2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung Galaxy Note 2 vs. Galaxy S3

Koncepciók harca: lássuk, mire megy egymás ellen a Galaxy két legfénylőbb csillaga!

[ ÚJ TESZT ]

Csomagolás, tartozékok

Tekintettel arra, hogy két Samsung telefonról van szó, csomagolás, sőt tartozékok tekintetében sincs egetverő különbség. Mindkettő doboz ugyanolyan formát képvisel, csak addig, amíg a Galaxy S3 doboza mindenféle giccses dologtól mentes, leszámítva egy ízléses, előlapon lévő Samsung Galaxy S III feliratot, a Note 2 díszesebb, büszkébben hirdeti azt, hogy mit talál a tulajdonos a dobozban első kibontáskor: felfedezhetünk egy képet, pontosabban kettőt, mert a jobb alsó sarokban is van egy kicsinyített, egy S-Pen-t, és egy szokásos Samsung feliratot. Az S3 doboza elegánsabb, a Note 2 doboza vagányabb.

Dobozok harca

Samsung Galaxy Note 2 - Samsung Galaxy S3

A doboz felépítése ugyanolyan. Mindkét telefon felül helyezkedik el, alatta találhatóak a papírok és tartozékok, amik teljesen megegyeznek, leszámítva a tulajdonságaikat. Mindkét dobozban található egy hálózati töltő csonk, egy USB kábel, egy headset, és egy akkumulátor. Különbség a töltőnél és az akkumulátornál van elsősorban. Amíg az S3 töltője 1 A-t ad le és 2100 mAh, addig a Note 2 töltője 2 A-s (!) Az akkumulátora is jóval combosabb, mind kapacitást (3100 mAh), mind méretet tekintve.


Balra: Samsung Galaxy Note 2 - Jobbra: Samsung Galaxy S3

Érdekesség, hogy a kreativitást, és újító szándékot a headset esetében nem vitték túlzásba, mivel mindkét telefon ugyanazt a típust kapja. Ezt leszámítva van még egy különbség, bár ez inkább a telefon része, mint a csomagé: S-Pen.

S-Pen

Az S-Pen egy 8 mm vastagságú rajzeszköz, ami kissé vastagabb, mint amit a Note mellé csomagolnak. Elődjéhez képest az érzékenysége tovább fejlődött, lévén immáron 1024 szinten képes érzékelni a kijelzőhöz való érintést. A technikai paraméterekben jól mutat ez a szám, de érdemben kihasználhatatlan.

A Samsung mérnökei tucatnyi tulajdonsággal vértezték fel az eszközt, olyan hasznos dolgokkal, mint az „Air View”, ami gyakorlatilag a számítógépes egér mouseover funkciójával bír, azaz ha a telefon érzékeli, hogy ~2 cm-en belül van az S-Pen, akkor a kijelzőn egy apró kör megjelenik. Ezt ha ikon fölé viszünk, akkor felugrik egy szolid kis ablakban, hogy annak éppen milyen funkciója van. Erről és a többi funkcióról a későbbiekben lesz szó, mivel az S-Pen rendkívül hasznos céleszköz, pláne ekkora kijelző mellett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.