2019. április 20., szombat

Gyorskeresés

Egy új korszak kezdete, avagy Lego-ra fel !

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv mindenkinek aki ide tévedt, mivel még erről nem írtam ez 1 új téma lesz a blogomon. :)

Régen nagyon szerettem a Lego-t és elég sok kisebb - nagyobb készletet kaptam a szüleimtől. Elég kreatív vagyok, szóval menő kis dolgokat hoztam ki belőle, viszont a későbbiekben a legjobb cuccaimat elcseréltem más tárgyakra, ezért szépen lassan elfogytak a használható részek.

Nyilván eljön az ember életében 1 pont, amikor azt mondja, hogy oké... Ez a cucc bizony gyerekeknek való, miért szórakozzak én műanyag játékokkal, amikor játszhatok a PC-men is ?
Velem is sokáig ez volt a helyzet viszont 1 magyar videós srác (Sirius) videói hatására kezdtem megint beleszeretni a játékba. Úgy gondolom, hogy ez egy kortalan dolog és sok mással ellentétben megőrzi az értékét és ha netán tizen- évek múlva gyereke lesz az embernek, akkor nekik is tökéletes lehetőséget kínál majd fejleszteni a saját kreativitásukat.

Mielőtt ismét vásároltam volna valamit, rengeteg youtube videót néztem a témában. Mivel nagy Star Wars rajongó is vagyok ilyen irányban nézelődtem leginkább. Mivel megalomán is vagyok, nyilván a UCS (ultimate collector series) szetekkel szemeztem először. Jelenleg egy párat lehet kapni a piacon amik a következők: Endor, Hoth base, Slave 1, Tie Fighter, Sand Crawler.

Viszont pechemre egyik sem tartozik a kedvenceim közé. Régen megvolt a Slave 1 1999-es Lego kiadása, de akkor sem voltam oda a hajó formájáért. A Design nagyon király, de egyszerűen maga a hajó nem a kedvencem.

Mivel nagy birodalom párti vagyok ezért nálam az álom a 2002-es UCS Stardestroyer lenne, vagy a 2011-es Super Stardestroyer. Viszont mivel ezek visszavonult szettek 3-400 ezer forintos áron mennek a neten. Ennyi pénzt viszont kezdésként nem szerettem volna egyetlen szettre kiadni. Ezek után következik a UCS Imperial Shuttle, ami szintén egy visszavonult készlet, ezért arról is le kellett tennem..

[link]

[link]

[link]

Ezek után nyilván minden Lego mániás ember álma a UCS Millenium Falcon, ami az eddigi legnagyobb Lego Star Wars készlet 5100 feletti elemszámmal. 2007 ben adták ki, tehát idén van a 10. évfordulója. Jelenleg 5000 dollár körüli áron lehet venni E-bay-en, amikor kiadták 500 dollár volt a retail ára. Egyszóval megéri UCS szetteket vásárolni, hiszen garantált haszonnal fogod tudni eladni a visszavonulása után pár évvel.

[link]

Idén pletykálják, hogy a SW 40. évfordulójára ismét kiadják a modellt felújított külsővel. Várhatóan 550-600 dollár lesz az ára és fix vevő leszek rá. Helyem ugyan nincs hozzá, hiszen hatalmas készletről beszélünk..
Ettől a kis problémától eltekintve egy életre szóló élmény lesz, ha sikerül beszereznem belőle egyet.

Ugyanakkor 2 hete bementem az egyik helyi boltba, ahol örömmel tapasztaltam, hogy pár kivont szett még maradt és ráadásul 30%-os kedvezménnyel árulják őket.
Kapva a lehetőségen beszereztem az Imperial Shuttle playset verzióját, ami egy 937 darabból álló készlet.
Elég jó áron sikerült hozzájutnom és boldogan vittem is haza összerakni.

[link]

Mivel új Lego készletet 15 éve nem volt alkalmam látni személyesen, ezért örömmel tapasztaltam, hogy mennyit fejlődtek minden téren. A régi modellek kockára kocka elvéhez képest hatalmas meglepetés volt, hogy mindent dupla technic merevítéssel látnak el. És a legtöbb play funkció is a technic elemeknek köszönhetően működik. Arról nem is beszélve, hogy az építés során is sokkal nagyobb élvezettel jár 1 komplex rész összerakása.

Eddig 1-2 technic szetthez volt csak részem, viszont mindig is érdekelt, hogy milyen lehet 1 összetett motor összerakása. A piacon jelenleg a Porsche nagyon birizgálja a fantáziám, viszont mivel 100 ezer forint az ára ezért sajnos ki kell, hogy hagyjam. Ugyanis annak a UCS falcon látná kárát később.

A kisebb kitérő után következzen a végeredmény:

[link]

Itt úgy gondoltam, hogy nekem nem lesz 1 ideig több Lego-m, mivel a többi készlet ami a piacon van elég drága és őszintén szólva sajnáltam rájuk a pénzt.

Aztán követezett 1 unalmas szabadnap, ahol 1 kicsit rossz passzban voltam, ugyanis jelenleg nincsenek helyi haverok, akikkel el tudnék járni szórakozni. Ezért úgy döntöttem, hogy jöhet a következő beruházás !
A Falcon playset verziója:

[link]

A szett 1329 elemmel rendelkezik, ami a mostani legnagyobb készletem. Élmény volt az összerakása, ugyanakkor a sok ismétlés miatt kicsit unalmasabb, mint a shuttle. Ettől függetlenül a végeredmény kárpótolt, hiszen eszméletlenül jól néz ki és a videókhoz képest sokkal nagyobbnak érződik a valóságban.

[link]

[link]

A harmadik, egyben utolsó készletem a tegnapi nap került a birtokomba. Úgy voltam vele, hogy van 1 utolsó hely a polcomon és a UCS Falcon-ig nem fogok más készletet vásárolni. Mivel még csak Rebel figurákkal rendelkeztem ezért 2 készlet közül került ki a végleges megoldás. Az egyik lehetőség a friss Rogue One -os Krennic's Imperial Shuttle lett volna, viszont annak a formájával a mai napig nem vagyok kibékülve. Valamint az építési megoldásai sem épp ideálisak. Ezért maradt a második lehetőség Kylo Ren hajója. Erre a szettre egyértelműen a figurák miatt esett a választásom, mert maga a hajó sosem volt a kedvencem. Olyan semleges megoldás a számomra.

[link]

Az építése különösen érdekes volt, hiszen a szárnyak ki és behúzhatóak 1 technic mechanika segítségével, ami eszméletlenül jól működik. Viszont 1 nagy hiányossága is van a készletnek. A szárnyak csak leszálló pózban használhatóak, ugyanis a film megjelenése előtt tervezték a készletet. Ezért a repülő módba nem dönthetőek gyárilag. Szerencsére tele van az internet megoldásokkal, akár olyanokkal is, amikhez plusz elemekre sincs szükség. Az igazán jók viszont speciális elemeket igényelnek, amelyekkel nem rendelkezem.

Itt szintén szerencsém van, hiszen az asztal ahol ki vannak állítva a készletek nem elég nagy ahhoz, hogy teljesen kinyitott pózban állítsam ki, ezért nekem megfelel az eredeti megoldás is... :)

[link]

Végezetül berakok pár képet ahol a két shuttle látható egymás mellett. Vásárlás előtt ha valaki gondolkozik jó összehasonlítás lehet a két hajó egymás mellett.

[link]

[link]

Mivel sajnos az Imperial Shuttle nem rendelkezik Display stand-el, ezért kénytelen voltam hozzá építeni 1-et, mivel leszálló pózban közel sem olyan mutatós, mint kihajtott szárnyakkal.

[link]

[link]

Végezetül pedig következzen pár csoportkép, illetve a másik megszállottságom, a mozis poharak:

[link]

[link]

[link]

Köszi ha végigolvastátok ezt a kis szösszenetet... :) Tudom, hogy van pár lego-s ember itt logout-on. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Illetve, hogy ha netán kiadják idén a UCS Snow Speedert / Millenium Falcont, akkor ti beneveztek-e rá ?

Hozzászólások

(#1) Luck Dragon


Luck Dragon
(PH! kedvence)

Ez is egy jó hobbi , igaz nem nekem találták ki, neked inkább a halálcsillagot kellene , (ha van ilyen) amikor meg lett semmisítve, és a fele van csak meg. Na azt kirakni igaz kreatív munka lenne. :DDD

Ui Opel Astra nincs legóból? ;]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#2) yolan


yolan
(őstag)

Szép darabok! Én most picikben utazom, starwars témában a microfighter sorozatból legutóbb a snowspeeder-t hoztam haza, illetve szeretem a creator 3in1-es sorozatát. A lego kortalan játék!

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

(#3) h3lios válasza Luck Dragon (#1) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)

Astra nincsen, csak 1-es Gold... :D

[link]

Egyébként nagyon sajnálom, hogy a nagyon star destroyerekről lecsúsztam... 250 dolláért a fél szobát betakarja a méretével, szóval dísznek tökéletes...

B-tag: H3lios#2825

(#4) h3lios válasza yolan (#2) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)

Ezek elég menő szetek, a figurák miatt is megéri... :D Sajnos elég drágák a jobbak.

B-tag: H3lios#2825

(#5) szabonagyur válasza h3lios (#4) üzenetére


szabonagyur
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért a nyelvtant nézd át légyszi, vannak elég durva hibák ;)

(#6) Bambuszpro


Bambuszpro
(tag)

A legózás szerintem is kortól független. Elég kis korom óta legozóm és szerintem még nyugdíjas koromban is elő fogok venni egyet-egyet.

Korábban én is gyűjtöttem pár star warsos szettet de egyik sem valami nagy ritkaság. A klónok harca sorozatból pár darab. Többnyire nem kirakosgattam sszobadísznek hanem időnként egy két kisfilmet csináltam velük. (sajna nincs annyi hely a szobámban ,hogy kitéve elférjenek)

Ha mostanában legózok akkor az többnyire technik. Időnként építek valami kisebb dolgot amire szükségem van (tartókák, állvány stb). Ma délután egy tripodot raktam össze a kompakt fényképezőmhöz.

Manapság az okos telefonok és a ostoba emberek korát éljük.

(#7) h3lios válasza szabonagyur (#5) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)

Gyorsan írtam meg a posztot, mert majdnem elkéstem fodrásztól. :D Még átmegyek rajta 1-2x.

(#6) Bambuszpro
A technic-et ezért szeretném énis elkezdeni. Viszont azt bánom, hogy nincsenek ilyen nagyobb packok amiben van miden ömlesztve. Mert azért egy Porsche 911-et nem fogok darabjaira szedni... :D

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#8) szabonagyur válasza h3lios (#7) üzenetére


szabonagyur
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én ezt raktam össze 2 hete :) 42053 VOLVO EW160E

(#9) h3lios válasza szabonagyur (#8) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)

Ez sem semmi... :D

Az a baj, hogy ha vennék 1 Technic készletet nem igazán illene a meglévő cuccok közé.

Pláne nem egy ilyen vagy egy ilyen... :D Pedig mind a kettő nagyon tetszik. :)

B-tag: H3lios#2825

(#10) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Nagyon sokáig én is imádtam ezt a hobbit, egy űrhajót és egy kalózt eltettem emlékbe, mikor elajándékoztam a gyűjteményemet. Kissé sajnálom a dolgot mégis.

Emlékszem, milyen sokáig rakosgattam össze -másra nem is költve- a zsebpénzem gyerekként, hogy ezt megvehessem:

Sok sikert a gyűjtögetéshez és építéshez, találj benne sok örömöt!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.