Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Baldur's Gate 3

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-10 10:27:02

LOGOUT.hu

Baldur's Gate 3

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1201) ollie


ollie
MODERÁTOR

Na, most fejeztem be a játékot, olyan 155 óra környékén. Hihetetlen jó volt a sztori, olyan csavarokkal, hogy többször leejtettem az állam. Alig várom a folytatást, bár szerintem hamarosan megint nekikezdek még egy végigjátszásnak. A játékban több száz órányi animáció van, annak szerintem a 10-20%-át láthattam összesen.

***

(#1202) ollie


ollie
MODERÁTOR

Niel Newbon (Astarion) játszik BG3-mal, élő streamen: [link]

***

(#1203) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember

A Steam achievment szerint a játékosok 28.7%-a jutott el az ACT 3-ba. Ez mennyire lehet valós?

Amúgy, egy picit nem figyeltem Act3 elején, erre begyalogolt egyik emberem egy cloud kill felhőbe, bele is halt hamar... Aztán akit bekültem segíteni, az is... Hála az égnek volt nálam egy ghust of wind scroll, de még úgy sem volt egyszerű a helyzet. :D

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1204) ollie válasza CPT.Pirk (#1203) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Teljesen valós lehet. Átlagban a játékosok 10% fejezi be a játékokat.
Ez a BG3-nál jelenleg 11.1%

[ Szerkesztve ]

***

(#1205) RobberBaron


RobberBaron
tag

A House of Hope-ban ti megkaptátok a Helldusk Gloves-ot (Haarlep hullájáról), illetve a Hope-ot fogvatartó spectator dobott Burnished Ring-et?
Én egyiket sem kaptam meg.

(#1206) parandroid válasza CPT.Pirk (#1203) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ne viccelj, az egy elképesztően jó arány. Forza Horizon 5 esetében most néztem meg a Hall of Famer achievementet, ami azt jelenti, hogy összeszedtél annyi pontot, hogy rangsorold magad, a játékosok 10%-a ütötte ki. Nem egy nagy dolog, ha megcsinálod, még bőven van maradék tennivaló a játékban. Talán 20-30 óra alatt letudható. Az igaz, hogy 30+ millióból, na de akkor is (Steam azt hiszem nincs benne, csak MS Store, PC + Xbox, ellenben incl. Game Pass)… Az utolsó kiegészítő végigjátszása (összes elérhető repu pont, gyakorlatilag minden verseny, meg feladat a rally expansionban) 0,16 (!!!!!!444!!!!!4!) %-on áll. Több, mint fél éve jelent meg, az egész expansion van 20-30 óra között… :DDD

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#1207) Ellia


Ellia
addikt

Act 3-ra elkezdtem használni a speak with dead/speak with animal skilleket aktívan, hogy én mennyi dologról maradhattam le eddig, főleg az állatoknál... :D

[ Szerkesztve ]

(#1208) ollie válasza Ellia (#1207) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Bizony. Rengeteg hasznos infót lehet megtudni az állatoktól és a halottaktól. Van olyan küldetés, amihez kell is ez vagy az.

[ Szerkesztve ]

***

(#1209) Joco_77


Joco_77
aktív tag

Nah vége....pár gondolat..a 2 kedvenc részem Act1 Hárpiák és a House of Hope...azok a zenék....gondoltam utánanézek mivel tudnám elnyomni kicsit a hiányt amit a BG3 után érzek melyik játékba fogjak majd...hasonló stílusban és minőségben egyedül a Pillars of Eternity 2 jöhetett volna szóba ami nem Larianos de, nem is tudom kevésnek tűnik...ezért szerintem nekiesek majd a Divinity Original Sin 1-2 nek...nem játszottam végig őket. Aztán a 2. végigjátszás Bg3 al majd ha ténylegesen javítva lesznek a bugok, ugyanis olvasgatva a hozzászólásokat Steamen nagyon sok a probléma, sőt a patchek után csak még rosszabb lett, szóval kivárok ráér újrakezdeni. Főkarim a paladin lesz azt már tudom :)

(#1210) Ellia válasza Joco_77 (#1209) üzenetére


Ellia
addikt

PoE 1-2 inkább a régi BG/IWD vonalat viszi, BG3 után szerintem nagyon nehéz visszaállni rá. DOS 1-2 jó, azokat mindenképpen told végig :)

(#1211) Reaper válasza RobberBaron (#1205) üzenetére


Reaper
őstag

Én pont tegnap csináltam meg, 2 spectator van, nem esett le az egyik? Megkaptam a másikat is. A széfet se hagyd ki :)

(#1212) RobberBaron válasza Reaper (#1211) üzenetére


RobberBaron
tag

Mindkét spectator hullája megvan és mindkettő üres, a széf is fel van törve, a titkos kincses rejtekhelyet is megtaláltam, de ez a 2 cucc sehol.

(#1213) Reaper válasza RobberBaron (#1212) üzenetére


Reaper
őstag

Hmm, az durva, pont ma reggel vertem le Raphaelt, megvan minden cucc, bár a gyűrű marad a táskában, nem sok hasznát veszem. Ötletem sincs, hogy nem lehet nálad.
Én egy varázsló sapival jártam így, elvileg Rolantól lehetne megvenni, Act3-ban, de nála nem volt.
Mondjuk a succubus fight az vicces volt, egy szál p*csben :DDD

(#1214) RobberBaron válasza Reaper (#1213) üzenetére


RobberBaron
tag

A játék vége felé, Act 3-ban sok bug van még, pl. a legutolsó patch előtt be volt ragadva pár küldetés, amit aztán a legutolsó patch javított (a patch után egyből kaptam új naplóbejegyzéseket). Az Act 2-ben beragadt a Rescue the tieflings, az Act 3-ban a Mystic Carrion-os küldetés, néha hiányoznak cuccok, amik az interaktív térkép szerint ott kellene hogy legyenek.
Nem izgat különösebben, már csak a végső küldetés maradt. Biztos kihagytam az Act3-ban egy csomó mellékes küldetést, de már nem akarom tovább húzni, eddig 185 órát tököltem a játékkal az első végigjátszásnál. :)

A succubusos részt meg lehet harc nélkül is oldani, úgy hogy le kell vetkőzni, a succubus át tud alakulni csajjá stb. stb. :D , de aztán a loot miatt meg mégiscsak le kell nyomni.

(#1215) ollie válasza Joco_77 (#1209) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Pathfinder Wrath of the Righteous? Az is jó, de persze a párbeszédeknél hiányzik az a filmet nézek feeling.

Nekem amúgy teljesen kimaradt a House of Hope, el is feledkeztem róla, amikor mentem legyakni az Elder Brain-t. Na majd a következő végigjátszásnál nem hagyom ki.

***

(#1216) Reaper válasza RobberBaron (#1214) üzenetére


Reaper
őstag

Szerencsére nem nagyon találkoztam borzasztó bugokkal, vagy ha igen, lehet nem vettem észre. Nekem is már csak a végjáték maradt kb, most fejből nem tudom mennyinél járok időben.

Majdnem sikerült a sucubbus harc nélkül de elbuktam valami brutál magas checket és akkor indult a harc :DDD
A missiönökből nem maradt már kb semmi, ami nem completed, még a gyth herceget kell intézni és mehetek a záró harcok felé.

(#1217) RobberBaron válasza Reaper (#1216) üzenetére


RobberBaron
tag

Ja és majd elfelejtettem, Haarlep-et már csak azért is érdemes lenyomni, mert az underwear-je elég jól áll Shadowheartnak. Köszi succubus, emléked örökké élni fog. :DD

(#1218) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Úgy sejtem ezek szerint a succubusos rész az egyetlen ahol a shapeshiftes druidának kvázi haszna vagyon :)

(#1219) ollie


ollie
MODERÁTOR

Egyszerűen hihetetlen, hogy még akkor is különböznek a párbeszédek, ha egy origin karakterrel játszol: [link] (spoiler, act 2)
A játékos Shadowheart-tal játszik, mint origin karakter és act 2 vége felé, a Nighsonggal való pártbeszéde van a videón.

***

(#1220) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ehh. Hogy kéne kezelnem azt a problémát, ha nem feltétlenül akarok úgy tovább játszani, ahova a "Mit tenne ebben a helyzetben a karakter?" és a 'nem sikerült pontosan 20-ast dobni' kombinációja jutotttatott? Ez azt hiszem az ACT 2-3 közti félúton van:
Emperor megkínált a speckó tadpole-al, kíváncsiskodtam, aztán két opció maradt: kötelezően betolni, vagy 21-et dobni 0 bónuszpont mellett (tehát effektíve pont 20 kritikust - talán nem kell mondanom, 4 ispiráció pontot elégetve sem jött össze).
Visszatöltöttem, és ha nem kíváncsiskodok, akkor is hasonló a szituáció, mert csak a "kérdés nélkül agyontaposom" opció marad meg, ami nagyon karakteridegen (nem kérdezni, csak úgy tönkretenni valami vélhetően értékes cuccot, amit most adtak a kezembe, nem a saját cuccom, amit meguntam). Ilyet sohasem csinálna szerintem se Gale, se én magam.
Viszont nem tetszik az ötlet, hogy zombit csináljak magamból (illetve az egész csapatból, mert ha ezt így hagyom, én az összes csapattagot rá fogom dumálni, hogy ha én betoltam, akkor ők is! akkor is, ha rámegy minden további inspiráció pontom... :)) ).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1221) CPT.Pirk válasza janos666 (#1220) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Nálam nem volt kocka dobás, simán nemet tudtam rá mondani. De azért odaadta, hogy hátha meggondolom magam. :)

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1222) janos666 válasza CPT.Pirk (#1221) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Na pont efelé próbáltam terelni a dolgokat. Megtudni róla minél többet, aztán zsebre vágni. De nekem bejön a minimális esélyű kockadobósdi. A karaktertől függhet ez, vagy a frissítések tették ezt nehezebbé? :U

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1223) ollie válasza janos666 (#1222) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Én csak arra emlékszem, hogy egyszerűen nemet mondtam.

***

(#1224) ollie


ollie
MODERÁTOR

Spoiler, csak az olvassa, aki már teljesen végigtolta a játékot, mert a legvégső csatáról van szó.

Szóval, láttam egy olyan csatát youtube-on, hogy a játékos partyja ellen volt (az elder/nether brain szolgálatában) az Emperor. Tudja valaki, hogy mitől alakul így?

Korábbi spoiler, de már Act 3.

Nagyot néztem, amikor kiderült, hogy az Emperor maga Balduran, aki Baldur's Gate városát alapította. Valaha ember volt, de megfertőzték egy tadpole-lal.

[ Szerkesztve ]

***

(#1225) janos666 válasza CPT.Pirk (#1221) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem ez a két opcióm van visszatöltve is: SPOILER videó
Mondjuk ez sem derül ki, hogy Shadowheart mitől őszült meg hirtelen. :Y

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1226) dvd24 válasza ollie (#1224) üzenetére


dvd24
senior tag

Neked azért lett így, mert kimaradt a House of Hope. Ott megszerezheted a cuccot amivel ki tudod szabadítani Orpheust, és ha így teszel, akkor az Emperor átáll az elder brain oldalára. Többek közt ezt se szerették sokan (én sem) a végén, nagyon karakteridegen volt azután, hogy az egész játékon keresztül a függetlenségről papolt és nem akart behódolni. Ettől függetlenül ez a "good" ending szerintem, mármint hogy az Orpheussal megyünk a brain ellen.

(#1227) janos666 válasza janos666 (#1225) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Segítsem már ki valaki, hogy mit szokás ilyenkor csinálni egy analóg D&D játék során.
Menjek tovább az eredeti szálon, vagy csaljak a save/reload-al / cheat-el...?
Amit én egyszer néztem videón, az nem volt túl komoly, de ott lehetett valamennyit alkudozni a játékmesterrel (ilyen "félreérthető volt", "nem úgy értettem" dolgok, amik vihart kavarhattak).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1228) Ellia válasza janos666 (#1227) üzenetére


Ellia
addikt

Ez a Te történeted, ne fuggj attól amit mások mondanak/spoilerben megtudtal a történetről. Ebben a játékban nem egy vegigjatszasnyi anyag van.

Pl. Én félig mindflyer lettem mert elfogadtam a a férget, egyelőre story rá nem volt nagy hatással de legalább csúnyább lettem (BTW meg csak BG elovarosaban vagyok). Kíváncsi vagyok mit fog okozni ez a változás.

Shadowhearth meg az act3 elején festi át a haját, ha úgy alakitottad a történetet, meg mondja is, hogy kell neki egy kis változás.

(#1229) ollie válasza dvd24 (#1226) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ja, nekem is fura, hogy az Elder Brain ellen harcol végig, gyakorlatilag az az egész játék sztorija, aztán csak úgy átáll.

***

(#1230) ollie válasza janos666 (#1227) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Szerintem a load/save belefér, főleg egy ilyen hosszú játékba. Gondolj bele, hogy ha mást szeretnél, mindig el kéne vinned a játékot az elejétől odáig, amikor választanod kell, ha nem használnál mentéseket.

***

(#1231) Gothmog válasza janos666 (#1225) üzenetére


Gothmog
aktív tag

A spoileres szövegedhez, bár Ellia is válaszolt már rá tulajdonképpen:

Ha Shadowheart nem öli meg Nightsongot, hanem megmented, akkor megígéri, hogy elmagyarázza Shadowheartnak a farkasos emlékképét, amit SH elvileg veled is megosztott még a játékban korábban. Később a táborban (Ketheric Thorm legyőzése után) ez meg is történik (SH a csapatodban kell, hogy legyen, amikor odamész Nightsonghoz beszélgetni, de erre figyelmeztet is a játék). Itt ugye kiderül, hogy Shadowheart Selune hívő családba született, és maga is egy Selune rítuson vett részt, amikor jött a farkas. De a farkas nem ártani akart neki, hanem az édesapja volt (és feltehetően azért követte, hogy vigyázzon rá, míg a (kis)lánya egyedül van a vadonban), míg a Shar hívők nem megmentették a farkastól, hanem elrabolták/elragadták. A szülők most is élnek, Shar hívők rabságában, és rajtuk keresztül van rányomva SH-ra egy átok, ami biztosítja, hogy a gondolatai "ne kalandozzanak el" (ez a fájdalomhullám, ami Selune dolgok közelében érte/éri). SH ezután "visszavált" Selune hitére, és másnap reggel (táborozás alvás után) már fehér hajjal jelenik meg. MOndja ő is, hogy átfestette, mert úgy érezte, hogy kell ez a testi változás is, és a többi NPC is kommentálja ezt, ha egyesével beszélsz velük a táborban.

Hogy miként alakul még a továbbiakban ez a sztori, nem tudom, mert Rivingtonban vagyok még, Act 3 elején. Éppen cirkuszozom :DDD

Apropó, cirkusz: más is járt rajtam kívül Chult dzsungelében "nyereményutazáson"? :DDD

Endure. In enduring, grow strong.

(#1232) ollie válasza Gothmog (#1231) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Igen, jártam a dzsungelben, egy nagyon jó legendary fegyvert lehet ott összeszedni.

***

(#1233) Gothmog válasza ollie (#1229) üzenetére


Gothmog
aktív tag

A történetben még messze nem tartok itt, de sajnos az Emperor=Balduran dolgot elspoilereztem magamnak (a kíváncsiság átka - belelestem itt a fórumon a hozzászólásodba), és míg a felszínen ez jópofa dolog, a timeline nekem sántikál. Bár megmondom őszintén, nem vagyok feketeöves Faerun ismerő. De Balduran elvileg évszázadokkal korábban élt, míg a Moonrise towers, bár nem tudom, mikor emelték, de kb. 100 évvel a BG3-ban történtek előttig a Selune hitűek egyik központja volt, amelyre a Thorm család ügyelt. Azután, a játékban megismert tragédiák elvezettek Ketheric "árulásához",, amikortól már Shar befolyása alá kerül az egész, majd a játék történései idején Ketheric ugye immár Myrkul bajnoka, Shart is elárulva. De a lényeg: nehezen hiszem, hogy egy Selune-nak szentelt, virágzó, békés központban, annak is a központi részén, Selune egyik szent helyén Illithidek csak úgy szabadon embereket ragadnak/rabolnak el. (Még akkor is, ha esetleg Mélysötétnek pont a torony alatti részén van egy kolóniájuk...) Illetve Balduran miért ment kvázi kalandozóként egy "elhagyatottnak tűnő" Moonrise towerst felfedezni? Mert ha mondjuk már az utóbbi 100 évben történik mindez (vagyis akkor ragadták el ott az illithidek), akkor az azt jelentené, hogy Balduran - aki legjobb tudomásom szerint ember fajú volt eredetileg - már bőven 300 év felett járt. Egy olyan világban, ahol az emberi életciklus elvileg egyezik a miénkkel. Szóval, valahogy nem áll össze nekem ez az egész. (A BG1 kiegészítőjében egyébként járhattunk egy vérfarkasok fertőzte szigeten, ahol megtalálhattuk Balduran utolsó hajóútjának a roncsait és Balduran naplóját (sőt, a kardját is, ha jól rémlik), bár ez nem jelenti azt persze, hogy ott lelte a halálát. Onnan még fűzhető tovább a története, csak éppen az idősíkok, pontosabban időtávok valahogy nem adják ki nekem a dolgot.)

Szerk., #1232-re: igen, nekem is meglett a fegyver. Most Karlach használja éppen :K

[ Szerkesztve ]

Endure. In enduring, grow strong.

(#1234) ollie válasza Gothmog (#1233) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Megnéztem a DND wiki-t, és érdekes dolgokat ír Balduranról: [link] (vigyázat! van benne spoiler a BG3-ból!)

Egyrészt már benne vannak a BG3-as történések is, és ott is írják, hogy 400+ év telt el a születése, meg illithiddé válása között. Persze ember volt, de gondolom valamivel meghosszabbította az életét, ami simán lehetséges.

***

(#1235) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

#1228Ellia - Kösz, végül úgy döntöttem kb. 51/49 arányban, hogy bevállalom ezt a kvázi-kényszer változást annak ellenére, hogy tippre rosszabb vége lesz. :DDD
#1231Gothmog - Beszéltem vele és a többiekkel is. Az említett monológok meg is voltak a többiről, de konkrétan a festegetésről nem esett szó (legalább is eddig).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1236) OgreImre


OgreImre
senior tag

Nagyon addiktív a játék. De valahogy ez a mindflyer/tadpole sztorivonal idegen nekem, messze van a klasszikus "high fantasy"-tól. Ti hogy érzitek ezt?

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke

(#1237) janos666 válasza OgreImre (#1236) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem érdekes. Egyrészt egy specializált varázslat ág, másrészt plot device is. Az legelején ad egy olyan hangulalatot, hogy meg vannak számlálva a napjaid, és sürgősen cselekedned kell, nem mersz aludni amíg nem muszáj és próbálsz előre törni, hogy ne égesd a napokat. Aztán ez elcsendesül (rájössz, hogy nincs is igazi homokóra feletted), de kapsz egy mézesmadzagot, hogy milyen képességeket nyithat meg. Majd megint a háttérbe kúszik, de ismét visszajön egy meredek módon (lásd #1220), és ki tudja még mi lesz belőle az utuolsó fejezetben, amit még nem láttam.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1238) OgreImre válasza janos666 (#1237) üzenetére


OgreImre
senior tag

Mondjuk ez a "nem mersz aludni" ez igaz :). Háromszor táboroztam eddig (long rest) a 21 órás játék időm alatt. Most épp győzködöm a többieket, hogy jóóóó leeesz ez a tadpole poweeh.

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke

(#1239) ollie válasza OgreImre (#1236) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Pedig a mind flayer egy eléggé ismert és hírhedt Dungeons and Dragons szörny. Nekem az volt a fura, hogy rögtön a játék elején találkozunk viszonylag magas szintű, DND szörnyekkel, mint a mind flayer, magasabb szintű devilek, sárkányok (mondjuk utóbbival csak távolról), de jól megoldotta a Larian, hogy ez az egész még érdekesebbé tette a kezdetet. Egy DND kaland tipikusan úgy kezdődik, hogy a koboldokkal meg goblinokkal harcol a party, aztán 1-2 szintlépés után jönnek az orkok, és így tovább. A mind flayer szintű szörnyek már vagy 10. szint környékén szoktak előkerülni.

***

(#1240) FlashBird válasza OgreImre (#1236) üzenetére


FlashBird
tag

Nekem ez az egész Mind Flyer story nem igazán tetszett, sem a végkifejlett, mondjuk átváltoztam a végén és úgy néztem meg 3 féle endinget. A legidegenebb a jófiú Mind Flyer befejezés volt :D Később olvastam hogy valakinek mindenképp átkell változni.

(#1241) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Hmm. Mi változott meg, hogy most nem tudok a táborban nem-avatar-csapattag és másik nem-avatar-csapattag közt beszélgetést indítani, mint az elején?
- Kondíció(k)tól függ (mikor mi ki és ki közt érhető el)?
- A story előrehaladtával változik?
- Rájöttek, hogy hülyeség és a patch-ekkel változott/szűkült? Vagy ez régen csak egy kozmetikai bug volt, és olyankor is az avatar-nak lett elkönyvelve a beszélgetés eredménye, mikor két nem-avatar jelent meg a képernyőn?

Az első táborozáskor, mikor kísérleteztem a kezelőfelülettel/opciókkal, akkor látszólag tudtam beszéltetni harmadik feleket egymással (ugyan úgy, mint avatar és harmadik fél közt). Mondjuk meghökkentő is volt (más csatát levezényelni parancsokkal, és szavakat adni másik szájába úgy, hogy ott sem állok mellettük). Szóval alapvetően támogatom, hogy ez ne legyen opció (még akkor is, ha a tadpole magic-el szentesíthető lenne, viszont a narratíva nem kommunikálja, hogy egy "unimatrix zero" féleség a csapat), csak most vissza akartam élni vele, és nem sikerült.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1242) ollie válasza janos666 (#1241) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Hát ez jó kérdés, én nem igazán próbáltam meg így beszélgetni a többiekkel.

***

(#1243) janos666 válasza ollie (#1242) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ki lehetne sakkozni, ha tudnám, hogy Lae'zel és Shadowheart biszekszuálisak-e vagy sem, mert megdumáltam köztük egy félrevonulást, ami vagy megtörtént a kamerán kívül, vagy sem (kíváncsi voltam, hogy mégis meddig mehetek el mások magánéletével ;]).
Viszont abból ítélve, hogy kezdetben nyíltan utálják egymást, valószínűbb, hogy ez egy kozmetikai bug volt, és nem LZ-hez beszélt SH, hanem avatar Gale-hez (csak nem váltott át a képernyőn a karaktermodellre, mint most).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1244) OgreImre válasza ollie (#1239) üzenetére


OgreImre
senior tag

Olvastam néhány Forgotten Realms regényt régebben, de sehol nem találkoztam (vagy csak nem emlékszem) mind flayer-el.
A régi AD&D2e partik alatt pedig szerintem el sem értük a 10-es szintet :)

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke

(#1245) ollie válasza OgreImre (#1244) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Pedig pont a legnépszerűbb sorozatban, az R.A.Salvatore által írt, Dark Elf-es regényekben, nem egyszer előfordulnak (Drizzt Do'Urden-es regények).
E mellett a Baldur's Gate 2-ben is több helyen felbukkannak, és a BG3-as verziójukhoz képest, sokkal komolyabb ellenfelek.

***

(#1246) Gothmog válasza OgreImre (#1244) üzenetére


Gothmog
aktív tag

A '90-es években nagy népszerűségnek örvendő "sötét elf regényekben" (R.A. Salvatore regényei, bennük Drizzt do'Urdennel) szerepelt pl. visszatérően illithid az egyik drow nagyasszonyanya tanácsadójaként. Illetve maga Drizzt is, míg a Mélysötétben élt (de már nem Menzoberranzanban, ahonnan elmenekült), egyszer mind-flayerek fogságába került és rövid ideig az adott illithid kolónia központi agyát masszírozó rabszolgaként kellett élnie. De emlékeim szerint futólag még feltűntek "agynyúzók" más FR regényekben is. (Távolról sem olvastam az összeset, amit magyarul kihoztak, de azért szerintem egy bő kéttucatnyin átrágtam magam. Főleg a '90-es években és a 2000-es évek első felében még.)

Szerk.: Ja, és még ami eszembe jutott: például a Pókkirálynő háborúja sorozat első részében meg egyenesen egy alhoon (remélem, jól emlékszem a szörnytípus nevére) keveri a kakit Menzoberranzanban. (Az alhoon gyakorlatilag egy illithid lich, vagyis a pszionikus hatalma mellett komoly arkán erők felett is rendelkező, önmagát nagyhatalmú élőholttá változtatott mind-flayer. Nem bánnám, ha a BG3-ban is belefuthatnék még ilyen szörnybe, de erre kicsi már az esély.)

[ Szerkesztve ]

Endure. In enduring, grow strong.

(#1247) dvd24 válasza OgreImre (#1244) üzenetére


dvd24
senior tag

Még a Stranger Thingsben is elővették őket, abban a főellenfeleket mindig valami D&D szörnyről nevezik el (Demogorgon, Mind Flayer, Vecna).

(#1248) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember

Mennyire bugos még az ACT 3? Most jutottam be a lower city-be, de ezen a rövid szakaszon önamgában volt vagy 10 összeomlásom mióta beértem az ACT 3-ba. Igaz, Linux alatt játszom de ACT1-2 során alig pár crash-em volt, szóval nem hiszem, hogy ez lenne a gond.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1249) BoneDragon


BoneDragon
veterán

So WE Tried Baldur's Gate 3

Nemérdekelhavótmá

(#1250) ollie válasza CPT.Pirk (#1248) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Én nagyon kevés buggal találkoztam, az egész act 3 alatt összesen egyszer omlott össze a játék, de ez még a patch 3 előtt volt. Patch 3 után nekem már csak a végjáték ment, ott semmi gond nem volt.

De persze nem bírtam ki, és máris újrakezdtem a játékot, miután vasárnap befejeztem. :DDD

***

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Baldur's Gate 3
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.