy 5"-os méretű képernyő, de mindkettő felbontása 480x272, akkor azokon ugyan az a felbontású Primo működik.

PNA-kon a legelterjedtebb felbontás a 480x272, illetve mostanában terjed az un. HD felbontás, ami 800x480 pixel. Mindkettő fekvő mód!

Egy adott PNA-n bármelyik data.zip, branding.zip és skin csak akkor használható, ha a PNA felbontását ezek a fájlok tartalmazzák. Erről nagyon könnyű meggyőződni, mert csak bele kell nézni ezekbe a fájlokba, és azokban a felbontásnak megfelelő nevű mappának kell lenni!

[ Szerkesztve ]

(#5013) kisspista válasza snowdog (#5012) üzenetére


kisspista
senior tag

Még azt is hozzátehetnéd - sok újonc miatt -, hogy mi jogsértő és mi nem, mit szabad a fórumon "kérni", és mit nem, miről nem beszélünk, s miben nem segítünk! (persze ez a kényszer miatt, és nem a segítségnyújtás elkerülése végett)

[ Szerkesztve ]

(#5014) DirectorX válasza snowdog (#5012) üzenetére


DirectorX
tag

:C :R

(#5015) snowdog válasza kisspista (#5013) üzenetére


snowdog
veterán

Ebben segítségétekre lehet ez a fórum [link]

Az alábbi tájékoztatót oda is feltettem [link]

Idézet a fórumról:
"A teljesség igénye nélkül a jogsértő tartalmak:
alapszoftver (a béta-változatok is, mivel azok is védettek, illetve kizárólag belső, fejlesztői változatok!!)
épületek
textúrák
hangok
nyelvi file-ok
DEM és terrain (domborzat) file-ok
térképek
az ún. file-felszabadító szoftverek

ami NEM jogsértő:
branding
benzinkutak
fonémák
POI
skinek
sémák (scheme)
speedcam-ek
HNR
ikonok

Nav N Go Kft.
Bérc u. 23.
H-1016 Budapest
Hungary"

Tehát a fentiekből következik, hogy a program legfontosabb összetevőinek megváltoztatása, terjesztése tílos, és jogsértő.

Ide tartozik maga a program, ami feltörés nélkül más gépen nem is használható (nyilván már maga a feltörés is illegális, de a feltört exe terjesztése is az), a térképek, a data.zip, a gyári hangok, a gyári nyelvi fájl és a fenti többi tíltott összetevő.

Tehát ezek terjesztése, ezekre mutató linkek közzététele mindenhol tílos, és illegális. Ezeket kell szem előtt tartani. És időnként (ha a Moderátor erre jár) ezek megsértése miatt bannolnak itt is fórumozókat.

[ Szerkesztve ]

(#5016) kisspista válasza snowdog (#5015) üzenetére


kisspista
senior tag

Köszi! Én tisztában vagyok - már - ezekkel a dolgokkal, de jó, ha sűrűn van említve, így az újdonsült fórumozók is megismerhetik a jogokat.

Szerk. :C :R

[ Szerkesztve ]

(#5017) snowdog válasza kisspista (#5016) üzenetére


snowdog
veterán

Természetesen nem neked címeztem, csak a felkérésedre írtam. És azért tettem fel egy másik fórum bevezető részébe, hogy könnyen elérhető legyen.

Az előző leírásból kimaradt, de gondolom egyértelmű, hogy az olyan leírások, tanulmányok, hozzászólások is jogsértőek, amik arról szólnak, honnan szerezhető be, hogyan telepíthető bármelyik gépre egy feltört, illegális, azaz warez verzió!

Kár hogy a leírással lecsúsztam az 5000. hozzászólásról, mennyivel egyszerűbb lett volna hivatkozni rá! :D

[ Szerkesztve ]

(#5018) m4doxx


m4doxx
csendes tag

Sziasztok!

wayteq x 990-es készülékem van és iGO Primot szeretnék futtatni rajta, elindul a program a nyelvet is kitudom választani de utána mikor elkezdi betölteni és elindul a betöltési csík akkor kb. a 80%-ig elmegy a csík és utána újraindul a készülék mi lehet a gond a probléma.

Válaszotokat előre is KÖSZÖNÖM

Üdv!

(#5019) drotifuti válasza m4doxx (#5018) üzenetére


drotifuti
aktív tag

Kell bele egy (akár üres) SD kártya...
Még jó hogy kettővel elötted irtak a jogsértő tartalmakró...

Légy mindig különb, a másik embernél.

(#5020) m4doxx válasza drotifuti (#5019) üzenetére


m4doxx
csendes tag

SD kártyára másoltam és onnan indítottam !

[ Szerkesztve ]

(#5022) snowdog válasza m4doxx (#5020) üzenetére


snowdog
veterán

Pontosítom, pont előtted írtam ennek a témának a tilalmáról. Vagyis illegális, warez verzió telepítésében közreműködni tílos. :D

Ugyanis PNA-hoz nincs SD verzió. De ha a telepítésben nem is segíthetünk, azért néhány dolgot megemlíthetünk, hogy miért nem működhet:
- hibás tört verzió,
- a felbontás nem felel meg a gépednek,
- hibás adatok a save mappában,
- hibás data.zip, branding.zip vagy skin.

Hirtelen más nem jut eszembe. Ezeket nézegesd! Vagy a géped típusát írd be a Google-ba, esetleg írd mögé a Primo szót, és előbb-utóbb kikötsz egy olyan warez fórumon, ahol ezt a témát tárgyalják.

[ Szerkesztve ]

(#5023) felora:)


felora:)
tag

sziasztok!

azt szeretném kérdezni, hogyan tudnám megoldani azt, hogy az igo primo !!térképek!! (csak a térképek) a gépen legyenek, az összes többi pedig az sd kártyán. mit kellene írni a sys.txt-be?

mio c720-as gép.

amiért akarom: 1gb-os kártyám van és a térképek önmagukban több mint 1gb helyet foglalnak. maga a primo és a többi része [poi, buildings, stb] pedig nincs 1gb. előre is köszi a választ.:R

(#5024) Szanyo74 válasza felora:) (#5023) üzenetére


Szanyo74
tag

sys-be

[folders]
has_secondary_root=1
secondary_root="ResidenFlash/content"
content-be mehet a térkép

http://primosite.co.cc

(#5025) felora:) válasza Szanyo74 (#5024) üzenetére


felora:)
tag

de az nem baj, hogy akkor 2 content mappa lesz? egyik a kártyán a másik meg a gépen.:F ami a gépen van abba csak a térkép van, ami a kártyán abban meg a poik, stb.-k.

(#5026) felora:) válasza Szanyo74 (#5024) üzenetére


felora:)
tag

sajnos így sem működik... átírtam Storage Card-ra, mert így ismeri fel a kártyát, de sehogy sem akar működni. azt írja, hogy nem található térképfájl.....

(#5027) kisspista


kisspista
senior tag

Látom "szanálás" volt a fórumon, mert egyik érdembeli hozzászólásomat törölte, valamelyik kedves Moderátor! :) Csak nem értem miért. Mindegy! :D

(#5028) snowdog válasza felora:) (#5026) üzenetére


snowdog
veterán

1. Fillérekért lehet kapni 2 Gb-os kártyát. :)
2. Ha már az 1 GB-os kártyát akarod használni, akkor minek feltenni az összes térképet, mikor valószínűleg egyszerre úgysem kell mind?

Gyanítom ez a kártyatrükközés is hamarosan szanálva lesz. :D

[ Szerkesztve ]

(#5029) felora:) válasza snowdog (#5028) üzenetére


felora:)
tag

1. legalább 4gb-os kéne. nincs pénzem, hétfőn meg mennem kell isten tudja még hova.
2. portugál-svéd fuvarnál azért nem olyan rossz ha minden fent van. nincs kedvem cserélgetni folyamatosan.
3. ne kötöszködj, ha nem tudsz érdemben segíteni inkább ne válaszolj.

miért lenne szanálva?? megvettem az igo primot és nem akarom azon a kártyán használni. ha ellopnák az ne tűnjön el. az itthon marad inkább.

[ Szerkesztve ]

(#5030) stancy válasza felora:) (#5029) üzenetére


stancy
tag

ez elég érdekes, ugyanis nem lehet megvenni a primot. föleg nem kártyán...és ha még készitenének is kártyás primot, (ami nincs), akkor sem lehet kártyáról kártyára másolni, mert nem működne.

És nem kötözködik senki, csak itt ezen a helyen ez tilos! Ne várj érdemi hozzászólást.

(#5031) DM43 válasza felora:) (#5029) üzenetére


DM43
Topikgazda

Olvassál privátot és ne emlegess kártyán vásárolt primo-t, mert olyan legálisan nincs.

(#5032) snowdog válasza felora:) (#5029) üzenetére


snowdog
veterán

miért lenne szanálva??

Ezt komolyan kérdezed? Többen leírták hogy sem kapni, sem használni nem lehet SD-n a Primot. :W

Keményen warezolsz, majd értetlenkedsz és megsértődsz? És nem érted ezek után miért lenne szanálva? Te sem gondoltad komolyan. Nem azon múlik hogy akarok, vagy nem akarok segíteni, hanem az a lényeg, ezt itt nem engedik. Szerinted miért tűnnek el időnként a tiédhez hasonló hozzászólások? :D

[ Szerkesztve ]

(#5033) mulika


mulika
csendes tag

„ GJA 2.23 mod1 'dafunk' skin (480x272) TRob POI ikonokkal „ használók. A „FDA-FPA-FTR” kiterjesztésű filéket hova kell pakolni, hogy mükődjenek?

[ Szerkesztve ]

(#5034) biciklis


biciklis
csendes tag

Sziasztok!
Az új kiadású térkép csere után ESZTER hangját nem lehet ki választani.
Nem tudom mi történhetett?(Prímás) Van valami ötletetek?

(#5035) DM43 válasza biciklis (#5034) üzenetére


DM43
Topikgazda

A hiba benned (vagy a gépedben) van!

(#5036) snowdog válasza mulika (#5033) üzenetére


snowdog
veterán

Itt találsz róla információt (nekem ugyan most nagyon nehezen jött be az oldal) [link]

biciklis

Nem hiszem hogy tudnánk segíteni, ugyanis neked kell tudnod hogy mit csináltál, mert egy térkép fájl csere ilyen jelenséget nem okozhat.

[ Szerkesztve ]

(#5037) malvin1 válasza DM43 (#5035) üzenetére


malvin1
tag

Azt én is tapasztaltam, hogy Eszter meglehetősen "sértődékeny".
Két Primo van a gépe:
1. GJA_223_PL_mod1a_daf
2. GJA_v2.23_PL_Dafunk_mod1a_TRob1.6b_kalos

A sys.txt az elhelyezkedést kivéve ([folders]) azonos, a save mappa már szinte kilyukad, annyit töröltem, mégis, amig a másodikban Eszter bemondja a táblákat is, addig az elsőben már ennek az opciónak a beállításánál sem szólal meg, pedig az utcanevekt be tudja mondani.

Azzal nem vitatkozom, hogy "biztosan bennem van a hiba", csak hát azt nem mondta senki, hogy egy Primo beállításhoz "akadémikusi végzettség" szükséges.

(#5038) kisspista válasza malvin1 (#5037) üzenetére


kisspista
senior tag

"Két Primo van a gépe(n):
1. GJA_223_PL_mod1a_daf
2. GJA_v2.23_PL_Dafunk_mod1a_TRob1.6b_kalos"

Ez két skin, nem két Primo. Save mappa TELJES törlése eredményezheti Eszter hangbemondásainak eredményességét. Nálam is volt, hogy egyszer bemondja, egyszer nem... sok mindentől függ, de az utóbbi időben nálam sem megy! :(

(#5039) TRob1 válasza kisspista (#5038) üzenetére


TRob1
veterán

Hát pedig akár lehet 2 primo a gépén, mivel ha jól látom, itt mind2 branding-es skin, és egy primóra nehéz lenne 2 branding-et rátenni :K (persze én is tévedhetek :D )

¤ R'n'R ¤

(#5040) malvin1 válasza TRob1 (#5039) üzenetére


malvin1
tag

Pontosan!
1. a Flash-ben
2. az SD-n

Egyedüli probléma, hogy a második egyenlőre csak off-line kísérletezésekre alkalmas, mivel nem látja a GPS-t.
(Ha esetleg evvel kapcsolatban van 5leted, azt nagyon megköszönném!)

(#5041) kisspista


kisspista
senior tag

Itt is felvetem a problémát, hogy egy másik fórumon arról beszélnek, hogy lehet 800x480-as felbontáshoz TMC-vevő jelerősségét hozzárendelni a vezető képernyőhöz. Minden elérhető, azonban hiányzik egy fájl (tmc_signal_indicator.spr), ami a tmc_signal_indicator.bmp fájl kijelzésében játszik fontos szerepet.
Valaki próbálta-e, vagy használja-e a TMC-jelerősség kijelzését ezen módon?

(#5042) drotifuti


drotifuti
aktív tag

Bocs, vki nem tudja ennek a gépnek a felbontását? : Orion ogps-02 navigáció semmi illegálisat nem akrok csinálni vele csak érdekelne..

[ Szerkesztve ]

Légy mindig különb, a másik embernél.

(#5043) plajos válasza malvin1 (#5037) üzenetére


plajos
aktív tag

Nem csodálkozom hogy Esztike haragszik rád.
A Kalos féle skin (amelyik tulajdonképpen az én skinem kissé átszabva) data.zip-ben van, ez mellé nem kell skin, mert data.zip -be másolta be Kalos a skinemet (2 az egyben).
Feltetted mellé az én oroginál skinemet ami egy originál data.zip-et feltételez.
Szerintem döntsd el melyiket akarod használni,. a másikat távolítsd el.

[ Szerkesztve ]

(#5044) TRob1 válasza plajos (#5043) üzenetére


TRob1
veterán

Bocs hogy beleszólok, de te se jól látod. 2 azaz két 'darab' primo van a gépén (egyik a flashben, másik az sd-n), és egyiken fut az egyik skin, másikon a másik (nem 1 primora van a 2féle skin feltéve) :))

¤ R'n'R ¤

(#5045) kisspista válasza TRob1 (#5044) üzenetére


kisspista
senior tag

Csak egyet nem értek: minek 2 Primo 1 készülékre? Semmi értelme!

(#5046) hovika81 válasza kisspista (#5045) üzenetére


hovika81
tag

Szia, megvan már ez a "tmc_signal_indicator.spr" fájl, mert nekem is kéri és leáll a program?

Diablo 3 - hovika81#2333

(#5047) kisspista válasza hovika81 (#5046) üzenetére


kisspista
senior tag

Nem kell a használatához tmc_signal_indicator.spr fájl, önmagában a .bmp fájlal működnie kéne. De nekem nem működik, és nem jelzi vissza a státuszt. Nem tudom miért! :( GJA 2.24-et használok.

(#5048) malvin1: fene tudja, szerintem akkor sincs szükség 2 Primora, inkább a helyes konfigot találd el, és a feleséged arra tanítsd be! /Én l. nem engedném, hogy az asszony belenyúlkáljon a naviba :DD /

[ Szerkesztve ]

(#5048) malvin1 válasza kisspista (#5045) üzenetére


malvin1
tag

Egyenlőre csak "játszásibul".
De mondok kapásból egy igazi érvet is: mi van akkor pl., ha a feleségem más skint (pláne branding-ot!), más beállításokat szeret? Így lényegesen könnyebb (volna) váltani.

u.i. a volna arra vonatkozik, hogy a második nem látja a GPS-t.
Amúgy most próbáltam ki élesben: a Wolf látja.
Viszont a különféle GPS utility-k szintén nem.

(#5049) hovika81 válasza kisspista (#5047) üzenetére


hovika81
tag

Én a GJA_v2.23-at, és kapok erre a fájlra való hibaüzenetet és kilép. :(

Diablo 3 - hovika81#2333

(#5050) kisspista válasza hovika81 (#5049) üzenetére


kisspista
senior tag

Linkelj képet a hibaüzenetről!
Mit hova másolsz, és a bejegyzéssel kiegészítetted-e a navigatemap_800_480.ui fájlt, vagy egy-az-egyben felülírtad a teljes tartalmával? Ez fontos infó.

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  iGO Primo
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.