Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 19:00:18

LOGOUT.hu

AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#104001) DarthSun válasza Bile Demon (#103995) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Nálam még fent vannak :
UOSP
98SE2ME
USB : usb20-driver_win98_me :

A telepítés idejére tiltani kell biosban az XHCI- t, majd reboot után engedélyezni. Majd rá kell pakolni az nusb36e- t. Modern bill ok, pendrive ok, külső SSD ok, USB egér bolond marad, de a PS2 műkszik.
KernelEx-4.5.2
patcher9x-0.8.50-win32 -
- Patch for Windows 9x for run on newest CPUs - AMD ZEN 2+, Intel Tiger Lake+
Version: 0.8.50-BETA4
- enélkül ha CPU sebességmérés indul, beragadhat a folyamat, pld 3DMarkban.
Chipset : az X58 driverben levő lista öröklődött, ezek bepakolódtak ID szerint. Névre, inf- ekből visszaerőltettem, de a csomagot meg kell keresnem, Vogonson volt ajánlott. Sokrétű és bonyolult, tudtam hogy valszeg felejteni fogok belőle, ezért mentettem az egész kész installt, ha megborulna, ne kelljen újból kitalálni.
Drives : Loew-PatchATA->PtchSATA->SATA AHCI->TBPlus, és akkor a nagyméretű SATA HDD/SSD is ok lesz.

Talán valamelyik hiánya okozhatja a gondot, a 2 fő gyanúsított - KernelEx és patcher9x.
Biztosra nem merek már semmit mondani, mivel az imageben is túlságosan bíztam, ezek tehát csak tippek.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#104002) Fücsök007 válasza frescho (#103992) üzenetére


Fücsök007
őstag

Ha csak az architektúrákat nézzük, akkor a 486/Pentium/Pentium pro vonal volt számottevő, Pentium II nem, Pentium III-ból pedig a Tualatin mondható annak mielőtt kijöttek a HT NW P4 procik. Most szándékosan nem említem a számos chipsetet, mivel ott voltak nagy ugrások és újítások, viszont ez eltorzítaná a végleges eredményt. A mostani trendeknek én sem ürölük, de azok az idők már nem jönnek vissza.

(#104003) MasterDeeJay

Érdekelne ez a coreboot, elméletben uefi kompatiblilis lehetne vele régi lap is.
Terv a következő:
Windows 11 uefi bootolás core2 lapon (tudom hogy megy legacyban de most pont nem azt szeretném)
Nagyobb UEFI képes videókártyát szeretnék használni (RTX 3080) és modern játékokat futtatni, bár itt az AVX hiányával még lesznek gondok játékoknál de az kijátszható.
Foglalkozott valaki lyennel?

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#104004) Czo válasza MasterDeeJay (#104003) üzenetére


Czo
őstag

Szerintem, sokkal egyszerubb UEFI-s Core2 alaplapot talalni, mint alaplapot, rendesen mukodo coreboot tamogatassal.

(#104005) FoxiestFox válasza Fücsök007 (#104002) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Nem hát. Ez a tech már a vége felé jár, ez mutatkozik meg a retardált trendekben.

(#104006) arn válasza vrob (#103993) üzenetére


arn
félisten

Az a gond, hogy a felhasznaloi oldalrol ebbol szinte semmi nem latszik, csak az egekbe novo fogyasztas es arak. Nem tudom a munkamat gyorsabban elvegezni, nem neznek a jatekok ki jobban. A 90es evekben eg es fold volt a lehetosegben 90ben, 95ben, es 2000ben.

A fenti fejlodes inkabb a szerverfarmokon csapodik le az ainal.

Az apple szvsz sokkal jobban koveti le a user igenyeket es varhato konzumer trendeket. Pcs piacon meg olyat probalnak meg eladni, amire kb semmi szukseg, mert fele ennyi wattbol is epp ugyanez lenne az eredmeny.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#104007) fatpingvin


fatpingvin
őstag

halványan rémlik hogy már szó volt erről a kérdésről korábban, talán említettem is hogy ha lesz rá időm megcsinálom, erre tessék, beelőztek :)
AGP-PCI adapter. nem az, a másik :D azaz használjuk az AGP slotot valami értelmesebb dologra, ne csak GPU-hoz. ha valaki szeretne venni, van webshopja is :)

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#104008) frescho válasza Fücsök007 (#104002) üzenetére


frescho
addikt

A Pentium II egy átdolgozott PPro. Ami javult és érdekes volt az a nem 32 bites kód kezelése. Azért számított, mert még elég sok legacy volt a Win 95/98-ban.

Ami viszont érdekes, hogy az érában kevésnek tartott P2-P3 váltás IPC növekedés is nagyobb volt, mint egy mai generáció váltás. Persze volt is miből, a PPro-ból sok lépésben lett P3: Egy kis optimalizálás, FSB emelés, on die cache, SSE, végén csaptak hozzá még egy kis cache-t...

FoxiestFox: Arn említette a Mac-ek M1 szériáját. Nagyon jó példája annak, hogy másként hozzáállva a kérdéshez lehet találni teljesítményt és jobb fogyasztást is. Hasonló példa a Bulldozer vs Ryzen vol x86 vonalon.

https://frescho.hu

(#104009) fatpingvin válasza Czo (#104004) üzenetére


fatpingvin
őstag

nem feltétlenül. elég sok Core2-es lapnak van coreboot támogatása, Ivy Bridge-ig bezárólag viszonylag egyszerű, utána kezd átokká válni az intel tervezése.

MasterDeeJay: TianoCore payload lesz amit keresel, corebootra rátehető.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#104010) Fücsök007 válasza frescho (#104008) üzenetére


Fücsök007
őstag

Igen, minden Pentium II 1 továbbfejlesztett Pentium pro, viszont egyes DOS-os tesztprogramok Pentium II fölött nem indulnak el, továbbá nem sokan ismerik, de létezik PII overdrive ami 512KB teljes frekis gyorsítótárat tartalmaz, emiatt gyakorlatilag olyan mint a korai PIII Copper procik sebességben azonos frekin és FSB-n. Tualatin esetében áttértek az AGTL+ szabványra is már, az egyéb módosítások mellett, a 600MHz-es Coppermine procik még a legelső 440LX északi hidas alaplapokkal is elindulnak ahogy az összes Katmai proci is!

(#104011) arn


arn
félisten

Mi az a program, ami p2on megy, de p3on nem?

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#104012) vrob válasza arn (#104006) üzenetére


vrob
aktív tag

#103996 frescho
Egyetértek. Ez van, mindig le voltak maradva a szoftverek.
#103997 KROK640
Nyilván lehet ide-oda tekergetni egy egy konkrét modellre, hogy egy kicsit változzon a végeredmény, de jelentősen nem fog.
Attól, hogy jelenleg tele vagyunk szoftverekkel amik semmit nem gyorsulnak egy ilyen átállástól, az nem jelenti azt hogy ne lenne már most is 2,7 szeres a különbség a két említett modern proci teljesítménye között.

Olyan példákat bármelyik időből lehet hozni, hogy úgy tűnt mintha nem lenne értelme az új procira átállni. Aztán az idő mégis igazolta a fejlődést.
A 286 a régi kódokban gyorsabb volt azonos órajelen mint egy 386SX.
A Pentium Pro az akkoriban elterjedt 16 bites kódot lassabban futtatta mint egy akár kisebb órajelű Pentium.
A K6-ról is bebizonyosodott, hogy jóval lassabb volt DOS alatt mint az elődjei.
A P4-ek az aktuális szoftverekben lassabbak voltak a P3-nál, mondhatni semmi értelmük nem volt akkor amikor megjelentek. De végül, a 3Ghz-es határ átlépéséig nem volt probléma a tempóval és iránnyal amit diktáltak.
Az AMD FX-ek is gyalázatosak voltak induláskor, aztán pár év múlva szerintem egész használható procik lettek.

Én úgy látom pontosan ugyanez történik most is. Az hogy egyféle mag volt egy prociban, annak vége. Ez is csak egy időszak volt a több magos cpuk világában, ami most elmúlik.
Jönnek a nemhogy 2 féle, de 3 és 4 féle különböző teljesítményű és más-más feladatra fogható coreokkal operáló processzorok.
Összességében, ha majd ezt a szoftverek rendesen kihasználják, szerintem egy nagyon optimálisan kihasznált rendszert kaphatunk.

#104006 arn
Szerintem az sem egy utolsó szempont, hogy annak idején nem is tapasztaltuk meg ennyire időben az új HW-eket mint most. (legalábbis többünk biztos nem)
93-ban mire volt jó egy Pentium?
Szebb lett volna tőle egy játék? (Wolfenstein3D? még Doom se volt) Vagy gyorsabban ment volna a munka?
Nem gondolom hogy így lett volna.
Viszont 3 évvel később, 96-ban, mire megfizethető lett, már biztosan.

Nekem nem olyan régen lett Alder Lakem itthonra, és igen, szebb, gyorsabb és jobb lett tőle minden :D
Lehet ez a 3 év lemaradás a titka. Sokkal nagyobb az élményfaktor.

Annak idején az Athlon 600-am a legújabb technológia volt amikor megvettem, csak hogy mondjak ilyet is. Mondhatom, hogy abban a pillanatban semmi, azaz semmi nem lett jobb rajta, mint az előző Celeron 300/450 gépemen.
Plusz egy szenvedés volt mire beálltak a driverek.
Olyan szempontból viszont megérte, hogy pár évig kitartott. Amikor a lassabb Celeronok már csak nyögtek, az még akkor is jól bírta.

(#104013) arn


arn
félisten

Akkoriban az evenkenti 1.5-2x sebessegugras teremtette meg a lehetoseget a fejlodesre. Az evtized elejen meg egy hangot se tudtal lejatszani egy atlagos pcvel az evtized vegere videot szerkeszthettel vele. Manapsag ez kb kimerul abban pc eseten, hogy kicsit szebb jobb minden, es ennek durva ara van. Ez valahol normalis, mert mindig az evolucio eleje gyorsabb.

Ezzel szemben az apple lehetove teszi, hogy akar egy tableten is olyan dolgokat oldj meg, ami ot eve is elkepzelhetetlen volt - en ezt a fajta hozzaallast szeretem a konzumtermekeknel. Nem kell par orankent tolteni a gepemet, barhol hasznalhatom - annyira gyors “amennyire” kell.

Az ai nyilvan forradalmasitani fog mindent, es meg az sincs tisztazva, hogy ehhez milyen hardver kell - de nem hinnem, hogy a helyi eromuvek fele visz az ut, hanem sokkal inkabb felhasznaloi oldalrol vmi reszponziv dolog fele, ami lehetove teszi a nagyobb eroforrasok elereset es hasznalatat.

Szvsz a mindent tudo pc korszakanak a 2000es evek vegen lealdozott, de ezt a korabbi nagyhalak nem nagyon akarjak tudomasulvenni - pedig az mar most is latszik, hogy az ait kiszolgalo cegek szarnyalnak (lsd nvidia), a multba kapaszkodo intel meg doglodik, mert mar nem ugy rangatja a piacot, ahogy o akarja - es ez lesz meg rosszabb is.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#104014) frescho válasza vrob (#104012) üzenetére


frescho
addikt

A baj az, hogy per pillanat a mainstream évtizedes lemaradásban van.

A teljes értékű 286-ot a "Celeron" 386SX-hez nézni nem korrekt. De valahol érthető, hogy a legacy rovására a 3 generációval régebbi PPro-nál már a 32 bites módra optimalizáltak. A P4-es plusz utasításait (optimálisabb SSE-t) és erősebb FPU-ját is kellett 1-2-3 év amíg általánosan kihasználták a fejlesztők.

93-ban egy Pentiumon már értelmes sebességgel mehetett a Wolf ami egy 286-on elég képregényes és pár éven belül lett rá program ami kihasználta a tudását.

Ma a több fajta Core-ra optimalizálás, HMD támogatás és társai sajnos sehogy nem akarnak megérkezni. Amikor 3D játékot ami elvileg támogat sisakot szét kell hákolni, hogy rendesen menjen a hozzá tartozó vezérlővel, akkor fogom a fejem. Mindezt úgy, hogy a legelterjedtebb cucc van itthon és kb. 1 évtizede indították a public elérhetőségét.

Fücsök007: Folyamatos volt a fejlődés akkoriban, még 1-1 szérián belül is. A copperek között is 100 és 133-as FSB-júű darabok is voltak. PPro átalakítóm van valahol, elvileg Slot1-ben mennie kellene, de sose próbáltam. Az érdekelne, hogy melyik progi és miért nemm egy P3-mon. Ugye volta a közismert Pascal bug, de bármilyen overflow dolgot el tudok képzelni :)

Talán a következő Intel szériánál lesz egy jelentősebb váltás és talán végre változik a 6GHz-et elérő órajel emelgetés.

https://frescho.hu

(#104015) envagyok válasza arn (#104013) üzenetére


envagyok
veterán

Én most úgy látom, az átlagember szemszögéből az ai több gondot fog okozni, mint amennyi előnye lesz.
Sajnos.
Pedig az elején lelkes voltam én is.
De úgy látom a kormányok a még teljesebb kontrollra (kamera, arcfelismerő mindenhol), ill. háborúkra, ott az emberek még precízebb kiírtására használják. :(

Pedig az elején naívan gondoltam, hogy majd az emberek 90%-nak dolgoznia se kell majd, kap valami alapellátást mindenki, a gépek+ai meg sokkal hatékonyabban megoldja az emberek helyett a tennivalókat.

(#104016) KROK640 válasza frescho (#104008) üzenetére


KROK640
veterán

Valahol olvastam, hogy a C2D közelebbi rokonságban van a Pentium Proval, mint a P4-el.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#104017) Bile Demon válasza KROK640 (#104016) üzenetére


Bile Demon
őstag

A Pentium-M / Centrino-s vonal (mobil) 2003 körül jött be.
Volt olyan notim akkoriban. Procit is rendeltem bele USA-ból, nagyobbra upgradelni.

P4-hez képest alacsony órajel (1.5-2.2GHz körül) és alacsony fogyasztás jellemezte.

Tudtommal ehhez nyúltak vissza a Core procik fejlesztésénél.

Bruhe

(#104018) FoxiestFox válasza Bile Demon (#104017) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Nagyon jó kis pocik voltak azok. Még vannak emlékeim 1.6-os Pentium M-en 1GB memóval Youtube-ozni egy rakat tabbal XP alatt, és akkor már bőven voltak többmagos procik.

(#104019) vrob válasza frescho (#104014) üzenetére


vrob
aktív tag

Jó, a 286-386SX sántít, de ott is várhatott valaki csodát minden téren, az új architektúra és az új név miatt, butított vagy sem.

Jó hogy mondod a Wolfenstein 3D milyen volt. Így fut egy 286-oson, szerintem teljesen játszható, én így vittem végig. Illetve nálam gyorsabb is volt. Az én gépem órajelben jobb volt és nem is futotta SoundBlasterre ami lassította volna :)
Egy 386DX40-en már zsír folyamatos, még 486-os sem kell hozzá.
A legjobb példa több mint 30 évvel ezelőttről, hogy mekkora csalódás lett volna egy képzeletbeli Wolf Fanninak, aki megvette volna hozzá a Pentium 60 MHz-es csodát már 1993 tavaszán, és szomorúan megállapíthatta volna, hogy pont ugyanolyan mint a 386-oson.

Tökéletes példája, hogy megfelelő szoftver nélkül kár ítéletet mondani a HW-re és a fejlődésükre.

Igaz, nem sokra rá kint volt a Doom ami már jobban kihasználta, de azt egy jobbféle VLB 486DX2/66 is közel maxra hajtotta.
A Quake volt az első ami tényleg kimaxolta a P1 procit. Talán ez volt az első játék ahol a Pentium simán villantott egy 3x-os gyorsulást a 486-okhoz képest az erős fpu-nak köszönhetően.
De ehhez több mint 3 évet kellett várni akkor.

Ugyanez van most is. Csak még nem telt el annyi idő a legutóbbi nagy architektúra váltás óta :)

[ Szerkesztve ]

(#104020) arn válasza vrob (#104019) üzenetére


arn
félisten

fpu se kellett, annyival gyorsabb volt a pentium, meg az maxra hajtotta kb 20-25 fps egy atlagos dx2on :) Igaz akkoriban az hudejonak tunt, de a penya mar tud olyan 35-40et.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#104021) frescho válasza vrob (#104019) üzenetére


frescho
addikt

A 386SX nagyon sokat számított. nem sebességben, hanem a dos4gw-s játékok elindultak rajta. 286-os géppel olyan 93 körül kezdett hátrányban lenni az ember. XCOM, Doom, X-Wing ami hirtelen eszembe jutott. OK, a 48MHz-re tuningol SX küzdött velük, de legalább elindultak. Ha kicsit összekapnám magam, akkor az akkori játékokat átfutva tuti találnék még tucatot amivel éjszakákat játszottam át.

Akkor tényleg játszhatónak számított, de ez még a 15fps-től is messze van. A hang kb. 10%, 1-2 hete mértem és tárgyaltuk itt ki :)

A Pentiumot rögtön láttad volna, hogy max ablak mellett is simán meglett volna az akkor hihetetlen 30 fps. De amit kiemeltem az elmúlt 2 napban az pont az, hogy "nem sokra rá kint volt a Doom" Na ez ma nem igaz. Nem hogy 1 évre rá, de igazán sok évvel később is válogatni kell a programokat. A sok mag már a középmezőnybe is leért és még mindig itt tartunk. A Pnetium FPU-ját elég gyorsan kiaknázták, jött pl. az mp3.

KROK640: A többiek már kifejtették, az izraeli mobil proci fejlesztő részlegnek köszönhető a dolog. A pentium M után Core Solo, Core Duo, majd Core 2 is született.

https://frescho.hu

(#104022) Fücsök007 válasza frescho (#104021) üzenetére


Fücsök007
őstag

Így van, az erős FPU hiánya hamar feltünt akkoriban, és később jöttek a tuningolható Super Socket 7 alaplapok AGP-vel, sőt volt integrált T&L képes Powercolor alaplap is:
Teszt a P561 ARTx gameboard alaplapról! ;)

(#104023) Pikari válasza Fücsök007 (#104022) üzenetére


Pikari
addikt

Nem tudtam, hogy az ALI csinált gpukat is. Én leragadtam a chipsetjeiknél, és a CPU-iknál.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#104024) frescho válasza Fücsök007 (#104022) üzenetére


frescho
addikt

Ez a hamar feltűnt a hiánya nincs meg ma.

Érdekes lap. Még jó, hogy ezek a modern dolgok már nem férnek el :D

https://frescho.hu

(#104025) DarthSun válasza Fücsök007 (#104022) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Késői próbálkozás. Jó is lett volna, ha az integrált helyett AGP portot tesznek rá. A jó sávszélt erős videóval lehetne kihasználni, az IGP hiába relatíve modern, elég gyenge, egy jobb kártyához képest.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#104026) Fücsök007 válasza DarthSun (#104025) üzenetére


Fücsök007
őstag

Ok, de a K6-hoz elég, mert a legerősebb voodoo 3 3500 fölött is van valamivel.

(#104027) Pikari válasza Fücsök007 (#104026) üzenetére


Pikari
addikt

Igen, ehhez felesleges az agp. Megdöbbentően erős chipnek néz ki.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#104028) DarthSun válasza Fücsök007 (#104026) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Az időutazásosnak kevés, nálam a R9800Pro passzol hozzá.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#104029) Fücsök007 válasza DarthSun (#104028) üzenetére


Fücsök007
őstag

De attól még pont olyan nálad mint amikor Core 2 Quad mellé raknak RTX 4090-et. :DDD
A legnagyobb hátránya. hogy ugyanúgy mint a 440LX chipsetnél minden nő ahogy növeled az FSB-t vagy IGP frekit! Emiatt 20% tuning sem garantált többnyire.

(#104030) DarthSun válasza Fücsök007 (#104029) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

A C2Q mellé nem raknék azért 4090- et, mondjuk eleve egyik sincs. PCIe 775 esetén már nem nő amúgy a PCI, sőt már az AGP- sben sem, azokon kudarc volt a V2SLI tuning. P4/865PE- vel nő, láttuk is az eredményét.
SS7 tuning jóval túlmutat a 20%- on, K6-III+/R9800Pro esetén, mind proci, mind videokártya szempontjából.

[ Szerkesztve ]

A 3 test probléma nem megoldható.

(#104031) DarthSun


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Jól néz ki ez a plexi házas projekt.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#104032) fatpingvin válasza DarthSun (#104031) üzenetére


fatpingvin
őstag

van egy ugyanilyen házikóm, terveztem bele építeni egy média PC-t hogy aztán lehessen vinni műsorforrásnak bulikba...

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#104033) DarthSun válasza fatpingvin (#104032) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Ez gyárilag kapható ház? Azt gondoltam elsőre hogy házilag készített.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#104034) fatpingvin válasza DarthSun (#104033) üzenetére


fatpingvin
őstag

gondolom kisszériás cucc volt, de mivel nagyon egyformák, feltételezem valahol azért sorozatgyártották.

időnként felbukkannak hardveraprón is.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#104035) FoxiestFox válasza DarthSun (#104033) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Nem, ez mezei termék volt. Annyi, hogy nem sok maradt fenn, mert szerettek törni és repedni, főleg a csavarhelyeknél.

(#104036) DarthSun


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Kár hogy csak 2009- ig fejlesztették, retró gépekhez dizájnos lehet, ahol kiír minden adatot. 32bites változata Win98 alatt is fut.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#104037) DarthSun válasza DarthSun (#104036) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Készítettem is egy képmentést evvel a CPUID- vel, laza CPU set, 7900GS alapon/4x PCIe- ben, de talán :DDD ennyi is elég a W98 címekhez.

[ Szerkesztve ]

A 3 test probléma nem megoldható.

(#104038) KROK640 válasza Fücsök007 (#104026) üzenetére


KROK640
veterán

Már ez is overpower :Y

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#104039) KROK640 válasza DarthSun (#104031) üzenetére


KROK640
veterán

Pontosan ugyanilyen volt a munka helyi gépem!!! Végre meg is tudom mutatni nektek. Erről írtam régóta, hogy mintha lebegnének benne az alkatrészek, és full átlátszó ház.

Nekem akkor egy 1700@2700+ Athlon, 512MB RAM, és egy GT 6600 lakott benne, 2×120GB HDDvel. Plusz két ODD.
Sokáig egy ilyen volt a munka helyi gépem a csodájára jártak, mígnem egy nap kivásárolták alólam :( (pedig én akartam)
Akárki belépett az üzletbe, csodálta.
Én meg közben, mai napig ezzel operálok

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#104040) KROK640 válasza DarthSun (#104033) üzenetére


KROK640
veterán

2007-8 környékén Debrecenben, a Telcompban (Liszt Ferenc 1) ezt megkaphattad kb 40 ezer ft-ért.
Valami létező kis szériás ház volt, de nekünk anno kettő is volt.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#104041) DarthSun válasza KROK640 (#104039) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Napi házam csak 2 oldalról átlátszó, ha full plexiben megépítenék, na azért nem sajnálnám a lóvét. A linkelt plexi ház szép, retró géphez jó, de úgynézem a szellőzése nem lenne elég újabb cuccokhoz, kicsi ventik, stb.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#104042) MasterDeeJay

Megjöttek a kondik, kíváncsi leszek rá hogy fel tudok-e támasztani vele hibás kifolyt kondis lapokat.
Nem a fullos márkásokat vettem hanem egyel alattit de még ez is minőségi ahogy olvastam.

Elvileg second tier kondik. [link]
SamXon GT(M)

https://www.hestore.hu/prod_10028498.html
https://www.hestore.hu/prod_10028494.html

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#104043) Vladi válasza MasterDeeJay (#104042) üzenetére


Vladi
nagyúr

Jólesz az. Rakjad össze és csináljál blogot. :R

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#104044) envagyok válasza Vladi (#104043) üzenetére


envagyok
veterán

+1 :C

(#104045) MasterDeeJay válasza Vladi (#104043) üzenetére

Végülis megérdemelné a szürke soltek. Legyen. De ha nem sikerül akkor is leírom!

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#104046) MasterDeeJay

Kis extra infó a szürke lapokkal kapcsolatban.
2003-2004 nyarán dolgoztam a helyi polgármesteri hivatalban, a gépeket kellet tisztítanom. És ezek a lapok megtetszettek, gondoltam majd egyszer lesznek ilyenjeim, lettek is nem is kevés de aztán annyi gond volt velük hogy selejtezéskor elajándékoztam, eladtam stb őket (elavultak mire megkaptam őket), pár darabot havernak is adtam aki egy garázsba bedobta hogy majd egyszer jó lesz valamire.
Szóval ezek a lapok takarításával kezdtem informatikai pályafutásomat. Konkrétan ezen példányokkal, persze akkor sok volt belőlük.
Az akkori főnökömet is megkeresem és elküldöm neki a bejegyzést amit írok hogy lássa újra kísértenek a kondis soltek lapok :DDD .

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#104047) Vladi válasza MasterDeeJay (#104045) üzenetére


Vladi
nagyúr

Okés. Én úgy látom, hogy egyre népszerűbb lesz az ilyen szerelés, ez a világ vissza fog térni. Használjuk ki az alkalmat a tanulásra.

Egyébként vannak mostmár jó videók alaplap diagnosztika témában, pl: link..

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#104048) gban


gban
Közösségépítő

Jött pár AT-s gép, S7, S370, pár érdekességre is bukkantam bennük.
Rögtön az elején kiszedtem egy PCI S3-at, 4 mega ram, tipikus Virge nyák, hurrá, szeretem a Virgácsokat.
Aztán megnéztem a chipet, ez bizony Trio64V2/DX.
Életemben nem láttam ilyenből 4 megást, de nem is hallottam róla hogy van ilyen - ti láttatok már ilyet?
Van még egy Savage4, lássuk 16 vagy 32 megás - hát ez bizony 8-as a címke alapján.
Meg a RAM chip alapján is, amiből 4 van.

DOS hwinfo szerint 32-es de szerinetm helyes a 8.
Volt még egy PCI Trident is, 1 megás 9440, meg egy 64 megás Radeon 7000.
Meg egy SD RAM amire azt hittem mindig hogy EDO de egy P1 lap szerint nem EDO.
Jól gondolom hogy az SPD alapján is SD, az nem volt az EDOkon?

Meg van mindenféle AT házam táppal most, azokat is szép mulatság lesz tesztelni, takarítani, elleszek vele.
Van mindenféle változat, tudok válogatni, van fekvő, álló, zsanérosan nyíló fekvő, sárga és még sárgább, karcos és még karcosabb :DDD
Majd lövök azokról is képet, csoda hogy mikben voltak P3 AT lapok dolgoztatva :Y
De aki szeretné, annak küldök képeket a csoda házakról privátban is, hogy ne maradjon kétségek között ;)

[ Szerkesztve ]

Postázást nem vállalok.

(#104049) FoxiestFox válasza gban (#104048) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Nekem majd fog kelleni AT ház, tervezek egy p1-et, de megvárom míg kiganézod és kiköt Aprón. :))

(#104050) KROK640 válasza DarthSun (#104041) üzenetére


KROK640
veterán

Ezek nem is a mai gépekhez készültek, hanem még az Athlon XP és Athlon 64 / C2D korszakra.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.