2016. május 28., szombat

Gyorskeresés

fLeSs blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • SSD Update vol. 7

  SSD-m elérte a 6 éves kort és még mindig tartja magát. :C (nem semmi hogy telik az idő...)
  Előzmény: KATT.

  Egyébként a gépemben van egy WD20EFRX is ami most lesz 3 éves, erre szintén kíváncsi leszek meddig bírja ha csak el nem adom, végülis a 2 TB egyelőre elég mindenre, még egyszer sem telt meg.
  + Samsung 840 EVO (májusban lesz 2 éves)
  + Intel X25-M 80 GB (asszem ~4 éves)

  Blogbejegyzés 2 hónapja 2

 • SSD Update vol. 6

  Kingston SSDNow 40 GB-os SSD-m (belülről Intel X25-V) elérte az 5 éves kort. Továbbra is tökéletesen működik (kopp-kopp), továbbra is az oprendszer és a programok vannak rajta.

  A média elhasználódási mutató csak kettővel csökkent, 1 év alatt +3 TB lett ráírva. Továbbra is feleslegesnek találom a lecserelését. Kérdés: hány ember szaladgál öt éves vinyóval a gépében? Nem sok, szóval szerintem nem különösebben kell félni az SSD elhasználódásától. Elég csak a Tech-report cikkére gondolni.

  Blogbejegyzés 1 éve 7

 • GTX 780 vs GTX 970 (rFactor 2)

  Naszal, újítottam a gépen.
  Még mielőtt vérpistikének néznétek, a csere oka igen szimpla volt: sikerült megoldanom 5% ráfizetéssel.
  Tudom, hogy a GTX 970 nem sokkal erősebb, a teszteket nézegetve az
  - 5% ráfizetés
  áll szemben a
  - 10-15%-os sebességnövekedéssel
  - alacsonyabb fogyasztással
  - hűvösebb működéssel
  - MFAA

  Mielőtt elpasszoltam a GTX 780-at rFactor 2-ben (az fps-ek láttán talán nem kell magyaráznom, hogy miért) leteszteltem három darab replayt és most összehasonlítom az eredményeket a GTX 970-nel. Természetesen 5760x1080-as felbontásról van szó. Minden grafikai beállítás maxon, 4x-es FSAA driverből.

  1. Symmons Plains Raceway + Ferrari Challenge mod + Spec Miata mod - 16 AI


  katt...

  cockpit nézet:
  GTX 780 - 42
  GTX 970 - 46


  katt...

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 5

 • Újabb versenyek

  Készítettem két újabb versenyvideót, az elsőben a Porschéval, a másodikban pedig egy 40 fős versenyen a Riley-val próbálkozok. Sajna a szó szoros értelmében vett versenyzés az utóbbiban nem volt túl jó, a hétvégén remélem összejön egy olyan verseny, ami 50-60 fős és akkor lesz miről beszélni. Előre is bocs a csúnya beszédért... :D

  Ezentúl itt nem fogom hirdetni magamat, mert nem hiszem hogy a logout.hu-ra való lenne az önreklámozás (ennyi elég volt belőle :D), szóval ha vkit érdekel a téma akkor plz iratkozzon fel a csatornámra.

  Köszi a figyelmet.

  Blogbejegyzés 2 éve 73

 • Táp és iRacing :D

  Előző bejegyzésem apropóján a topikban a hsz-ek elszaporodtak és végül odáig fajult a dolog, hogy nem csak a VGA-t cseréltem le hanem a CPU/alaplap/RAM triót is... :D szóval most egy elég jó kis gépem van, amihez nem igazán akarok hozzányúlni 2-3 de inkább 4 éven keresztül. Az eredeti tervem az volt, hogy majd akkor cserélek LGA775-ről ha kijön a Skylake, de be kellett látnom, hogy a régi gépem nem volt elég arra amire nekem kell - 3 monitoros játék.
  Egy mondat erejéig előző bejegyzésem konklúziójára visszatérve: a 400 wattos táp elég a GTX 780 alá, a kulcsszó a MINŐSÉG. ;)

  Szóval most hogy van egy gyors gépem és (könnyen lehet, hogy csak időszakosan, de) sikerült "szerválni" egy gyors netkapcsolatot immár készíthetek szimulátoros versenyvideókat is. Valójában már korábban is foglalkoztatott a gondolat, de az 1 mbit-es feltöltési sebességemmel (Vidanet :C :U ) inkább nem vállalkoztam rá...

  Tehát a lényeg, hogy elkészült az első versenyvideóm, és ha nem unok rá és lesz aki egyáltalán nézze, akkor lesz még több is. Az iRacing (maga a program, a játék) egy versenyszimulátor.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 18

 • PC upgrade, elég lesz a tápom?

  A cím kissé megtévesztő, ugyanis a kérdés inkább ironikus hangnemben tettem fel minthogy valódi véleményekre lennék kíváncsi. :D

  Szóval úgy döntöttem, a gépemben (lásd az adataimnál) VGA-t cserélek. Eddigi beidegződésem szerint egy megabűntettet fogok elkövetni, ugyanis ezidáig kerültem a gyorsan értékét vesztő, értelmetlenül drága beruházásokat (értsd csúcskategóriás VGA vagy CPU), DE rájöttem, hogy most más a helyzet ugyanis már lassan fél éve három monitoron játszok, azóta ott van a kavics a cipőmben, ami mindig vissza-visszatért.

  Alapjában véve már csak szimulátorokkal játszok (80% iRacing, 15% rFactor 2, 5% Assetto Corsa), és a jelenlegi GTX 760 rF2 és AC alatt már nem az igazi 3 monitoron, illetve iRacinget is inkább csak 4800x900-ban játszok kicsit butítva, hogy meglegyen az 50 fps+. Nem igazán zavar a dolog, mert iRacingen játszok a legtöbbet, de a kavics azért mégiscsak ott van. :D illetve rF2 alatt zavar, mert az rF2 max grafikán sztem nagyon jól néz ki, csak nem 25-30 fps-sel. :D

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 262

 • SSD Update

  Életem első SSD-je (Intel X25-V) elérte a 4 éves kort (2010 februárjában lett véve). Ez most már "hagyomány", hogy évente beszámolok a helyzetről, és hát a helyzet az, hogy az SSD továbbra is tökéletesen működik. :)

  A Media Wearout Indicator 1 év alatt hárommal csökkent, és jelenleg 89-es értéket mutat, ha ez így halad, akkor még jódarabig nem lesz vele gond, remélem. Továbbra is a Windows és a programok vannak rajta, a szabad hely 20 GB (friss Windows) és 10 GB között ingázik.

  Blogbejegyzés 2 éve 2

 • PC 50 000-ért (solved)

  Némi brainstorming és keresgélés után íme a gép.

  Intel Celeron G1610 - 9 690 Ft
  GIGABYTE GA-H61M-S2PV - 11 630 Ft (olyat kerestem, amin van PCI az Audigy 2 miatt :D)
  Kingston DDR3-1600 1x4 GB - 10 100 Ft
  Kingfast 32 GB SSD - 7 590 Ft
  VGA HD 5750/6750/6670/GTS450 - ezt mindenképpen használtan kell venni (annak ellenére, hogy el tud romlani), ~10-12 000
  --------------------------
  eddig 49-51 000 Ft és kell még
  táp+ház - na ez jó kérdés. tápos szakik nagyon nyomják, hogy "de minimum 350 Watt kell és de minimum FSP kell". A kérdés az, hogy egy ilyen kb. terhelve MAXIMUM 80 wattot fogyasztó konfignak (OK, legyen SZÁZ!!!) mi a f@szért kéne 350 Wattos csúcsgyártó-táp?
  Kompromisszumot kötök: a Kolink (volt Coolink) egy elég jól ismert márka, nem csúcskategória, de nem is gagyi. Elég öreg cég és a K****-Tech a disztribútor és ez nekem elég.

  Kolink ház+táp együtt Kolink CXA517B450 + KKCHS450S4F12: 6910 Ft

  összesen: 56-58 000 Ft.

  VGA-ból muszáj használtat venni, mert ilyen áron újonnan HD 5450/GT 620 VGA-kat lehet kapni, ami nevetséges.

  A cucc nem jött ki 50 000 Ft-ból, ahhoz komoly grafikai butításra lenne szükség, agyalás közben főleg AMD APU és AMD X4 + VGA kombók merültek fel.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 15

 • PC 50 000-ért

  Üdv emberek!

  Kéne egy kis segítség.
  Össze kéne állítanom egy gépet 50 000 forintból. :D Ebből a pénzből a következő dolgokat kell megvenni.

  alaplap
  proci
  procihűtő
  RAM (min. 4 GB!)
  VGA (DVI-kimenettel)
  ház (fekete!) + táp
  64-128 GB SSD

  Billentyűzet, egér, DVD, HDD, monitor van, ezek nem kellenek.

  A VGA és a CPU jó lenne, ha egyensúlyban lenne.

  Javaslatokat várok! Áfát nemtok visszaigényelni.
  Kérdés, hogy jobban járok-e használt cuccokkal?

  Előre is köszi!

  Blogbejegyzés 2 éve 19

 • rFactor 2

  Az én videóim helyett érdemes inkább ezt megnézni... tényleg nagyon sz@r ez a játék... :D

  Blogbejegyzés 2 éve 0

 • rFactor 2

  Készítettem egy videót azzal a céllal, hogy bemutassam, az rFactor 2 grafikája nem is sz@r. Csak mert mindenki szídja. Max grafikán játék közben tényleg nagyon élethű, sztem simán veri az Assetto Corsa élénk, zsírkrétás színeit. A probléma csak az, hogy a youtube-ra feltöltve és kívülállóként nézve már nem olyan jó mint játék közben. :D Na mindegy, ha már elkészítettem, akkor íme. Az AI ellen játszottam, az igazat megvallva ez az első olyan versenyem a gép ellen, amit végig is csináltam. :D

  Az Endurance Racing X modot használtam, még nincsenek kész az autók, de ami kész, az nagyon jó.

  szerkesztve: itt egy másik videó, itt még a bitrate-ekkel kísérletezgettem, van benne külső nézet is, sztem nagyon jó.

  ps: tehetséges vezető vagyok... :D

  Blogbejegyzés 2 éve 0

 • Ohh, hardverek... második felvonás

  Haha... :D
  Annak ellenére, hogy előző bejegyzésemben kifejtettem, mennyire felesleges a cuccaim cseréje, mégiscsak elkapott a gépszíj. Vagyis éppen borotvaélen táncolok.

  Ez a bejegyzés gyakorlatilag egy kis eszmefuttatás a magam részére, próbálok racionálisan dönteni, mint mindig amikor pénzügyekről van szó.

  Szóval a következőkben kifejtendő helyzet alap mozgatórugója, hogy a gépemben "csak" 4 GB memória van. Ez 3 évvel ezelőtt még nem volt gond, azonban mára egyes esetekben észrevehetően kevés amikor ALT+TAB-olok, elég szép akadásokat tapasztalok + rFactor 2-ben is durva meg-megakadások vannak még az új VGA-mmal is egyes pályákon, ami eléggé RAM-szagú. Ezért úgy gondolom jó lenne még +4 GB.

  Azonban ezzel együtt felvetődött bennem a dilemma, hogy mennyire jó az ha én veszek még 4 GB DDR2-es memóriát. Jelenleg a gépemben 2x2 GB van, és ha 8 GB-ot akarok akkor 99%, hogy még 2x2 GB-ot kell tennem a gépembe, a piacon nem nagyon találni 2x4 GB-os kitet és ha mégis, akkor újabb vesződséggel el kéne adnom a jelenlegit. Csak szimplán nem vagyok kibékülve a 4x2 GB ötletével, igazából talán csak azért, mert később nehézkes lesz eladni... :D

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 49

 • Ohh, hardverek...

  Nos aki valamennyire szemmel követi az eseményeket a PH!-nál jól tudja, hogy én eljöttem a Prohardvertől kb. 2,5 éve. Előtte a hardver volt az "életem". Azóta? Jelenleg fogalmam sincs milyen videókártyát vagy processzort lenne érdemes venni ha úgy döntenék, hogy venni akarnék... kb. ennyire követem az eseményeket... a gépemben található főalkatrészek többsége 3+ éves.

  Az elmúlt napokban a youtube-on véletlenül ráakadtam egy csatornára ahol hardverekkel foglalkozik két fickó, új hardvereket mutatnak be, konfigokat állítanak össze és stb. Valójában fogalmam sincs hogyan lyukadtam ki náluk, mert biztos, hogy nem hardverrel kapcsolatban szörfölgettem. Na mindegy.

  És elkezdtem nézelődni náluk, ráakadtam egy videóra amiben összeraknak egy "kick-ass" konfigot. Aztán megnéztem egy másikat, amiben iTX-házba raknak bele bivaly cuccot vízhűtéssel és így tovább... Ahogy néztem ezeket a videókat erősödött bennem az érzés, hogy "igen, ha legközelebb lecserélem a gépem, ilyen cuccot fogok venni", később pedig előtört a "jó lenne 4 GHz-es proci 16 GB rammal überbrutál házban Corsair vízhűtéssel" érzés belőlem. Bizsergető érzés ami lényegében az új, az ismeretlen iránti vágy - gondolom én. Vagy talán birtoklási vágy?

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 32

 • Diéta! vége...

  Az elmúlt egy hétben a súlyom (tudom, a tömegem) 78 és 78,5 kg között stagnált, már nem látom értelmét tovább folytatni. Ennyi volt.

  Kb. 2-3 hónapot kihagyok, aztán egy új diétával, a mostani tapasztalatok felhasználásával megpróbálok 70 kg-ra fogyni. Azzal lennék igazán elégedett (nem a súly miatt, hanem mert akkor már tényleg alig lenne rajtam zsírocska :D). Valójában amikor elkezdtem ezt a diétát az elsődleges cél 80 kg volt szeptemberre (ami nagyjából össze is jött), csak útközben meggondoltam magamat és 70 kg-ra módosítottam a tervet, de ez most nem fog bekövetkezni.

  Jöjjön néhány szám, ezek egyeseket biztosan meg fog hökkenteni.
  Utánaszámoltam a dolgoknak és a helyzet a következő:
  a diétám során EDZÉSnapokon (tehát azokon a napokon, amikor volt súlyzós edzés)
  ~1450 kcal-t ettem, 150 gr fehérje, 78 gr szénhidrát, 15 gr zsír.
  A PIHENŐnapokon (amikor max aerob/kardió/séta volt)
  ~1200 kcal-t ettem, 135 gr fehérje, 35 gr szénhidrát, 26 gr zsír.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 12

 • Vigyázat: vékonyan is lehet hájas!

  Aki olvasta a blogomban a hozzászólásaimat és csodálkozik, hogy miért akarok még leadni, annak itt a válasz: [link]. Azért vannak itt durva képek. :D Szerencsére nálam nem ennyire komoly a helyzet, nem vagyok sehol ilyen löttyedt vagy "karfiolos", csak látom, hogy lenne még mit leadni.

  (a cikket az Index főloldalán találtam, nem reklámnak szánom)

  Blogbejegyzés 3 éve 1

 • Diéta 27. hét

  Üdv emberek! Elérkezett ez is, a 27. hét.

  Ez egyben azt is jelenti, hogy már több, mint fél éve diétázom, április 1-től számolva több, mint hat hónap, mint 182 nap.
  Az utóbbi két hétben eléggé szenvedek, és mivel az eredmények sem úgy jönnek ahogy szeretném, azért változik most az eredeti tervem mely szerint november 30-ig ment volna a diéta. Azért nem olyan poén, hogy fél éve minden nap (kivéve a csalónapokat) ugyanazt eszem ugyanolyan mennyiségben ugyanazokban az időpontokban.

  Úgy gondolom és az a tapasztalatom, hogy ilyen hosszú diéta után ha stagnálni kezd zsír, akkor jobb abbahagyni, és kb. 2 hónap múlva folytatni. Szóval ha most, 10.15-én több vagyok, mint 75,6 kg (főleg ha több, mint fél-1 kg-mal vagyok több), akkor abbahagyom, semmi értelme erőltetni. Ennél kevesebbet nem fogok enni, ennél többet nem fogok edzeni.
  Addig pedig csinálom amit eddig is. Ha végeztem a diétával, akkor letölthetővé teszem a diéta&tömegelés, edzés&aerob és kaja nevezetű táblázataimat.

  Kiegészítésként:

  április 1: 101,1 kg
  május 1: 96,2 kg
  június 1: 90,5 kg
  július 1: 86,6 kg
  augusztus 1: 83,4 kg
  szeptember 1: 81,4 kg
  október 1: 78 kg

  Blogbejegyzés 3 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.