Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-12 13:26:52

LOGOUT.hu

Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8311) Tsebacsi válasza Xalderon (#8309) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Szia!

A virtual és a real térhangzás közti különbség nagy is meg kicsi is. Van aki erre esküszik, mások a másikra. Az alapvető különbség az, hogy a virtual fülesek usb-sek nagy többségében, a real fülesek meg jackdugósak. Utóbbiakhoz ajánlott egy hangkártya beszerzése is, hogy a minőség "tökéletes" legyen. A másik, hogy a virtualok stereo fülesek, a real pedig 3-3 vagy 4-4 hangszórót tartalmaz oldalanként.

Nekem, és sokaknak is virtual fülese van, szoftveresen van generálva a térhangzás, és érezhető, észlelhető, jó. Én elégedett vagyok vele, úgy, hogy korábban volt real 5.1 fülesem (zalman theatre). Creative Rage tulaj vagyok, és imádom, nagyon jól szól.

Real térhangzásban lehet kicsit többet nyújt, érzésben talán kicsit jobb, de ez esetenként szubjektív. Zeneileg még inkább megoszlanak a vélemények, én a stereo-ra szavazok, ahogy a komolyabb zenehallgatók is.

Egy kimondottan hi-fi füles, ami zenére készült, egy hangkártyával párosítva fantasztikus zenei élményt tud nyújtani. Játék alatt is biztos jó, bár én erre nem adnék 10, csak 8 pontot, de ez egyéni hülyeségem. Hátrányuk, hogy nincs mikrofon, ami pedig a játékokhoz igencsak szükséges. A talpas mikrofonok meg olyanok, amilyenek... Nem megoldás véleményem szerint.

Ez utóbbi megoldást akkor ajánljuk, ha a zenei rész fontosabb, és a játék csak kis része a mindennapi használatnak, ellenkező esetben én inkább egy játékra készült fülest javaslok.

Mint írták fentebb, tény, az usb-s fülesek egy része minőségben elmaradhat egy komolyabb hangkártyától, lásd Asus ROG féle Spitfire, de a Creative és Corsair fülesekre ez nem jellemző.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.