Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75945) Lite válasza malisonX (#75943) üzenetére


Lite
őstag

Az elfüstölés nem biztos, de azért könnyen előfordulhat, hogy a 2 Ohm megzavarja.
Ezekhez pici erősítő is elég lesz, mert borzasztó érzékenyek. Inkább az lesz a kérdés, hogy a fejről van-e alacsony jelszintű kimeneted (rca pléldául), vagy csak nagyjelszintet ad ki a fej (azaz a hangszórók kivezetéséről kellene átmenni az erősítőbe).
Utóbbinak két kiegészítése van:
1. vagy olyan erősítőt veszel, ami kezeli a nagy jelszintet, 4 csatornás, és akkor minden funkciód működik tovább, vagy veszel egy jelcsökkentőt, onnan osztod tovább a jelet, ez főleg akkor érdekes, ha szubot is akarsz (de az a 4 zenélő ajtóval kb. összehozhatatlan lesz, inkább kiolt majd, mint szól, fázisokról meg ne is beszéljünk). Nagy jelszintes, kicsi, műszerfalba tehető erősítőben Match 54DSP, Focal Impulse 4320 darabokat nézném, az első még megoldás is lehet a DSP miatt a kettes pontban lévő "problémára"
2. a gyári fej rendelkezhet bizonyos DSP-jellegű beállításokkal, hogy a gyári hang elfogadhatónak tűnjön. Azaz basszuskiemelés, csatonánként más frekvenciamenet, késleltetés, stb. Nem biztos, hogy lineáris átvitel jön ki mind a 4 csatornán, ha nagyjelszintet használsz, ez megjelehet. Ha lenne vonalszintű jeled (nem a lecsökkentett hangszórókimenet!), az lienáris lenne, akkor lehet igazán erősítőzni, DSP-zni, akkor lehet jobb eséllyel nagy csodákat kihozni a rendszerből. Ellenben, ha egy nagyjelszintes DSP-s erősítőt kötsz rá, amit fent írtam, azzal sokat lehet majd javítani a hangon.

De egyenlőre a legtöbbet az ajtószigetelés fogja hozni, még gyári hangszórókkal is. Ha szabd javasolnom, kezdj azzal, lehet, hogy a végén még hangszórót sem fogsz cserélni, mert tetszeni fog a végeredmény.
A 7-es Golfhoz a Focal-nak is van mókolás-mentes direkt szettje, IS VW 155/165/180 néven találod, hangszórómérettől függően, gyári beépítőkeretben. Azokat többen dícsérik (én egy Passat B8 hangjának feljavításán agyalok), a BLAM-ot sehol sem írták.

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.