2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ez a részvénypiac egy vicc

    Manipulált, gagyi, nevetséges, vicc, pénznyelő automata, sz@r szemét. És nem, nem a harag beszél belőlem...
    Nézzük meg az utolsó pár percret KATT. És ez a fő index!!!! Úgy rángatják, mint egy bábút vagy mint egy napi 5000-es forgalmú részvényt. De ebben az indexben 500 részvény szerepel hatalmas forgalommal, és percek leforgása alatt esik és pattan fel 2-4%-ot. Ez egyszerűen hihetetlen. Így állítsd be a stoplosst...
    Én most pár napig nem fogok tradelni. Amikor az SP500 elérte napközben a 840 pontot, vettem SDS-t és FXP-t arra kalkulálva, hogy nem megy túl rajta, de aztán amikor 845 fölé került, akkor eladtam őket (picurka loss).
    Ilyen befejezés után vajon mire számíthatunk a következő napokban? Vagy akár holnap? Egy napra előre nem lehet tudni, hogy mi fog történni, egy kaszinó az egész...

    fLeSs 15 éve 128

  • Az első három hét hibái összegezve

    Az első két hétben sikerült elveszteni az alaptőkém 13%-át, ráadásul már volt -15%-is, onnan hoztam vissza az utóbbi pár napban. :D Ez így utólag belegondolva elég sokkoló, ezért most összegzem a hibákat amiket elkövettem.

    A legalapvetőbb hiba, hogy medve piacon részvényeket kezdtem vásárolni, holott korábban direkt kihangsúlyoztam, hogy a medve piacon nem szabad részvényvásárlásba kezdeni, ez olyan, mintha az árral szemben úsznék. Még akkor sem, ha a piacot rendesen felülteljesítő, emelkedő trendben lévő részvényt találok. Ez a legszimplább szabály, mégis megszegtem, szimplán barom vagyok, ez a helyzet, de ez egy jó lecke nem csak nekem, remélhetőleg másnak is. Ha ezt a szabályt betartottam volna akkor most nem lenne semmi gond.

    De ha már vásárlásra adom a fejem, akkor illene jó belépési pontokat találnom. Először a medve piacra fogtam a sikertelenségemet, de utólag már látom, hogy én voltam a béna és nem a piac miatt vesztettem. Nem érdemes mást okolni a veszteségeim miatt, mert én hoztam meg a döntéseket, tehát én vagyok a hibás.

    Folytatás...

    fLeSs 15 éve 14

  • Az első fecske (szerencsére magyar)

    Az utolsó bika piac című hírben 3 és fél hónapnyi dollárerősödés után rádöbbentek, hogy a dollár erősödik, és hogy ez az utolsó bika piac. :C
    Mivel ez a hír magyar és nem a marketwatch címoldalán jelent meg nincs túl sok jelentősége. Azt azonban Weinstein könyvéből már lehet tudni (és ez tényleg így van, nemrég kezdtem ezt az egészet, de már tapasztaltam), hogy amikor már 0,5-ös EURUSD-t fognak jósolni a nagy gazdasági online médiák, a CNN meg a CNBC, akkor számíthatunk majd a trendfordulóra, és az USD elkezd gyengülni (talán össze is omlik). Figyeljünk.
    Hasonlóképpen az olaj. Még nem láttam sehol 10 USD-s olajjóslatokat, de ha felfedeztek egy ilyet, akkor tuti, hogy közel járunk az olajáresés végéhez.

    fLeSs 15 éve 9

  • Nem szabad bedőlni...

    Az elmúlt hetekben igen drámai elemzői vélemények láttak napvilágot az OTP részvényeiről, minekután most egy kis gyógyír érkezett a bank befektetőinek sebeire. A Deutsche Bank 4,600 forintos célárfolyammal és vételi ajánlással kezdte újra a részvények követését, miközben az ING szintén vételi ajánlással és 4,950 forintos célárral látta el a papírokat.

    Fantasztikus. És akkor most mivan? Ettől még nem fog 4600/4950 Ft-ba kerülni. :U

    Az amcsi piacon a POT 240 USD volt, amikor 320 USD-s célárat állapítottak meg. Amikor 200 USD volt, akkor lentebb tolták a célárat 280 USD-re. 120 USD-nél már 200 USD volt a célár. És most, amikor 70 USD, 120 USD a célár.
    Ennyit a célárakról.
    Láthattuk amikor a Credit Suisse specialistái az RTS index 1500 pontos állásánál 2400 pontos célpontszámot határoztak meg, azóta meg volt már 550 alatt is.
    Van még egy-két ilyen céláras sztorim, mert figyelgetek pár céget, és azt már az éles kereskedés előtt tudtam, hogy ezek a szakértői ajánlások nem érnek semmit.

    fLeSs 15 éve 9

  • Feljegyzés 081117 (EURUSD)

    Lehet, hogy az USD nem fog tovább erősödni? Nemtom eldönteni, hogy a kialakult formáció egy csökkenő háromszög, vagy egy lefelé ékelődés. Csökkenő háromszögből lefelé szokott kitörni az árfolyam, a lefelé ékelődésből viszont felfelé.
    Az MACD, a sztohasztik és az RSI pozitív divergenciát mutat, szal a felfelé kitörésnek is megvan az esélye. Ez az olajat is magával húzná felfelé.

    Pár napon belül ki kell derülnie. :D

    fLeSs 15 éve 68

  • Feljegyzések 081117 (LPHI, olaj, S&P500, Nikkei, RTS index)

    Sajnos a részvénypiac elég kiszámíthatatlan, ezért vagyok kénytelen másfelé nézelődni, illetve mivel alapvetően eső trend van, ezért a szimpla részvények most nem különösebben érdekelnek. Tanultam az elmúlt két hétből, széllel szemben pisilni nincs értelme. Ennek ellenére van egyetlen 5%-os pozícióm az LPHI-ban, de csak azért, mert elég nagyot korrigált, és úgy tűnik, hogy egy korábbi lokális mélypont és a 100SMA együttesen megálljt parancsolt az esésnek, habár az indikátorok nem jeleznek semmi jót. :D 29 környékén lett volna ideális a vétel, de nekem csak 31-ért jutott.

    A részvények helyett most a devizapárokkal, az olajjal és a részvényindexekkel foglalkozom. A részvényindexekben az a jó, hogy a szimpla részvényekkel ellentétben sosem érik el a nullát. :D És ugye nehéz elképzelni, hogy csak úgy napon belül -20%-ot essenek mint egy részvény.

    Folytatás...

    fLeSs 15 éve 20

  • Devizapárok 081116 (EURHUF, USDHUF, EURUSD, GBP, USDJPY)

    [link]

    Az euró egy emelkedő trendben van a forinttal szemben. A legkézzelfoghaóbb bizonyíték erre, hogy az árfolyam az 50, 100 és 200SMA felett tartózkodik, ráadásul mindhárom elindult felfelé. Az elmúlt hetekben egy 2006-os lokális csúcspont állította meg az emelkedést 280 forint felett, onnan korrigált vissza 250 forint környékére. Utána kialakult egy szimmetrikus háromszög, amiből felfelé tört ki (mivel emelkedő trend van), és a 61,8%-os Fibo-szintig jutott, ahonnan pénteken visszább esett, és most a 38,2%-os és 61,8%-os Fibo-szintek között vagyunk. Szerintem amíg nem rendeződik a helyzet, addig itt, 280 és 250 forint között fog oldalazni az árfolyam. Ha az árfolyam 280 forint fölé tudna jutni, akkor gáz lenne (a magyarok szempontjából), ha viszont 250 forint alá esne, akkor azt mondanám, hogy az eurónkat váltsuk vissza forintra. De a jelenlegi magyar helyzetben erre nem látok esélyt, persze ki tudja. 250 környékén van mind a három mozgóátlag plusz az utolsó lokális mélypont, szóval itt nehéz lesz áttörnie a forintnak.

    [link]

    Folytatás...

    fLeSs 15 éve 0

  • Feljegyzések 081109 (az előző hét történései)

    Hát mit is mondhatnék? Sok minden történt. Úgy éreztem magamat mint egy türelmetlen kisgyerek az édességboltban, ahogy ő az összes finom csokit meg akarja kóstolni úgy én minden részvényben csak a lehetőséget látom. :D Éppen ezért jópár tranzakcióm volt a hét folyamán, ofkorsz többségében veszteségesek, de ezek csak kis pozíciók voltak, szal csak minimálisan csökkent a számlám. Szerencsére. Kitomboltam magamat gyorsan, mostmár visszább veszek a sebességből, tehát ezt az időszakot kis veszteséggel sikerült megúsznom.

    Már látom, hogy a türelmetlenségem a legnagyobb ellenségem. A pozícióbalépések, a stop-loss beállítások és a pozik elvágása egy pillanatnyi hezitálás nélkül mennek végbe, úgy csinálom mint egy robot, nulla érzelemmel, szal asszem ez egy jó pont. Igaz volt egy megingásom, de erről később.

    Utolsó bejegyzésemben még megvoltak a DRR (duplashort euró), DTO (duplashort olaj) és AGA (duplashort gabonák) ETF-ek. Ezeket negyedikén még korán eladtam, amikor az euró egy rekordmértékű erősödést mutatott be a dollár ellenében, ennek hatására az olaj is 10%-kal drágult meg a gabonák is erősödtek, szerencsére én még időben eladtam mindent, de mivel az AGA és a DRR veszteséges volt, ezért a DTO nyereségessége arra volt elég, hogy 0-ra hozzam ki magamat. Már ez is valami.

    Folytatás...

    fLeSs 15 éve 115

  • Vétel 081103 (AFAM, AVAV, LG, LHCG, EBS, ALGT)

    Aludtam egyet a tegnap esti dolgokra és végül úgy döntöttem, hogy kiszortírozom a kevésbé jónak tűnő papírokat, és csak a legjobbakra koncentrálok, nemtok egyszerre figyelni 10-15 részvényt. Ez persze nem jelenti azt, hogy most aztán tuti milliomos leszek, mert lehet, hogy pont a rosszakat veszem meg, és a jókat szalasztom el. :D

    Tehát vételre került sor, egyelőre a teljes tőkére vetítve csak 5-5%-okat vettem.

    AFAM - 48,98 USD
    AVAV - 35,44 USD
    LG - 52,64 USD
    LHCG - 33,44 USD
    EBS - 18,7 USD
    ALGT - 41,12 USD

    Ezek amolyan "ízlelő"-vételek, csak "érezni" szeretném a részvények mozgását (ahogy Darvas :D). Ha jó irányba indulnak el, akkor még veszek belőlük (felátlagolok), még 5%-ot.

    Ezeken kívül van még 10-10%-nyi DTO, DRR és AGA.

    További papírok vannak még az étlapon, de ezek egyes szempontok miatt kevésbé tűnnek jónak, persze ez nem zárja ki, hogy vmelyik nagy nyertes lesz, szal figyelgetem őket.

    LPHI
    IKN
    ZEP
    PETS
    THS

    STRA
    NDN
    DAL
    EFJI
    CBST

    szerk: +5% EBS 19,91 USD-ért.

    fLeSs 16 éve 47

  • Feljegyzések 081102 (sokféle részvény)

    A piac elsődlegesen lefelé trendel, ezért elvileg nem szabadna longolni a részvényeket, de sztem az utóbbi 1 hónapban annyit esett minden, hogy újabb nagy esésre egy darabig nem kell számítani. A trend lefelé mutat, de sztem lassú, elhúzódó további esésre kell számítani mintsem pánikos eladásra. Erre utal az is, hogy a VIX (félelem index) emelkedő trendje megtört. Éppen ezért most inkább longos részvények után kutattam. Shortolni már nem igazán szeretném a nyersanyagszektor, maximum ha a fő indexek jelenlegi támaszai elesnének.

    Figyelmem középpontjában a következő longolásra alkalmas részvények állnak.
    A besorolás a következő szempontok szerint történik.
    1. 200 SMA felfelé trendel-e
    2. forgalom
    3. piac túlteljesítése
    4. ATH vagy középtávú kitörési pont vagy ahhoz közeli érték

    1. EBS, IKN, CBST, STRA, AFAM, ALGT, LPHI

    2. ZEP, STEM, PCC

    3. EFJI, THS

    Valahogyan le kell szűkíteni a kört.

    Folytatás...

    fLeSs 16 éve 21

  • Feljegyzések 081102 (DRR, DTO, AGA)

    A DRR, azaz Market Vectors Double Short Euro ETN arra fogad, hogy az euró gyengülni fog, méghozzá duplán (tehát az EUR 1%-os esése a DRR esetében +2%-ot jelent és fordítva). Én ehhez az EURUSD-t szoktam nézni.

    Miért vettem (növelik az esélyeimet)?
    1. az EUR eső trendben van, a 200SMA lefelé trendel
    2. egy rövidtávon felrajzolt trendvonal alatt tartózkodik az árfolyam, egyelőre

    Miért nem szabadott volna megvennem (rontják az esélyeimet)?
    1. az EURUSD már augusztus eleje óta a négyes fázisban tartózkodik, tehát igencsak későn szálltam be a buliba, bár ez nem jelent semmit, egy instrumentum tovább képes esni/emelkedni mint az bárki gondolná
    2. az EUR rövidtávon túladottá vált, amit abból lehet látni, hogy az 50SMA jóval a mostani árszint felett van, nem szólva a 200SMA-ról, ami még messzebb van
    3. 1,2326 USD-nél egy kis korrekció kezdett kibontakozni a 76,4%-os Fibo-szintnél, tehát egy korrekcióba vettem bele.

    Érdekes, hogy csütörtökön az árfolyam "felszúrt" a hosszútávra berajzol 61,8%-os fibo-szintig (ami egybeesik a rövidtávú 61,8%-os szinttel is, amit nem rajzoltam be), de azonnal visszazuhant, ami számomra jó jel. Pénteken viszont a 76,4%-os Fibo-szint megtartotta az árfolyamot.

    Folytatás...

    fLeSs 16 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.