2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Feljegyzések 081117 (LPHI, olaj, S&P500, Nikkei, RTS index)

Írta: | Kulcsszavak: részvény . tőzsde . technikai . elemzés . lphi . olaj . S&P500 . nikkei . rts

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sajnos a részvénypiac elég kiszámíthatatlan, ezért vagyok kénytelen másfelé nézelődni, illetve mivel alapvetően eső trend van, ezért a szimpla részvények most nem különösebben érdekelnek. Tanultam az elmúlt két hétből, széllel szemben pisilni nincs értelme. Ennek ellenére van egyetlen 5%-os pozícióm az LPHI-ban, de csak azért, mert elég nagyot korrigált, és úgy tűnik, hogy egy korábbi lokális mélypont és a 100SMA együttesen megálljt parancsolt az esésnek, habár az indikátorok nem jeleznek semmi jót. :D 29 környékén lett volna ideális a vétel, de nekem csak 31-ért jutott.

A részvények helyett most a devizapárokkal, az olajjal és a részvényindexekkel foglalkozom. A részvényindexekben az a jó, hogy a szimpla részvényekkel ellentétben sosem érik el a nullát. :D És ugye nehéz elképzelni, hogy csak úgy napon belül -20%-ot essenek mint egy részvény.

Az olajjal az előző két hétben kétszer is megszívtam, mert rosszkor vettem. Pontosabban az egyik vétel nyereséges volt, de pánikkal adtam el. Most azonban megterveztem a vételt, DTO-t vettem, amikor az olaj 60 USD alá esett, szimplán piramisépítős, építőkockás Darvas-technika. Amíg az olaj esik, addig nekem jó. Meg ugye másnak is, mert a drága benzint senki sem szereti. :D Gondolkodtam, hogy mikor vegyek rá, ha 55 alá esik vagy ha 50 alá esik. Azt hiszem, hogy egy pici DTO-t még lecsippentek, ha 55 alá beesik, onnan még mínusz 9% az 50 USD, mondjuk azt azért nem hiszem, hogy pontosan 50 USD-nél állna meg az olaj esése, valszeg hamarabb elkezdődik a korrekció. Lehet jobban tenném, ha nem vennék semmit, csak megvárnám, hogy mi lesz, és 50 USD alatt vennék megint.

Az USA piacon egy sávos kereskedés alakult ki. Ha az S&P500 850 környékére esik, akkor vétel van, mert a sáv aljához érkeztünk. Ha sikerült 1000 pontig emelkednie, akkor short, mert ott a sáv teteje és mostmár az 50SMA is. Ha a sárga területre belépne az index, akkor valószínűleg long helyett nagyon figyelnék. Az emelkedés valszeg csökkenő forgalom mellett menne végbe, és ha így lenne, akkor a 100SMA-nál majd a 200SMA-nál is indexshort ETF-eket vennék, főleg SDS-t és SMN-t. Ha a piros szint elesik, akkor ismétcsak short. Medvepiacon nem veszek fel long pozit kivéve ha daytradelek. :D

Az amerikai indexeken kívül figyelgetem még a hong-kongi Hang-Senget, a Nikkeit és az orosz RTS-t. A Hang-Seng nem tetszik, mert szokásává vált, hogy +-5%-os résekkel nyitnak, szóval totálisan kiszámíthatatlan. Az orosz tőzsde kezd magához térni. Na nem azt gondolom, hogy emelkedés lesz, csak a forgalom elkezdett emelkedni. Amikor egy részvény/index a saját súlya alatt forgalom nélkül esik az a reménytelenséget mutatja. Amikor visszatér a forgalom és elindul az oldalazás az már egy jó jel. Bár az orosz RTS még mindig bőven medvepiacban van, simán az összes mozgóátlag alatt tartózkodik, és jelenleg a szerencsejátékosok terepe.

A Nikkei már jobban tetszik, mert nem nyit állandóan réssel és főleg mert létezik duplashortos Japán ETF, az EWV, amivel a Nikkei esésére lehet játszani, habár úgy tűnik, hogy egy fordított fej-váll alakult ki. A kereskedés egyszerű: ha az index eljut mondjuk 10000 pontig, akkor valszeg már nem veszek semmi, mert ott az 50SMA. Ha ott trendfordító gyertyát látok, akkor short. Ha az index beesik 8000 alá, akkor óvatos short, 7000 alatt meg durva short. De csak a nap végi eredmény alapján szabad dönteni, ha 7000 felett marad, akkor alacsony kockázattal long.

Hozzászólások

(#1) Hedgehanter


Hedgehanter
(őstag)

Remiszto volt mai nap is az USA-ban... :Y

(#2) fLeSs válasza Hedgehanter (#1) üzenetére


fLeSs
(PH! nagyúr)

úgy tűnik az olaj végül csak belekezdett a korrekcióba.
USA-ban ma valszeg emelkedés lesz.
medvepiac = egyet előre, kettőt hátra. :D

(#3) Hedgehanter válasza fLeSs (#2) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

Ez utan a ket nap utan meg is lepodnek ha tovabb esnenek, bar a futures nem nagyon meggyozo...

(#4) fLeSs válasza Hedgehanter (#3) üzenetére


fLeSs
(PH! nagyúr)

jó az a futures. az SP500 +3,5%-on áll, pedig még csak premarket.
az olajnak az 50,1-gyel kell először megküzdenie, de várjunk az usa piac nyitására, akkor indul majd be a dolog (az USO-t érdemes figyelni). az első fő ellenállás 54,7 körül van.

btw a mai napra azért is leszek kíváncsi, mert emelkedést várunk, de vajon hányan merik a következő hétre átvinni a pozijukat? :D megint az utolsó fél óra lesz a lényeges. ami előtte megy az csak maszatolás.

[ Szerkesztve ]

(#5) Hedgehanter válasza fLeSs (#4) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

Hol nezed nalam a bloombergen csak +27 pont ami nem +3.5%... :F

(#6) fLeSs válasza Hedgehanter (#5) üzenetére


fLeSs
(PH! nagyúr)

akkor még több volt, azóta úgy tűnik, hogy csökken.
de még mindig pluszban van és ez a lényeg. :D

(#7) fLeSs válasza Hedgehanter (#5) üzenetére


fLeSs
(PH! nagyúr)

egyébként itt is nézheted: [link]

itt megtalálod a cukrot, kukoricát, szójababot meg egy csomó minden mást is.

(#8) fLeSs


fLeSs
(PH! nagyúr)

QID-et vettem az SDS helyett, ezért a Nasdaq "sztárjait" kell figyelnem.
Az Apple épp beszakadt, Intel dettó, Yahoo is, Google is, Qcom is, Microsoft már korábban, Dell tartja magát, HPQ, GILD még OK, RIMM-nek nincs sok hátra.
Ennyi. :D

(#9) Hedgehanter válasza fLeSs (#4) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

ugy nez ki sokan at merik vinni a pozijukat... :) bar meg van vagy 15 perc...

(#10) fLeSs válasza Hedgehanter (#9) üzenetére


fLeSs
(PH! nagyúr)

nem éppen.
a shortosok zárták a pozikat, a héten volt elég esés, úgyhogy be kellett zsebelni a profitot, mert ki tudja, hogy mi lesz a hétvégén. D:

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.