2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ajándék lónak,... avagy újabb (retró) hardverek érkeztek.

    Elég rövidke bejegyzés lesz most, de annál "finomabb" holmikról. Egy alapos takarítás után lőttem pár képet is a hardverekről, amik már megjöttek. Egy nagyon kedves PH tag megkeresett azzal, hogy felajánlana pár holmit, amit én el is fogadtam. Nem is bántam meg. :N

    Asus P4P800 SE
    A maga idejében egy elég jól felszerelt és népszerű lap volt. A centi vastag por alól ez csillant meg a nap/lámpafényben:

    De ugye ahogy a mondás tartja: ajándék lónak ne nézd a fogát. Ez már ragyog. Memória hiányában egyenlőre teszteletlenként tartom nyilván.

    Intel P4 3.2GHz/1M/800 SL7E5 Costa Rica
    Egy há'kettes prescottal érkezett a fentebbi deszka, remélem működik is, tesztelni még nem tudtam.

    Amolyan tartaléknak jó lesz a 3.4-es Prescott mellé, amúgy is kikoptak a piacról ezek a csúcs scottok...

    Folytatás...

    flymi 7 éve 2

  • Ismét a jó öreg posta...

    Mostanában egyre trehányabbak.

    10x6 cm-es dobozkát nem képesek kihozni házhoz, inkább értesítőt hagynak a ládában, hogy menjek be átvenni. Ez már a második ilyen két héten belül. Gondolom látják, hogy kínából rendelt free shippinges cucc és ezért.

    De amin sokkal jobban kiakadtam az az, hogy az egyik csomagom két utcával arrébb lévő ház postaládájában landolt! :Y Na ezt meg hogy sikerült?
    Talán későn vette észre a postás, hogy a táska alján maradt és nem akart visszacangázni, inkább random bedobta valahová?
    Marha nagy szerencsémre ismerőshöz került, aki fel is vette velem a kapcsolatot és másnap elhozta.
    Így már azt is értem, hogy 1-2 csomagom miért nem érkezhetett meg hozzám, a címzetthez... Egyszerűen máshol kötött ki. Azt már nem is merem mondani, hogy valamelyik alkalmazottnál...

    Most is jön két kisebb vackom kínából, a másik kettő amit várok az DPD-s, futárszolgálatokkal nem volt ennyi bajság összesen, mint amit a posta 2017 eleje óta produkál szolgáltatás címszóval.

    flymi 7 éve 44

  • 3,4 GHz Prescott SL7PP, avagy fondü tuning nélkül.

    Üdv mindenkinek!

    Nagy örömömre szolgál, hogy megoszthatom a kedves olvasókkal és a bejegyzéseim rendszeres kommentelőivel, hogy a tegnapi nap folyamán megérkezett a gyári órajel bajnok és csúcs Prescott egyenesen Kínából.
    Mindig is szerettem volna egy ilyet, mert a 3GHz-es példányok olyan snasszok, a működő 3,2 és 3,4-esek viszont már ritkaság számba mennek kishazánkban. Ráadásul a tervezett nagy retró cpu hűtő teszthez 478 platformra szerintem ez a hardver dukál a leginkább.
    A hangsúly a működőn van, mert bár a tavasszal sikerült vennem egy 3,2-est, de azt sajnos nem bírtam működésre bírni, így az eladó volt olyan kedves és visszavette.

    Mikor máskor is próbálhatnám ki ezt a remek kis procit, ha nem a nyár kellős közepén, gusztus elején, a megérkezését követő másnap a tetőtéri szobában, 31°C levegő hőmérsékleten.
    Első körben a tesztlapnak szánt Abit IS7-E lapba pattintottam bele, majd paszta, full réz Cooler Master hűtő a kobakra és power on. Ekkor jött az első döbbenet és gatyába trottyolás, mert a képernyő fekete maradt, a ventik felpörögtek, de a réz borda legalább melegedett. Higgadtság, mondom biztos a GeForce3 Ti200-as adta be az unalmast, gyorsan elővettem egy tutira működő Manli MX400-ast és ezzel indítottam el a rendszert. Bios hang hibajelzés nem volt, ezt hozzátenném. Azonban ezzel a kártyával is ugyanaz történt, mint a Ti200-al, vagyis homály.

    Folytatás...

    flymi 7 éve 17

  • Foglalkozik valaki asztali videokártya javítással?

    Nem sütés, nem hőlégfúvós melegítés érdekel, azt itthon is meg tudom csinálni, ahogy azt megtettem a 7900gtx-el is sikeresen.
    Rendes javítás, géppel, reball, stb...
    Nem találtam aprón senkit.

    flymi 7 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.