2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nemsokára ismét munka nélkül. Vicc.

    Hiába, ez a közfoglalkoztatottság átka. 200 napot lehúzol, s takarodj munkanélkülire. Lehetőleg 3 hónapra.
    Vicc. Remélem közben akad majd valami rendes munka valahol, nincs kedvem megint a segédmunkákhoz rossz vállal, pedig nagy rá az esély.
    Hiába, vidék rulz.
    Pedig lassan közeledik július (jó lassan), s meglett volna az egy év a könyvtárban.
    Annyira nem volt rossz munka. Nyugis, rugalmas munkaidővel, s minimálbérrel, ami helyben versenyképes a nullához viszonyítva.
    Persze volt itt is negatívum. Télen spóroltak a fűtésen (majdnem egy hónapig voltam beteg emiatt), az utóbbi időben jó párszor el kellett menni hétvégén is hangosítani, s a gyerekek sem könnyítették meg a dolgom. Miért? Mert volt olyan, aki csak szimplán szemetelt, volt aki 3-4 hatalmas kupac szotyihéjat odatermelt az asztalra, s csak bután nézett rám, amikor rászóltam. A csúcs a gyújtogatás volt: pár kiskölyök úgy gondolta, hogy jó móka megégetni gyufával a monitort, a billentyűzetet, és az asztal sarkát.
    Ekkor bannoltam élőben először, tetszett.

    Viszont azért pozitív az összkép. Megérte itt dolgozni, mivel időközben tartottam egy tanfolyamot is az időseknek, aminek bizony volt értelme. Na meg tetszett a munka, még ha hasonló egyének is jártak le.
    Talán nyáron megint visszakerülök ide, de ez sem biztos.

    Úgyhogy álláskeresés, tökvakarás indul!

    Móci 14 éve 24

  • Fantasy agymenés - negyedik rész!

    Üdvözletem, kedves olvasó! Ismét itt vagyok a szokásos idiótaságommal, remélem ez a rész is tetszeni fog!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 24

  • 775-ről AM3? Minek? (Még.)

    Sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy a jelenlegi rendszert lecserélem valami AM3-as jóságra. De hamar rájöttem, hogy felesleges. Amire kell, arra jó ez is.
    HD tartalmakat vígan nézek vele (ha nincs dxva, a proci röhögve visz mindent), fogyasztásra szerintem kedvező (alul van feszelve a proci), nem is nagyon melegszik (egyszer véletlenül elment 1 hétig passzívan)...
    Majd talán akkor cserélek, ha kijön a Llano. Az se most lesz.
    Még a végén marad sokáig a 775? :D

    Móci 14 éve 13

  • Söröztem egy sziámival.

    Bizony!
    No nem ikerpárral, vagy más egzotikummal. Macskára tessék gondolni. Történt ugyanis, hogy betértem a közeli városban található kedvenc kocsmámba, hogy busz előtt egy sört lelökjek az üres háromnegyed órámban. Kettő lett belőle.
    Mit tesz isten, egy kis család pont ott evett. Anyuka, két kisgyerek, no meg a gyönyörű szürke sziámi macska. Ez utóbbi elég sokat szaladgált, s az első söröm vége felé valahogy kikötött mellettem a padon. Megsimogattam, megvakargattam kicsit az állát, s azonnal elterült nagy kényelmesen. Persze csak addig, amíg a gyerekek nem kezdték el piszkálni szerencsétlent. Mindegy, kértem a második sört, közben az anyjuknak adtam kétszáz forintot, mivel benyelte a bankkártyáját a gép, s kellett a pénz vonatra. Igaz volt e, vagy sem, nem érdekel. Rögtön láttam, hogy a gyerekek számára az elsők, úgyhogy egy percig sem bántam a pénzt.
    Talán azért is írtam le ezt a kis történetet, mert a kölykök minden második percben azt hangoztatták, hogy a macska ki nem állhatja az idegeneket, sőt meg is karmolja őket! Engem megkedvelt azért.
    Úgyhogy megérte ismét sörözni. Ha másért nem, legalább a találkozásért a macskával, no meg azért, mert tudtam segíteni az asszonyon. Nem sokkal, de talán pont ez kellett ma.

    Móci 14 éve 9

  • Gondolkodtam.

    Tegnap este már megint sikerült. Nem nagy újdonság, vagy érdem. Bármilyen meglepő, szoktam.
    Konkrétan ismét két, megkerülhetetlen téma foglalkoztatott.
    Első apám, második asszony/társ/barátnő/feleség 'project'. A közös bennük az, hogy mindkettő volt, de jelenleg egyik sincs.
    Sokat rágtam magam, hogy leírjam e, de azért leírom. Néha én is panaszkodhatok egy kicsit, nem?
    Kezdjük az első témával. Régen kezdődött, talán lassan 10 éve. Kötelező tüdőszűrő, kötelezően jött a papír. Jó hír nem volt benne, csak annyi, hogy találtak valamit. Később kiderült, rák. A többi gondolom innen már jön magától. Műtétek, kórházról kórházra járás, és egy erős férfi leépülése. Az utóbbi volt az egészben a legrosszabb, részletezni nem szeretném, a végét nagyon nem meséltem el senkinek sem. Inkább megmarad bennem, elfér. Úgyis a jóra igyekszem emlékezni, ezt meg elásom mélyre. Ami viszont foglalkoztat, az az hogy vajon mennyi időt tölthettem még volna vele. Vajon mi lett volna, ha nem járom annyira a magam útját, nem a barátokkal, géppel foglalkozom annyit. Utóbbi idegesít igazán, bár van látszatja. Ismeretség, tudás, öröm a nyugdíjasok arcain, amikor a tudást adom át nekik, elégedettség az 'ügyfelek' arcán, amikor megoldom a problémájukat, és talán a rokonok büszkesége egy jól sikerült rendezvény után. Mert valakinek hangosítania is kell. Szóval talán megérte. Talán. De sosem hagy nyugodni a gondolat, hogy mi lett volna, ha... Jól van ez így vajon?

    Folytatás...

    Móci 14 éve 33

  • Normális sportcipő, sportruha. Létezik?

    Konkrétan az a bajom, hogy a mostani különböző márkás cuccok (Nike, Adidas) egy határ szart sem érnek (legalábbis amiket én vettem ezekből). A cipőkre és a nadrágokra gondolok elsősorban.
    Miért van az, hogy x évvel ezelőtt tudtak normális minőséget produkálni, most meg vagy szutyok a cucc, vagy nem a jó méretre.
    Cipő: talán lassan 8-9 éve, hogy vettem egy deszkás forma Adidas cipőt. Egyedül azért kellett nyugdíjaznom, mert szó szerint elkopott a talpa. Pedig volt abban focizva, jöttem haza benne fél méteres hóban, stb. S nem egy évig használtam. A felsőrésze tökéletes még most is.
    Megtörtént az is 1-2 éve, hogy az alig 1-2 hónapos cipő eleje egyszerűen szétnyílt.
    Nadrág: próbált már meg valaki xl-es nadrágot venni? Jó móka, mert mindenben stimmel, csak kb. 10 centivel hosszabb, mint kellene. Vicc. Az L-es meg olyan kicsi, hogy picsagatyának elmehetne.
    És hogy ez így volt? A fenét. Ugyanis a 6-7 éves L-es(!) nadrág most is kifogástalanul passzol, s azt bizony nem kellett anno megkurtítani.
    Hogy most ez általános e, vagy vidéken szeretnek vásári szart beszerezni, az jó kérdés.

    Móci 14 éve 22

  • Ez egy Isten! (nem egy ám vazze!)

    Nehogy már kimaradjak!

    [/P]

    Móci 14 éve 52

  • Fantasy agymenés 3 + ajándék!

    Először is Boldog Újévet szeretnék kívánni minden kedves olvasómnak, s remélem 2010-ben is tudok mosolyt...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.