Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Baldur's Gate 3

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-10 10:27:02

LOGOUT.hu

Baldur's Gate 3

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1551) janos666 válasza boost (#1547) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Annyit tudok hozzátenni, hogy a játék vége felé a story szerint több felesleges aranyam volt, mint az egész város alsó+középosztájának a bankban tartott vagyona. Az elején még "farmoltam" az aranyat (minden vackot felvettem és eladtam), de aztán rájöttem, hogy alig van értelmes portékája az eladóknak, amire költhetek, így már csak a Rare/Legend cuccokat vettem fel és azokat is a táborban gyűjtöttem, nem eladtam azt, amit nem haszáltam.

A legvégén járok, és nincs kedvem befejezni. :DDD Mármint első nekifutásra elbuktam, és úgy érzem "bármit csinálok, ebből már semmi jó nem sül ki".

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1552) HUN_Sector válasza janos666 (#1551) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Plusz az aranynak bazi nagy súlya van, ezrenként egy kiló vagy mennyi

(#1553) ollie válasza janos666 (#1551) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ha a végső csatára gondolsz, ahol a vörös sárkány is van...

Az első körben mindenkit láthatatlanná teszel (varázslat vagy ital), odaballagsz a koronához, elkezded a channelinget, és mivel ez láthatóvá tesz, másik karakterrel nekidobsz egy invisibility potion-t. Majd ha kész, csak besétálsz a portálba.

Itt vannak még jó ötletek: [link]

[ Szerkesztve ]

***

(#1554) janos666 válasza ollie (#1553) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nem tutorial kell egy második nekifutáshoz (ha 3., 4. nekifutásra sem menne, majd keresek). Arra gondoltam, hogy szerintem nem fog tetszeni a végkifejlet.
Az első nekifutás így nézett ki:
- Elkezdtem agyalni azokat, akik az agy tetején álltak, míg rá nem jöttem, hogy a csápokon kívül senki nem sebez minket (azok se, akik nem "rettegnek" magukban valamitől, és azokat a "külsős" meghívottakat sem, akik félig vannak velünk), miközben minden ellenség rendszeresen visszagyúgyul már kör közben maxra, és az is pótlódik az éterből, akit lesöprök a felületről.
- Átballagtam mindenkivel az egyhoz. Felrobbant két "gömbvillám", mikor úgy 60/400 körül jártam, és Menu/Load.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1555) Atti777 válasza boost (#1547) üzenetére


Atti777
senior tag

Hasonló időt játszottam én is eddig.
A cuccokat eladni Emerald grove-ban szoktam, ott van a bejárattól nem messze egy Arron nevű kereskedő, illetve Dammonnal is lehet kereskedni.
De lehet úgy alakítani a történetet, hogy ez nem opció... olyankor nem tudom mit lehet tenni.
Én a közönséges fegyvereket és páncélokat, amikre nincs szükség, mind eladtam.
Jobb fegyvereket lehet venni, vagy találni is, pl egy jobb rövid kard és tőr van a romos falunál, ha jól körbenézel.

Путин, иди нахуй!

(#1556) janos666 válasza janos666 (#1554) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Na, befejeztem: 147 óra lett a vége. Sikerült találnom egy egész jó befejezést, aztán végignéztem a többi alternatívát, ami nyitott volt még onnan, hogy le lett ütve az agy, de ahogy sejtettem, nincs "igazán tökéletes" (legalább is onnan, ahol álltam).
1/1/2 ("hivatalos", amit elsőre toltam): Az agy elpusztul (elsősorban azért, mert nem bíztam benne, hogy a fél-Illithid Gale így második nekifutásra beletrafálhat, ha az első durván félrement még kétszer 20-ast dobva is, a korona felmarkolása jobb esélyekkel kecsegtetett), Orpheus és Lae'Zel elrepülnek sárkányháton (de nem hívnának meg magukkal még csak egy rövid látogatásra sem! ehh... sok szép szó, de semmi "kézzel fogható jutalom"), Gale elvileg "kisisten" lesz (de nem tisztázzák, hogy ez pontosan mit takar, vagy egyáltalán sikerül-e), amiért Mistra lenézően kigúnyolja (a hangvételből ítélve nem lesznek barátok). [*]
1/1/1: "-", de Gale azt mondja Mistra-nak, hogy ővé lehet minden, csak legyenek újra szeretők: Mistra lepattintja Gale-t azzal, hogy már van neki új szerelme (mármint Lae'Zel, aki most repült el egy másik dimenzióba új célokkal, semmi utalással, hogy még találkoznak valaha...?). Ahogy gondoltam, ez a legbénább végkimenetel...
1/1/3: Ahogy erősen sejtettem, ha Gale Karsus nyomdokaiba próbál lépni, akkor meghal. (Sejtettem, de ha már belemerültem kipróbáltam.)
1/2: Ha megkérem Lae'Zel-t, akkor marad, de miért kérnék tőle ilyesmit direktben...? (Csak kíváncsi voltam hogy reagál, vagy hátha ilyenkor mondja, hogy: "Na jó, akkor gyere vülünk", vagy lelép, de azt mondja: "Ne aggódj, még látjuk egymást kicsit később, csak...", vagy ilyemsi...)
2: Gale lesz az új "agyvezér". Ez nagyon rövid, kb. semmit nem mutatnak/mondanak, csak ül a trónon és bambán tapsikolnak a többiek. Nem magyarázzák meg, hogy lett még Orpheus is agy-uralom alá hajtva, ha eddig még másokat is vissza tudott tartani tőle. Az sem derül ki, hogy pontosan mit is nyer ezzel Gale hosszútávon (az 1/x/2 befejezésekben elvileg kisisten lehet, ami gondolom effektíve örök-életet is jelent, míg így gondolom testileg halandó marad -> egy fél-illithid vajon meddig él...?). Az is fura, hogy senki nem próbál közbelépni, míg Gale szép lassan és alaposan döfögeti Illithid-Karlach-ot egy tőrrel, csak bambán rettegve nézi mindenki. Ez összecsapottnak tűnik.

[*] A DAO-hoz legalább volt egy Witch Hunt DLC, ahol (DAO spoiler) a főhős még átléphet a tükrön Mirrigan-el akkor is, ha közben "királynőférj" lett.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1557) Ovisbig


Ovisbig
tag

Van egy problémám, a hegyi hágón vagyok és nem tudok máshová utazni, se a mélysötét se a kardpart, helyette elmegyek aludni... de ennél nagyobb probléma is van, nem csak gyors utazni nem tudok, hanem az elátkozott földekre sem tudok átlépni, ugyan ez van, helyette irány aludni... szóval most be vagyok zárva a hegyi hágóra. Ez most miért van és hogy lehetne megoldani?

(#1558) ollie válasza Ovisbig (#1557) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Miért nem tudsz belépni az elátkozott földekre? Találkoztál Elminsterrel?

***

(#1559) Ovisbig válasza ollie (#1558) üzenetére


Ovisbig
tag

Igen, most a táboromba is eljött, az előző két végigjátszásomban nem.
Az elátkozott földekre először mennék, szerencsére már mindent megcsináltam előtte, szal most az következne, ha átengedne... meg az hogy a gyorsutazást sem engedi... nem jövök rá miért csinálja ezt, egy bug lehet?

(#1560) Ellia válasza Ovisbig (#1559) üzenetére


Ellia
addikt

Neten írnak pár megoldást, de elég találgatás szagú. Próbáld meg, hogy visszamész a táborhelyedre, és egyesével megölöd majd feltámasztod a karaktereidet :D Fura egy megoldás lehet de, ha beragadt valami lehet ez után fog normálisan működni.

(#1561) ollie válasza Ovisbig (#1559) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ez mit jelent, hogy nem enged? Rákattintasz az átjáróra, és nem történik semmi?

***

(#1562) Ovisbig válasza ollie (#1561) üzenetére


Ovisbig
tag

Rákattintok az átjáróra és ahelyett, hogy rendesen elutaznék, visszavisz a táborba, aludni. Ugyan ezt csinálja ha az elátkozott földekre akarok átlépni az átjárón keresztül.

(#1563) HUN_Sector válasza Ovisbig (#1562) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

És ha az underdarkba mész és onnan az elátkozott földekre? Mert amit fent írtál az természetes, régiók közötti utazási pihenés

(#1564) Ovisbig válasza Ellia (#1560) üzenetére


Ovisbig
tag

Kipróbálom ha nem marad más, most a "rossz" végigjátszásnál csak négyen vagyunk a táborban, akkora vérengzés nem lenne. :p :)

(#1565) Ovisbig válasza HUN_Sector (#1563) üzenetére


Ovisbig
tag

Épp az underdarkba nem enged gyorsutazni, egyedül a hegyi hágón belül gyorsutazhatok. Azt nem próbáltam, hogy a kardpartra enged-e, mindjárt megnézem...

(#1566) ollie válasza Ovisbig (#1562) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

És alvás után is ugyanez történik?

***

(#1567) Ovisbig válasza ollie (#1566) üzenetére


Ovisbig
tag

Na ez volt a megoldás, eddig nem aludtam, csak meglepődtem, hogy mindig a táborba vitt aludni, de sosem aludtam inkább jöttem ide panaszkodni :D de most megvan miért csinálta ezt, azért mert most jött Voss és ugye ő alvás közben látogat meg... miután aludtam rendben ment minden tovább. De érdekes, hogy ha simán mentem el aludni nem jött Voss, csak ha így, gyorsutazás közben.

(#1568) Franklin válasza Ovisbig (#1565) üzenetére


Franklin
addikt

Magyarítással játszod, hogy magyarul írod a helységneveket? :)

(#1569) Ovisbig válasza Franklin (#1568) üzenetére


Ovisbig
tag

Igen, amúgy ajánlom, főleg annak aki gyenge angolból, a 3. végigjátszásomat csinálom és semmi gond nem volt eddig abból hogy Magyarítással játszottam, egész jól megcsinálták.

(#1570) boost válasza Ovisbig (#1569) üzenetére


boost
addikt

Deepl fordító fordította, gépi fordítás..

(#1571) Ovisbig válasza boost (#1570) üzenetére


Ovisbig
tag

De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy megnyomsz egy gombot és kész a fordítás, mert ha így csinálnák sok zagyvaságot fordítana a Deepl, ezzel dolgoztak is:

[link]

(#1572) Gothmog


Gothmog
aktív tag

Kint az új nagy patch! (26 Gb fölötti adatot tölt le a Steam szerint).

Aki soványnak tartotta az eredeti epilógus részt, mindenképpen lesse meg, mert teljesen átdolgozták ezt a részt, állítólag extra részletes és interaktív lesz, minden elképzelhető jóval, ráadásul a korábbi karaktereddel is működik (feltéve, hogy nem törtölted még a mentéseidet), csak a végső csata előttről kell egy mentést betolnod, és onnan újra befejezni a játékot.

Persze ezen kívül is van benne egy rakás dolog (új játékmódok, tárgyak, stb.).

Endure. In enduring, grow strong.

(#1573) ollie válasza Ovisbig (#1571) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Kétlem, hogy dolgoztak rajta. Az összes szöveg a játékban több, mint a Harry Potter összes része együttvéve. Ha csak elolvassák az egészet is 1 hónapig tartott volna.

Igen látom, hogy írtak olyat, hogy nagyjából át lett nézve. Nem hiszem el.

***

(#1574) LK válasza ollie (#1573) üzenetére


LK
addikt

A DnD5-nek megfelelő elnevezéseket átvették,amit lehet. Gondolom könnyebb bizonyos szavakat megkeresni és a fordítást átírni, mint az egészet átnézni. Nem végeztek rossz munkát. Tényleg, ha te angol nyelven játszod, és nem tudod hogy milyen minőségű a fordítás, honnan gondolod, hogy nem dolgoztak vele ? Én eddig kevés hibával futottam csak össze.

[ Szerkesztve ]

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#1575) PhilBrick válasza LK (#1574) üzenetére


PhilBrick
őstag

Release utani napon mar kint volt a gepi forditas.
En elhiszem hogy mondjuk egy keresot vegigfutattak rajta utana es igy a szakszavak legalabb ugyanazok lettek.
De tekintve hogy mennyi es milyen jol megirt, megfogalmazott szoveg van benne, fizikai keptelenseg hogy lelkes onkentesek azt ugyanolyan szintre hozzak magyar nyelven is.

(#1576) ollie válasza LK (#1574) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Tényleg, ha te angol nyelven játszod, és nem tudod hogy milyen minőségű a fordítás, honnan gondolod, hogy nem dolgoztak vele ?

Mert fizikailag nem lehetséges.

***

(#1577) Ovisbig válasza PhilBrick (#1575) üzenetére


Ovisbig
tag

A megjelenés előtt elkezdték a fordítást:

Bizony! Hangozzék bármilyen hihetetlenül, de a Baldur’s Gate 3 már a hivatalos megjelenése utáni naptól kezdve magyar felirattal és szövegezéssel is játszható. A gep.monster lelkes csapata és közössége ugyanis már a korai hozzáférés alatt dolgozott a magyar lokalizáción, aminek egy jelentős részét a GPT-4 nagy nyelvi modell segítségével sikerült elkészíteni.

[link]

(#1578) Franklin válasza Gothmog (#1572) üzenetére


Franklin
addikt

Ez a lényeg a patchből:

Added some additional audio and cinematic work to the intimate scene with the drow in Sharess' Caress.
;]

(#1579) LK válasza ollie (#1576) üzenetére


LK
addikt

Úgy látszik, hogy "dolgozni" valamivel az én szótáramban mást jelent, mint a tiédben. Nézd meg a fordító honlapon, mennyi munkát raktak bele amellett, hogy gép fordította. Nem értelek.

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#1580) atainprison válasza Gothmog (#1572) üzenetére


atainprison
senior tag

Ez nagyszerű hír, köszi az infót!
Szépen lassan csak elkészül ez a játék :) .

(#1581) janos666 válasza Franklin (#1578) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Én Karlach-ot küldtem be hozzá az ingyen körre, mert mondta, hogy nagyon szeretné már, ha valaki megérintené, de nem köszönte meg.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1582) Atti777


Atti777
senior tag

Próbálom frissíteni a GOG-os változatot :O

Путин, иди нахуй!

(#1583) Ovisbig


Ovisbig
tag

Nálatok is rengetegszer crashel a játék a frissítés óta?
A dialógusok közben, beküldtem mindegyiket a steamon, már vagy 15-ször megtörtént, csak úgy tudok tovább haladni ha egy régebbi mentést töltök be.

(#1584) ollie válasza Atti777 (#1582) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ja, kell a patchhez 150 giga szabad hely, bár installálás után messze nem foglal annyit.

***

(#1585) Atti777 válasza ollie (#1584) üzenetére


Atti777
senior tag

Nem 150, annyi lenne, hanem 1500...
Most olvasgatom a GOG fórumot, már az előzőnél is 900+ giga helyet akart a frissítéshez, szerintem elírtak egy tizedesjegyet [link]

[ Szerkesztve ]

Путин, иди нахуй!

(#1586) CPT.Pirk válasza Ovisbig (#1583) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Nem crashelt nekem tegnap. Próbáltad a file ellenőrzést?

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1587) Ovisbig válasza CPT.Pirk (#1586) üzenetére


Ovisbig
tag

Ilyet még nem csináltam, hogy kell és hol kell ezt?

(#1588) CPT.Pirk válasza Ovisbig (#1587) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Mikor összeomlik és küldi a jelentést, akkor javasolja neked, hogy le kellene ellenőrinzi a játék fájljait a következő induláskor, ott kellene engedned neki.

Valamint lehet a Steam-ben is csinálni, jobb gomb a játékon, tulajdonságok, telepített fájlok, játék fájlok integritásának ellenőrzése.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1589) janos666 válasza Atti777 (#1585) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Töltsd le a komplett, patch-elt telepítőt, uninstall, install.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1590) Ovisbig válasza CPT.Pirk (#1588) üzenetére


Ovisbig
tag

A steamos verziót megcsináltam, ezt írja:

"155 file ellenőrzése sikertelen, ezért újra le lesz töltve"

(#1591) CPT.Pirk válasza Ovisbig (#1590) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Na, akkor most valszeg megszűntek a gondjaid. :)

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1592) Ovisbig válasza CPT.Pirk (#1591) üzenetére


Ovisbig
tag

Remélem, és ezeket a fájlokat majd indításkor tölti le? vagy már letöltődött?

(#1593) CPT.Pirk válasza Ovisbig (#1592) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Azt hiszem már közben leszedi amit kell. De mindegy is, indítsd a játékot és minden rendben lesz. :)

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1594) parandroid válasza Atti777 (#1585) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az derék, mert a steam verzió csak 23,23 GB-ot tölt le. :D

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#1595) Ovisbig válasza CPT.Pirk (#1593) üzenetére


Ovisbig
tag

Igen jó lett, azt hiszem, az utolsó mentés most is rossz volt és egy régebbiről indítottam, így ugye eddig is ment... azért gondolom hogy csinált valamit mert a Magyar nyelvi fájlokat is törölte, meg hát lefuttattam még egyszer az ellenőrzést és akkor már nem volt hiányzó file... szóval azt hiszem ez megoldotta, köszönöm. :K

(#1596) Ted_Beneky válasza Atti777 (#1585) üzenetére


Ted_Beneky
senior tag

140GB szabad helyem volt az SSD-n és megoldotta magának a játék automatikusan, nem kellett semmit sem manuálisan csinálnom. GOG-os verzió.

Csillagkaput a Csillag térre!

(#1597) UberMutant


UberMutant
őstag

Kemény ez az új honour játékmód : amikor az owlbearre összeszedtem a csapatot, 2 fighter , 1 rogue 1 cleric + a 2 absolute hívő és az owlbear rikkantott egyet és megjelent még 1 ugyanolyan, az elég ciki volt. sikerült ugyan győzni , de ezek a meglepetések, tetézve azzal, hogy gyak nincs mentés visszatöltés és party wipe esetén vége , elég izgalmassá teszik a játékot. Igaz még csak 1x játszottam végig (normál módban), de kíváncsi vagyok meddig jutok majd ebben az újban. Mindenesetre nagyon óvatosan kell lépkedni.

[ Szerkesztve ]

(#1598) Ovisbig válasza UberMutant (#1597) üzenetére


Ovisbig
tag

Mi ez az új játékmód?

(#1599) ollie válasza Ovisbig (#1598) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Egy mentés van, és ha meghalsz mindegyik karakterrel a csapatodban, vége, kezdheted elölről. Illetve folytathatod ha akarod, csak akkor visszavált könnyebb fokozatra, és nem kapsz achie-t honor mode-ért a végén.
Természetesen ez még nehezebb, mint korábbi legnehezebb fokozat, a "boss" fight-oknál vannak extra trükkjei a boss-oknak.

***

(#1600) LK


LK
addikt

Hát gyerekek, tudom hogy sokan dicsérték már a játékot, de leírom újra, hogy zseniális. Asztali szerepjátékosként régi karaktereimet is felhasználva négy csapatot kreáltam különböző összetétellel és szándékosan lassan haladok a játékban. Mind a négyet másért szeretem. Hihetetlen, de mind a négy csapattal fedezek fel újabb és újabb dolgokat ugyanazon a területen, más döntéseket hozok stb. A csapatban is teljesen mások az interakciók, viták. Hihetetlen mennyi a lehetőség.

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Baldur's Gate 3
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.