2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kolgét, az új motorom.

    Mi más is lenne, ismét Simson.

    Van egy ismerősöm a szülővárosomban. Nem közeli ismerettség, őt is az NDK-kismotorok révén ismertem meg. Időnként mindig összefutottunk itt-ott, és ismertem is nagyjából a motorjait. Volt egy olyan Schwalbe nála, ami már akkor felkeltette az érdeklődésemet, amikor először láttam hasonlót. Azt, hogy azt láttam, ami az Övé, csak később tudtam meg. Az idős szerelőnél volt éppen egy kiadós viziten és törődésen, hogy újra munkába állhasson, amikor a saját motorom is éppen törődésre szorult. Így találkoztunk.

    Első látásra persze nem sok különbség van Gertrud, és az akkor látott szürke Schwalbe között. Aki nem ismeri Gertrudot, annak röviden bemutatom. Egy utolsók közül való KR51/2 1985-ből: eredeti színe törtfehér volt, és Dunaparton, Nagytétény környékén teljesített szolgálatot halőr motorjaként. Innen vette meg a második gazdája, aki kékre pingálta, majd a harmadik, aki sokat motorozott is vele. Na tőle vettem meg 2017 elején, hogy aztán egy métert se menjek vele a teljes felújítás kezdetéig.

    Folytatás...

    TheLázs 5 éve 2

  • Meditáció tapasztalatok

    Kedves fórumozók!

    Szeretnék beszámolni a saját tapasztalataimról, ami a meditációs gyakorlást illeti, és ugyanitt kiváncsi vagyok a ti témához kapcsolódó észrevételeitekre is.

    Előre szeretném leszögezni, hogy a meditációról, gyakorlatban szeretnék értekezni, a hit, vallás és medzsik kérdését nem szeretném érinteni, ezért kérek mindenkit, aki ilyen témában szólna hozzá, legalább egy Off topic formázást tegyen rá.

    Az iskolában, ahová jártam, egy plakátra lettem figyelmes. A plakáton egy pár soros bevezető mellett egy időpont és egy helyszín szerepelt. Itt megjelentem és részt vettem azelső meditációmon. Ez idén tavasszal történt.

    A gyakorlásunk csakra-meditáció, három pontra igyekszünk irányítani a figyelmünket egy-egy zeneszám erejéig. Amikor az idő letelik, kis szünetet tartunk, félig meddig kötetlen beszélgetés zajlik, majd ismét meditálunk.

    A tanító bátorított minket, hogy minden nap gyakoroljunk, de erre egészen idáig nem nagyon volt példa. Azt a felemelő érzést viszont mindig nagyon élveztem, amikor egy alkalom végén haza indulva az elmém és a testem százszor könnyebbnek érződött. A következő napon még van, hogy kitart a lendület, az a bizonyos flow-érzés néha egészen könnyen megélhető a mindennapi tevékenységek során.

    Folytatás...

    TheLázs 5 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.