2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Mi4 - Menetelés a rögös úton

A masszív kialakítás mellé a kapható legerősebb vasat pakolva, MIUI-al megspékelve nagyágyút sikerült alkotni.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A Xiaomi cég töretlenül halad előre a nagy gyártók árnyékában, amiből már már kibújni látszik, amihez azonban szükség lenne a piacuk kiterjesztésére. Meglépik-e? Nem tudni. Addig is viszont itt van nekünk a 4. generációs Mi, nézzük mire képes.

Állandó Mobilaréna olvasók számára a Xiaomi név már lassan kezd természetessé válni a nagy gyártók neve mellett, hisz az újabbnál újabb mobilok, rekordbevételekről szóló hírek, nyerő ár/érték arányú készülékek miatt szinte hetente jut egy-egy hír számukra is. Ezúttal a legfrissebb alkotásuk, az aktuális csúcsmodell Mi4-et vehetjük górcső alá.

Az eddigi iránnyal ellentétben a tavaly ősszel bemutatott flagship, a Mi3 után nem érkezett meg tavasszal a frissítés, ugyanakkor nem is várták ki a legújabb 805-ös Snapdragon széleskörű elterjedését, így köztes megoldásként az év elején domborító S801-et választva, augusztusban piacra dobták a Mi4-et.

Magam részéről a Mi3S elnevezést jobban preferáltam volna a készülékhez, tekintve, hogy a Snapdragon 801 annyival nem mutat többet a 800-zal kiadott Mi3-nál, de a Xiaominál másképp döntöttek. Az átalakított külső mondjuk indokolhatja az új elnevezést.

Ez persze nem von le semmit a készülék érdemeiből, hisz a burkolat alá pakolt hardver tekintetében továbbra is a nagy gyártók mellé sikerült pozicionálni a legújabb készüléküket, mindezt megfelelő köntösbe csomagolva, jóval kedvezőbb árcímke mellett.

Persze mondhatjuk, hogy talán kicsit megkéstek, hisz hamarosan jön az új Samsung Galaxy Note, az új iPhone, egyelőre azonban a Mi4 bizony ott van a felsők közt a HTC One M8, Galaxy S5, LG G3 és Sony Z2 uralta szegmensben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.