Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31855) Integra


Integra
titán

47 ronin (2013) - 3d ov

spoileres

kezdem a jóval.
látvány, jelmezek, az épületek, a kiegészítők, maga a világ gyönyörű. de tényleg. aki szereti a japán kultúrát, a zöldet.. a zene végig jó, illik hozzá. ezt a részét imádni fogja, aki megnézi.

és akkor mondom a többit.
ennek a filmnek a legnagyobb baja, hogy amerikai. egyszerűen túl sok az amerika benne, érezni minden részletén, hogy amerikaiak csinálták. az operatőri munkára amúgy nem lehet panasz, de a színészek, a történet elmesélése.... a feszültség oldó amerikai klisé, a katarzis... és nálam sajnos itt egyszerűen megbukik a film ebben a tekintetben. barátnőm ennyit mondott az elején: nagyon furcsa, hogy angolul beszélnek. és valóban. ez a film egy japán monda elmesélése, amit amerikanizálódott színészek adnak elő. pfffffffffff, teljesen hitelét veszti nálam. zavaró.
egyedül a vége menti meg a filmet a teljes kudarctól, de mivel ha jól tudom történelmi alapú, nem is volt más választása rá reeves-nek, aki itt is hozza a kötelező mélabús világmegváltó hőst, aki feláldozza magát a nemes cél érdekében.

3d-hez köze nincsen, a felkonvertált 3d-ből is a gané fajta a 3d (amit alig látni benne), és mosódott az egész. igaz, a hobbit hfr-ben történő megnézése után a film technikailag egyszerűen kőkorszak, de legyen ez az én maximalista mivoltomnak betudható és az én bajom.

ez a film akkor lett volna király (de tényleg), ha tele van igazi japán, csak japánul beszélő szereplőkkel és egy komoly japán rendező készíti a filmet, és japánul nézem felirattal. de így... csak a fejcsóválás marad, a kihagyott ziccer miatt. egy amerikai big picture, ami mondjuk még így is a jobbik fajtából való, de nem mondom, hogy rohanjatok moziba megnézni.... :U

otthoni bluray nézős.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.