Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:02

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1051) "ati76"


"ati76"
tag

Üdv mindenkinek!

Tudnátok nekem segíteni???

Próbáltam az első oldal alapján recoveryt megcsinálni, de azóta egy fekvő android robotom van egy piros háromszöggel felette amiben egy felkiáltó jel van.

Most akkor tégláztam a mobilt???

(#1052) wwenigma válasza jagr68 (#1040) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Nekem semmi bajom vele. Az elmult 6 evben sem volt. Sőt oda jutottunk, hogy az e havi szamlam mar ő fizeti. Ha a kovetkezo szamhordozast elcseszi akkor a kovetkezo havit is. :)

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1053) vampire17 válasza hokins (#1050) üzenetére


vampire17
addikt

Tuti nem lehet, nem OC kernel.

(#1054) OldPinokkio válasza "ati76" (#1051) üzenetére


OldPinokkio
csendes tag

Nekem fehér háromszög álló babával, de csak akkor, ha bekapcsolásnál nem a fel, hanem a le hangerőt nyomom.
Akku ki-be megoldotta.
Egyébként mire jó ez a funkció?

(#1055) "ati76" válasza OldPinokkio (#1054) üzenetére


"ati76"
tag

Félre értesz sajnos. Én próbáltam megcsinálni a recovery-t de szerintem nem sikerült, mert azóta semmire nem reagál csak a fekvő android a piros háromszöggel a hasán a felkiáltójellel.

(#1056) qltsar válasza ->Raizen<- (#1027) üzenetére


qltsar
addikt

Csak szimplán a legfrissebb gapps-ot voltál képtelen felrakni :U !

(#1057) hokins válasza qltsar (#1056) üzenetére


hokins
addikt

Ha jóltudom ez a legfrissebb:gapps-jb-20121011-signed.zip de javíts ki ha tévedek... :U

(#1058) "ati76" válasza "ati76" (#1051) üzenetére


"ati76"
tag

Senkinek semmi ötlete nincs, hogy mi lehet a probléma és hogyan lehet rendbe hozni?

(#1059) Heimdallr75 válasza "ati76" (#1058) üzenetére


Heimdallr75
őstag

konkrétan mit csináltál? pontosan hogy jutottál ide

akku ki, hangerő le +bekapcsra mi történik?

الغريبة في هذا الكوكب

(#1060) "ati76" válasza Heimdallr75 (#1059) üzenetére


"ati76"
tag

Az első oldalon található leírás szerint próbáltam megcsinálni a recovery-t. A Terminal Emulatorba beírtam az ott leírtakat, majd a készüléknek újra kellett volna indulnia. Egy rezgés után a készülék úgy tett mintha újraindulna, de a boot kép után csak a fekvő android robot látható felette piros háromszöggel a teste felett amiben egy fekete felkiáltójel van.
PC nem ismeri fel usb-n, akku eltávolítás, újra indítás után ugyanaz a kép fogad, recovery bill (hang fel, bekapcsoló gomb) parancsra ugyancsak.
Röviden ennyi :Y

(#1061) Heimdallr75 válasza "ati76" (#1060) üzenetére


Heimdallr75
őstag

hang le+ bekpcs nyomvatart, majd a rövid rezgés után a bekapcsolt elengedve (hang le még mindig nyomva) mit tesz?

röviden tutti hogy elírtad amit be kellene írni:D

[ Szerkesztve ]

الغريبة في هذا الكوكب

(#1062) "ati76" válasza Heimdallr75 (#1061) üzenetére


"ati76"
tag

Semmit nem csinál hang le, bekapcsoló gomb. Nem rezeg, nem indul, semmi különös csak fekete képernyő.
Úgy néz ki, hogy ezt nyomhatnám egyfolytában napestig. :N

Ezt írtam be, igaz hogy egymás mellé, mert nem tudtam, hogyan lehetne egymás alá írni:

su
dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p18
reboot recovery

Viszont az nem tudtam megállapítani, hogy ebben "mmcblk0p18" nulla van vagy O ??

[ Szerkesztve ]

(#1063) Poxictron válasza "ati76" (#1060) üzenetére


Poxictron
csendes tag

Hali!
Próbáld igy:

Ezt letölteni [Katt], kicsomagolni, majd a telefon Hangerő le gombját meg a Bekapcsoló gombot egyszerre nyomni, amíg rezzen, utána elég csak a lefele gombot nyomva tartani még és úgy dugni rá usb kábellel a számítógépre, majd elengedheted a lefele gombot is.
Elindítani a kicsomagolt OT995_CWM.zip -ben levő "Install Or Boot CWM-Recovery.bat" fájlt, az ablakban beírni a flash szót, és ha kész,kihúzni a kábelt, akksi ki, majd vissza, utánna Bekapcs gomb + Hangerő fel gomb egyszerre az első rezgésig, utánna csak a hangarő gonbot tartani és bejön a Recowery menű.

[ Szerkesztve ]

(#1064) "ati76"


"ati76"
tag

Nos a helyzet a következő.

A sok nyomkodás eredményeként visszatudtam állítani OTU-val. :DD

A bekapcsoló gombot és a hangerő fel gombot egyfolytában nyomtam és nem engedtem el az első rezgés után, csak akkor amikor a képernyőn megjelent egy álló robot és valamit csinált. Nem tudtam megfigyelni, hogy mit, de ezek után újraindult és felállt a rendszer, mint amikor rom csere után először bekapcsoljuk.

Gyors összekötöttem a PC-vel és az OTU-val vissza tudtam állítani. :C :C

(#1065) butyek válasza "ati76" (#1064) üzenetére


butyek
senior tag

Amit csináltál, hard resetnek hívják.

&ρID with 10^100. Honor 6 H60-L04

(#1066) "ati76" válasza butyek (#1065) üzenetére


"ati76"
tag

Köszi, legalább, most már tudom, hogy mi is történt, viszont azt nem tudom, hogy miért nem engedi rootolni? Nem találja az eszközt a RunMe program, legalábbis ezt irja amikor beírom neki az 1-est. Próbáltam az usb hiba ki és bekapcs állapotban is.
Én nem gondoltam volna, hogy ennél a telonál ilyen körülményes azt megcsinálni, hogy rootolva legyen és működjön a recovery. Az előző androidosomnál pofon egyszerű volt, bánom hogy váltottam már.

(#1067) Szabónagymer


Szabónagymer
aktív tag

Sziasztok!

Nem rég lettem tagja ennek a felhasználói körnek. Eelég ambivalens érzésekkel küszdök azóta is! :F Egy biztos, amióta meg van ez a készülék, szinte minden szabadidőmben a kezemben volt, és tapiztam mint egy jó nőt. :P
Ez jelenthet jót is, rosszat is. És mint írtam jelent is. A topik mivoltja miatt nagyon nem részletezem érzéseimet, talán majd az általános topikban. De jelentősen leköt!
Eléggé a téma elején járok, tehát fogalmam sincs, van-e már ehhez a masinához főzött rom?! "Némi" elégedetlenség azért övezi számomra is ezt a készüléket, tehát elkezdtem buherálni. Ennek a vége 3811 pontos bechmark helyezés lett. Ez lehetne sokkal jobb, de rosszabb is. Mezőnyében átlagos... Az egymagos hasonló kategóriában...
Végül is sikerűlt elég szépen kiherélni a sallangoktól. Sikerűlt az újraindítást is megoldani a recovery futtatásával, a topick elején írtak alapján, az elixir2-vel. Brilliáns az ötlet, nem kell folyton a terminál emulátorba irkálni...
Az elixírrel létrehoztam egy night módot is. Mit az hogy erős fényben nehezen látható a kijelző, probléma lehet az is, hogy este mikor már minden sötét, és csak a tv világít, a legkissebb fényerő is zavaró lehet. Ezt a kis funkciót is be lehet rakni az állapotsávba az újraindítás mellé. Egyébként ilyen képernyő szűrő alkalmazás volt ericcsonos gingerbreadokban. Szerettem pont ezért. Már csak egy kis fényerő tuning kellene még, mert napfényben nem az igazi még....
Ami a procit illeti, az 1,4MHz szerintem bőven több mint elég egy ilyen zsebszámítógépnek! Én nem filmezek rajta, játékokból is igen szoftosokat futtatok. A keménybb dolgokra van egy 2x1,2-es 10" tab... Azonban a proci minimum kell hogy kb. 400 körül legyen, mert egyébként még a launcher is alig áll fel készenlétből. Én GO launchert használok. Sajnos a csapni való memóriakezelést így lehet kompenzálni ezen a gyái rom ROM-on... :DDD

Az a gondom most, hogy vannak nem publikus jellegű dolgok a telómon, és ezért nem közlöm a mentést egyenlőre. Meg csiszolgatok még rajta. De majd kiszedem a nem odaillő dolgokat, és feltöltöm.

(#1068) butyek válasza "ati76" (#1066) üzenetére


butyek
senior tag

Pedig az első hsz.-ben le van írva lépésről lépésre, nekem elsőre megvolt az eredeti leírás alapján is. Driverhiba, vagy -ezért utálni fogsz :) - user error.

&ρID with 10^100. Honor 6 H60-L04

(#1069) Poxictron válasza "ati76" (#1066) üzenetére


Poxictron
csendes tag

Én is, pont az ellenkezőjével értek egyet, nagyon könnyű rootolni, és a CWM -et felrakni rá.

Csak türelem, jó kis telcsi ez.

[ Szerkesztve ]

(#1070) hokins válasza "ati76" (#1066) üzenetére


hokins
addikt

Pedig igyekeztem direkt úgy összeszedni az első hszt hogy a kezdők is boldoguljanak...

(#1067) Szabónagymer van már custom rom a telhez de még eléggá aépha verzió... (viszont a beállitások engem érdekelnének.milyen progikkal tuningoltad...)

[ Szerkesztve ]

(#1071) wwenigma válasza Szabónagymer (#1067) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

GO launcher is csapnivalo, régen jo volt. Fényerő-tuning hát, erre csak azt tudom mondani hogy hajrá. :) Procija tényleg jó, másfélszer gyorsabb egy C64 980kHz-es procijatol. :P

Viszont egy allitgatott standard ROM mentes feltolteset nem tartom jo otletnek, inkabb a beallitasokat add meg azoknak akiket erdekel, mar ha nem sertelek meg.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1072) "ati76" válasza butyek (#1068) üzenetére


"ati76"
tag

Nem utálok én senkit, így téged sem. Bírom, a kritikát és elismerem azt is ha user error miatt nem sikerül elsőre semmi ennél.
Most már odáig eljutottam, hogy rottoltam is és a recoveryt is feltette, de nálam akkor se müködik a recovery ha beledöglök is. :DD
Szépen előjön a bill parancsra és tudok is frankón lépegetni is benne, viszont nem engedi sem lementeni sem pedig más műveletet végrehajtani a wipe cache particion kívűl. Nah az működik egyedűl, de miért nem akarja megnyitni az sd kártyáról való telepítést, miért nem menti le a romot, miért nem teszi a dolgát, mint egy rendes recovery?????? Ezt üzengeti mindig a rohadék Can't mount backup patch.
:DDD :DDD :DDD

hokins

Nem a Te hibád ez. ekem nagyon gyanus az, hogy először kellett volna rootolnom, majd recovery-t feltennem és azután csak a gyári ICS, de én először tettem fel OTU-val az ICS-t és utána root, majd recovery. root jó, recovery nem. Másnem akkor marad rajta gyári ICS nem főzött.

[ Szerkesztve ]

(#1073) wwenigma válasza "ati76" (#1072) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Nem, eloszor inditod fastbootbol recoveryt (nem flashelunk) es onnan felrakjuk ICS-t majd wipe/factory reset es kesz.... tokmindegy mi van elotte a telon.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1074) Poxictron válasza "ati76" (#1072) üzenetére


Poxictron
csendes tag

Szerintem a kártya a ludas, szerintem.
Lehet nem jó a formatálás vagy fel van osztva külön partíciókra.

[ Szerkesztve ]

(#1075) "ati76" válasza wwenigma (#1073) üzenetére


"ati76"
tag

Ennél nem lehet flashelni a romokat ezek szerint? Az hogy fastbootbol indítom a recoveryt azt nem értem :U :U :U mint ahogyan azt sem, hogy akkor hogyan mentehetem le a készüléken lévő romot recovery nélkül? Mert nálam a recovery erre képtelen.

Poxictron

Próbáltam 2 különféle sd kártyával is már mert én is először erre gyanakodtam.

[ Szerkesztve ]

(#1076) Poxictron válasza "ati76" (#1075) üzenetére


Poxictron
csendes tag

A recovery menüben tudod mountólni az SD kártyát?

Ui.: most olvastam, hogy javasolják, egy tiszta stock rom felrakását, a probléma megszüntetésére.

Ezt, a ONE TOUCH Upgrade Q 2.5.7 szofttal megteheted.

Utána mindent csinálj a leírtak szerin, és valszeg sikerülni fog.

[ Szerkesztve ]

(#1077) "ati76" válasza Poxictron (#1076) üzenetére


"ati76"
tag

Nem tudom. Error mounting/sdcard!

(#1078) "ati76" válasza Poxictron (#1076) üzenetére


"ati76"
tag

Köszi a segítséged, de sajnos már ezen is túl vagyok. Ma már kétszer megcsináltam az OTU-val, mivel sajnos egyszer valamit elqrtam, így csak azzal tudtam vissza csalogatni, addig fel sem állt a rom.

(#1079) Poxictron válasza "ati76" (#1078) üzenetére


Poxictron
csendes tag

Szerintem, szusszanj egyet, majd olvasd és gondold át még egyszer, mit-s-hogy kell csinálni.

1: stock rom

2: bekapcsolni: USB Debugging,

3: recowery flashselése

4: már telepítheted SD-ről azt a mentést vagy custom romot, amelyiket akarod

5. root

Kb. így.

[ Szerkesztve ]

(#1080) "ati76" válasza Poxictron (#1079) üzenetére


"ati76"
tag

Sajnos ma már nem tudom kipróbálni, de holnap megpróbálom. Ahogy olvasom akkor először recovery, majd aztán root. A stock rom alatt pedig azt érted amit a gyári szoftver updater el OTU-val telepítődik fel. Mentésem még nincs, főzött romot akartam volna majd rátolni.

(#1081) Poxictron válasza "ati76" (#1080) üzenetére


Poxictron
csendes tag

"A stock rom alatt pedig azt érted amit a gyári szoftver updater el OTU-val telepítődik fel"

Igen!

De stock romot mentésből is tehetsz fel, de neked a recowery nem működik, ezért kell OTU-val.

[ Szerkesztve ]

(#1082) szurmais válasza "ati76" (#1072) üzenetére


szurmais
tag

Üres SD kártyával próbáltad esetleg?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=szurmais

(#1083) nagyfejü


nagyfejü
őstag

Az otu val frissitett magyar ics másnak sem mountolja a kártyát!!!! már le lett irva! próbálkozni lehet de most még minek?

(#1084) "ati76" válasza nagyfejü (#1083) üzenetére


"ati76"
tag

Szép napot mindenkinek!

nagyfejű!

Akkor ilyen esetben hogyan lehet főzött romot feltenni, ha a recovery nem teljes értékű??
Vagy a megoldás az lenne, hogy valamilyen úton vissza varázsolom rá a 2.3-az és újra kezdek mindent? Mondjuk az is egy talány számomra, hogy miként tenném, mert nem mentem le.

(#1085) hokins válasza "ati76" (#1084) üzenetére


hokins
addikt

nekem a francia ics van fent de a recovery működik. Mentést nem néztem az igaz de a többi része jó. Custom romot is tudtam felrakni,az más kérdés hogy használhatóság miatt nem azt hagytam fent.

(#1086) Maxon


Maxon
tag

Sziasztok van egy érdekes kérdésem, ha van egy kártyám a telefonba "8GB samsung c6 " előtte szépen dolgozott másolás közbe, írás 8-9 Mb/s és 10-13 Mb/s olvasás , most meg 2-3 Mb/s, és se az írás, se az olvasás, sem megy feljebb, Fr ICSm van, és mán formáztam is a telcsivel :F :W :W

(#1087) "ati76" válasza hokins (#1085) üzenetére


"ati76"
tag

Gondolom akkor az én problémámra nincsen megoldás a jelenlegi tudomány szerint. :N
wwenigma írta, hogy "eloszor inditod fastbootbol recoveryt (nem flashelunk) es onnan felrakjuk ICS-t "
Nos én nem igazán értem, hogy mire akart utalni ezzel :F Most a romot nem flashelünk, vagy a recoveryt :F

(#1088) Maxon válasza "ati76" (#1087) üzenetére


Maxon
tag

Hát a recoveryt nem kel flashelni először :N

(#1089) "ati76" válasza Maxon (#1088) üzenetére


"ati76"
tag

Értem.
Akkor valószínű, hogy ahogy nagyfejü írta a 1083 hsz-ban az lehet a probléma. Már csak az érdekelne, hogy akkor van-e más lehetőség főzött ROM feltételére?
Ja és még annyi, hogy ehhez a készülékhez van (vannak) kernelek? Mert más nem meghagyom a gyári romot és tolok neki egy főzött kernelt. Proci min-max beállítás miatt kérdem, mert azt én is észre vettem, hogy eléggé (nekem zavaróan) darabos a lapozás, hátha simább, gördülékenyebb lenne,bár lehet, hogy ez sem segítene neki. :F

(#1090) hokins válasza "ati76" (#1089) üzenetére


hokins
addikt

van már custom rom csak alpha verzió. custom recoveryn is dolgoznak de az még nem publikus.

(#1091) "ati76" válasza hokins (#1090) üzenetére


"ati76"
tag

Köszi az infót, akkor ezek szerint a francia ICS-t még nem tudom kipróbálni, majd csak akkor ha a custom recovery publikus lesz. Azt megtudod nekem írni, hogy mennyiben különbözik a francia ICS az OTU-n frissíthető magyartól?
Tartalmaz Fm rádiót? Mert ezidáig az előző telefonomnál az összes ICS-ből az hiányzott csak (mondjuk egyik sem volt stabil ROM) de pótoltam spirit FM-el. De nekem nagyon érdekes, hogy az LG P500-am sokkal gyorsabbnak tünt, nagyon sima volt a lapozás, gördülékenyebb volt (600 mhz-n) mint ez (1400 mhz-n).

(#1092) No$KiLL


No$KiLL
csendes tag

esetleg ha a mem kártyával van a gond akkor próbáld meg azt, hogy Linux live lemez be a gépbe gparted eszköz elő kiválasztod az SD kártyát és megformázod ext2-re...kártya vissza a telóba aztán nézd meg a recovery-t (előre szólok ext partíciót WINDOWS nem lát csak linux alatt tudod csatolni és fogod látni...illetve fat vagy fat 32 rendszert is próbálj formázni)
azért érdemes így is megróbálni, mert a G-parted eszköz Linux alatt tökéletes és stabilabb formázó mint telefon rendszere.

(#1093) nagyfejü válasza "ati76" (#1084) üzenetére


nagyfejü
őstag

Reménykedünk!!!
Azt irták ez még nem a végleges magyar ics!!!!!!!!! Hátha a véglegesben lessz rá mód!

(#1094) bodoman válasza hokins (#1) üzenetére


bodoman
tag

Egy pár napos telenoros OT 995-ösömet updateeltem 4.04-re az itt leírtak alapján minden hiba nélkül.
BIG danke a leírásért és a hasznos hozzászólásokért.

Frankón szuperál az ICS!

(#1095) "ati76" válasza No$KiLL (#1092) üzenetére


"ati76"
tag

Na végigpróbáltam azt amit írtál, de semmi változás nem történt.
Továbbra is hibaüzenet a mentés próbálás során - Can't mount backup patch.
Sd kártya muontolásnál Error mount /sdcard/
az install zip from sd card - choose zip from sdcard-ot, de ott is hiba üzenet Ean't mount /sdcard/

(#1096) jagr68 válasza hokins (#1070) üzenetére


jagr68
tag

Én műkedvelő droidos vagyok, de az első hozzászólás alapján és qltsar beírásai mentén mindent megtudtam csinálni a telefonnal. Köszönöm nekik! Már-már fejlesztőnek hiszem magam, megyek is iszom erre egy sört. :Y

(#1097) jagr68 válasza "ati76" (#1095) üzenetére


jagr68
tag

ati76, te vagy szórakozol, vagy antitalentum vagy. :DD

(#1098) hokins válasza "ati76" (#1091) üzenetére


hokins
addikt

A francia ICS is stock rom mint ami a magyar független telókra jött. Csak iuss jóvoltábol feltudjuk rakni mi szolgáltatósok is. És van benne fm rádió

(#1094) bodoman örülök hasznosítani tudtad az első hsz-t,ezért hoztam/hoztuk létre ezt a topicot.

[ Szerkesztve ]

(#1099) "ati76" válasza hokins (#1098) üzenetére


"ati76"
tag

Köszi a választ és a segítségedet, így már értem.

jagr68!

Nem szoktam szórakozni senkivel és örülök neki, hogy ilyen szót is ismersz, mint az antitalentum. :C
Ezek szerint naiv voltam, mikor azt mertem gondolni, hogy sokkal több külföldi, esetleg magyar fejlesztő foglalkozik ezzel a telefonnal, mint a régebbi kiadású már már kihaló félben lévő droidokkal.
Nem ez az első telefonom amin android fut, de biztosan állítom, hogy ez az első amivel ennyit kellett küszködnöm. Nem akarom már magam ismételni, de számomra ez a készülék iszonyatos csalódás. Sajnos az előző 600-as procival (igaz, hogy kisebb kijelzővel) rendelkező készülékem sokkal stabilabb volt főzött rommal, mint ez gyárival. Jah és ami nem elhanyagolható a RAM-ból is általában azért 220 mb mindig rendelkezésre állt (nem úgy mint ennél csak max 120 mb :Y :Y ) ami miatt valószínűleg simább és akadás mentesebb működést is eredményezett. És igen mielőtt megkérdezed, minden sallangot amit nem használok és feleslegesnek tartok én is, és itt is le volt írva azokat vagy jegeltem link2sd-vel vagy fogtam és uninstall, de ez így is kevés.

[ Szerkesztve ]

(#1100) jagr68 válasza "ati76" (#1099) üzenetére


jagr68
tag

Dobd ki akkor a kukába! :DD Ez a fórum szerintem nem azért jött létre, hogy fikázzuk a telefont. Mint ahogy látod sokaknak, így nekem technikai analfabétának is perceken belül sikerült feltenni az ICS-t. Az első hozzászólásból elindulva mindent meg lehet oldani. :C

Valaki tudna segíteni, hogy az induláskor először bejövő Telenor logót hogy tudnám eltakarítani? Köszi előre is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.