2016. május 24., kedd

Gyorskeresés

Barthezz2 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • (kis)Párna csata

  A kispárna. Bár nincs mögöttem reprezentatív felmérés, de tippemre többen használnak mikor nyugovóra térnek, mint akik nem. De oké, ne legyen igazam, a kispárna nem kell senkinek, csak elvétve. De akkor is, mi a bánatért nem lehet egy ágyneműhuzat garnitúrába beletenni a kispárna huzatot, vagy legalább külön árulni hozzá?

  Elmegyek, megveszem a szebbnél szebb, meg minőségibb garnitúrákat, a legkisebb fejtámasztó alkalmatosságra meg húzok amit akarok. Kösz..

  Blogbejegyzés 1 hónapja 6

 • A nemzetközi himnuszunk..

  Na jó, nyilván túlzok, meg nem is himnusz még véletlenül sem, és azt sem tudom, hogy külföldön mi a helyzet ezzel kapcsolatban(de gyanítom az, mint nálunk),viszont mostanában úgy vettem észre, hogy nagyon eldurvult a helyzet, és már nem lehet sehova menni, hogy valahonnan fel ne csendüljön a jól ismert "dallam". De tényleg sehova. Busz vagy vonatállomás, étterem, a sarki bolt vagy egy lezüllött kocsma, de még egy kultúrközpont előadótermében a műsort várva is 5 percen belül tuti, hogy meghallod valahonnan. Ugye ismerős?

  [link]

  Nem ámítok, én is használom, mert lassan ott tartunk, hogy aki nincs fent, az már nem is létezik, így hiába a viber és társai, manapság talán a messenger a leggyorsabb, legegyszerűbb és legolcsóbb kapcsolattartási forma, de tényleg valahol durva, hogy mindenhol ezt hallani.

  Tegnap egy Dumaszínház előadáson is előjött a téma. Egy ismerősük(hölgy) 16 órája nem volt fent. Biztos terhes. A vicc: az volt. Most lépjek be minden nap 3x, hátha rólam is ezt hiszik? És van ilyen, tényleg, ha nem vagy fent, vagy nem olvasod 2 percen belül, ha rád írnak, valaki már parázik, hogy tuti történt valami. Történt hát, élek és nem a Facebook előtt ülök.

  Beteges? Szerintem már valahol kezd az lenni..

  Blogbejegyzés 8 hónapja 42

 • A magyar szinkron gyöngyszemei..

  Sokan tartják, hogy egy film vagy sorozat az eredeti nyelven nézve az igazi, és van is benne ráció. Sokszor teszem én is ezt, de néha után magyarul is megismétlem, mégis csak az anyanyelvem. Viszont van egy szint, ami már sok..
  Oké, hogy sok mindent nem lehet úgy magyarra fordítani, hogy passzoljon az angol szöveg hosszához, de néha akkora blődség van fordítva, hogy az fáj.

  Csak egy példa: ha egy két lábon járó, "emberszabású" robotot mecha névvel illetnek, nyilván a mechanical/mechanism szóból származtatják, azaz józan paraszti ésszel a mechanikus/mechanizmus magyar megfelelővel lehet számolni, azaz a "meha" elnevezés lenne logikus. De nem, mert ugye a "mecha" szót azt ejtsük már úgy, hogy "meka", hát akkor legyen "meka". Az meg már kit érdekel, hogy a mekanikus, mint olyan, nem létező szó, mert ugye addig már nem kell vizsgálni a dolgot.. Jajj..

  Blogbejegyzés 2 éve 23

 • MIUI v6 - Az újból újradefiniált android

  Megérkezett az androidos berkekben népszerű, a Xiaomi saját fejlesztésű MIUI rendszerének új, hatodik változata.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 143

 • Xiaomi Mi4 - Menetelés a rögös úton

  A masszív kialakítás mellé a kapható legerősebb vasat pakolva, MIUI-al megspékelve nagyágyút sikerült alkotni.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 244

 • Acer Aspire R7 - Egy új korszak

  Hosszú volt az út, melyet végigjártam, hogy a végén az Acer különleges ultrabook-tablet kombóját válasszam.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 33

 • Hull a hó és hózik..Ohh..wait..

  Nem mondhatnám azért magamról, hogy túl öreg vagyok, de mégis, én még emlékszem, mikor gyerekkoromban térdig érő hóban gázoltam haza a karácsonyi rokonlátogatásból. Hóban, igen, akkoriban még volt olyan..

  Persze, értem én, hogy erre mifelénk nem feltétlen adatik meg, hogy havazzon karácsony tájékán, de valahogy emlékeimben az maradt meg, hogy gyerekként utáltam, hogy hidegbe kell kimenni, ámbár szerettem a havat, szép volt, ahogy esett, jó volt benne hemperegni, és még takarítani is örömmel mentem ki a karácsonyfa alól, mert az úgy meghitt és szép volt akkoriban.

  Most mi van? Idén novemberben még füvet nyírtam(mentem már mindenszentek napján hóesésben a temetőbe), a karácsonyfa előkészületei alatt(aka. belerakni a talpába), vagy 5x kellett majdnem a fa után rohannom, mert vitte el a szél az udvaron, mindez egy vékony kabátba, ami csak a szél miatt volt rajtam. Tegnap, esőben, egy melegítőben voltam kint este 8kor..

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 30

 • 2013

  Meg kellene törni a csendet, mert idén még nem igazán aktivizáltam magam itt. Hát. Megtörtem.

  Blogbejegyzés 3 éve 3

 • Vigyázat, megérkezett a "halálosztó"!

  Az elmúlt években már 2 alap(~3k) egeret sikerült kivégeznem. Pedig jók voltak, kényelmesek, de a mikrokapcsoló halála beárnyékolta a kapcsolatunkat. A legutóbbi kínhalál után már a billentyűzetem is megérett a cserére, így hirtelen felindulásból vettem egy vezeték nélküli szettet a Logitech MK260 személyében.

  Nos, annyit mondhatok, vezeték nélkülit soha többet. Bár a billentyűzet nem rossz, de az egérből többet nem kérek. Pedig, bár egyszerű kis darab, önmagában nem volna rossz, ha madzaggal csatlakozna.
  A billentyűvel meg csak egy bajom van. Ha már veszik a fáradságot, és megtoldják némi plusz multimédiás és egyéb gombokkal, akkor valami kis logikát tehettek volna bele. Mert ugye mihez veszek billentyűzetet? Asztali géphez, nyilván. Ez esetben pedig a zenehallgatásra szánt hangrendszer kevésbé lesz beépített, tehát akár 2k, akár 200k-s rendszer van a géphez kötve, gyaníthatóan van rajta hangerőszabályozó, így szerintem(!) az emberek döntő többsége azt fogja tekergetni a Windows hangereje helyett. Erre a billentyűzetre viszont sikerült felrakni a hangerő le-fel-némít gombokat, a play/pause mellé, amivel addig nincs is gond, de hogy a track váltó gombok meg lemaradnak.. Hát kb 2000x többet használnám, mint a némítót mondjuk..
  Így jár, aki hirtelenjében vásárol, szóval lényegében magamat okolhatom, úgyhogy szót se érdemel többet:)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 55

 • Mennyibe is kerülsz?

  Sokaknak ismerős lehet a történet, hogy a kirakott árcímke és a pénztárnál való kért összeg valahogy nincs összhangban. Sajnos a végkifejlet is alakulhat többféleképpen, de szerencsére tegnap a jobbik lehetőség történt.

  Már ott gyanús volt a dolog, hogy a válogatás közben, ugyan annak a terméknek 2 különböző ára volt, egyiken ez, a másikon az. 1k differencia, de az is csak valami. Tanakodtam mi lehet az oka, de nem láttam különbséget egyik, vagy másik közt, így fogtam, és vittem az olcsóbbikat.

  A pénztárnál lecsipog, és hopp, a drágább árat dobja ki, viszont mielőtt megszólaltam volna, már nyomta is a pénztáros a -1000-et, mert az árcímkére annyi volt írva.

  Korrekt :R

  Blogbejegyzés 4 éve 18

 • Kefe, vagy nem kefe..

  Hát idáig jutottunk, úgy látszik már ez kell ahhoz, hogy tudatosuljon bennünk, hogy ha nem otthon vagyunk, akkor sem árt odafigyelni a "dolgainkra". Ez azért elég gáz..

  De legalább reggel jót derültem rajta hajnalban:D

  Blogbejegyzés 4 éve 10

 • Chuck Norris mindenhol ott van..

  Még mielőtt valaki meggyanúsítana, csak a beszélgetést és nevet takartam ki, a többi feketén-fehéren így állt ott a facebook chat ablakba.. :D

  Blogbejegyzés 4 éve 13

 • Hát ez milyen..

  Pont most kacsintgatok egy digitális fotómasina felé, erre egyik oldalon látok egy hirdetést ezzel kapcsolatban. Nem nagyon teszek ilyet, de most rákattintottam. Eredmény:

  Nincs a feltételeknek megfelelő termék

  Hát ember, te hirdeted :DDD

  Blogbejegyzés 4 éve 2

 • Honnan ez a név?

  Egy rögtönzött közvélemény kutatást összehozva, van egy olyan érzésem, hogy 10 emberből 10 Fabien Barhez személyéhez kötné a nickem, pedig nem.

  Még tizenéves koromban, mikor beléptem az online "játszótérre" szembesültem azzal, hogy kellene valami név is, amivel regisztrálhatok az oldalakra, valami név, ami a virtuális életben megkülönböztet a többiektől. Ekkor még úgy nagyon nem izgatott a dolog, így lett az, ami először eszembe jutott. Akkoriban pedig egyik kedvenc slágerem ez volt, amiből rögtön adódott is a dolog.

  Tekintve, hogy ahova elsőként felhasználtam mind a Barthez, Barthezz és Barthez2 név is foglalt volt, maradt ez.
  Azóta pedig ezt használom(ahol tudom), hogy "felismerhető" legyek a nagyvilágban. Röviden, és tömören ennyi :)

  Blogbejegyzés 4 éve 20

 • Ez igen, ez korrekt.

  Ma kora délután utazás közben Jánossomorján áthaladva kellemetlen meglepetésként ért, hogy a Vodafone hálózata megszűnt létezni. Tekintve, hogy csak átutaztam, annyira nem érintett a dolog, de telefonon egy "Jánossomorján behalt a Vodafone.." üzenettel(fb, twitter, wlm-re posztol a wp7) azért kontatáltam a dolgot.
  Meglepetésemre nem sokkal később a Vodafone Hungary a következő tweet-el reagált(korábban nem léptem velük kapcsolatba itt):

  Szia! Elnézést a kellemetlenségért! Már dolgozunk a megoldáson, egy pici türelmedet szeretnénk még kérni, köszönjük!

  Korrekt:)

  Blogbejegyzés 4 éve 9

 • Ilyen nincs..

  Aztán mint kiderült mégis.

  Konkrétan nem rég jöttem meg a nyaralásból, erre ma reggel úgy ébredek, mint aki egy szép, fagyos januári reggelen influenzától szenvedve tántorog elő az ágyából. Na jó, ennyire nem durva a helyzet, de megfáztam, nyáron, 35 fokban.
  Lehet, hogy az elmúlt időszakban nagy mennyiségben a szervezetembe juttatott hideg folyadék, vagy a hajnali balatoni fürdőzés, netán a légkondi által kellemes hőfokon tartott autó okozta csapást nem bírta feldolgozni a szervezetem, mindenesetre sikerült összehozni a dolgot.. :(

  Na megyek kiveszem a söröket a fagyasztóból :DDD

  Blogbejegyzés 4 éve 35

 • "Nekem a Balaton, a riviéra.."

  Ha ez ennyire nem is vehető triviálisnak, azért lassan igaz lesz. Persze lemenni a horvátokhoz, vagy a Kanári szigetekre biztosan nagyobb élmény, de a haverokkal összecsomagolni, és leruccanni pár napra a Balatonra nálam még mindig viszi a pálmát. Ennek örömére idén is így tettünk.

  Tavaly óta majdnem elmondhatom, hogy a Balaton minden részén jártam már. Akkor ugyan csak ketten mentünk, de a Tour de Balaton részeként egy két napos biciklitúra keretében körbekerültük a Balatont, ami ugyan nem egy versenytempós mindentbele menet volt, de kellőképp megérte ahhoz, hogy még egyszer is belevágjak. A majdnem mindenhol is csak azért majdnem, mert a hazahozó vonat Tapolcáról indult, így idő hiányában a Badacsony lábánál már nem mentünk vissza Vonyarcvashegy felé, hanem feltekertünk a vonatra. Azt hiszem ezt a kis részt már nem lesz nehéz pótolni.:)
  Idén egy nagyobb társaság jött össze, így a bringázás kimaradt, így hát uccu neki, és irány egy balatongyöröki kemping, merthogy azért a kényelemre most se adjunk, így maradt a jó kis sátorozás. Amúgy sem aludni megy az ember, ha nyaralásról van szó.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 12

 • Támadnak a mérges madarak

  Ezzel futottam össze tegnap:

  A teljesség igénye nélkül, fekete, fehér színben, mindenféle szereplővel volt. Kész :D

  Blogbejegyzés 4 éve 5

 • Akció, re-akció

  Akció! Ha ezt meglátjuk valahol(valljuk be, majd mindannyian) egyből felcsillan a szemünk, és sokszor veszünk így dolgokat(sokszor ki is használják ezt, mert bele-bele lehet futni a "nagy akcióba", ami csak a felirat miatt az, mert máshol konkrétan az alapár kevesebb..), amit amúgy nem is akartunk. Fogyasztói, pénzspórolós társadalom vagyunk na.

  Sokszor viszont jól jönnek az ilyenek, jómagam is elég sokszor szoktam ruházati termékeket, vagy egyéb mást is "olcsóér" beszerezni, ha már egyszer van ilyen. Mondjuk ruházkodás terén pont nem szoktam előre figyelni, hogy mi merre, megyek, vásárolok, és örülök, ha kifogok valamit. Mostanában valahogy mindig szerencsém is van.

  Egyik vásárlásom alkalmával a pénztárnál szembesültem azzal a ténnyel, hogy ugyan vegyek már még valamit(a választott két cucchoz), mert akkor az olcsóbbik ingyen lesz. Visszaszaladtam, és vettem egy sapkát. Úgy is kellett:) Aztán kifele menet rádöbbentem, hogy "my fault" volt a dolog, ugyanis vagy 500 poszter virít a kirakaton eme akcióra való felhívásként.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.