Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Acer notebook topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-07-02 15:34:56

LOGOUT.hu

Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7251) Mirones válasza zenész88 (#7247) üzenetére


Mirones
tag

Jáááááj :Y

Az nem úgy megy! :)
Az a dial-up koneksönhöz van (az az amikor a vezetékes telefont kihúzod és bedugod a noteszbe aztán a kapcsolatoknál beállítod, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon, hogy legyen neked net.)
A dsl-hez az adsl modemből kell ki jönnie egy utp kábelnak amit bedugsz a 10/100 ajzatba és szintén be kell állítanod a kapcsolatnál, hogy dsl-t akarsz utánna megadni a felhasználónév jelszó stb...
Ha routered van akkor abból is egy utp kábel kell azon viszont simán megy a net ha már be van állítva a router.

Ha ezeket mind tudtad akkor sorry, de a HSZ-ből azt vettem ki, hogy nem tudod.

(#7252) zenész88 válasza Mirones (#7251) üzenetére


zenész88
tag

Azt tudom hogy a routerrel és modemmel megy, de ami van modemem az szarxik és most a gépbe levőt akarom megnézni.hátha azzal mükdik jól!

(#7253) Mirones válasza zenész88 (#7252) üzenetére


Mirones
tag

ÉÉÉrteeem :D
Na az más, de szerintem nem fog menni ahogy már írtam is, mert a noteszba lévő modem betárcsázós modem nem pedig dsl modem.

(#7254) --ka válasza zenész88 (#7252) üzenetére


--ka
senior tag

Igen, azt hiszem, hogy felületesen olvastam, Írtad, hogy DSL, ADSL kábelt dugdosol a modembe. Az persze, hogy nem fog menni. ADSL modem kell hozzá, nyilván.

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

(#7255) Nyafatka


Nyafatka
csendes tag

Senki többet ....
Extensa mellett döntöttem, ha valakinek esetleg most jutna eszébe a másik választottat isteníteni már ne tegye, mert csak elkeseredek és nem jó úgy kapcsolatot kezdeni a laptopommal, hogy már az első nap megbántam :W
Extensa .. még ma az enyém leszel.
..vagy holnap, ezen már nem múlik. :)

(#7256) dekoninck válasza Nyafatka (#7255) üzenetére


dekoninck
aktív tag

Jó lesz az Extensa, egy ilyen vagány csajnak (ha az vagy :) ) Az a vicc jut az eszembe a nevéről, hogy a srác az első éjszakán kicsit szégyenlősen veszi le a boxeralsóját, és félve mondja a lánynak, hogy "izé, kicsit nem túl nagy a farkam, ezt tudom neked nyújtani". Mire a lány: "akkor még nyújtsad (extend, extension) egy kicsit." :) Hogy legyen egy kis extasis.

(#7257) rene85 válasza Atlantis (#1) üzenetére


rene85
aktív tag

Halihó!
Van itt olyan aki acer notiban 4 giga ramot használ? vagy esetleg 3-at? gugliztam tegnap este de csak régebbi angol fórumokon találtam erre megoldást. Egyik ugye a 64bit-es oprendszer (ami alá pl nincs x3100-as driver), a másik pedig hogy csak 3 giga kell, vagy leginkább kettő, az ami üzembiztos. Tud valaki már erről valamit? barátnőmnek vennénk 4920-ast, flash/dreamweaver, after effects menne rajta sokat, tehát ramból sose elég. Megoldódott már ez a probléma? a lap támogatja a 4 gigát, ez biztos.

(#7249) RI/OS: mennyivel jobb?:)

mod: nemtom mér a válaszra kattintottam...

[ Szerkesztve ]

(#7258) kicsigeri


kicsigeri
senior tag

Hali

A kérdésem az hogy hol lehet állítani az integrált Intel X3100 memoriáját, a Biosban, látom hogy 8 mega, de nem tudom állítani. Egy aspire 5720-ról van szó. Meg valaki tudná e hogy az opengl miért nem fut rajta. Oprendszer vista, lehet ez a probléma?

elöre is köszi

(#7259) zenész88


zenész88
tag

Akkor a modem nem megy!
Úgy döntöttem hogy lecserélem a Vistát Xp-re szerintetek jobban járok?
mert ezen nem nagyon megy semmi!
csak nem tudom a DVD készítőt honnan szedjem le
és a media player centert!

(#7260) TigerCat


TigerCat
nagyúr

Tegnap este behalt a gépem... Lelassult minden, nem ment ez-az. Reinstall. Most jó. Miért csinálja ezt időnként? Általában 2-3 hétig jó és utána valami behal...
Valakinek hasonló tapasztalat?
:F

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7261) twollah válasza TigerCat (#7260) üzenetére


twollah
nagyúr

Ez inkább Vista hiba lehet.
Spywaret, vírust néztél?

(#7262) TigerCat válasza twollah (#7261) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Helló,
Semmi vírus nem volt... Néha csak úgy jön, lassul, nem indul el ez-az, most épp megint jó minden, pedig pontosan olyan, mint előtte volt. Amúgy pedig minden apró hiba idegesít, nem bírom, ha sz@raxik közben...
Legalább, most már becsukott szemmel is megy az install.

Szerintetek, ha nem előre telepített. hanem sima Vista telepítőt használok és csak azokat teszem fel, ami feltétlenül szükséges, akkor jobb lehet? Vagy nem érdemes próbálkozni?

Köszi!
:R

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7263) TigerCat


TigerCat
nagyúr

Még egy kérdés:
- Mire jó az Acer VCM?
- Fusson az Empowering, vagy ne fusson? (most nem megy)
:R

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7264) dekoninck válasza TigerCat (#7263) üzenetére


dekoninck
aktív tag

A VCM valami bluetooth headset csatlakozás-menedzser VOIP-hez.
EMpowering ne fusson :) szerintem. Én leszedtem, és nem érzem a hiányát. A fájltitkosító részével szemezgettem volna, de nem működött. A többi meg jórészt a Win funkciók újracsomagolása, felesleges.

[ Szerkesztve ]

(#7265) Andreas!


Andreas!
csendes tag

Tegnap vettem egy Logitech Alto Express notebook állványt. Nem voltam 100%-ig biztos benne, hogy van-e értelme egy ilyennek, de mindig féltem, hogy ha felborítok egy pohár akármit az asztalomon, akkor beömlik a gépembe... Szóval vettem egyet.

Nagyon jó!

Csak ajánlani tudom mindenkinek. Ráteszed a gépedet, és ha felhajtod a fedelet, a képernyő teljesen függőlegesen van veled szemben, mint egy asztali PC monitorja. A különbség azonnal érzékelhető, egyszerűen sokkal jobb így használni asztalon a notebook-ot.

Az egyetlen furcsaság, hogy emiatt a billentyű is egy kicsit meg van döntve. Azóta még nem kellett rajta sokat írnom, szóval erről még nem tudok véleményt alkotni.

Bent a cégemnél a notebook képernyőjének megemelését egyébként valaki úgy oldotta meg, hogy pizzásdoboz-szerű kartonokat halmozott magas kupaccá, és annak a tetejére rakta a gépet - őrült!

MOD: lemaradt a [link]

[ Szerkesztve ]

(#7266) --ka válasza zenész88 (#7259) üzenetére


--ka
senior tag

Nos, lehet még valami, bár szerintem itt nem erről van szó. Ha a BIOS-ban esetleg le van tiltva. FSC Lifebook-okban lehet a komponenseket blokkolni (nyilván másokban is de nekem ezekhez volt eddig leginkább közöm), hasonlóan az asztali gépek alaplapjaihoz. A BIOS-os tiltás csinálhat még furcsaságokat - látszik/nem látszik - megy/nem megy a szoftveres kapcsolóktól (OS) függően, de leginkább azoktól függetlenül. :F

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

(#7267) kicsigeri


kicsigeri
senior tag

Hali valaki???

[link]

(#7268) Andreas! válasza kicsigeri (#7258) üzenetére


Andreas!
csendes tag

8MB az, amit mindenképpen lecsíp, és ehhez még legfeljebb 350MB-ot tud beharapni a RAM-odból. Nem lehet állítani, saját maga dönti el, hogy mikor mennyit használ.

(#7269) Mcomp


Mcomp
tag

Sziasztok látom ez a sorozat ACER TravelMate 6592G-302G16N LX.TNE06.025 valamiért nem igazán menö mert senki nem irt rolla tapasztalatot kérdés vagy az ára tul magas vagy a gép nem az igazi nekem mindenféleképpen a dokolhatoság lényeges várok hátha van valakinek hasonlo gépe és leirja a tapasztalatait.

(#7270) kicsigeri válasza Andreas! (#7268) üzenetére


kicsigeri
senior tag

Oksa köszi

Már akkor csak az a kérdésem maradt mi nem támogatja az opengl-t???

Mert szükségem lenne rá hogy támogassa, mert nem tudok 3D-t csinálni.

köszi hali

(#7271) TigerCat válasza dekoninck (#7264) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Köszi, én nem szedtem le, mert nem tudom mit lehet külön és mit nem...
:)

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7272) breal11 válasza TigerCat (#7271) üzenetére


breal11
tag

TigerCat, ez érdekes, egyik ismerősömnek pontosan ez volt a problémája a vistával. Én sem értem mitől lehet... De láttam hogy amíg felállt a rendszer 4 percbe tellett neki, és az egy faja asus notebook volt 3giga rammal... :O

(#7273) bonat


bonat
senior tag

hát nekem már megint volt egy ati2dvag problémám
és ez most a gyári CD-s driver-el.....

valakinek vmi ötlet??

Ja és 5520G tulajok XP alatt milyen Empowering-et használtok?

(#7274) twollah válasza Andreas! (#7265) üzenetére


twollah
nagyúr

Van ennek egy dragabb verzioja amihez billentyuzet es ha jol emlekszem eger is jar + van benne USB hub.

(#7275) rufuska


rufuska
csendes tag

Sziasztok!

Vettem nemrégiben egy Aspire 5720g laptopot, raktam rá Vista x64 home premiumot és az vele a probléma, hogy akadozik a hang. Először azt hittem, hogy valami zabálja a procit, de nem, végig 20% alatt marad mindkét mag, viszont olyan van, hogy amikor beszaggat a zene a core 2 mag, cpu használata -200% és volt már olyan is hogy -233%. Nem vágom, hogy hogy lehet ez a szám negatív, de azt tudom, hogy a két dolog közt összefüggés van. Keresgéltem neten, hátha van még valakinek ilyen problémája és találtam valakit akinek ugyanilyen laptoppal ugyanez a baja, de nem volt neki sem megoldása erre. Hogyan lehet ezt megoldani? Kérlek segítsetek!

(#7276) TigerCat válasza breal11 (#7272) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Akkor ez egy nagy rejtély...
:F

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7277) blackmacs válasza rufuska (#7275) üzenetére


blackmacs
aktív tag

Nekem is volt ilyen az AS5315-el.Szaggatott a hang meg szó szerint belassult.Arra gyanakodtam hogy a proci(T5450) mikor nem terhelem 1,6-ról leveszi 997-re a QPB-t.De egyszer csak abbahagyta.A multkor megint csinálta aztán azóta szerencsére nem.Nem tudom miért csinálta :( de már többen tapasztalták :K Egyenlőre megoldatlan a kérdés :U

BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb

(#7278) blackmacs


blackmacs
aktív tag

Helyesbítek a QPB az más az órajelet veszi le :R

BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb

(#7279) rufuska válasza blackmacs (#7277) üzenetére


rufuska
csendes tag

Igazából nekem semmi más nem szaggat be csak a hang, minden ok marad. Egyébként meg imádom ezt a laptopot és nagyon örülök, hogy ezt vettem meg végül. Ennyi az ösz bajom vele, hogy beszaggat a hang meg persze furcsa módon negatívba megy át a második mag terheltsége, és pontosan egyidőben a hang belassulással.

(#7280) Jávi válasza bonat (#7273) üzenetére


Jávi
tag

nekem is nyomta ezt az atis kékhalált az xp de az omega driver segített. azóta egyszer csinálta! én nem használok empowering techet:D így tökéletesen mükszik xpnXD

Acer Travelmate 5520G-6A1G08

(#7281) blackmacs válasza rufuska (#7279) üzenetére


blackmacs
aktív tag

Értelmetlen jelenség de nálam is egyszer csak megjavúlt.Olyan mintha a proci nem kapna elég feszt vagy mittudomén. :F Ha garis nézesd meg talán rájönnek mi a baj és legalább megoszthatod velünk is :K

BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb

(#7282) Blue@X válasza rene85 (#7257) üzenetére


Blue@X
senior tag

Mi az hogy nincs Vista 64 alá driver X3100-hoz?
[link]
ez akkor mi?

[ Szerkesztve ]

(#7283) blackmacs válasza Blue@X (#7282) üzenetére


blackmacs
aktív tag

Hali
Látom neked is 5315 van.a kérdésem az lenne hogy neked ha DVD-t nézel a gépen nem nagyon pixeles a kép?Mert nekem igen.A másik hogy felül a monitor kávájában van egy pici lyuk az szerinted a mikrofon lenne?.Mert valami olyasmi kis jel van mellette

BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb

(#7284) erasto


erasto
csendes tag

Sziasztok!

Totál hülye vagyok a LAN beállításokhoz, légyszi segítsetek!

IE7-ben be kéne nekem állítanom a Proxyserver címemet... Mit kell oda írnom? S, mivel ezt nemtudom, ezért az MSN-re se tudok belépni, csak netes programokkal Mozillan keresztül... Mert ugye a Mozilla megoldja, ott tökéletes a netem, de az IE... Szal légyszi, valaki szánjon meg engem, és segítsen!

Köszi előre is: erasto :R

(#7285) (Kolombusz)


(Kolombusz)
veterán

Péntektől lesz Akciósan egy Acer 5720 noti a Tescoban, 159 ezerről (újság szerint 169-ről, de jelenleg 159 az ára) 139 ezerre leárazva. Dual core pentium proci, 1 giga ram, X3100 és 160 gigás winchester van benne.
Mit gondoltok, érdemes ezt most megvenni, vagy nyár végén ugyanennyiért kaphatok jobb gépet? Egyetemre kéne, netezni, jegyzetelni, esetleg egy filmet megnézni, letölteni.

(#7286) blackmacs válasza (Kolombusz) (#7285) üzenetére


blackmacs
aktív tag

Annyiért szerintem megéri :K Ha meg mindég arra vársz hogy valami olcsóbb legyen és közbe meglátsz egy újabbat majd azt is várod hogy olcsóbb legyen soha nem lesz notid :DDD

BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb

(#7287) twollah válasza (Kolombusz) (#7285) üzenetére


twollah
nagyúr

Szerintem nem kell kapkodnod a vasarlassal.
Nyar vegere ugy is uj szeriak jonnek ki, uj CPUval, VGAval stb.
Addig gyujtsd a penzt.

(#7288) blackmacs válasza (Kolombusz) (#7285) üzenetére


blackmacs
aktív tag

Végül is nézőpont kérdése.Ha nem égetően fontos ahogy Twollah kolléga írja várhatsz vele addig és gyújtsd pénzt.Ha viszont most kell a gép valami oknál fogva akkor szerintem megéri :K

BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb

(#7289) (Kolombusz) válasza blackmacs (#7288) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Az egyetemet ősszel kezdem, tehát nem létfontosság, csak annyira olcsónak tűnik.

(#7290) breal11 válasza (Kolombusz) (#7285) üzenetére


breal11
tag

Nyár végén egyértelműen jobb gépet fogsz kapni... Nyár végén 100ért lesznek sztem x2-s notik, szal ha ráér akkor várd ki!

(#7291) blackmacs válasza (Kolombusz) (#7289) üzenetére


blackmacs
aktív tag

Akkor most inkább vegyél egy malacperselyt :DDD :DDD :DDD

BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb

(#7292) (Kolombusz)


(Kolombusz)
veterán

Megfogadom a tanácsotokat és várok inkább vele nyár végéig. :)

(#7293) twollah válasza blackmacs (#7291) üzenetére


twollah
nagyúr

Az felesleges pazarlas.
Befottes uveg oszt ennyi...

(#7294) blackmacs válasza twollah (#7293) üzenetére


blackmacs
aktív tag

De abból se mindegy hogy 0,5 0,7 1, 3 vagy 5 literes :DDD

BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb

(#7295) twollah válasza blackmacs (#7294) üzenetére


twollah
nagyúr

Ha papirpenzt gyujt akkor eleg egy kicsi.
Ha aprot akkor a nagyobb fajta.

(#7296) TigerCat


TigerCat
nagyúr

Nah, egy újabb rejtély!!!
Hangosabb zenehallgatás közben (külső hangfalakkal) begerjed a rendszer. De miért, amikor nem is megy a mikrofon? Vagy mégis megy, csak én nem tudok róla?
Erre varrjon valaki gombot!
:F

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7297) zenész88


zenész88
tag

Az mitől van hogy szaggatnak a játékok?

(#7298) TigerCat


TigerCat
nagyúr

Elfelejtettem:
A hangfal típusa: Genius fadobozos SP-HF 1250X

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7299) attila.86 válasza TigerCat (#7296) üzenetére


attila.86
tag

Bakelitről megy a zene? :DD

(#7300) TigerCat válasza attila.86 (#7299) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Neeeeem! :D
MP3, Winamp

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Acer notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.