2021. április 21., szerda

Gyorskeresés

Akció, re-akció

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Akció! Ha ezt meglátjuk valahol(valljuk be, majd mindannyian) egyből felcsillan a szemünk, és sokszor veszünk így dolgokat(sokszor ki is használják ezt, mert bele-bele lehet futni a "nagy akcióba", ami csak a felirat miatt az, mert máshol konkrétan az alapár kevesebb..), amit amúgy nem is akartunk. Fogyasztói, pénzspórolós társadalom vagyunk na.

Sokszor viszont jól jönnek az ilyenek, jómagam is elég sokszor szoktam ruházati termékeket, vagy egyéb mást is "olcsóér" beszerezni, ha már egyszer van ilyen. Mondjuk ruházkodás terén pont nem szoktam előre figyelni, hogy mi merre, megyek, vásárolok, és örülök, ha kifogok valamit. Mostanában valahogy mindig szerencsém is van.

Egyik vásárlásom alkalmával a pénztárnál szembesültem azzal a ténnyel, hogy ugyan vegyek már még valamit(a választott két cucchoz), mert akkor az olcsóbbik ingyen lesz. Visszaszaladtam, és vettem egy sapkát. Úgy is kellett:) Aztán kifele menet rádöbbentem, hogy "my fault" volt a dolog, ugyanis vagy 500 poszter virít a kirakaton eme akcióra való felhívásként.

Pár hónappal később egy cipőért indultam, és szokásos boltomban kezdtem a nézelődést. Ekkor már befele menet azért észrevettem, hogy ismét kedveskednek a vásárlóknak ezzel-azzal. Hamar meg is lett az áldozat, s polcok felett itt is(mint mindenhol) jelezve volt, hogy itt bizony akció van. Gondoltam én, nyilván ha már ilyen nagy dobra verték, a felaggatott árcímkék hűen tükrözik az akciós árakat. Erre bizonyítékként szolgálhatott az áthúzott összeg alatt a csökkentett számérték is. A pénztárnál viszont ismét megleptek, ugyanis a már (gondoltam én)megújult árból sikerült lecsippenteni a hirdetett százalékokat. Megint maradt a zsebemben:)

Ma pedig ismét megleptek. Konkrétan vagy fél órát nézegettem egy terméket, ami nagyon bejött, de az árcédula kicsit magas volt. Egy-fene, gondoltam, ha már itt vagyok, nem hagyom ott. Kosárba bele, összeszedtem, ami még kellett, irány a pénztár. Itt már kicsit gyanús volt, hogy az előttem lévők 2-3-4 pólót szorongattak a kezükbe, az egyik fiatalember pedig konkrétan egy zsáknyival a hóna alatt szaladt ki a boltból. Néztem furcsán, de hát gondoltam jön a nyár, kell a rövid :D (este a meccs alatt is, bár az másféle ;] )

Aztán sorra kerültem, az eladó tette a dolgát, miközben én elővettem a körülbelüli összeget, amit úgy összeszámoltam, hogy mennyi is lesz az annyi. Hát, felét tehettem vissza a tárcámba.. szeretem az ilyet:)

Nade azért kérem, most konkrétan egy árva cetli, vagy zászló, vagy jel, vagy fityfene nem volt, ami arra figyelmeztetett volna, hogy hé haver, fele cuccunk féláron van ám. Pedig aztán mint kiderült de. Csak jó lett volna azért ezt tudni, mikor bent kolbászoltam a boltba, mert akkor mégiscsak másképp áll az ember a dolgokhoz.

No nem panaszkodom, örömmel távoznék "ekkora problémával" legközelebb is:)

Hozzászólások

(#1) Fecogame


Fecogame
veterán

Ahogy olvasom, inkább mázlid volt :)

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#2) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Regisztrálj Mr. Sale hírlevélre... úgy tolják az akció értesítőket, hogy sose' fogy' el. Mellesleg el is olvasod őket, mert viccesek. Egy marketing zseni a pali, szivesen megismerném.

(#3) Barthezz2 válasza Fecogame (#1) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Mázli, vagy sem, tetszik a dolog :D

Everybody lies.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.