Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:05:31

LOGOUT.hu

Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1851) fabula válasza JulianSinulf (#1849) üzenetére


fabula
őstag

Nem lettem Bambu hívő, soha semmilyen hívő sem voltam.
Mindig azt nézem, mi a jobb az én céljaimhoz, mit tud az adott dolog ár/érték arányban és amellett voksolok. Már írtam, hogy volt nem egy 3D nyomtatóm, sorban jobb volt mindegyik, mint az előző, de a P1P toronymagasan veri az eddigi legjobbat is.
És nem csak én gondolom így, sok Bambu fórumon fent vagyok (több facebookos, discordos, reddites) és ott azért sok elismerő bejegyzést is olvasok.
Nyilván vannak hibák a Bambu nyomtatókban is, mert ezek is csak ember által készített gépek, de azért a színvonal az eddig nyomtatóimhoz képest ég és föld. Írtam már korábban, hogy a legnevesebb autógyárak drága luxusautóit is kellett már tömegesen visszahívni egy hibás konstrukció vagy alkatrész miatt. Szerintem ehhez képest a Bambu sem rosszabb (mit pl. a Tesla :) ). Tömeges visszahívásról meg még nem volt szó a Bambunál :) .
Új csapat, új termék, fejlesztgetik és lesz ez még jobb is, főleg hogy a nyakukon vannak a "kínai" klónok, mint a Creality K1, a Qidi Tech X-Plus 3 és az AnkerMake M5, na meg ott van a Prusa MK4 is. Na meg a nagy érdeklődés miatt azért közben fel kell futtatniuk a gyártást és ez is okozhat olyan hibákat, amelyek később nem lesznek.
Én olyan vagyok, hogy jellemzően nem a hibákat, hanem az erényeket nézem, és itt az arány nagyon is a pozitív oldalra billent el. Hidd el, hogy ha nem így lenne, nem írnám le az én álláspontomat, amiben mindig igyekszek racionális és kiegyensúlyozott lenni, nem egy-egy történés alapján alkotok véleményt, és mielőtt valamit mondanék vagy leírnék, előtte mindig alaposan tájékozódom lehetőleg több forrásból is.
Nekem eddig élmény a P1P-vel nyomtatni és már sokféle anyagot nyomtattam vele gond nélkül. Azért ez nagyon nem mindegy.
Tudom, vettem volna korábban Prusát :DDD .

[ Szerkesztve ]

(#1852) JulianSinulf válasza fabula (#1851) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Igen-igen.
Aki védte vagy dicsérte a Prusa-kat, azokra mindjárt rá lett szórva, hogy Prusa-fan.
Szóval nem kell magadra venned, hogy Bambu-fan lettél. Ez van :DD , el kell fogadni.
Nincs ezzel semmi baj.
Mostanában nekem sem volt gondom a Bambu-val. Nem volt spagettizés az utóbbi időben. Úgyhogy az MK3S+ már eladósorba került. És MK4-et sem akarok egyelőre. Sokat ülnek a firmware-en.

(#1853) fabula válasza JulianSinulf (#1852) üzenetére


fabula
őstag

Nem veszem magamra, igen, jelenleg Bambu fan vagyok és nem alaptalanul, de nem hívő :) . A kettő az tejesen más. A hit soha nem észérveken alapul, pláne nem a vakhit, én pedig inkább a tudományban és a logikában bízom, semmit nem alapozok hitre :DDD .
A fan pedig tulajdonképpen szereti azt a valamit, amit használ, mert örömet okoz, és én a P1P-vel egyenlőre így vagyok.
Ha lesz jobb, akkor majd változik a véleményem. A Prusa a korábbi években nagyon jó volt, csak drága.
A Bambu sem olcsóbb, de cserébe legalább sokkal modernebb és kényelmesebben használható.
Egyetértek a fórumtéma összefoglalójának bevezető mondatával, a Bambu sok innovatív megoldást tett le az asztalra ezzel rákényszerítve más gyártókat, hogy a sok éves "fejlesztgetések", apró módosítgatások utám kénytelenek legyenek komolyabban is fejleszteni, és ez nekünk csak jó.

[ Szerkesztve ]

(#1854) JulianSinulf válasza fabula (#1853) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Akkor jó. A teremtéshasonlatod alapján azt hittem, hogy hívő vagy, amivel nincs is (nem is lenne) semmi bajom. Mindenki abban hisz, amiben akar.
Én is igyekszem örömmel használni a Bambu-t és az elején nem is volt ezzel semmi gond. Csak aztán történt valami. Most a bizalmam benne már nagyjából visszaállt. Ezért is merek megválni a Prusa-tól.

A fejlesztésekkel nekem az a legnagyobb bajom, hogy senki nem képes összerakni egy tényleg ütős, normális nyomtatót a hobbi kategóriában.
Ott az MK4. Tök jó cuccokkal szerelték fel. És a tesztek alapján is szépen nyomtat, tökéletes az első réteg. De miért nem lehetett ezt coreXY kivitelben? Annyival megdobta volna az árat a plusz 1 tengely és motor? Nem hiszem, hogy bármikor is olyan gyors, lesz, mint a Bambu.
Vagy itt a Bambu a zárt rendszerével. Miért nem lehet az megoldani, hogy a nyomtató a nyomtatás előtt csinál egy ágyszintezést, azt átküldi a szeletelőnek és a szeletelő eleve belekalkulálja a kódba az eltéréseket?

Ha már itt tartunk, akkor érdekelne, hogyan működik pontosan az ágy hibájának a kompenzálása?
A nyomtató látja (ez csak egy példa), hogy a bal felső sarokban -0,1 az eltérés, középen 0, bal lent megint -0,1. Viszont a nyomtatandó tárgy esetén csak bal fent és bal lent van megadva a koordináta egy csíkhoz. A sarkokon gondolom eltolja a Z tengelyt az eltéréssel. És mi lesz középen? Generál egy új koordinátát vagy egyszerűen átsuhan felette? A sarkokon meglesz a 0,2 első réteg, középen meg csak 0,1 lesz?

(#1855) axlfsi válasza JulianSinulf (#1854) üzenetére


axlfsi
veterán

Pedig - ha csak ki nem veszed a pipát a gépre küldés előtt - csinál asztal szintezést, igaz, ahogyan Te is írtad; nem viszi túlzásba. A szeletelőnek nem kell visszaküldenie, mert erre a kompenzálásra hivatott "realtime" korrigálni a gép konkrétan, szeletelőnek dolga már ezzel nincsen.
Én is kevesellem ezt a pár mérést, pláne, hogy Creality-nél a custom firmware-m 100 mérési pontból hozzá létre a mesh hálót az asztal egyenletlenségének kompenzálásához, plusz minden nyomtatás előtt még ráméretek 10 pontban és úgy rémlik ebből 5 pontra állítottam a hibatűrést (ha több pontban eltér, nem nyomtat, de ilyen még sose nem volt, az is igaz). Ehhez képest a Bambu "puritánabb" megoldást alkalmaz, de engem is érdekelne, hogy lehetne-e ebbe belenyúlni...

Szerintetek idővel megnyitja a felhasználók előtt a forráskódot? ... én látok benne fantáziát. Ezzel egy újabb felhasználói halmazt szereznének maguknak. Nem kicsit...

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#1856) fabula válasza JulianSinulf (#1854) üzenetére


fabula
őstag

A teremtéshasonlat csak irónia volt, én speciel ateista "hitetlen" vagyok. Régebben hobbiból tanulmányoztam a nagyobb vallásokat kulturális, társadalomszervezési szempontból és nem tértem meg :DDD .
Amúgy nekem sincs senki hitével semmi problémám, amíg nem akarja rámerőszakolni, hogy én is higgyek abban a mesében, amiben ő és hogy az az egyetlen és igaz hit :K .
Minden vallás ezt állítja magáról, de hát ugye szimplán csak logiakai alapon ez nem lehet igaz egyszerre mindre :DD .

[ Szerkesztve ]

(#1857) JulianSinulf válasza axlfsi (#1855) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

De mennyivel kevesebb dolga lenne a gépnek, ha a szeletelő már megcsinálná.

Ezt a mesh megnézést már csak azért is meg akarom csinálni, hogy lássam, mennyit változik a mesh a lap kiszedése, betétele között. Vagy, ha éppen ki sem szedem.
Ha tűréshatáron belül mindig ugyanazt méri, akkor fölösleges a szintezés. Beállítja az első ponttal a 0-át és mehetne a nyomtatás.
Persze, ha a mesh minden esetben változik, akkor erre nincs esély. De miért változna minden esetben?
Emellett arra is lehetőséget adna, hogy sok pontos mérést készítsünk a jobb első réteg érdekében, egyszer.
Mint ahogy nálad is, csak akkor áll meg, ha 5 pontban eltér a tűréstől.

(#1858) JulianSinulf válasza fabula (#1856) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Értem!
Mondanám, hogy én is ateista vagyok és a vallások szerint az is. Sőt, az egyház szerint is, mert kijelentkeztem. De ettől függetlenül van hitem (hiszek), csak nincs hozzá vallás kreálva. A mesével egyetértek, csak nem akartam megbántani egy hívőt sem. Emellett minden mesének van alapja.

(#1859) fabula válasza JulianSinulf (#1858) üzenetére


fabula
őstag

Persze hogy minden mesének van alapja, az emberi képzelet és a félelem az ismeretlentől. Pl. a villám jó sokáig az "isten haragja" volt, míg rá nem jöttek, hogy természetes jelenség és tudományosan, tényekre alapozva logikusan megmagyarázható. Már Zeusz is dobálta a villámokat :D . Amúgy a sok egyistenhit az már többistenhit? :DDD (költői kérdés volt),
Nekem is van hitem, csak én a logikában, a tudományban és az emberségben hiszek.

[ Szerkesztve ]

(#1860) AiRLAC


AiRLAC
addikt

Megjelent a karbon rúd készlet a webshopban és a csere leírása a wikin

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#1861) axlfsi válasza JulianSinulf (#1857) üzenetére


axlfsi
veterán

Én azt tapasztaltam, hogy ami esetleg befolyásolhatja az asztal paramétereit, okozhat egyenletlenséget, az a hőmérséklet változás. Ezért (is) eleve üzemi hőmérsékleten érdemes mindig kalibrálni azokat (persze, más kérdés, hogy vajon okoz-e változást egy 60 és 100 fok közötti asztal hőmérséklet).
...de Te sem ma kezdted, biztos vagyok benne, hogy nem mondtam semmit újat valójában :K

[ Szerkesztve ]

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#1862) poli27 válasza AiRLAC (#1860) üzenetére


poli27
Topikgazda

Pont ezt akartam linkelni én is :) remélem egyre több alkatrészt feltesznek hozzá!

(#1863) Dalee


Dalee
aktív tag

Tegnap ki akartam próbálni a nyomtatóhoz kapott support filát. Nyomtatás szépen lezajlott, jó is lett. A nyomtatás után beledobtam a vízbe, mint a PVA-t (bár már ekkor motoszkált bennem, hogy a PLA-nak sem tesz jót a víz). Tíz-húsz perc elteltével nem történt semmi. Ezután vízben hagyztam egész éjjel, de az eredmény uganaz volt. Ekkor megnéztem a Bambu honlapján a filát, de csak annyit írnak, hogy a víz nem oldja :W , azonban azt nem, hogy akkor mi. Használtátok már ezt a Bambu support filát, mi lehet az oldószere, talán IPA? :F

(#1864) Dalee válasza AiRLAC (#1860) üzenetére


Dalee
aktív tag

Y, Z tengely zsírzására van már valami jó megoldás vagy csak olaj?

[ Szerkesztve ]

(#1865) Dalee válasza Dalee (#1863) üzenetére


Dalee
aktív tag

Most látom, hogy van adatlap az oldalon, abban benne van hogy nem oldódik csak könnyen lehúzható, illetve eltávolítható szerszámmal. Na ez fasza, van egy olyan támasz ami nem a bed-től van, hanem kért felület között, de csak pár mm a különbség, onnan érdekes lesz eltávolítani.

(#1866) AiRLAC válasza Dalee (#1864) üzenetére


AiRLAC
addikt

Z-re valamilyen PTFE tartalmú zsír inkább, pl. Superlube

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#1867) axlfsi válasza AiRLAC (#1866) üzenetére


axlfsi
veterán

... illetve a nagy topikból többen is ajánlották már a MOL 3EP litiumos zsírját (szerintem is bőven elég és ez nem kerül csilliárdokba)... ha valakit esetleg érdekel, érdekes megfontolni ezt is.

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#1868) poli27 válasza AiRLAC (#1866) üzenetére


poli27
Topikgazda

Vagy dryfluid, és akkor nem ragad bele a por :)
DryFluid GlidePower XT

(#1869) axlfsi válasza poli27 (#1868) üzenetére


axlfsi
veterán

25ml 9k Ft?! ...lol :DDD
Azért szépen megtalálják a gyártók a piaci réseket:K
Én elvagyok a 3EP-vel - ha kell referencia, majd megírom, hogy 2 év múlva mi baja lett (tippem előre: semmi)

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#1870) fabula válasza axlfsi (#1867) üzenetére


fabula
őstag

Én is a MOL 3EP zsírt használom már régóta a menetes orsókon, eddig több nyomtatón is tökéletesen bevált, a Bambu-nak is jó lesz :) . Valóban nem drága és van kis kiszerelés is.

Az Y és Z sima lineáris rudakat csak időnként le kell mosni IPA-val és utána vékonyan át kell kenni vékony olajjal (pl. varrógépolaj) megolajozott nem szöszölő rongydarabbal, nem kell és nem is szabad zsírozni. A zsír a lineáris zárt csapágyakban van belül.
Esteleg ha valamelyik lineáris csapágy elkezd zörögni, akkor meg lehet próbálni, hogy a csapágy elé és mögé teni egy kisebb adag MOL 3EP zsírt és ide-oda mozgatva bedolgozni a csapágyaba, de ez inkább csak ideiglenes megoldás, a végleges a csapágycsere.
A lineáris sima rudakról ilyen esetben a felesleges zsírt le kell törölni alaposan, mert csak a por ragad majd bele és utána csak még jobban kopni fog a rúd és a csapágy is ettől a finom poros-zsíros csiszoló masszától.

(#1871) fabula válasza AiRLAC (#1866) üzenetére


fabula
őstag

Csak kiegészítésképpen a hozzászólásodhoz, nehogy valaki félreértse, a Z menetes orsókra kell zsír, a lineáris rudakra nem.

(#1872) fabula válasza axlfsi (#1869) üzenetére


fabula
őstag

Hát, van akinek bármit el lehet adni jó marketinggel nagyon drágán :DDD . Más meg megveszi az olcsó és bevált terméket :D .

(#1873) poli27 válasza fabula (#1872) üzenetére


poli27
Topikgazda

Én rc modellhelinél(1,5m es volt)használtan amig modelleztem, bitang jó cucc. Nem tudok hasonlót hozzá ;)

[ Szerkesztve ]

(#1874) AiRLAC válasza fabula (#1871) üzenetére


AiRLAC
addikt

Igen köszi, természetesen arra gondoltam.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#1875) Dalee válasza AiRLAC (#1874) üzenetére


Dalee
aktív tag

Y tengelynél a kérdésemnél konkrétan arra gondoltam, hogy juttatjuk be a zsírt a csapágyakba. Szét kellene szedni az y tengelyt úgy, hogy le lehesen venni a csapágyat és a belsejét zsírozni, mivel csak akkor hatásos, akkor nem ha csak a rudakat zsírozzuk.

(#1876) fabula válasza Dalee (#1875) üzenetére


fabula
őstag

Gyakorlatilag sehogy, a megoldás egy csapágycsere, ha már szét kell szedni. Amíg meg működik, addig nem kell zsírozni, gyárilag van bennük zsír.

(#1877) Dalee válasza JulianSinulf (#1841) üzenetére


Dalee
aktív tag

Na, ma megcsináltam a WolfwithSword féle bed vizualizálást és környezeti, 35, 60,85, illetve 110 fokon indítottam az ágy hőmérséklet beállta után pár percel a bed kalibrálást. Érdekes az eredmény:

1. Környezeti hőmérséklet:

2. 35 oC:

3. 60 oC:

4. 85 oC:

5. 110 oC:

(#1878) JulianSinulf válasza Dalee (#1877) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Már 60 fokon sem szép az a sarok, magasabb hőmérsékleten még rosszabb.

Azt már megfigyeltem, hogy a lap szeret meghajolni, ha nem egyenletes a hőmérséklete.
Gyakran kiteszem az asztalra, hogy gyorsabban hűljön és hamarabb a tárgyamhoz juthassak. Mindig csinál egy felhajlást. Amikor lehült, akkor szépen kisimul.

Ha van kedved még kísérletezni, akkor próbáld meg úgy a mérést, hogy nem jár a ház ventije. Annál a saroknál van a szűrő, esetleg nagyon elviszi a meleget és ezért nem olyan jó az érték.

És, ha van kedved, időd, energiád, akkor leírhatnád nekem, hogyan csináltad. Lépésről lépésre, hogy biztos ne gabalyodjak bele semmibe és kapjak instant fejfájást.

(#1879) varadigabor


varadigabor
senior tag

megjött a p1p , eddig nagyon tetszik. Bár van pár fura dolga...
Kamera pl nektek is dia film ? :D mobilon és gépen is ugyan olyan...lehetne 20 fps legalább.. de ez kb 0,1 fps..

www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---

(#1880) Silent77 válasza varadigabor (#1879) üzenetére


Silent77
veterán

Ennyit tud. :D 0,5 fps. :(

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#1881) varadigabor válasza Silent77 (#1880) üzenetére


varadigabor
senior tag

Akkor nem az én netemel van a gond... :D

www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---

(#1882) mrviceguy


mrviceguy
tag

Valaki találkozott már ilyennel? Fila elakadást debuggoltam, és észrevettem, hogy szét van olvadva a JST csati a fej fedelében...

(#1883) brumi1024 válasza mrviceguy (#1882) üzenetére


brumi1024
veterán

Nincs szetolvadva, az ragaszto. :N

(#1884) axlfsi válasza Silent77 (#1880) üzenetére


axlfsi
veterán

...a Világ szégyene, én inkább nem adtam volna így hozzá (de ezt már egyszer körbebeszéltük, nem akarok flémelni :DDD)

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#1885) fabula válasza varadigabor (#1881) üzenetére


fabula
őstag

Ha előbb olvasol és csak utána kérdezel, akkor ezt már tudtad volna :DDD .
Ezért érdemes előre tájékozódni, hogy mit veszel ... :) .
Amúgy meg timelapse videókra pont jó :D .

[ Szerkesztve ]

(#1886) axlfsi válasza fabula (#1885) üzenetére


axlfsi
veterán

Sajnos, még arra sem való (szerintem legalábbis).
Számomra a timelapse valahol ITT kezdődik... :K (csak egy példa, rengeteg hasonlóan korrekt anyag van már szerte a neten, minden nyomtatóról).

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#1887) varadigabor válasza fabula (#1885) üzenetére


varadigabor
senior tag

hát 2 hétig nézegettem mielőtt megrendeltem hogy mire számítsak... láttam hogy van kamera , gondoltam milyen jó feature hogy benne van.. de azt nem néztem hogy 0,5 fps ... azt se tudtam létezik ilyen lassú kamera...

Más: Raktam alá egy nagyon vastag gumilapot mert remegett alatta az asztal.. most az asztal nem rezonál... Remélem jobb lesz meg kevesebb a rezégs hogy alatta van az a marha nehéz lap.

[ Szerkesztve ]

www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---

(#1888) axlfsi válasza varadigabor (#1887) üzenetére


axlfsi
veterán

Egyébként már kamerával reklámozzák?
...csak mert ugye alapvetően az X1-hez járt mindig is, ahol tökéletes a kép és az FPS, ... P1P-hez meg ajcsiba, utólag küldtek minden vásárlónak (és gondolom azóta mindenkinek a jövőben).
Viszont alapból nem volt hozzá tervezve (nem is véletlen a gagyi képminőség; a kamera is lowbudget és az alaplap sem egy quantumtechnológia:DDD)... ezért is mondogatom azóta is, hogy inkább ne tették volna :P

UI.: BMW sem küld utólag a vásárlóknak ajcsiba Ferrari karburátort :N

UI2: lehet hozzá venni tőlük gyári gumi lábakat a meglévők helyére. Én vettem. Gyakorlatilag mozdulatlan lett a gép.
Akkor fontos kiváltképp, ha azon az asztalon (vagy azzal fizikai kapcsolatban) további nyomtató(k) dolgoznak, hiszen a nagy remegés elronthatja a másik gép nyomtatását.

[ Szerkesztve ]

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#1889) varadigabor válasza axlfsi (#1888) üzenetére


varadigabor
senior tag

most már beépítve küldik vele, láttam videókat hogy kell beszerelni, de ebben már kész volt a kamera meg a LED világítás is. Arra jó hogy ha nem vagyok otthon akkor tudom nézni hogy csinálja a spagettit ameddig nem érek haza és le nem állítom ...:D

Gumilapra vissza térve: Lehet majd veszek ilyen gumi lábat, de az asztak is remegett...most így nem adja át a rezgést.

[ Szerkesztve ]

www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---

(#1890) poli27 válasza varadigabor (#1889) üzenetére


poli27
Topikgazda

Távolról is le tudod állítani ;)

(#1891) Dalee válasza JulianSinulf (#1878) üzenetére


Dalee
aktív tag

Nem ment egy ventillátor sem, csak a ágy fűtést kapcsoltam be, illetve az ágy kalibrációt indítottam el.

Természetesen segítek beállítani, de homnnan kell indulni?
Nekem a Home Assistant, Node-red add-on, mqtt broker add-on már évek óta fent van, pár hete raktam fel a Bambu node-okat a node-red add-on alá, illetve a nyomtató vizualizációt Home Assistant Dashboard-ra. Így most csak a PasteBin account+APi key + az ágy szinteket mqtt-n keresztül kiolvasó node-red add-on node-ok "telepítése" kellett.

(#1892) axlfsi válasza poli27 (#1890) üzenetére


axlfsi
veterán

Jaja, pont akartam írni, hogy valójában leállítani simán lehet bárhonnan és igen, arra valóban jó, h ha elb@szódik valami, leállítsd.

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#1893) mrviceguy válasza brumi1024 (#1883) üzenetére


mrviceguy
tag

Ne tréfálj velem, miért használna valami egy nyomtató fejben nem hőálló ragasztót? :F :Y

(#1894) Silent77 válasza mrviceguy (#1893) üzenetére


Silent77
veterán

Képen is látszik, hogy ragasztó, nincs megolvadva semmi. :N

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#1895) axlfsi válasza mrviceguy (#1893) üzenetére


axlfsi
veterán

Az folyékony állapotában, mintegy takony, oda lett folyatva és így száradt meg! Sűrűn használatos megoldás az elektronikában (régen rádiókban, szalagkábelek, egyéb csatlakozók körül, stb), amikor félő, hogy bármilyen okból is, érintkezési problémák jelentkezhetnek (mint pl. itt a rázkódás okozta jelenség folytán).
...tényleg nem láttál még ilyet?
btw, a fotón is látszik, hogy a csatik épek!

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#1896) poli27


poli27
Topikgazda

Bambulab P1P display control - YouTube Vajon ezt hogyan csinálja? :D

(#1897) brumi1024 válasza mrviceguy (#1893) üzenetére


brumi1024
veterán

Ahogy felettem irjak.

(#1898) JulianSinulf válasza Dalee (#1891) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

A Home Assistant fenn van egy virtuális gépen.
Az MQTT broker-nál elakadtam egy kicsit. Illetve nem is tudtam, hogy van add-on.
Amit találtam ezzel kapcsolatban, ott a folytatáshoz egy céggel be kell regisztrálni. Nem tudom, hogy csak ez az út van vagy van más lehetőség is?
A többit még nem néztem. Igyekszem lépésenként haladni, ahogy a leírás megemlíti őket.

(#1899) Dalee válasza JulianSinulf (#1898) üzenetére


Dalee
aktív tag

Installálád a Mosquitto broker és Node-Red add-on.
Én már nagyon régen tettem fel őket, youtube-on keress videót. Ha nem megy szólj, van egy viszonylag szűz HA installációm virtuális gépen akkor arra felrakom őket és leírom a lépéseket. A broker működése ki is próbálható node-red mqtt in, illetve mqtt out node-al.

(#1900) Rilken


Rilken
lelkes újonc

[P1P]
Azt látom, hogy a Vision házat többen is használjátok. Van tapasztalata valakinek az Igloo-val is?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.