Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10039) *Ropi* válasza anyokfezsoj (#10038) üzenetére


*Ropi*
félisten

"A Windows reagálásáról írtam a hozzászólásomban. A csatlakozó cseréjére, mozgatására nem reagál. Ha rossz a kontakt honnan veszi az adatokat?"

Az operációs rendszer egy USB csatolófelületű HDD esetén a külső rétegként érzékelhető USB felülettel tud kommunikálni és azt olvassa ki, amit az küld neki "bemutatkozásként" beégetett adatként, viszont az USB konverteren túl is van élet: a lemez belső kommunikációja sérült az MCU előtt vagy mögött, így beljebb már nem jut és ott megáll.

Az én tippem az, hogy a drive nem képes olvasni a lemeztányérok felületét (ez nagy százalékban hardveres hibát feltételez, ami csak tiszta térben történő megbontással javítható), és a szervizterülete is ott található, ami a működését biztosító információkat tartalmazza és ezek hiányában kvázi egy cselekvésképtelen agyhalott.

"Olyan program nincs, amely az eszköz fizikai állapotát teszteli le? Még mielőtt elindulók vele a kuka felé, kipróbálnám..."

De van, csak nem próbálható ki, mert nem hozzáférhető (elsődlegesen adatmentésre fejlesztett, speciális szoftver-, és hardverkörnyezet, mert abban lehet optimálisan tesztelni, szervizadatokat kiolvasni és a meghajtókat javítani).

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.