2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Lassan frissülünk, sajnáljuk!

    Az elmúlt két hétben alig mentek ki cikkek a Mobilarénán, tudjuk, sajnáljuk, de egyszerűen annyi dolgunk van, hogy nem győzzük. Egyrészt ott az új Mobilaréna design, ami ugye elsején indul új szolgáltatásokkal együtt, amikhez tartalmat kell csinálni, hajtani kell az érintetteket, hogy küldjék el azt, amit el kell küldeniük, plusz még mindig tekergetjük a színeket, nehéz dolog ez. Emellé ott van a Mobile Meeting, ahonnan két borpincészet is visszamondta a szereplést, ezért gőzerővel keresünk újat, szervezzük magát az eseményt a gyártókkal, időzítjük hozzá a dizájnváltást, meg ezer apró-cseprő dolog, névjegytáblák a törzsolvasóknak (mert kérték), molinok, díszek, székek, bárpult, kaja-piac, elég összetett. Bog emellé ezerrel vágja a videót, amit ott fogunk premierben levetíteni. Emellett van egy új projektünk, amiről majd a Mobile Meetingen lesz szó, azzal is foglalkozni kell, egy csomó dologra pedig már idő sem marad. Ezek között van a könyv írása, meg sajnos a cikkek is... de semmi pánik, ma elvileg kimegy majd egy Nokia, holnap egy myPhone. Az már majdnem készen van, szóval a héten először (és valószínűleg utoljára) rendesen, reggel fogtok cikket kapni. Jövő héten pedig reményeim szerint visszaállunk a rendes kerékvágásba.

    Bocha

    Aréna-blog 14 éve

  • Mobile Meeting helyzetjelentés

    A franc sem gondolta volna, hogy ekkora meló még egy ilyen kötetlen esemény megszervezése is. De nem baj, a végén minden összeáll, mint a majonéz.

    Hol tartunk most?

    Egyrészt minden gyártó egyedi igényeit fel kellett mérni, mindenkivel leülni beszélni, mindenkit meggyőzni arról, hogy ez milyen baromi jó. Nos, nem mindenkit sikerült. A jelen állás szerint a Nokia és a Samsung nem vállalja be, más-más okból ugyan a dolgot, de így döntöttek. Viszont ha már leültünk velük beszélni, akkor összehoztunk más dolgokat, de ezekről később, valamilyen haszna mégiscsak lett az egésznek. Furcsa egyébként a Nokia (a Samsung nem publikus álláspontját védhetőnek tartjuk), a PR csapatuk még ezerrel lelkesedett, a belsős döntéshozók pedig nem támogatták a dolgot, mi úgy tippeljük, hogy leginkább azért, mert nincs is nagyon mit bemutatniuk (a C5-ön kívül az utóbbi 3-4 hónapban nem volt termékbejelentésük, beleértve Barcelonát is).

    Nagyjából tudjuk, hogy ki és mit hoz, lássuk a listát:

    Motorola - Milestone, Backflip, Dext és talán a Quench
    LG - titkolóznak, de a barcelonai kínálat lesz itt, több telefon már lokalizált szoftverrel
    Sony Ericsson - Vivaz, X10, X10 mini látszik biztosnak, remélik ők is a Vivaz pro és az X10 mini pro megoldását, valamint Elm és Hazel is várható
    HTC - a három nagyágyú: Legend, Desire, HD mini
    MyPhone - az új MTK chipsetre épülő modellek

    Folytatás...

    Aréna-blog 14 éve

  • És ez most miért jó a Pannonnak igazából?

    A Pannonból Telenor lesz. Mi is megírtuk.

    A nagy hírrel kapcsolatban sajtóközleményt is írtak, csupa-csupa megfoghatatlan lózung az egész, mindenféle konkrétum nélkül, mindjárt idézgetünk. Hogy ennek a névváltásnak vajon mi az értelme, azt nem tudom, eddig is 100%-os Telenor tulajdon volt a cég, ez nem fog változni, s eddig is azzal a buta kék propellerrel jelentek meg. Most mitől lesz jobb bármi? Eddig legalább lehetett úgy érezni, hogy norvég tulajdon ugyan, de ez egy hazai alapokon nyugvó cég, magyar igényekre szabva legalább.

    Most meg egy Telenor lesz a sok közül. Norvég fejessel, jókora létszámleépítéssel (elmúlt hetek), s ilyen dumákkal:

    A Pannon hamarosan felveszi a Telenor nevet, amely egyben az innováció, a verseny és az értékteremtés új fejezetét nyitja meg a vállalat történetében, és emellett hozzásegíti ahhoz, hogy Magyarország legkedveltebb mobilszolgáltatójává váljon.

    Ehhez minek a Telenor név? Pannon néven ezek a célok elérhetetlenek?

    A Pannonban a vállalat 1994-es alapítása óta tulajdonos Telenor saját innovációs hagyományait és a távközlési szektorban kivívott nemzetközi vezető pozícióját a Pannon szellemiségével ötvözve hoz létre új, inspiráló márkát.

    Folytatás...

    Aréna-blog 14 éve

  • Mobile Meeting 2010 - gyertek!

    Kedves Olvasók, esetleg Rádióhallgatók!

    Régóta a fejünkben volt valami hasonló, de most hirtelen minden arra mutatott, hogy eljött az ideje annak, hogy kilépjünk egy kicsit az internet világából, s szervezzünk valami összejövetelt. Amikor az Első Olvasói Találkozó annyira jól sikerült, már éreztük, hogy ennek lesz folytatása.

    2010. április 1-én rendezzük a Mobile Meeting 2010 elnevezésű rendezvényt.

    Nem kell megijedni, nem öltönyös-nyakkendős puccparádéra készülünk. Hanem volna mondandónk Felétek, s ha már mi tartunk egy rövid előadást, akkor miért nem hívnánk meg azokat a partnereinket, akiket ti is ismertek? A Mobile Meetingen már biztosan ott lesz az LG, a Motorola, a HTC, a Sony Ericsson és a MyPhone reméljük, hogy a Nokia és a Samsung is visszajelez a részvételét illetően. Csináljunk egy mini-Barcelonát, Nektek.

    Folytatás...

    Aréna-blog 14 éve

  • Megható gesztus az LG-től

    Sok dolgot megéltünk már, de ilyenre nem emlékszem. Az LG hívott csütörtökön, hogy pénteken küldenek valamit, mikor és hol tudom átvenni. Mondtam, hogy először tisztázzuk, hogy mi az (lelki szemeim előtt egy GT540-es Android lebegett), de nem, majd meglátom.

    Megláttam, lássátok meg ti is:

    Ugyanis az történt, hogy megtudták, hogy öt éves az oldal, s úgy gondolták, hogy akkor ezügyben jókívánságaikat egy ilyen meglepetéssel fejezik ki, kis levelet is mellékeltek, nekünk meg nagyon jól esett, és köszönjük.

    Holnap megbontjuk, Bocha átjön, oszt eszünk. És nyitunk egy üveg fehér bort is. (Valamelyik gyártó nem akar küldeni esetleg? :D )

    Bog

    Aréna-blog 14 éve

  • Nem értem a Nokiát

    Teljesen hebehurgya a Nokia mostanában. S most nem a termékeikre gondolok (bár azokról is lehetne mit írni), hanem a médiával való kapcsolatukra, illetve a bejelentéseikre.

    Mert ugye Barcelonában, a világ legnagyobb mobilos kiállításán nem voltak kint (vagy bent?) a hivatalos kiállítási területen. Mert az nekik drága. (A tavalyi helyükön a Samsung épített akkora standot, mint egy 6 lakásos társasház.) A Nokia viszont mégis eljött, de két sarokkal a FIRA mellett bérelt egy komplett komferenciaközpontot (előadóval, sajtós területtel, kajáldával, recepcióval, ruhatárral, meeting szobákkal), ami nyilván nem volt két fillér. Rendeztek sajtótájékoztatót, kritikán aluli szervezéssel és egy csoffadt telefont sem mutattak be. Ez volt február 15-18 között.

    Ma, március 2-án, a CeBIT-en bemutatták a C5-öt. A CeBIT-en. Két héttel Barcelona után. A Nokia.

    Folytatás...

    Aréna-blog 14 éve

  • Meghódítjuk a rádió világát — a mostani lépés az MR1 Kossuth

    Kezdem úgy érezni, hogy az online média mellett a rádió is a mi világunk. A Térerő a Radiocafén minden nagyképűség nélkül mondhatom, hogy nagyon jól megy (remélem, hogy Ti is elégedettek vagytok vele), ezért is örültem, amikor tegnap felhívtak a Kossuth rádiótól, hogy csinálnának velem egy interjút, melynek témája Steve Jobs és az Apple üzletpolitikája — az alcím, ha jól emlékszem, technológia, design és marketing.

    Mit ne mondjak, ez egy nehéz dolog. Élő műsort vezetni ezerszer könnyebb számomra, mint konzervben interjúalanynak lenni. A szerkesztő/műsorvezető egy nagyon kedves, gyönyörűen beszélő, a témában elég jártas ember volt, aki az MR1 Kossuth hallgatói közönsége miatt a szakszavakat kerülve, kimérten, a cafés stílusunkhoz képest kicsit lassan beszélt. A gondom az volt, hogy sem a kérdéseket, sem az adásmenetet, sem semmit nem kaptam az interjú előtt. Beültünk a stúdióba, kedvesen mondta, hogy először beszélgessünk, mintha felvétel lenne, miközben igazából az már a felvétel volt... Magyarán sosem hallott kérdésekre kellett reagálnom úgy, hogy szépen, értelmesen beszélek és nem mondok hülyeségeket. Konzervműsorból adódóan nyilvánvaló, hogy utólag majd tudják vágni, de ettől függetlenül kicsit zavarban voltam a dologtól. Az interjú végén a műsorvezető (Bőti Attila) többször is elmondta, hogy milyen jó voltam, de én sajnos elég közepesnek érzem a teljesítményem.

    Folytatás...

    Aréna-blog 14 éve

  • Mobilaréna Facebook és Twitter

    Igazából régóta húztuk, de végre megcsináltuk, megyünk szosölnetvörking irányába is kicsit. Pár napja van már twitter oldalunk, méghozzá itt. Tegnap pedig lett Facebook oldalunk is, méghozzá itt.

    Majd kiderül, hogy ezek mire jók (mert az RSS-nél nem sokkal ad többet), mindkettőt kalapáljuk még egy kicsit, nyilván nekünk az az elsődleges célunk, hogy minél több helyen megtalálhatóak legyünk, de minél több automatizmus legyen a történetben. Egyelőre még arra sem jöttem rá, hogy a Facebook-on hogyan lehet átnevezni a füleket, és hogyan lehet olyan újat létrehozni, amelynek bejegyzései nem kerülnek be a fősodrásba, de majd mindent kitalálok.

    Úgyhogy aki twitter és/vagy Facebook függő, jelöljön be minket bátran.

    Bog

    Aréna-blog 14 éve

  • Tudtátok, hogy vannak rádiós híreink is?

    Az tiszta sor, hogy önmagunk reklámozásában nem vagyunk túl jók, ezt a blogot például úgy nagyjából minden négyszázadik olvasónk nézegeti. Van viszont egy rádiós rovatunk, amit körülbelül minden kétezredik olvasónk néz meg, ami egyrészt azt jelenti, hogy jó sok olvasónk van, másrészt viszont azt, hogy a rádiós tartalmakat kevesen nézik. A Mobilaréna címlapján lehet látni, itt egy kép, csak úgy szemléltetésképp:

    Tehát ezt tessék keresni, olvasni, főleg a legfrissebb bejegyzést, mert ez fontos nekünk. :)

    Bocha

    Aréna-blog 14 éve

  • Bocha beteg, félgőzzel nyomjuk

    Bocs feleim, Bocha úgy lebetegedett, mint a nyű, összehaverkodott Mr. Tüszős Mandula Gyulával, aki nem aprózza el és enni sem hagyja a szerencsétlent, úgyhogy most félgőzzel vagyunk, de a mai cikk azért megszületett. És persze az esti rádióadás sem marad el, sőt, Gubro ugrik be helyettesíteni és együtt kérdezgetjük majd egy szépségkirálynő véleményét a női telefonokról.

    Muszáj Bochát pihentetni, mert hamarosan kezdődik az MWC Barcelonában, ahová természetesen idén is megyünk, és ott nem lehet lazsálni, 100%-osnak kell lennie mindenkinek. Bocha várja a virágcsokrokat és az egyéb gyógyulást segítő ajándékokat, s remélem, hogy ide fel is tölt egy képet a torkáról, mert van neki, megfotózta egy Sony Ericsson C901-gyel.

    Bog

    Aréna-blog 14 éve

  • Ezért nincsenek most cikkek

    Hát kérem, elég durván lebetegedtem, vírusos torokgyulladás, ami áthúzódott az arc- és homloküregemre, valamint a hátamra, de tüdőgyulladásom nincs — a doki legalábbis ezt mondta ma reggel, kb. öt éve nem voltam Magyarországon dokinál, élmény volt, talán egy külön bejegyzést is megérdemel majd. A lényeg, hogy a fix 37-38,5 fokos láz/hőemelkedés mellett nem megy igazán a munka, ma gyakorlatilag egész nap az ágyban feküdtem, a barátnőm meg sürgött-forgott körülöttem. Egyébként nagyon para ez a cucc, a láznál sokkal problémásabb, hogy a manduláim és a torkom úgy be van gyulladva, hogy nem tudok sem inni, sem enni: elvileg napi 3 liter folyadékot kéne bevinnem, most már 2 körül járok, de lassan vége a napnak, viszont ezért úgy megszenvedtem, hogy azt elmondani sem tudom. Plusz az előbb leküldtem némi tejbegrízt, ezt leszámítva egy fél tányér leves és egy falat palacsinta volt a napi menü, de az is küzdősen — mindenesetre úgy meg lettem dicsérve, mint egy baba, aki először mondta ki: "anya".

    Folytatás...

    Aréna-blog 14 éve

  • Sony Ericsson Xperia X5 - a csúszás oka

    Akik rendszeresen olvassák a fórumot, azok ma reggel úgy keltek fel, hogy keresték az X5 tesztjét a Mobilarénán, de sajnos nem találták. Ennek én vagyok az oka, pontosabban az, hogy két napja fix hőemelkedéssel vagyok, ami akkor is jelen van, ha betolom a lázcsillapítókat. Férfiasan bevallom, hogy nem viselem jól a hőemelkedést/lázat, mivel hála az égnek, nagyon ritkán szenvedek ilyesmiben. Most viszont képtelen vagyok úgy írni az X5-ről, hogy az ne egy újabb SE-s tucatteszt legyen, mert bár sok dologban ez a készülék is egy tipikus Sony Ericsson, azért sok szempontból különleges. Remélem, hogy holnapra összekaparom a teszt maradék részét (képek, képernyőfotók, bevezető megvan), ha nem, akkor egy Vodafone készüléket kaptok Bogtól, az X5-öt meg csütörtökön, addig csak jobban leszek. Azért egy képet ide rakok, íme:

    Egyébként valószínűleg a bölcsességfogam miatt van a dolog, az kezdett el nőni. Hogy minek az embernek 20-30 évesen még négy fog, azt mondjuk rohadtul nem tudom.

    Bocha

    Aréna-blog 14 éve

  • Magunkat is megleptük - ennyien még nem néztek minket

    Hónapok óta nem néztem látogatottsági statisztikát. Aztán január elején megtettem, mondván, hogy mindig az első munkanap a legerősebb, és azt hittem, hogy elromlott az audit rendszer. De nem. Tavalyhoz képest 20-25%-kal magasabb az egyedi látogatottságunk, válság, meg minden egyéb para ellenére. Egyes napokon megkarcoltuk a 40k egyedi júzert. És ezek nem véletlen idekattintások. Nálunk egy látogatóra öt oldalletöltés jut. Máshol ennek töredéke.

    Számunkra ez a MAXIBOLDOGSÁG. Tudjuk, hogy a konkurens oldalaknál mi a helyzet, és pillanatnyilag az van, hogy a szerintünk két legerősebb konkurenciánkat együtt is megütjük. Sok olyan site-ot is, ahol inkább a bulvár felé mennek el, meg sok olyan site-ot, ahol jóval nagyobb bandával dolgoznak, meg a főszerkesztő céges Mondeoval jár.

    A fentiekkel kapcsolatban csak egyet tudok írni, tiszta szívemből, hogy köszönjük. Nektek, akik ennyien olvastok minket. És köszönjük mindenkinek, aki segített a munkánkban, a moderátoroknak, a PH fejlesztőcsapatának (Parci + Panther), meg egy kicsit magunknak is.

    Minden egyes nap találok valami újabb és újabb apróságot, ami miatt minden egyes nap úgy érzem, hogy van értelme csinálni.

    Bog

    Aréna-blog 14 éve

  • Így írtok ti — levelet és privát üzenetet

    Remélem, hogy ezzel a bejegyzéssel nem bántok meg semmit, de eléggé kezd a t*köm tele lenni a döntésképtelen olvasókkal. Mostanában napi öt-tíz olvasói levelet kapok, aminek örülök, annak viszont nem, hogy ezek egyre nagyobb része tájékozódni és döntést hozni képtelen emberektől jönnek, és bár szégyellem magam, de mostanában van, hogy nem válaszolok rájuk — Bog ezen a fázison már évekkel ezelőtt túljutott, én még lelkes vagyok. Jöjjön pár általam megírt levél azok mintájára, amiket kapni szoktam — na jó, csempészek be pár igazi választ is. Mögöttük a válasz, amit legszívesebben írnék.

    Levél #1 - a szöveget értelmezni képtelen
    Szia Bocha!
    Olvastam a Nokia E52 tesztedet a Mobilarénán. Mi a véleményed a készülékről?
    Üdv: egy lelkes olvasótok!

    Válasz #1:
    Kedves Lelkes Olvasó!
    Szerinted minek írtuk a cikket?
    Üdv: Bodnár Csaba

    Levél #2 - a paraszt
    Csá!
    Azon gndolkodtam, hoyg Iphonet vagy Nokia N97t veygek. Melyik a job telefon?

    Válasz #2:
    Kedves Paraszt!
    Amíg nem tudsz egy levelet normálisan megfogalmazni, ne rabold az időm az idióta kérdéseiddel.
    Üdv: Bodnár Csaba

    Folytatás...

    Aréna-blog 14 éve

  • Kendőzetlenül arról, hogy miért nincs már ilyen-olyan teszt

    Merthogy lehetne. DROID is, Spica is, N900 is, LG napelemes izé is, de nincs, ezt ti is látjátok.

    Hát feleim, azért nincs, mert annak ellenére, hogy bazira hamar beszerezzük a cuccokat, nem írunk mindenről, ami nálunk van. Mert úgy nem lehet, hogy kapok egy vatta új telefont, kibontom, és nem tudom a hangerőt állítani, mert beszart a gomb, meg egy-két funkció nem működik, de én tudom, hogy egyébként mit csinál. Meg úgy sem lehet, hogy elindítok rajta egy letöltött játékot és szaggat, mert akkor valami nem kerek. Meg az sem oké, hogy az érintőkijelző érzékenysége hol megy, hol nem.

    Akkor fogom, és felhívom azt, aki küldte a terméket, hogy szerintem ez hibás. És nem írunk tesztet, mert akkor leírhatnánk, hogy hibás, szar, szemét, szar alak a készülék, miközben lehet, hogy csak preproduction, meg az előző tesztelő, vagy akárki tönkrevágta, de nyilván így nem kerülhet piacra.

    Megvárom, amíg küldenek egy jót. Ami működik. Amin friss szoftver van. Amivel nincs alapvető probléma.

    Lehet, hogy ez nektek fáj, mert már olvasnátok a fenti készülékekről. De az biztos, hogy ha megjön a normális tesztcucc, akkor megkapjátok az írást, lehet rajta csámcsogni, és nem azon kell nyűglődni, hogy biztos a tietek volt szar, mert a 700Mhz-es procival ez gyors kell legyen és ti vagytok a bénák.

    Mert baromira nem vagyunk bénák.

    Folytatás...

    Aréna-blog 14 éve

  • A DROID teszt kissé csúszik

    Sajnos a múlt heti Térerőben bemutatott Motorola DROID-ról egyelőre nem lesz írásos teszt, pedig nagyon rá voltam feszülve. Azt már a rádióban is említettük, hogy informális csatornákon keresztül sikerült hozzájutni, csak a készülék került hozzánk doboz nélkül, angol szoftverrel, navival és egyéb nyalánkságokkal.

    Ám a kontakt, aki a segített összehozni a történetet jelezte, hogy nagy bajok lennének, ha ebből a jelen állapotában teszt születne. A 2.0-s Androidnak valami spéci, fejlesztői verziója ücsörgött a telefonon, ami nem kerülhet ki semmiféle publikus helyre, így hát páran megütnék a bokájukat, ha mi szép szkrínsotokkal felvértezett cikket kanyarítanánk elő. Pedig atomjó a cucc, büntető a kinézete, bazira jók az új widgetek, állatian jó a hangvezérléses keresés, a navi... már élesítettem a billentyűzetem, hogy legyen belőle egy izmos cikk...

    ... de most még nem lesz. Innen nézve még az is csoda, hogy a rádióban tudtunk róla beszélni. A hazai bevezetés februárra várható, addig nyilván megoldjuk a dolgot.

    Bog

    Aréna-blog 14 éve

  • Tovább fokozódik a tesztkészülék-helyzet

    Azt hittem, hogy a múlt heti OmniaPRO-HD2 párosnál nemigen lesz durvább halom az évben, de most megint olyan adag cucc gyűlt fel, hogy csak pislogunk Bochaval, aki ennek örömére jól el is utazik másországba (ez volt a külföld szinonímája gyerekkoromban), de előtte még kitol magából egy T-Mobile Pulse tesztet.

    Nekem meg itt marad további két androidos gép, jelesül a Samsung Spica, illetve a Motorola DROID, közben megérkezett a Nokia E72, még mindig írás alatt van a Vodafone 541, lappang egy kínai óramobil a táskámban, egy Nokia 6760, valamit Gubro birtokol valami MyPhone izét, szóval ez van most nálunk szolidan, és várjuk a BB Bold 2-t.

    Szóval ezekre számítsatok minimum, mert tipikusan ilyenkor szoktak becsúszni még további meglepetések, amikre nem számítunk.

    Stay tuned!

    Aréna-blog 14 éve

  • Atomcuccok az asztalunkon

    Nagyon durva mennyiségű és értékű tesztcucc-adag gyűlt fel a héten, most kéne abbahagyni az egészet, eladni a pakkot és lelépni másfél millával :D

    De lássuk a konkrétumokat, csak címszavakban:
    HTC Tattoo
    2db HTC Touch HD2
    Samsung OmniaPRO
    Nokia N97 Mini
    Palm Pré

    és még sok kis egyéb kacat, három Alcatel, kínai óra, négy navi. Még nálunk a CorbyTXT is, úgyhogy van választék, ha már a hajamban nincs.

    Na, mi következik ebből? Hogy a jövő hetünk elég izmosnak ígérkezik.

    Ja: holnap rádió! Térerő, Rádió Café 98.6, stay tuned!

    Aréna-blog 14 éve

  • Tesztkészülék-saga

    Dír Olvasók!

    Tudjuk, hogy miről szeretnétek tesztet látni. Mondjuk T-Mobile Pulse-ról. Vodafone 541-ről. Új Nokiákról, Android rendszerű HTC-ről. De nem mindent tudunk összerakni.

    Vodafone 541 van nálunk. Tattoo is. De a T-Mobile Pulse egyelőre becserkészhetetlen, a szolgáltatónál viszonylag kevés van belőle, a sajtó számára nem tudtak félretenni. Máshonnan viszont képtelenség beszerezni. Megvenni nem fogjuk, az erős bukó, bár gondolkodtunk rajta, hogy esetleg mégis, aztán alkoholos filccel Bocha dedikálja, hozzácsapunk egy bögrét és árverésre bocsájtjuk, de még így is jelentős értékvesztéssel kell számolnunk, amit nem szeretnénk belekalkulálni a büdzsébe.

    Ez a szomorú helyzet, igyekszünk pótolni a hiányt egyéb, friss, ropogós és élvezetes írásokkal.

    Megértéseteket köszönjük.

    Aréna-blog 14 éve

  • Diszkófény a hálószobádba!

    Megnéztük, hogy mit tud a Kínából érkezett mobil lézershow, mely a leírása szerint égboltot varázsol.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 15 éve 31

  • Csütörtök reggel egy kis Mobilaréna a TV2-n

    17-én reggel háromnegyed 8 és fél 9 között valamikor egy rövid beszélgetésre hívtak a TV2 Mokka című műsorába. Semmi extra, a mobilhálózatokról és az adatvédelemről lesz szó, nyilván alapszinten, hogy a nem szakmai érdeklődésű néző is értsen belőle valamit.

    UPDATE: fent van az anyag a TV2 oldalán, itt megtekinthető, nem volt valami nagy okosság.

    Bog

    Aréna-blog 15 éve

  • Megvolt az első Mobilaréna találkozó

    Sokan voltunk, többen, mint hittük. Szerintünk jó volt.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 15 éve 115

  • Új értékelési rendszer az Arénán

    Kedves Olvasók,

    mint ahogyan azt tapasztalhattátok, tegnap óta a hagyományos "plecsnik" mellett új, táblázatos értékelési rendszert vezettünk be, jellemzően az olvasói igényekre reagálva. (Samsung C6625 és Nokia 3720 cikk utolsó oldalai)

    Pár gondolatot szeretnék ehhez hozzáfűzni, hogy a dolog miértje és logikája egyértelmű legyen:

    1. A plecsnikből mindig vita van, mert szubjektív. Ugyanakkor szerintem (és talán mindannyiunk szerint) jó, hogy szubjektív, mert benne van a user experience, az ár nagy súllyal, az innováció és a tesztelő személyes véleménye.
    2. Viszont megelőzendő a vitákat kerestünk valami objektívabb verziót is. Benne is van a "hogyan értékelünk" leírásban, hogy attól még kaphat különösen ajánlott plecsnit egy Hero, hogy multimédiában igen vérszegény, mert innovatív, highly felhasználóbarát és rendkívül flexibilis. Ha a pontozás alapján néznénk, akkor a multimédia miatt annyira lemenne az átlaga, ami miatt maximum egy tetszett járna neki.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Olvasói találkozó - részletek

    Kedves Olvasók!

    A meghirdetett olvasói találkozóra közel 30 ember jelezte részvételét. Ennek fényében szervezkedtünk mi is, íme a részletek:

    Időpont: Szeptember 4, péntek, 19:00 - 01:30
    Helyszín: Osterbrau söröző, Budapest, II. kerület, Tölgyfa utca 14. Google Map

    Parkolni a Tölgyfa utcában általában gond nélkül lehet, pláne, mivel most a Margit híd lezárása miatt a kutya sem jár arra.

    BKV megközelítés:
    Nyugati pu-tól 4-6 villamos a Moszkva tér felé, leszállás a budai hídfőnél, onnan 2 perc gyalog.
    Déli pu-tól valamivel menj el a Moszkva térre (gyalog, 18-59-61 villamosokkal, vagy M2-vel), onnan 4-6 villamos, leszállás ugyanaz, mint fent.
    Keleti pu-tól M2-vel Blaha, onnan 4-6 a Moszkva felé, leszállás szintén ugyanaz.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Mobilaréna olvasói találkozó

    Kísérleti jellegű összeröffenést tervezünk, ki jön?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 15 éve 307

  • Szubjektíven a Nokia N97-ről. Meg úgy mindenről.

    Azt hiszem, hogy itt az ideje, hogy kicsit megvilágítsam az N97 körüli hercehurca személyes indíttatású dolgait is.

    Megkaptam, kibontottam, nagyon tetszett. Az első benyomásaim az összeszerelési minőségről, a formáról, a gombsorról és a használhatóságról kimondottan kellemesek voltak. Úgy éreztem, hogy minőségi termék van a kezemben, az alapfunkciók szintjén semmi problémát nem tapasztaltam, faszán ment a netezés, az üzenetírás, a fotózás.

    Lehet, hogy a felhasználók egy része ennél többet nem is fog sosem használni.

    Ők elégedettek lesznek.

    Aztán teltek a napok, és kiderült, hogy szarakszik a kijelző lock, hogy néha behalnak a widgetek, hogy olykor eldobja a kimenő hívást, és hogy 4000 emailtől lehasal a teljes Symbian. Árnyalódott a kép, de még mindig szerettem. Voltam vele Villányban, noti helyett használtam, ha kellett, de már idegesítettek a marhaságok. És elkezdtem utánatúrni a neten, s kiderült, hogy nem csak én szívok. De az is kiderült, hogy jön a bugfix.

    És vártam lelkesen, de csak nem akarta OTA-n befrissíteni.

    Megírtam a cikket, nem hallgattam el a hibákat. Mint ahogyan sosem. A fórumban ígéretet tettem rá, hogy megfrissítem, s a cikket ápdételem a tapasztalatok fényében.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • A legszebb olvasói levelek - első rész

    Egyik fórumozónktól kaptam a következő gyöngyszemet. Kommentár nélkül. Bocha

    s5230 teszt hozzászólás

    Hogy lehet ennyi hülyeséget leírni,hogy a memóriakártyát gyakran ki kell majd venni a készülékböl.Az enyémet ha csatlakoztatom a gépre,egyből megkérdezi,hogy minek akarom használni a telefont (háttértár?Pc suite?Médiatár?)
    A másik vannak benne előre definiált hangzásképek,szóval van benne hangszinszabályzó.Jobban le kellene tesztelni a készülékeket,ennyi

    Aréna-blog 15 éve

  • Acer Tempo F900 csúszás, nyithatatlan Sony doboz

    Valószínűleg sokaknak feltűnt, hogy csütörtöki nap ellenére egy játékcikk virít a Mobilaréna főoldalán. Ennek oka, hogy bár ma az Acer Tempo F900-nak kellett volna kimennie, sajnos egy hibás példányt kaptunk, amire nem lehetett felrakni a végleges ROM-ot, bolti verziót pedig csak tegnap este hétkor sikerült szereznem. Mivel akkor esélytelennek éreztem egy alapos tesztet, gyorsan megírtam egy játékcikket, az F900 pedig jelenleg is készül, remélem kora délután már kint lehet a főoldalon.

    A másik, hogy ismét kaptunk pár sztereó Bluetooth fülhallgatót, melyekről hamarosan lehet olvasni, nem is ez a lényeg. Van köztünk egy Sony (nem Sony Ericsson) is, szép dobozban érkezett, amit nem lehet normálisan kinyitni. Én nem értem, hogy ezek hogy csomagolnak, először szó szerint le kell tépni a hátul lévő kartonpapírt, majd a belül egymásnak ragasztgatott átlátó műanyagdarabokat kell szétszedni. Kibontani is három perc, visszacsomagolni lehetetlen — azért utálom az ilyet, mert a pofám leszakad, amikor egy olyan dobozt adok vissza, ami úgy néz ki, mintha a nemlétező kutyám játszott volna vele pár órát...

    Bocha

    Aréna-blog 15 éve

  • Sörözés a MyPhone arccal

    Tegnap Bocha hívott fél nyolckor, hogy elugorhatnánk sörözni a MyPhone nemzetközi marketing vagy sales vezetőjével, aki épp Pesten tölt némi időt, és a Speedshop szólt, hogy nem akarunk-e ismerkedni.

    Akartunk.

    Filip lengyel (mint ahogyan a MyPhone is), és miután kinézett egy free vacsora is (haha), ezért tényleg érdekelt, hogy most akkor mi a helyzet ezekkel a csájná cuccokkal, honnan jönnek (persze Shentzen, mint MINDEN), miért, mennyiért, meg úgy egyáltalán. Úgyis elkezdtem írni egy összefoglaló cikket a kínai telefonokról, hogy tisztába rakjunk pár dolgot, még kapóra is jött Filip.

    Nem mondom, hogy összevesztünk, de nem értettünk egyet. Bocha szerint agresszív voltam, mert amikor mondta a srác, hogy tervben van egy Android alapú MyPhone, akkor majdnem kiröhögtem, pláne, hogy szerinte a kínai belpiacon már tök sok Android alapú gép van.

    De Filip hisz. Persze, ez a dolga, ezért fizetik, oké. És az a helyzet, hogy azért mondott okosakat. A MyPhone számára tényleg ott egy hatalmas piac, ahová nem tört be senki: lowend, dualSIM. Ez hatalmas luk, és oda ők szépen bemásztak, és tényleg komolyan gondolják, hogy minőségi telefonokkal, korrekt és megbízható supporttal lépnek elő. És eddig bejött. Itthon már több 100 MyPhone talált gazdára, eddig összesen négyet hoztak vissza, hogy nem oké. Ilyen arányra akármelyik gyártó verhetné a mellét, csak ők nem hirdetik, vajon miért.

    Folytatás...

    Aréna-blog 15 éve

  • Új hét, új menetrend

    A múlt héten hoztuk azt, amit elterveztünk, bár rövid hét volt az ünnep miatt, de három fontos cikk is született - i8910 HD, Touch Pro2, XP3 vs. B2100. Meg is veregettük a vállunkat, de robogunk tovább.

    Hétvégén nálam volt egy GD900, ez überbefosás, tényleg. Részletek úgy 6 órán belül. Egy AMOLED kijelzős Samsung mellett várhattok cikket egy 8 megapixeles LG-ről (nem a GD900 az, egy másik), az új Nokia XpressMusic is nagyító alá kerül, még mindig itt hömpölyög az asztalon egy kínai csoda, továbbá van nálunk két navi.

    Tegnap lemondtam a BlackBerry szolgáltatást a kártyámról, eleget tapasztaltam, úgyhogy végre kész lesz a BB cikk is, de az majd a következő héten.

    Nagyon várjuk az új Nokia készülékeket (6700, N97), lassan beeshetne néhány új Sony Ericsson is. Samsungból annyi van, mint égen a csillag, érkeznek az Acer PDA-k is lassacskán. Sajnos a Palm Pré csak az USA-ban lép piacra, nekünk még várnunk kell rá, viszont addig is elütjük az időt némi nyereményjátékkal.

    Stay tuned!

    BTW: van igény valami nagyon genya nyereményjátékra, ha az ajándék csak Mobilarena póló, bögre és kulcstartó? Esetleg Bocha haja, amit most vágatott le.

    Aréna-blog 15 éve

  • A heti terv

    Úgy volt, hogy ma jelentkezünk egy i8910 HD cikkel, de nem lett kész, mert kicsit komplexebb a cucc, mint vártuk. Holnap viszont olvashatjátok.

    Voltunk tegnap strapatesztet csinálni, meglepő eredmény született, de nem lövöm le a poént előre.

    Lesz a héten HTC Touch Pro 2 írás is, Bocha már nyúzza az új üdvöskét. Van nálunk még egy 8 megapixeles LG és egy korrekt AMOLED kijelzős Samsung is, úgyhogy alapanyag van bőven, nem is beszélve egy újabb kínai csodáról, ami egészen speciális formatervet kapott.

    Stay tuned!

    Aréna-blog 15 éve

  • Fogyasztóvédelmes cikk - nem felejtettük el!

    Már három hónapja, hogy kiraktuk a hírt arról, hogy a hazai mobiltelefonos szervizelésről és a fogyasztóvédelemről írunk egy hatalmas lélegzetvételű cikket. Sajnos a cikk azóta sem jelent meg, épp ezért jelenteném: dolgozunk rajta.

    Minden a lehető legrosszabbul jött össze. Az elején nagyon pörögtünk, két hét alatt lezavartuk a Nokiát, Samsungot, Motorolát, Sony Ericssont, Pannont, T-t, Vodát, HTC-t, egy független viszonteladót, voltunk szervizlátogatásokon, fotóztunk, videóztunk, beszélgettünk, rögzítettünk, 20-30 óra képanyagunk már van, élmény lesz megvágni, még jó, hogy nem én fogok szívni vele. Hátra van még az LG, az NHH, a Fogyasztóvédelem és az illetékes minisztérium. Az LG és az NHH csak egyeztetés kérdése, mindketten nyitottak, a Fogyasztóvédelem kicsit nehezebb kör lesz, a minisztériumok közül pedig azt sem tudjuk, hogy hova menjünk, jelenleg a nem is tudom melyiktől lettünk elküldve a Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz, aminek szerintem köze nincs a dologhoz, meg eleve úgy érzem, hogy túl kicsik vagyunk ehhez, mit érdekli őket az a heti 60.000 egyedi látogató, aki a Mobilarénát olvassa. Kicsit el is lustultunk, egy hónapja semmi érdemi előrelépés nem történt a cikkel kapcsolatban, én picit bele is fáradtam, a konklúzió már rég megvan, csak jó lenne pár illetékes orra alá dörgölni, hogy példátlanul szarul működik ez a dolog.

    Aréna-blog 15 éve

  • Van új a nap alatt!

    Mindig nagy megdöbbenéssel fogadom, amikor egy olyan tesztkészülék érkezik hozzánk, amitől bizony nekünk is leesik az állunk, pedig ugye mi alapvetően mindent látunk, ami létezik. Ilyen az LG Arena, ami most is Bog kezeit melengeti. Elég hamar ki mertük jelenteni, hogy ez az év telefonja, idáig mindenképp, de ami azt illeti, így hirtelen nem tudok olyat mondani, ami az elkövetkezendő félévben komolyan megszorongathatná.

    Ha már spoiler, legyen teljes: megérkezett hozzánk az első Acer formatervvel megáldott Acer-E-TEN PDA (ez a DX960), nagyon szép, az pedig kifejezetten meglepő, hogy az Acer írt rá egy TouchFLO-szerű felhasználói interfészt, bár kicsit más irányból közelítette meg a témát, mint a konkurensei. Jó cucc még a Samsung i7110 is, de egyébként annyi tesztkészülék van nálunk, hogy napi két cikket is ki tudnánk tenni. Nem kell megijedni: nem fogunk.

    Bocha

    Aréna-blog 15 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.