2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • PC 50 000-ért (solved)

    Némi brainstorming és keresgélés után íme a gép.

    Intel Celeron G1610 - 9 690 Ft
    GIGABYTE GA-H61M-S2PV - 11 630 Ft (olyat kerestem, amin van PCI az Audigy 2 miatt :D)
    Kingston DDR3-1600 1x4 GB - 10 100 Ft
    Kingfast 32 GB SSD - 7 590 Ft
    VGA HD 5750/6750/6670/GTS450 - ezt mindenképpen használtan kell venni (annak ellenére, hogy el tud romlani), ~10-12 000
    --------------------------
    eddig 49-51 000 Ft és kell még
    táp+ház - na ez jó kérdés. tápos szakik nagyon nyomják, hogy "de minimum 350 Watt kell és de minimum FSP kell". A kérdés az, hogy egy ilyen kb. terhelve MAXIMUM 80 wattot fogyasztó konfignak (OK, legyen SZÁZ!!!) mi a f@szért kéne 350 Wattos csúcsgyártó-táp?
    Kompromisszumot kötök: a Kolink (volt Coolink) egy elég jól ismert márka, nem csúcskategória, de nem is gagyi. Elég öreg cég és a K****-Tech a disztribútor és ez nekem elég.

    Kolink ház+táp együtt Kolink CXA517B450 + KKCHS450S4F12: 6910 Ft

    összesen: 56-58 000 Ft.

    VGA-ból muszáj használtat venni, mert ilyen áron újonnan HD 5450/GT 620 VGA-kat lehet kapni, ami nevetséges.

    A cucc nem jött ki 50 000 Ft-ból, ahhoz komoly grafikai butításra lenne szükség, agyalás közben főleg AMD APU és AMD X4 + VGA kombók merültek fel.

    Folytatás...

    fLeSs 10 éve 15

  • PC 50 000-ért

    Üdv emberek!

    Kéne egy kis segítség.
    Össze kéne állítanom egy gépet 50 000 forintból. :D Ebből a pénzből a következő dolgokat kell megvenni.

    alaplap
    proci
    procihűtő
    RAM (min. 4 GB!)
    VGA (DVI-kimenettel)
    ház (fekete!) + táp
    64-128 GB SSD

    Billentyűzet, egér, DVD, HDD, monitor van, ezek nem kellenek.

    A VGA és a CPU jó lenne, ha egyensúlyban lenne.

    Javaslatokat várok! Áfát nemtok visszaigényelni.
    Kérdés, hogy jobban járok-e használt cuccokkal?

    Előre is köszi!

    fLeSs 10 éve 19

  • rFactor 2

    Az én videóim helyett érdemes inkább ezt megnézni... tényleg nagyon sz@r ez a játék... :D

    fLeSs 10 éve 0

  • rFactor 2

    Készítettem egy videót azzal a céllal, hogy bemutassam, az rFactor 2 grafikája nem is sz@r. Csak mert mindenki szídja. Max grafikán játék közben tényleg nagyon élethű, sztem simán veri az Assetto Corsa élénk, zsírkrétás színeit. A probléma csak az, hogy a youtube-ra feltöltve és kívülállóként nézve már nem olyan jó mint játék közben. :D Na mindegy, ha már elkészítettem, akkor íme. Az AI ellen játszottam, az igazat megvallva ez az első olyan versenyem a gép ellen, amit végig is csináltam. :D

    Az Endurance Racing X modot használtam, még nincsenek kész az autók, de ami kész, az nagyon jó.

    szerkesztve: itt egy másik videó, itt még a bitrate-ekkel kísérletezgettem, van benne külső nézet is, sztem nagyon jó.

    ps: tehetséges vezető vagyok... :D

    fLeSs 10 éve 0

  • Ohh, hardverek... második felvonás

    Haha... :D
    Annak ellenére, hogy előző bejegyzésemben kifejtettem, mennyire felesleges a cuccaim cseréje, mégiscsak elkapott a gépszíj. Vagyis éppen borotvaélen táncolok.

    Ez a bejegyzés gyakorlatilag egy kis eszmefuttatás a magam részére, próbálok racionálisan dönteni, mint mindig amikor pénzügyekről van szó.

    Szóval a következőkben kifejtendő helyzet alap mozgatórugója, hogy a gépemben "csak" 4 GB memória van. Ez 3 évvel ezelőtt még nem volt gond, azonban mára egyes esetekben észrevehetően kevés amikor ALT+TAB-olok, elég szép akadásokat tapasztalok + rFactor 2-ben is durva meg-megakadások vannak még az új VGA-mmal is egyes pályákon, ami eléggé RAM-szagú. Ezért úgy gondolom jó lenne még +4 GB.

    Azonban ezzel együtt felvetődött bennem a dilemma, hogy mennyire jó az ha én veszek még 4 GB DDR2-es memóriát. Jelenleg a gépemben 2x2 GB van, és ha 8 GB-ot akarok akkor 99%, hogy még 2x2 GB-ot kell tennem a gépembe, a piacon nem nagyon találni 2x4 GB-os kitet és ha mégis, akkor újabb vesződséggel el kéne adnom a jelenlegit. Csak szimplán nem vagyok kibékülve a 4x2 GB ötletével, igazából talán csak azért, mert később nehézkes lesz eladni... :D

    Folytatás...

    fLeSs 10 éve 49

  • Ohh, hardverek...

    Nos aki valamennyire szemmel követi az eseményeket a PH!-nál jól tudja, hogy én eljöttem a Prohardvertől kb. 2,5 éve. Előtte a hardver volt az "életem". Azóta? Jelenleg fogalmam sincs milyen videókártyát vagy processzort lenne érdemes venni ha úgy döntenék, hogy venni akarnék... kb. ennyire követem az eseményeket... a gépemben található főalkatrészek többsége 3+ éves.

    Az elmúlt napokban a youtube-on véletlenül ráakadtam egy csatornára ahol hardverekkel foglalkozik két fickó, új hardvereket mutatnak be, konfigokat állítanak össze és stb. Valójában fogalmam sincs hogyan lyukadtam ki náluk, mert biztos, hogy nem hardverrel kapcsolatban szörfölgettem. Na mindegy.

    És elkezdtem nézelődni náluk, ráakadtam egy videóra amiben összeraknak egy "kick-ass" konfigot. Aztán megnéztem egy másikat, amiben iTX-házba raknak bele bivaly cuccot vízhűtéssel és így tovább... Ahogy néztem ezeket a videókat erősödött bennem az érzés, hogy "igen, ha legközelebb lecserélem a gépem, ilyen cuccot fogok venni", később pedig előtört a "jó lenne 4 GHz-es proci 16 GB rammal überbrutál házban Corsair vízhűtéssel" érzés belőlem. Bizsergető érzés ami lényegében az új, az ismeretlen iránti vágy - gondolom én. Vagy talán birtoklási vágy?

    Folytatás...

    fLeSs 10 éve 32

  • Diéta! vége...

    Az elmúlt egy hétben a súlyom (tudom, a tömegem) 78 és 78,5 kg között stagnált, már nem látom értelmét tovább folytatni. Ennyi volt.

    Kb. 2-3 hónapot kihagyok, aztán egy új diétával, a mostani tapasztalatok felhasználásával megpróbálok 70 kg-ra fogyni. Azzal lennék igazán elégedett (nem a súly miatt, hanem mert akkor már tényleg alig lenne rajtam zsírocska :D). Valójában amikor elkezdtem ezt a diétát az elsődleges cél 80 kg volt szeptemberre (ami nagyjából össze is jött), csak útközben meggondoltam magamat és 70 kg-ra módosítottam a tervet, de ez most nem fog bekövetkezni.

    Jöjjön néhány szám, ezek egyeseket biztosan meg fog hökkenteni.
    Utánaszámoltam a dolgoknak és a helyzet a következő:
    a diétám során EDZÉSnapokon (tehát azokon a napokon, amikor volt súlyzós edzés)
    ~1450 kcal-t ettem, 150 gr fehérje, 78 gr szénhidrát, 15 gr zsír.
    A PIHENŐnapokon (amikor max aerob/kardió/séta volt)
    ~1200 kcal-t ettem, 135 gr fehérje, 35 gr szénhidrát, 26 gr zsír.

    Folytatás...

    fLeSs 11 éve 12

  • Vigyázat: vékonyan is lehet hájas!

    Aki olvasta a blogomban a hozzászólásaimat és csodálkozik, hogy miért akarok még leadni, annak itt a válasz: [link]. Azért vannak itt durva képek. :D Szerencsére nálam nem ennyire komoly a helyzet, nem vagyok sehol ilyen löttyedt vagy "karfiolos", csak látom, hogy lenne még mit leadni.

    (a cikket az Index főloldalán találtam, nem reklámnak szánom)

    fLeSs 11 éve 1

  • Diéta 27. hét

    Üdv emberek! Elérkezett ez is, a 27. hét.

    Ez egyben azt is jelenti, hogy már több, mint fél éve diétázom, április 1-től számolva több, mint hat hónap, mint 182 nap.
    Az utóbbi két hétben eléggé szenvedek, és mivel az eredmények sem úgy jönnek ahogy szeretném, azért változik most az eredeti tervem mely szerint november 30-ig ment volna a diéta. Azért nem olyan poén, hogy fél éve minden nap (kivéve a csalónapokat) ugyanazt eszem ugyanolyan mennyiségben ugyanazokban az időpontokban.

    Úgy gondolom és az a tapasztalatom, hogy ilyen hosszú diéta után ha stagnálni kezd zsír, akkor jobb abbahagyni, és kb. 2 hónap múlva folytatni. Szóval ha most, 10.15-én több vagyok, mint 75,6 kg (főleg ha több, mint fél-1 kg-mal vagyok több), akkor abbahagyom, semmi értelme erőltetni. Ennél kevesebbet nem fogok enni, ennél többet nem fogok edzeni.
    Addig pedig csinálom amit eddig is. Ha végeztem a diétával, akkor letölthetővé teszem a diéta&tömegelés, edzés&aerob és kaja nevezetű táblázataimat.

    Kiegészítésként:

    április 1: 101,1 kg
    május 1: 96,2 kg
    június 1: 90,5 kg
    július 1: 86,6 kg
    augusztus 1: 83,4 kg
    szeptember 1: 81,4 kg
    október 1: 78 kg

    fLeSs 11 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.