Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9051) gun111 válasza King Unique (#9049) üzenetére


gun111
csendes tag

Igen, sajnos az ignorálás után is folyamatosan ezt a hibát dobálta, nem volt türelmem 1 óra után várni, akkor még 0%-nál járt, folyamatos errorok közepette... :-(

Fura, h SATA-n nem látja a bios a wincsit, viszont tokban USB-n látszódik a meghajtó.

Üdv: Péter

(#9052) klepto


klepto
addikt

Köszönöm liksoft és Josi, végül megoldódott a problémám.
Egy helyi bolt, volt annyira korrekt, hogy amiért náluk vettem az új SSD-t a netes árnál magasabban (amit ők is elismertek, hogy nem tudják annyiért adni, mert régebbi, drágább beszerzés), megcsinálták a klónozást grátisz, így nekem nem volt vele gondom :D
Azért az gondolom egyértelmű, hogy ritka az ilyen korrekt bolt! :C

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#9053) gun111


gun111
csendes tag

Hello!

Egy masik problemaval kapcsolatban is kernem segitsegeteket. Adott egy docx file, aminek a tartalmat veletlenul kitoroltek, es ra is lett mentve. Van arra esely, hogy egy kb 2-3 nappal ezelotti valtozatahoz hozzaferjunk?

[ Szerkesztve ]

Üdv: Péter

(#9054) liksoft válasza gun111 (#9053) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Röviden válaszolva aligha.

Hosszabban pedig jó lenne tudni, milyen OS alatt milyen tárolón milyen file-rendszerben? Ugyanis szerencsés esetben ha a háttérben futott automatikus defrag (Win), akkor előző állapotok vagy szerkesztett részletek lehetnek valahol még a szabad felületen. Persze ehhez az kell, hogy ne dolgozzanak (vagy alig) a gépen, és másik gépen történjen a mentési kísérlet, hiszen minden írás csökkenti az esélyt. A mentett txt és doc állományok mindegyike csak kiértékelés után dönthető el, részlete-e az eredeti szövegnek. Vagyis horror munka, kérdéses kimenettel. De nem lehetetlen, és nem 0% esélyű.

Tiéd a döntés.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9055) need


need
addikt

sziasztok..

tegnap este egy egyszerű újra indulás után Win7 nem akart újra indulni.. keserves 3/4 óra alatt csak sikerült..
a hiba napló szerint a benne lévő másodlagos merev lemez (hitachi deskstar 1tb) ra írt hibát..!
gyors HD sentinel telepítés után 8% kondíciót írt a 3 partícióra..!

Van arra esélyem hogy erről leszedjem az adatokat..? vagy mit kellene ezzel kezdenem vagy hogy kezdjek hozzá..?

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#9056) liksoft válasza need (#9055) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Jó lenne azért egy modellszám, és egy Sentinel kép a SMART adatokkal. Ugyanis nem mindegy a drive belső felépítése, és a SMART hiba sem. Minden hiba máshogyan kezelendő. Viszont a Hitachi a tápellátásra és hűtésre nagyon érzékeny szériától függetlenül. Ez igaz közel 20 évre visszamenőleg is, mikor még IBM volt.

Ha elindult egy felületi anyagleválás, akkor úgyis hamar szétdarálja magát, vagyis otthoni környezetben pici az esély, még szakembernek is kihívás, és nem mindegy milyen állapotban indul a mentés. Van, hogy eleve vert helyzetből fut neki bárki. Ezen a hibán kívül nagy valószínűséggel menthető.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9057) need válasza liksoft (#9056) üzenetére


need
addikt

mivel ezen események otthon történtek és én most dolgozom bentről írok a m.helyemről
este ha haza megyek kirakom ezeket az adatokat..!
még annyi hogy egy szerver méretű házam van a vízszintesen elhelyezett a vinyó benne ezzel szembe van egy 9 cm ventilátor ami fújja rá a levegőt..! szerintem a hűtéssel nem lehet gond.. ahogy tegnap vissza emlékszem olyan 38 fokot mutatott a sentinel..!

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#9058) liksoft válasza need (#9057) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Eddig jó. Akkor lehet a tápellátás vagy az öregedés.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9059) need válasza liksoft (#9058) üzenetére


need
addikt

na de várjál hogy mennyire komikus a helyzet.. :O

van egy Nassom ebbe ketyeg egy WD már vagy 6 éve..az a széria van benne ami parkolófej hibás volt..
dos lemezzel keletet a firmware felrakni rá..(pár éve volt ez a herce hurca)
6 év és a sok torrent azért megteszi a hatását és eljött az idő hogy csere..vettem is egy WD red-et az nasba van kitalálva..de mivel a gyermekem otthon volt és tőle nem szerelsz és nem csinálsz semmit így hát a nasrol elkezdtem lementeni erre a Hitachi vinyóra a tartalmat..majd akkor hétfőn a nasból régi WD ki új WD be..
és akkor jött a tegnap este és elfekszik az a vinyó amin a nas tartalma van..
nekem az a furcsa és érdekes hogy a sz.gépben lévő vinyó a Hitachi soha nem volt hajtva soha nem volt tele tömve és kb. 3 év és szevasz tavasz..!
Minden esetre ha holnap reggel leemelem a gép oldalát adok neki másik tápot..hát ha..!

[ Szerkesztve ]

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#9060) liksoft válasza need (#9059) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor a NAS WD-n amit kivettél, azon IS ott van az adat? Az nem gond ha nem win file-rendszer, mert sok progi van ilyenre. Ugye copy volt és NEM move?

U.i.: Ami fontos fizikailag is más eszközön 3 példányban!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9061) need válasza liksoft (#9060) üzenetére


need
addikt

igen ott van még.. csak ez ekkor lett volna keserves ha ez akkor történik meg amikor tölteném vissza az adatokat.. amik mentesre kerültek a nasrol.l

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#9062) Coxee


Coxee
csendes tag

Sziasztok!

Most már másodjára járok úgy egy 1TB-s WD vinyóval, hogy a windows10 pendrive készítő progija véletlenül a winyómra teszi a telepítőt, nem pedig a pendrive-ra. Ilyenkor csinál egy 32GB FAT32 partíciót és a maradék rész nem kiosztottá válik. És persze ott csücsül minden zeném a meghajtón.

Egyszer sikerült visszaállítanom elég szépen EASEUS Data Recovery-vel. Minden rendben volt, nulla veszteség. De nem emlékszem akkor milyen verzióval csináltam.
Most egy technician editionnel kezdtem neki újra. Még az eredmény nincs meg, már 8 órája megy a progi, de sík ideg vagyok, mert a könyvtárszerkezet sem az eredeti az elkészült file-oknál és a file-ok is át vannak nevezve mindenféle számmal és hablattyal ellátott elnevezésre.

És ez utóbbi a legnagyobb probléma, mert átnevezett file-ok között nem fogom megtalálni azt amit keresek.
Gyakorlatilag így értelmét vesztette az egész recovery.

Bazi nagy pánikban vagyok, mert lemezlovasként nekem a megélhetésem függ a zenéimtől. És ennyi file-t egyszerűen lehetetlen vissza nevezgetni egyesével történő belehallgatás után közben.

Köszi előre is a segítséget!

Coxee

(#9063) King Unique válasza Coxee (#9062) üzenetére


King Unique
titán

Az MCT belső meghajtót (SATA) normál esetben eleve nem is enged kiválasztani a telepítési adathordozó létrehozásánál, hanem csak külsőt. Amely utóbbi lehet pendrive, de akár USB-s HDD/SSD is. Viszont pont az a lényeg, hogy ilyenkor eleve feldob egy meghajtólistát és ha több eszköz van ott, akkor ki lehet választani, hogy melyiket használja. Szóval ez a véletlen inkább user error lehetett... :U Amúgy valóban FAT32-re formázza az eszközön lévő kötetet, de a tudománya ez esetben megáll 32 GB-nál, azért lesz a többi nem lefoglalt. De ez is csak a Windows beépített eszközei, illetve pl. az MCT esetében van így. Ellenben egy komolyabb programnál, mint pl. a Rufus, nincsen ilyen korlát. Meg az nem mellesleg USB HDD/SSD meghajtót biztonsági okokból eleve nem is enged kiválasztani, max. csak külön beállítás után.

Ha korábban egy ilyen esetnél sikerült visszaállítani csaknem mindent adatmentő programmal, akkor most is lehet rá esély. Ilyenkor értelemszerűen teljes keresés (deep scan) kell, illetve a teljes fizikai lemezen, nem a FAT32-es partíción. Amúgy van több adatmentő szoftver otthoni használatra (példák), szóval ha egyik esetleg nem vált be, attól még egy másikat is ki lehet próbálni. A keresés úgyis rendszerint mindegyiknél ingyenes, sőt a keresési eredmény akár menthető is.

Egyébként az meg a másik, hogy nem tudom esetedben honnan van a program nem éppen szimpla home felhasználásra való Technician verziója, de normál esetben szokás megvásárolni az adatmentő szoftvert, ha az fizetős. Pláne azért is, mert némelyiknek az okosított változata okozhat akár kellemetlen meglepetést is...

[ Szerkesztve ]

(#9064) Doky586 válasza Coxee (#9062) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Tanulság: illuminált állapotban nem kell telepítőt gyártani. :K
(egyébként meg több helyen legyen mentés a fontos dolgokról)

Egyébként többek közt ezért nem programmal készítem a telepítőt, csak sima másolással..: mert nem kell semmit formázni, semmit se kell törölni..

[ Szerkesztve ]

(#9065) liksoft válasza Coxee (#9062) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Az NTFS MFT file-ja (könyvtára) 3, 2-3,4 GB körül szokott a lemezen elhelyezkedni. Vagyis ha ennyit írtál rá, akkor nagy valószínűséggel felül lett írva, ezért nem találtad. Persze több programmal kell keresni, hátha mégsem.

Azért azt nem értem, ha ebből élsz, akkor miért nincs biztonsági másolat? Hiszen ezen a hibán kívül a hordozó is tönkre mehet, vagy vírust is kaphatsz.....

Nagy kalappal!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9066) Coxee válasza liksoft (#9065) üzenetére


Coxee
csendes tag

Nem vagyok expert... Tudnád esetleg kezdőnek is érthetően megfogalmazni?
Valami tipp esetleg, mit csináljak?

Coxee

(#9067) liksoft válasza Coxee (#9066) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Például Get Data Back program talál-e valós neveket, valós tartalommal?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9068) djfantom


djfantom
tag

Sziasztok.Egy elég fura, számomra megmagyarázhatatlan dolog történt.egy 1tb-os wd külső hdd-re mentettem adatokat.Egy win10-es gépről.Lehúztam a gépről s rádugtam egy másik gépre,hogy onnan is mentsek adatokat.ekkor kiírta a gép,hogy formázzam.kixeltem.Kattintanék rá a cserélhető meghelytóra s eltünt a formázott rész.Megformázatlan particióval találtam szembe magamat.Mint amikor az ember gépet telepít s az új particiót még nem formázza meg.Na az lenne a kérdésem,hogy egy ilyen merevlemezről meik programmal tudnám visszaálítani az elveszett tartalmat?Kb200gb-nyi dokumentum volt rajta meg képek.Ja és fontos dokumentumok,mert egy intézménynek az adatai.

(#9069) liksoft válasza djfantom (#9068) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ebben az esetben nem a házi mókolást ajánlom, hanem az intézmény rendszergazdája keressen megfelelő számítástechnikai céget. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9070) djfantom válasza liksoft (#9069) üzenetére


djfantom
tag

Sajnos az intézménynek nincs informatikusa,mert nincs rá pénz.külön cégetkeresni adatmentésre sincs sajnos pénze

(#9071) liksoft válasza djfantom (#9070) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A Get Data Back megfelelő változatával rá lehetne nézni. Viszont mielőtt bármi írás történne a drive-ra (itt nem világos nekem, hogy formázást ráeresztettél az adatokra??), illene másolatot készíteni róla. Ez lehet image is, melyet a GDB is meg tud csinálni. Viszont mindenképp 1-1 másolatot csinálj, ne tömörítettet!

A mentendő fizikai drive-ra írni TILOS!

Azt viszont nem értem, ha kimásoltál adatokat a W10-es gépről, de eltűntek, akkor miért nem másolod ki megint.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9072) djfantom válasza liksoft (#9071) üzenetére


djfantom
tag

Azzal tisztában vagyok,hogy ilyenkor sem írni sem formázni nem szabad.ezért hagytam ahogy van.semmit sem formáztam.Hanem maga a megformázott rész amin az adatok vannak az tűnt el.Az lett formázatlan.Csak azt nem tudom,hogy ez mitől lett.Ilyenről még sosem hallottam s nem is tapasztaltam.

(#9073) liksoft válasza djfantom (#9072) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az OS vissza szokott írni a boot szektor környékére, meg az MFT-be is, és ha azt elcseszi, akkor ilyen előfordulhat. Ilyenkor a GDB segíthet. Fizetős, de olcsóbb mint egy cég.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9074) djfantom válasza liksoft (#9073) üzenetére


djfantom
tag

De ez nem bootszektoros hddd.És nfts formátumban volt formázva.

(#9075) King Unique válasza djfantom (#9068) üzenetére


King Unique
titán

Az nem írtad, hogy utána az eredeti gépen esetleg még hozzá lehet-e férni a rajta lévő NTFS-kötethez. Illetve, hogy a másik gépen mit is takar ez a "formázatlan partíció", azaz pl. RAW, nem lefoglalt. Ahogyan a külső HDD pontos típusa sem derült ki, USB-n a fizikai csatlakozás, 2,5"-os típusnál a tápellátás rendben volt-e stb. Aztán a "lehúzzuk a gépről" előtt szokás szoftveresen leválasztani is, máskülönben megint gond lehet.

Volt aztán olyanra is példa, hogy valakinél csak az adott OS alatt volt gond a külső merevlemezen lévő kötettel, máshol nem. Nála az adatmentés másik gépen, majd újraparticionálás, végül pedig az adatok visszamásolása volt a megoldás. Ha esetedben nem lehet hozzáférni máshol sem, akkor külső adatmentő programmal kell lementeni az adatokat, mint pl. a javasolt GetDataBack. De, ha megvannak 1:1-ben az eredeti gépen, akkor nem muszáj.

[ Szerkesztve ]

(#9076) King Unique válasza King Unique (#9075) üzenetére


King Unique
titán

Bizonyos esetekben, illetve saját felelősségre esetleg opció lehet megpróbálni külső programmal visszaállítani (példa), avagy javítani (példa) a sérült kötetet. OK, hogy ilyenkor általánosan nem javasolt írni a lemezre és piszkálni azt, de voltak akiknél az előbbi módszerek is működtek pl. RAW esetében. Viszont ezek ugyanakkor kockázatosak is egyben, ezért az elsődlegesen javasolt és az adatokra nézve egyben biztonságosabbnak mondható megoldás ilyenkor az adatmentés külső programmal —► lementett adatok ellenőrzése —► újraparticionálás —► adatok visszamásolása.

[ Szerkesztve ]

(#9077) Pszihonaranc


Pszihonaranc
senior tag

Sziasztok!

Flash alapú tárhely formatálása után valamilyen technikával/ programmal vissza lehet nyerni az adatokat? Ha igen tudnátok ebben segíteni?

A konkrét eset ez lenne dióhéjban:
Androidos telómon beütött a krach és úgy néz ki factory resetelnem kell. Viszont vannak rajta fontos dolgok, amiket sajnos reset előtt úgy néz ki már nem fogok tudni lementeni, így egyetlen reményem, hogy viszontlássam az adatokat / adatok egy részét, az a formatálás utáni valamilyen úton módon való adatvisszanyerés.

Oneplus3T-ről lene szó, belső tárhely. (nincs SD bővíthetőség)
Mindenbizonnyal az adatok titkosítva vannak tárolva a telefonon, habár én ezt sosem állítottam be. Szerintem alapértelmezetten így van.

Köszönöm előre is

(#9078) liksoft válasza Pszihonaranc (#9077) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

Sajnos ebben nem fogok tudni segíteni. Mindenképpen telefonos szervizt kéne megkeresned még format előtt, hiszen tisztességes rendszer ilyenkor új kulcsot ad. Amennyiben van lehetőség még szerviz üzemmódban a kártya kiolvasására, lehet esélyed.

Nagy kalappal hozzá.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9079) Pszihonaranc válasza liksoft (#9078) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Ha szerviz üzemmód alatt azt érted, amit én recovery üzemmódnak gondolok (TWRP), akkor sajnos nem tudok ott sem adatot kiolvasni. Ha mást értesz alatta, annak örülnék, mert legalább még egy dolgot kipróbálhatok, hátha az működne.

(#9080) Doky586 válasza Pszihonaranc (#9077) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Arra azért számíts hogy a GSM boltok nem adatmentők..
Jó eséllyel működőképesen kapod vissza tőlük a telefont, de az adatok elvesznek; és azt se fogják megérteni miért gond ez neked.

Esetleg kérdezz rá a Kürt-nél. De még formázás _előtt_ mentsék az adatokat, utána kicsi az esélye.

(#9081) Pszihonaranc válasza Doky586 (#9080) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

GSM boltba nem is szívesen vinném, tudom, hogy elküldenének.
Működőképessé én is tudnám tenni a telefont, itt kizárólag az adatmentés az, amiben segítségre szorulok, mert azzal nem tudok zöld ágra vergődni.
Formázás előtt szintén nem tudom hogy tudnám az adatokat lementeni (számomra is az lenne a legjobb forgatókönyv). Kérlek írd meg, ha van valami ötleted.

Itt egy kép, amikor recovety üzemmódban próbáltam wipeolni a dalvik partíciót és a következő hibaüzenetet adta

"unable to mount storage" ez lehet a baja szerintem, semmi más.

(#9082) liksoft válasza Pszihonaranc (#9079) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nem, nem a Te szerviz üzemmódod, hanem a szervizé. Speciális programmal (csak nekik van) ha rá tudnak csatlakozni kívülről, esetleg ki tudják olvasni az adatokat. Valóban nem minden szerviz képes erre!

Ha bárhol leadod, tisztázd előre, írásban adják, neked az ADATOK FONTOSAK, kellenek, nem tehetnek az eszközzel bármit!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9083) liksoft válasza Pszihonaranc (#9081) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Áááááááá..... [link]

Mit is csináltál? :F

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9084) Pszihonaranc válasza liksoft (#9083) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Ne haragudj... nem ismerem a szakterminológiát, ezért előfordulhat, hogy félreérthetően magyarítanám az angol kifejezéseket, így inkább használom úgy, ahogy a képen is olvasható.

Wipe, mint töröl, kitöröl. Formatál(?) Így már értelmet nyert, vagy még mindig se füle- se farka? :F

[ Szerkesztve ]

(#9085) liksoft válasza Pszihonaranc (#9084) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Mivel írtam, telefonok mentésével nem foglalkozom, így azok menüje sem ismerős számomra. Viszont a WIPE szó HDD esetén a törlést, kiürítést jelenti. Egy Windows is indítható parancssori, vagy csökkentett módban. Telefonok esetében is kell hasonló, hogy a szervizben többet tudjanak vele tenni, mint Te otthon. Ehhez sokszor az USB, esetenként belső csatornát használva. Ez egy szerviz üzemmód. Ahova Te beléptél, az a felhasználó által kiadható "szerviz" parancsok, melyek a telefon konfigurációján változtatnak, nem tartoznak a napi használathoz.

Szerintem elmehetett a flash tároló egy része, így kérdéses egyáltalán milyen adatok szerezhetőek vissza, pláne wipe után.

Ne kapkodj, a pánik rossz tanácsadó!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9086) Pszihonaranc válasza liksoft (#9085) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Azt fontos megjegyezni, hogy nem csináltam teljes, "full wipe"-ot csak a cache partíciót wipeoltam, illetve a dalvik/ART cache nevű dolgokat akartam, de mint a képen is látni, sikertelenül. A balső tárhely és egyéb partíciókhoz nem nyúltam.

Most viszont én hadd kérdezzem meg, hogy mit jelent az pontosan, hogy "elmehetett a flash tároló egy része"?
Van olyan, hogy az adatok egyik pillanatról a másikra csak úgy megsemmisülnek? Mert én kétlem.
Azt el tudom képzelni, hogy az elérési útvonal sérült meg, vagy valamiért nem tudja olvasni a rendszer, de magunak az adatoknak ott kell lenni. ( Még törlés után is, amíg más felül nem írja azokat)

Egyik percben még működött a telefon, másikban meg már kikapcsolva fogadott és bekapcsolás után ezt az üzenetet írta ( és azóta is azt írja).

Tanácsaidat természetesen megfogadom! Nem szeretném kapkodás miatt elrontani.

(#9087) Doky586 válasza Pszihonaranc (#9081) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Mondom: vidd el adatmentésre pl a Kürt-höz. Még akkor is ha csak a belső tárhely nyers olvasatát tudják neked leolvasni pl hdd-re, mert lehet ők sem ismerik a filerendszert/partíciókat. (nem biztos hogy fat32, ext4fs, hanem F2fs vagy még egzotikusabb)

A képről látszik hogy magát a partíciót se találja a filekezelő tool a formázáshoz, de valami jelszóról is szó van (?) ami ront a helyzeten. Én sem értek hozzá, de el kell döntened hogy mennyi pénzt ér meg neked. Valószínű nem lesz olcsó. :(((

Látom titkosítva van. Az még rosszabb számodra.

[ Szerkesztve ]

(#9088) Pszihonaranc válasza Doky586 (#9087) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Mi az a "Kürt"?

Azt írja ugyan, hogy "A megadott jelszó helyes [..]" De semmilyen jelszó nem volt rajta, úgyhogy nem értem miért írja azt. Ugyanúgy, ahogy nem titkosítottam, ugyanúgy jelszó / képernyőzár sem volt rajta. Számomra is nehezen értelmezhető ez a "hibaüzenet".

(#9089) Doky586 válasza Pszihonaranc (#9088) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Kürt. Nyilván ők a legdrágábbak, de talán nemcsak hdd/ssd-vel foglalkoznak.. De nyilván kevesen áldoznak 6számjegyű összeget egy telefon mentésére, így ők is ritkán találkoznak ilyennel, de hátha.

(#9090) King Unique válasza Pszihonaranc (#9077) üzenetére


King Unique
titán

A másik topikból törölték ezt a témát, mert ott off volt. Viszont kérdezted, hogy otthon lehet-e esetleg adatmentő programokkal próbálkozni ilyenkor. Említette valaki a GetDataBack szoftvert, viszont az ilyeneknél az a gond, hogy ha USB-n MTP módban csatlakozik a telefon, akkor nem tudnak hozzáférni a belső tárhely tartalmához. Az ilyen adatmentő programok rendszerint csak a fizikai lemezeket, illetve az azon lévő köteteket listázzák ki. De az MTP-nél pont az a gond, hogy annál ugyan előzetes engedélyezés után megjelenik a belső tárhely + az SD-kártya a Windows fájlkezelőjében, de pl. a lemezkezelőben már nem, mert nem hagyományos USB Mass Storage módban kezeli az OS. Aztán pl. az EaseUS Mobisaver natúrban szintén nem tud vele mit kezdeni, max. csak akkor, ha fejlesztői módban engedélyezve van az USB hibakeresés. Viszont, ha ezek nem voltak előzőleg beállítva, nem lehet most elindítani a rendszert, akkor az úgy problémás lesz. Ha pedig ezen felül még gyárilag titkosítva is van a belső tárhely, akkor az megint gondot okozhat.

[ Szerkesztve ]

(#9091) Pszihonaranc válasza King Unique (#9090) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Köszi, akkor a másik topikban az EaseUS mobilsavert ajánlottad? Mintha kettőre emlékeznék, de lehet, hogy keverem már.

Meg még egy olyan kérdésem volt, hogy az otthoni, ilyen- olyan szotfverekkel való próbálkozgatások csökkentik a helyreállítás valószínűségét, vagy az mindegy, hogy hány ilyen szoftvert próbálok ki? (USB hibakeresés be volt kapcsolva előzőleg, sőt még rootolva is volt, bootloader nyitott, TWRP recovery telepítve, és hivatalos gyári stabil rom...."stabil", ja..)
Mert kipróbálnék egyet kettőt, és ha sikertelen, akkor valószínűleg felkeresek valakit.

[ Szerkesztve ]

(#9092) King Unique válasza Pszihonaranc (#9091) üzenetére


King Unique
titán

Igen azt, és ha engedélyezve van az USB hibakeresés, akkor esetleg meg lehet próbálni. Viszont, hogy ez esetben (esetlegesen sérült belső flash, titkosítás) tud-e vele valamit kezdeni, az már más dolog. De, ha a telefon topikjában tudnak ilyen esetekre valami spéci programot, akkor akár az is opció lehet. Ha más nem megy, akkor meg el kell vinni szervizbe, illetve a megfelelő szakemberhez.

A mentés esélyét pl. egy gyári visszaállítás, illetve törlés / formázás minden bizonnyal csökkentené. De, ha csak ránézel pl. az előbbi programmal és nincsen destruktív művelet, annak elvileg nem kellene.

[ Szerkesztve ]

(#9093) rasotamas


rasotamas
veterán

Sziasztok!

Több ssd gyártó ad(ott) egy szoftvert a termékhez, ami átmigrálja a rendszered meg mindent a hhd-ről, és veheted ki, úgy működik pont mint előtte, csak ssd-vel.
Na nekem ugyanezt kellene fordítva, lenne egy gép amiben van egy ssd, de olyan keveset van használva és olyan kis gépigényű, de speciális dolgokra, hogy elég a vinyó, míg más gépbe kellene az az ssd, de ahhoz, hogy rendszert telepítsek rajta túl speciális a kialakított szoftverkörnyezet és fájlrendszer, teljesen automatikusan és foolproof szeretném csinálni.

Tudtok valamit ajánlani?

https://tinyurl.com/rasoapro

(#9094) liksoft válasza rasotamas (#9093) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Fizikai szektor-szektor szintű klónozás lehet a legjobb. Ehhez ugyanakkora vagy nagyobb hdd kell. Ha visszaolvasol, biztosan találsz ajánlást. (Munkámhoz egyedit használok, azt nem tudom ajánlani. :B )

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9095) King Unique válasza rasotamas (#9093) üzenetére


King Unique
titán

Mondjuk ez alapján ez is szervizes kérdés, nem kifejezetten adatmentés sérült adathordozóról, de mindegy. A másik topikban is amúgy kaptál választ, ahova szintén beírtad ugyanezt a kérdést, holott elég lett volna csak 1 topikban (a megfelelően) feltenni...

(#9096) rasotamas válasza King Unique (#9095) üzenetére


rasotamas
veterán

Köszönöm a válaszodat!

Elnézést a duplázásért, nem tudtam eldönteni, hgoy melyik topikban kérdezzem meg, és gondoltam lehet, hogy valamelyik hozzáértő csak az egyik vagy csak a másik topikot figyeli, és nem kapok választ.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#9097) pontyos


pontyos
senior tag

Hello, van egy kis problémám, hátha tudtok segíteni. Egy 55% os, vinyóról szeretnék adatot menteni, ez elég sok mappa, letöltés, zene, hangminta zenei szoftverekhez.de állandóan belefagy a másolásba. Így természetesen alig tudom kimenteni, nem veszthetek el semmit, 10 év zenei anyagom veszne el. Van megoldás??
köszi

(#9098) liksoft válasza pontyos (#9097) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Igen. Vagy profinak adod oda, vagy így másolod.
Tudom javasolni a Total Commandernek van egy Dirlist nevű kiterjesztése. Ez nem mentő program, viszont készíthetsz vele egy könyvtárlistát a benne lévő file-ok neveivel, így legalább név szerint tudod majd ha nem sikerül, mit kell pótolni. Ez is nagy segítség tud időnként lenni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9099) pontyos válasza liksoft (#9098) üzenetére


pontyos
senior tag

Köszi! Azon keresztül kell másolni?

(#9100) liksoft válasza pontyos (#9099) üzenetére


liksoft
Topikgazda

NEM! Írtam, nem adatmentéses eszköz, viszont LELTÁRT tud készíteni.
Ha BadCopy-t használsz vagy hasonló másoló programokat, nem tudod meg, melyik file és hol sérült. Ehhez már adatmentéses programok kellenek, ami szakinál szokott lenni. Ezért írtam:

1. Másolod ahogy tudod.
2. Leadod adatmentésre.

A Dirlist CSAK leltárhoz jó, az adatokat NEM másolja, NEM menti.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.