Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20286) Integra válasza pohár (#20284) üzenetére


Integra
titán

na akkor összeszedem a gondolataim a filmmel kapcsolatban :)

star trek: into darkness (2013) 3d original verion

helyenként spilert tartalmazhat!!!

a film szerintem szuper és azon ritka folyatások egyike, amelyik méltó folytatásnak és -szerintem- rátesz egy lapáttal az első részre, illetve arra építkezik tovább mind sztoriban, mind karakter fejlődésben, a poénokban, látványban etc... sikeres evolúció szerintem a film, mert eltelt 3 év és ennyivel hoz többet technikailag, látványban, hangban, de ami még fontosabb, hogy megint sikeresen nyúlnak vissza a múltba, csennek el innen-onnan star trek klasszikus pillanatokat, a poénok megint rettenetesen karakterre hegyezetttek illetve a karakterek közötti ellentétek miatt. minden szereplőnek megvan a stílusából fakadó báj a vicceiben, mindegyiken másért és másért nevetünk, kirk és spock egymás vérét szívja, spock naiv érzelem mentes szövegelésétől kirk falnak megy és folyamatosan beszól, fordított helyzetben meg spock nem tud mit kezdeni vele, kirk ezért újra az arcát kaparja.. scotty és chekov esetén a szakmájukhoz tartozó poénok mellett az akcentusuk miatt imádni valók, különösen chekov aki gyermeki naivitással próbálja összepofozni a hajót.
sulu is alakít pár maradandót, amit nehéz komolyan vennünk, mert kölyök ő is, de közben ezer százalékra odateszi magát és persze bones is hozza a szokásos szakrasztikus beszólásait, egyre keményebben.
vicces és nagyon jópofa, ahogy a káromkodásokkal fűznek össze egyes vágásokat, az enterprise megszokott hangjaival.
azon filmek egyike, ahol megvan végig a tempó mint az első részben. végig pörög, érzelem annyi van benne, amennyi feltétlen szükséges, de ennyi és ezt hangsúlyozom kell!!! mert hiteltelen lesz a karakterek közötti kapcsolat, he nem lenne meg. de nagyon jól egyensúlyoz ezekkel a film és pikk-pakk vége is. mindig pörög, ha meg éppen pár perc kiállás van, máris durran-robban-szakad valami, nagyon jól emészthető igazi cowboy űr sci-fi, mert kirk a szokásos nagypofájú rámenő akit spock tökéletesen ellesúlyoz, miközben egyre jobban ismerik egymást és csak kibökik, hogy hiányoznak egymásnak, barátok lettek.
kahn meg tökéletes gonosz.

a sztori pedig jó. tényleg jó. aki abból indul ki, hogy a shattner féle st-ben kahn mit csinált és azt várja, az nagyon pofára fog esni, ne nézze meg. aki viszont emlékszik arra, hogy abrams mit csinált az st2009-ben, hogy kavarta meg a karaktereket és a sztorit, azok imádni fogják. mert az alap sztorinak köze nincsen a múlthoz, még ha onnan is vette a karaktert. átültette abrams a saját st világába és milyen jól tette. életszagú, reális az egész. és ennek ellenére sikerült belecsempészni a múlt előtti tisztelgésként klasszikus pillanatot is, ami absz passzol a sztoriba. ügyes, na :)

technikai rész.
a 3d itt 3d még azoknak is, akik extra finnyásak vagy nem látják rendesen. de tényleg, tobzódik a film 3d-ben, annyira látványos a cgi, hogy nem is tudok hirtelen mellé felhozni másik filmet, ami ennyire rendben van. valóságos szín orgia a film, az elején a felvezetőben a megmentendő bolygó vörös, fehér karakterekkel, a kék óceánnal, a vörös kirobbanó vulkánnal.. mindezt helyenként úgy kapod 3d-ben az arcodba, hogy ihajj..
a lens flare-t sokan nem szeretik. szerintem ez az a film, ami nem, hogy elviseli, kifejezetten igényli ezt. ugye leginkább a parancsnoki hídon jelenik meg újra és újra. talán a háttér, a díszletek miatt találó ennyire, nem tudom.. de ide passzol. más filmben ezt elnem tudnám képzelni.
tényleg odabaszós a látvány, mindegy, hogy a földön a városok, a hajók, az űrben, teljesen hihető és életszerű minden.
a hangok nagyon erőteljesek, érdemes az első sorokban ülni (én a 4. sorban ültem középen, idális képre és hangra is).
viszont.. csak angolul szabad megnézni. a poénok fele biztos elveszik a szinkronban, továbbá az akcentusok, minden odavész ami színessé és szagossá teszi a karaktereket..

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.