2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung Galaxy Note 2 vs. Galaxy S3

Koncepciók harca: lássuk, mire megy egymás ellen a Galaxy két legfénylőbb csillaga!

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia (Audio)

Vannak kifejezetten tartalomfogyasztásra szánt eszközök, amiken különösen élvezet a böngészés, zenehallgatás, videózás. Ebbe a sorba tökéletesen beillik mindkét telefon, bár elsősorban a Note 2 az, ami a hatalmas kijelzőjével a szó szoros és átvitt értelmében is kiemelkedik a mezőnyből. Először - amíg az ember nem használja huzamosabb ideig - könnyedén abba a hibába eshet, hogy ez a kijelző méret már inkább a használat rovására megy, mint annak javítására. Természetesen azért valamilyen szinten igaz ez is, de ha a tartalomfogyasztást nézzük, egyértelműen sokat lendít a Note 2 mérete az ügyön. A támogatottságot figyelembe véve egy szavunk nem lehet:

Samsung Galaxy Note 2:
- formátum/codec:
MP3, OGG, WMA, AAC, ACC+, eAAC+, AMR(NB,WB), MIDI, WAV, AC-3, FLAC

Samsung Galaxy S3:
- formátum/codec:
MP3, AMR-NB/WB, AAC/AAC+/eAAC, WMA, OGG, FLAC, AC-3, apt-X

Nem maradhatott ki a telefonokból az FM rádió, amit a netrádió nem tud kiváltani olyan helyen, ahol forgalomkorlátos internet csomagok vannak, mert streamelve gyorsan elillanhat a havi keret. Maga az alkalmazás kissé fapados kinézetű, de az alapvető dolgokat tudja. Tetszőleges sorrendben lehet elmenteni az adókat, van automata keresés funkció, a rádióállomások adatait képes megjeleníteni. Nincs beépített antenna a telefonban, a headsetet kénytelenek vagyunk bedugni, mivel az szolgál antennának. Ettől függetlenül hallgathatjuk külső hangszórón is.

FM Rádió (Samsung Galaxy Note 2)

Extra funkció a 4 fázisban állítható kikapcsolás időzítő (15 perc, 30 perc, 1 óra és 2 óra), az alternatív frekvencia, ami segítségével gyengébb vételű helyen a telefon automatikusan jobb frekvenciát keres, illetve a rádióból való felvétel lehetősége. Ez utóbbi funkció nagyon ízlésesen van megcsinálva, mert felvétel közben a bal felső sarokban szolidan villog a felvétel gombja, alul pedig kijelzi, hogy mióta tart a felvétel. Rögzítés közben akár szüneteltethetjük is a felvételt, ha például a két szám közötti reklámblokkra nem vagyunk kíváncsiak. A minőség nem tökéletes, de élvezhető, ugyanakkor érezhetően halkabban szól, mint az eredeti hanganyag.

Szintén alapfelszereltség a zenelejátszó program, aminek a kinézete és a widgete elég pofás lett. Amit kell azt tudja is, plusz extra a Music Square (magyarul Zene-sarok) funkció. A telefonon lévő taggelt zenékből képes egy külön lejátszási listát létrehozni, amivel az éppen aktuális hangulatunknak megfelelő zenét hallgathatjuk. Válogathatunk a nyugisabb, pörgősebb/izgalmasabb, szenvedélyesebb zenék közül, anélkül hogy adott esetben több tucat szám között kelljen keresgélnünk. A program megteszi ezt helyettünk. A Music Square megjelenítés tekintetében érdekes jószág, mivel egy rácsozott négyzet köszön vissza használat közben.

Zenelejátszó

Természetesen létre tudunk hozni saját lejátszási listákat is. Alapbeállításként elérhető a gyorslista, leggyakrabban játszott, legutóbb játszott, legutóbb hozzáadott zene. Beállítható, hogy milyen almenük látszódjanak (pl. Albumok, Előadók, Műfajok, stb.), illetve - aminek sok értelmét nem láttam - hogy milyen sebességgel szóljon a zene: lassabban vagy gyorsabban. Ez 0.5-2.0 skálán 0.1-es lépésközzel állítható. Vicces végeredménye van, ha egy rock számot lelassítva hallgatunk. 13 egyedi, egy automatikus, és egy szabadon állítható hangszínszabályozó teszi teljessé a zenei élményt.

A telefonálás közbeni hangminőség tekintetében nincs gond, teljesen jól és tisztán hallható a másik fél, illetve a túloldalon sem volt még panasz a rossz hangminőségre. Plusz opcióként beállítható a zajszűrés is, ami arra hivatott, hogy a beszédhangot kiemelje a háttérből.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.