2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung Galaxy Note 2 vs. Galaxy S3

Koncepciók harca: lássuk, mire megy egymás ellen a Galaxy két legfénylőbb csillaga!

[ ÚJ TESZT ]

Árnyoldal, végszó

Úgy tartja a mondás, hogy nincsen rózsa tövis nélkül. Ez igaz a Samsung Galaxy Note 2-re és a Samsung Galaxy S3-ra is. A hibák sorolásánál elsősorban a Note 2 lesz terítéken, mert a másik telefonról régebben már volt szó. 14 oldalnyi dicséret mellett lássuk a hibákat. Ezek túlnyomó része szerencsére inkább szubjektív, mint objektív, ráadásul ehhez segítséget is kellett kérnem, hogy a felhasználók sorolják a hibákat a fórumról, mert bizony nem nagyon van mibe belekötni.

Amennyiben ezt a tesztet pár nappal korábban befejezem, akkor nem taglóz le az, hogy az anyagminőség bár első osztályú, de a festéssel bizony gond van. A Prohardver fórumon két embernek - köztük nekem - jött elő az a probléma, miszerint a króm keret kopik. Furcsa ellentmondás, hogy a rögtönzött „drop test” után, és a nagy erejű ütődés ellenére a keret benyomódásnál egyáltalán nem pörgött le a festék. Farmerzsebben hordva viszont igen. Nehéz hova tenni a dolgot, mert úgy vigyáztam rá, mint a hímes tojásra, mégis a jobb alsó sarokban kikandikál a fehér szín. Messzemenő következtetést nem vonnék le, hogy ebből is lesz-e olyan botrány, mint az iPhone 5 karcolódó felületéből, mert sehol nem olvastam arról, hogy szélesebb körben tapasztalható lenne. Talán ez az egyetlen hiba, ami objektívnek mondható, jöjjenek a szubjektív hibák.

A telefon hátsó hangszórója nem túl szép, eléggé egyszerű a kinézete, ráadásul a bal alsó sarok mellett található közvetlenül, így óhatatlanul is beleakad az ember keze, ami filmezéskor, elfordított telefonnál okozhat gondot. A hátlap kissé csúszik, így a mérete miatt extra figyelmet kell rá fordítani, továbbá a hátsó kamerát besüllyeszthették volna, hogy jobban legyen védve a környezeti behatásoktól. A telefon két érintő gombja nem használható az S-Pen segítségével. Félmegoldásnak jó az S-Pen ilyen irányú gyors parancs funkciója, de sokkal körülményesebb, mint ha csak odapöttyintenénk.

A hibái ellenére a Samsung Galaxy Note 2 kiváló telefon. Nem fog úgy elterjedni, mint például a Galaxy S széria. A kijelző mérete eléggé behatárolja a felhasználói kört, azonban, akik megveszik a telefont, egészen biztosan nem bánják meg. A gyönyörű hatalmas kijelző, erős processzor, 2 GB memória, Jelly Bean és a bivalyerős akkumulátor gondoskodik arról, hogy mindig a legjobb formáját mutassa.

Minden téren érezhető az előrelépés a Samsung Galaxy S3-hoz képest, ami nem egy rossz ajánlólevél. Reflektálva a cikk első két mondatára, talán így a végére körvonalazódott az eredmény. Technológiai téren egyértelmű a Note 2 felsőbbrendűsége, eladásban a Samsung Galaxy S3-at viszont biztosan nem fogja megelőzni. Az ideológia nehéz kérdés, ebben is a Note 2 hozható ki győztesnek, hiszen a Samsung mert nyitni egy ismeretlen piac felé, az óriás kijelzős telefonok felé, ráadásul visszahozták a rég elfelejtett tollat, ami szintén telitalálat.

Innováció területén is megsüvegelendő a Samsung, mert a Note szériával ismeretlen piacra léptek be, amiben a bukás is benne volt, de végül siker koronázta a törekvéseiket. Pont eleget fejlődött a Note-hoz képest hogy egyértelműen jobb telefonnak lehessen nevezni.

Kicsit a jövőbe tekintve talán nem nagy merészség kijelenteni, hogy újabb technológiai ugrás fog következni a Samsung következő generációs csúcstermékeinél, mert azokban vélhetően már a saját fejlesztésű új processzor és jóval erősebb GPU lesz. A FullHD felbontás is borítékolható a HTC J Butterfly miatt, hiszen már van akkora EGO-ja a dél-koreaiaknak, hogy ne engedjék a konkurenciát jobb kijelzővel/felbontással tündökölni, ezzel presztízsveszteséget szenvedve. Várjuk szeretettel a Samsung Galaxy S4-et és a Samsung Galaxy Note 3-at.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.