2022. december 4., vasárnap

Gyorskeresés

Felmondás a munkahelyen picit másképp...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Már rég megszületett az elhatározás, hogy ha nem képesek a jelenlegi munkahelyemen megbecsülni a munkám, ha nem képesek kifizetni a túlórákat, ha továbbra is eltüntetik a szabadságaimat, akkor az első adandó alkalommal váltok. Továbblépési lehetőség a cégnél úgysem volt, ismerősön keresztül viszont sikerült egy állami céghez beadni az önéletrajzom azzal az előnnyel, hogy az a paksaméta tetejére kerül majd.

Így is lett, hívtak, hogy lehet menni egy beszélgetésre, onnan majd orvosira és még az idén átvesznek. Pontosabban csak az idén vesznek át, szóval siessek a felmondással.
A mostani melóhelyen a "hogy mertél felmondani, mikor tudod, hogy nincs helyetted ember?" volt az első reakció a felmondásomra, meg a "miért, nincs itt jó helyed?" szöveget kaptam. A közvetlen főnököm nem akart elengedni a 30 nap felmondási idő letelte előtt, de a munkáltató elvileg belement. Legalábbis a HR-estől ezt az infót kaptam.

3 napot kellett várni a munkáltató válaszára ( :F ), mert nem volt elérhető. (Na persze)
Azt az infót kaptam telefonon, hogy addig ne is vigyek be semmiféle felmondási papírt a céghez, amíg a HR-es nem beszélt a nagyfőnökkel. Egyébként sem tudtam bemenni, mert itthon lábadoztam táppénz miatt, de ha nagyon kellett volna, el tudtam volna juttatni hozzájuk.
Kérdeztem aztán, hogy akkor most mi legyen?! Azt mondták, hogy majd ők megírják a felmondási papírom (valószínűleg a visszadátumozás miatt), mert egyébként közös megegyezéssel kellett volna történnie a cécónak, de ezek nem egyezkednek.
Fontos vagyok, mert perpill nincs helyettem más, 2-3 hónap míg valaki betanul (vagy több), de több juttatás felajánlása fel sem merült, mint alku tárgya. Nem is baj, inkább lépek. 3 és fél év elég volt.
Egyébként így is munkaerő hiány van a cégnél, már a helyi újságban is hirdettek legalább 5 pozícióba, amire évek óra nem volt példa.

Mai napig nem láttam a felmondási papírt, az új helyen már megvolt tegnap az orvosi alkalmassági is.
Elvileg 20-án jár le a "megbeszélt" felmondási idő a cégnél (az utolsó munkanapom 17-e lesz) és 21-én aláírhatom az új helyen a papírokat.

Sajnos nem volt időm "rendes" felmondási papírt készíteni, pedig ha lett volna, egy ügyvéddél olyat kanyaríttattam volna, hogy az öreg nagy szakállú se tudott volna belekötni. Így mielőtt betelefonáltam volna, gyorsan kanyarítottam egyet én magam, de ezután jött a huzavona, hogy ne vigyek be papírt, mert előbb el kell érni a nagyfőnököt, utána meg azt kaptam, hogy ne fáradjak, majd megírják ők...

Hozzászólások

(#1) tibcsi0407


tibcsi0407
félisten

Hasonlóan érzem magam jelenleg én is a helyemen, nem tartom kizártnak, hogy én is meglépem, amit Te. Várok a megfelelő pozícióra. :)
Sok sikert a továbbiakban, remélem jobban megbecsülve érzed majd magad.

utdetailing.hu

(#3) 7


7
addikt

1: Ne bízd a felmondási papír megírását a cégedre, ha ilyen viszonyban vagytok. Így, hogy nem is láttad, lehet hogy meg sem írták, és el sem indult a 30 napod. Nem jó ötlet.

2: Olyan nincs, hogy meg kell várni a nagyfőnököt. A felmondási idő a felmondási papír benyújtásától kezdődik, amit pedig a munkáltató nyújt be. Ha a nagyfőnöknek nem tetszik, akkor tehet ellenajánlatot, és közös megegyezéssel érvényteleníthetitek a felmondást, de az, hogy te mikor mondasz fel, nem a nagyfőnöktől függ. Pont azért van munkaszerződésben meghatározott felmondási idő, hogy akármikor is nyújtod be a felmondásodat (amihez jogod van), a cég fel tudjon készülni a következményeire.

3: Arra figyelj, hogy mindenképpen igazolni tudd azt, hogy beadtad a felmondást. Egyrészt legyen rajta dátum, másrészt:
a) írasd alá valamelyik kompetens személlyel (HR vagy közvetlen főnök) -- mindezt két példányban: egy nálad, egy a cégnél, vagy
b) küldd postán ajánlott küldeményként, így a posta tudja igazolni a levél megérkeztét.

4: Nem kell ügyvéd egy felmondási nyilatkozat megírásához. Neten van egy rakat szabadon felhasználható sablon.

[ Szerkesztve ]

(#4) Agostino


Agostino
addikt

mai napig nem láttam a felmondási papírt

neked kell beadnod, a harminc nap a közlést követő naptól indul meg. van egy olyan sejtésem, hogy a munkáltató nem fog neked felmondani olyan könnyen, hiszen kellesz neki. ha te, mint munkavállaló semmilyen írásbeli (levél, email) felmondást tartalmazó dokumentumot nem adtál át, az nem szerencsés. hozzáteszem, ha a munkáltató mond fel neked, akkor mivel 3 és fél évet dolgoztál nála elvileg igazoltan, 30 plusz 5 nap a felmondási ideje. a munkáltató felőli felmondás azért is necces ilyenkor, hiszen 3 év után feléd járna egy hó végkielégítés. az olvasottak alapján szerintem nem sok kedve lenne hozzá. bár ha van egy kis sütnivalójuk, akkor rádvernek egy indoklást, hogy gond volt a magatartásoddal, és akkor semmi sem jár.

7 megelőzött, de a lényeg ugyan ez, kétszer is. nézd vissza a doksikat, mert könnyen problémák adódhatnak

[ Szerkesztve ]

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#5) Syl


Syl
nagyúr

Indokolt esetben élhetsz a rendkívüli és azonnali felmondással is. És az hogy nem fizetik ki a túlórákat, eltüntetik a szabadságodat szerintem kimeríti az indokolt esetet. Feltétlen beszélj egy munkaügyi jogásszal!

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#6) shteer


shteer
félisten

Hallgass az előttem írókra, ne hagyd magad megvezetni! Mert jelen állás szerint arra játszanak

..szerintem jónak tűnik

(#7) D1Rect válasza Syl (#5) üzenetére


D1Rect
félisten

Én is ezt akartam, meg annyit, hogy ASAP add be a felmondásodat.

[ Szerkesztve ]

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#8) ncc1701


ncc1701
veterán

Csak húzzák az időt. Ne hagy magad, itt az alkalom, h visszaopasd őket. :)

(#9) Lauda


Lauda
félisten

A felmondast te add be szemelyesen, vagy ajanlott levelben, hiszen te mondasz fel.

Egy felmondas megirasa 2 perc, ennyi idod csak lett volna. Siman kezzel leirod, hogy xy a mai nappal felmondom az xy nappal kezdodott munkaszerzodesem. Vagy xy kerem az xy nappal kezdodoen letrejott munkaszerzodesem kozos megegyezessel torteno megszunteteset. Amint ezt elkuldod postan ajanlottan es atveszik, illetve beviszed a munkaugyre es atveteted, ketyeg a felmondasi ido.

A rendkivulit ne eroltesd, mert ott neked kell indokolni az okokat es ha a ceged ezt nem fogadja el, mehetsz birosagra az igazad bizonygatni, addig viszont a munkaltato nem koteles kiadni a papirjaid amig le nem zarult az ugy. Oldjad meg kozos megegyezessel es bekevel, mindenkinek jobb lesz.

Azt is megteheted, hogy nem kered a felmondasi idore jaro bert csak engedjenek el minel hamarabb, en mar jottem igy el cegtol. Aznap megoldodott a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#10) Simi87 válasza Syl (#5) üzenetére


Simi87
senior tag

+1

Nekem volt olyan munkahelyem, ahol letettem a főnök elé a felmondásomat. Elolvasta, és azt mondta, hogy ez nem így működik, hogy pikk-pakk lelépek. Akkor eléraktam a B verziót, aminek a felét sem olvasta el, alá is írta az elsőt.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.