2018. október 23., kedd

Gyorskeresés

Ajándék lónak,... avagy újabb (retró) hardverek érkeztek.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Elég rövidke bejegyzés lesz most, de annál "finomabb" holmikról. Egy alapos takarítás után lőttem pár képet is a hardverekről, amik már megjöttek. Egy nagyon kedves PH tag megkeresett azzal, hogy felajánlana pár holmit, amit én el is fogadtam. Nem is bántam meg. :N

Asus P4P800 SE
A maga idejében egy elég jól felszerelt és népszerű lap volt. A centi vastag por alól ez csillant meg a nap/lámpafényben:

De ugye ahogy a mondás tartja: ajándék lónak ne nézd a fogát. Ez már ragyog. Memória hiányában egyenlőre teszteletlenként tartom nyilván.

Intel P4 3.2GHz/1M/800 SL7E5 Costa Rica
Egy há'kettes prescottal érkezett a fentebbi deszka, remélem működik is, tesztelni még nem tudtam.

Amolyan tartaléknak jó lesz a 3.4-es Prescott mellé, amúgy is kikoptak a piacról ezek a csúcs scottok...

Asus Silent Square Pro
775-ös felfogatással érkezett ez a monstrum. Egyenlőre még nem tudom mi legyen vele, már van egy ugyanilyenem, talán cserealapnak jó lesz. Korabeli PH teszt.

Ha valakinek van sima, nem pro verziósa, szívesen elcserélem vele ezt a kocka narancsot.
Méghogy square! :D

Sapphire HD4650
Fordítóchipes AGP-s, 1gb-os példány, több infó a kártyáról a honlapján ITT. Idő hiányában még ezt sem tudtam tesztelni, de mindenesetre nem olyan darab, amibe minden nap belebotlik az ember. Megtisztítottam, kapott friss pasztát, kipróbálásig egy dobozkában fog pihenni. Egy agp-s konfigot ezzel rendesen fel lehet tuningolni.


Javaslom felidézni és átolvasni GAI kolléga cikkét és leírását erről, na meg az összes többi kártyáról is. :D

A héten érkeznek még egyéb finomságok is. Végéák, hogy pontosabb legyek, de ezekről majd egy másik alkalommal... :R

Hozzászólások

(#1) SunMount3r


SunMount3r
(PH! kedvence)

Nekem volt P4P800-am (a sima, nem az SE), mert az akkori külföldi tuning fórumokon az egyik legjobb lapnak tartották, vettem is hozzá egy 340W-os Enermax tápot, ami többe került, mint maga a lap, hogy ihaj, milyen tuning lesz majd itt... Aztán forrás hiányában abba is maradt a dolog. A max ameddig eljutottam az egy 1.7-es cerka 2.1-re húzva :D :U ... Végül tizen év múlva pár "bagóért" ment a konfig a PC MAX-hoz... Pedig szerettem a lapot, a doboza is megvolt végig...

Azt hiszem akkoriban a 3.0GHz-s P4-es volt a best-buy, mert marha jól lehetett tuningolni...

[ Szerkesztve ]

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#2) sos456


sos456
(senior tag)

Nekem SE volt, egy 2,6-os cerkával. Majd cseréltem egy Pentium M mobilprocira, egy CT-479 átalakítóval, alig fogyasztott, viszont gyorsabb volt a Prescottoknál, azokból fejlesztették a későbbi Core2 procikat. Egy HD 2600XT volt benne, a Crysist elég jól vitte.

http://www.youtube.com/watch?v=X5Izm1LQfw4 -ha vki még nem látta volna

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.