2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

Devizapárok 081116 (EURHUF, USDHUF, EURUSD, GBP, USDJPY)

Írta: | Kulcsszavak: EURHUF . USDHUF . EURUSD . GBP . USDJPY . euró . dollár . font . jen . yen

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

[link]

Az euró egy emelkedő trendben van a forinttal szemben. A legkézzelfoghaóbb bizonyíték erre, hogy az árfolyam az 50, 100 és 200SMA felett tartózkodik, ráadásul mindhárom elindult felfelé. Az elmúlt hetekben egy 2006-os lokális csúcspont állította meg az emelkedést 280 forint felett, onnan korrigált vissza 250 forint környékére. Utána kialakult egy szimmetrikus háromszög, amiből felfelé tört ki (mivel emelkedő trend van), és a 61,8%-os Fibo-szintig jutott, ahonnan pénteken visszább esett, és most a 38,2%-os és 61,8%-os Fibo-szintek között vagyunk. Szerintem amíg nem rendeződik a helyzet, addig itt, 280 és 250 forint között fog oldalazni az árfolyam. Ha az árfolyam 280 forint fölé tudna jutni, akkor gáz lenne (a magyarok szempontjából), ha viszont 250 forint alá esne, akkor azt mondanám, hogy az eurónkat váltsuk vissza forintra. De a jelenlegi magyar helyzetben erre nem látok esélyt, persze ki tudja. 250 környékén van mind a három mozgóátlag plusz az utolsó lokális mélypont, szóval itt nehéz lesz áttörnie a forintnak.

[link]

A dollárral ugyanez a helyzet, a különbség az, hogy sokkal erősebb az emelkedő trend, mert a dollár nem csak a forinttal, hanem mindennel (kivéve a jent) szemben erősödik (ellenben az euróval, ami a dollárral szemben gyengül). A mozgóátlagok itt is felfelé trendelnek, és az utolsó korrekcióból következően 190 és 220 forint között van most az árfolyam, múlt pénteken beesett a 61,8%-os Fibo-szint alá. A dollárt csak nagyon óvatosan váltanám át forintra, de azt is csak 190, majd 180 és 170 forintnál, addig él az erős emelkedő trend. 225 forint felett elszabadulni a pokol, mármint a számtechbuzik számára, mivel az összes hardver ára felmenne az egekbe. :D Na és az alapanyagokról, illetve a benzinről se feledkezzünk meg. A lényeg, hogy a dollár ellen forinttal most nem fogadnék.

[link]

Jobban érdekel az EURUSD, mivel erre az amerikai tőzsdén tudok fogadni a DRR-rel. A múlt héten kialakult egy háromszög, amiből az árfolyam lefelé lépett ki (mivel elsődlegesen eső trend van érvényben), de utána visszatesztelte a háromszög alját, már ha létezik ilyen egyáltalán. A lényeg, hogy USD vétel ha az árfolyam a piros tartományba lép át, viszont óvatos EUR vétel, ha a sárgába. Azért csak óvatos, mert a fő trend lefelé mutat (mármint az EUR számára, tehát az USD erősödik), és trenddel szemben nem túl jó ötlet fogadást tenni. Az árfolyamnak felfelé meg kéne küzdenie az 50SMA-val, aztán az 1,39 USD-s szinttel, aztán a 100SMA-val, és így tovább, szóval felfelé nehézkes az út.

Az angol fonttal nem szokásom foglalkozni, de most ránéztem, mert vhol azt olvastam, hogy össze fog omlani. Technikai szemmel nézve megvan rá az esély, ugyanis az EURGBP-n és az USDGBP-n is egy hosszútávú támaszhoz, az EURGBP-n ráadásul egy mindenkori mélyponthoz érkezett az árfolyam, sőt, alá is ment. Jelenleg azonban nem shortolnám a GBP-t, mert korrekció indult el. Ha eljutna 1,22-ig, akkor short, ha fölélép, akkor óvatos long. 1,15 alá lépve ismét csak short. Jelenleg óvatos long 1,22-ig, bár én nem játszanék a trenddel szemben.

Az USDGBP-n is csúnyán festenek a dolgok, de most óvatos lennék, mert egy erős támaszhoz (1,4) fog megérkezni az árfolyam. Ha ez alá bekerül a font, na akkor vannak nagy bajban. A napost nézve 1,53 felett óvatos long, 1,45 alatt short ezerrel, de az 1,4-es szint mint írtam problémás lehet. Ha az elesne, short kétezerrel.

[link]

Figyelgetem még az USDJPY-t, mert ez is megjátszható az USA tőzsdén az FXY-nal. A jen egy menekülő deviza a dollárhoz hasonlóan, sokan bíznak az USA és Japán államadósságában, ezért odamenekül a tőke. Kérdés, hogy meddig. És ugye Japán egy exportőr, tehát a jen erősödése nem éppen kedvez nekik. FXY óvatos vétel, ha az USDJPY a sárga sávba ér. Poziduplázás, ha a vörös sávba lép. A zöld sáv felett nekem felejtős, jengyengülésre nem lehet játszani.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.