2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tömeghisztéria a bevásárlás...

    Csak egy rövid szösszenetet szeretnék arról írni, hogy mennyire elkorcsosult társadalomban élünk mostanára.
    Vásárlási szokások személyenként eltérők lehetnek 1 dolog azonban sokakban közös: a lustaság. Rengeteg ember az utolsó pillanatokra hagyja a karácsonyi / szilveszteri nagybevásárlást. És a munkából eredő és a tömeg miatti stressz bizony az ilyen utolsó pillanatokban szabadul rá a szerencsétlen áruházban dolgozó emberekre.

    Tapasztalatokat írok le, ugyanis már több, mint két éve az egyik Auchan üzletsorán lévő szolgáltatónál dolgozom és nap, mint nap látom mi zajlik az áruházban és természetesen nálunk is.

    Előbb az előbbiről írnék. A December a keresekedelemben dolgozóknak általában a poklok pokla szokott lenni, hiszen ilyenkor rengeteg vásárló lepi el az áruházakat, hiszen több napos (úristen meghalunk mind) zárvatartás következik ilyenkor.
    Nálunk az Auchanban gyakorlatilag december 1 -től 31-ig tömegek vannak bent minden nap és tele bevásárló kocsikkal távoznak a kedves delikvensek. Ezzel nem is lenne baj, ha normális időpontban tennék meg. Itt nem a normális emberekkel szeretnék foglalkozni, hanem azokkal akikből minden jóérzés hiányzik.

    Folytatás...

    h3lios 8 éve 41

  • StarWars - Force Awakens

    Mint ahogy azt a fenti cím is mutatja sokak kedvenc űreposzáról lesz most szó. Méghozzá nem is akármelyik részről, hanem a legújabbról a régóta várt "folytatásról".

    Előre szólok, hogy az egész story-t le fogom spoilerezni, ugyanis elmesélés következik. Aki még nem látta a filmet az innentől NE olvasson tovább !

    Filmünk ott kezdődik, hogy egy idősebb ember (Lor San Tekka), valamint egy fiatal vadászpilóta (Poe Dameron) egy esti jelenetben egy kis Jakku-n lévő faluban beszélgetnek. Az öreg átad egy térkép részletet Poe-nak, amin nem más található, mint a remeteként élő Luke Skywalkernek a tartózkodási helye. Viszont természetesen a beszélgetés nem tart sokáig, mert megjelennek a rosszfiúk, akik mostantól nem a Birodalom katonái, hanem annak utódszervezetének a New Ordernek harcosai.

    Folytatás...

    h3lios 8 éve 20

  • A tanuló vezetők élete bizony szopás....

    Hosszú idő után először írok blog bejegyzést, de ez már kikívánkozott belőlem.
    Legutóbb is olvastam valakinek a topicját, hogy ki hogyan viszonyul a tanuló vezetőkhöz. Ki türelmesebben - ki egy kicsit durvábban.

    Én is a tanulók táborát erősítem, ugyanis tavasszal kezdtem a Kresszel, nyáron pedig már autóban ültem. 21 évesen kezdtem, ami a mai világban már idősnek számít, mert már ahogy töltik be a 18-at teszik is le a vizsgát sokan. Nekem erre anyagiak miatt nem volt lehetőségem, de már 2 év melózok fix állásban és idővel azért szépen összegyűlt a pénz a jogsira és nemsokára az autó ára is meglesz.

    Olyan szempontból nem volt egyszerű a dolgom, hogy a családban senkinek nincs autója sem jogsija, tehát a gyakorlási lehetőségeim nagyjából 0-ra korlátozódtak. Akkor ültem először a volán mögött, amikor elkezdtünk vezetni az oktatómmal.
    A mai világban eltörölték a rutin vizsgát (legnagyobb baromság), de szerencsére Kecskeméten ahol vezetek van tanpálya és ott tudtam az első "lépéseket" megtenni. 2 órát csak ott vezettem, valamint a 3.-at is ott kezdtem meg és csak aztán mentünk ki a forgalomba.

    Úgy érzem, hogy ez egy alapnak jó volt a továbbiakhoz. Már túl vagyok a szükséges óra és kilóméter számon, sőt 1 sikertelen forgalmi vizsgán is.
    Sajnos idiótákkal vannak tele az utak és aznap is sikerült kifogni 1-et.

    Folytatás...

    h3lios 9 éve 51

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.