2020. június 6., szombat

Gyorskeresés

És ez most miért jó a Pannonnak igazából?

Írta: | Kulcsszavak: pannon . telenor

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Pannonból Telenor lesz. Mi is megírtuk.

A nagy hírrel kapcsolatban sajtóközleményt is írtak, csupa-csupa megfoghatatlan lózung az egész, mindenféle konkrétum nélkül, mindjárt idézgetünk. Hogy ennek a névváltásnak vajon mi az értelme, azt nem tudom, eddig is 100%-os Telenor tulajdon volt a cég, ez nem fog változni, s eddig is azzal a buta kék propellerrel jelentek meg. Most mitől lesz jobb bármi? Eddig legalább lehetett úgy érezni, hogy norvég tulajdon ugyan, de ez egy hazai alapokon nyugvó cég, magyar igényekre szabva legalább.

Most meg egy Telenor lesz a sok közül. Norvég fejessel, jókora létszámleépítéssel (elmúlt hetek), s ilyen dumákkal:

A Pannon hamarosan felveszi a Telenor nevet, amely egyben az innováció, a verseny és az értékteremtés új fejezetét nyitja meg a vállalat történetében, és emellett hozzásegíti ahhoz, hogy Magyarország legkedveltebb mobilszolgáltatójává váljon.

Ehhez minek a Telenor név? Pannon néven ezek a célok elérhetetlenek?

A Pannonban a vállalat 1994-es alapítása óta tulajdonos Telenor saját innovációs hagyományait és a távközlési szektorban kivívott nemzetközi vezető pozícióját a Pannon szellemiségével ötvözve hoz létre új, inspiráló márkát.

Kérdések: kit inspirál? 94 óta miért pont most jut eszükbe ez? A saját innovációs hagyományokat értem, de mit takar a "Pannon szellemisége"?

A norvég vezér ezt mondotta:

"A Pannonról Telenorra váltás hangsúlyosan kifejezi szándékunkat. A Magyarország előtt álló lehetőségek nem válhatnak valóra az új ötletek és az új technológia korában gyökerező, nagy horderejű változások nélkül. Mint felmérésünkből is kiderül, a magyar gazdaságnak minden esélye megvan a növekedésre, ha a jövőben is folytatja gazdag innovációs hagyományait és megőrzi vállalkozó szellemét. Határozott törekvésünk, hogy értékeinkkel összhangban bekapcsoljuk előfizetőinket a
jövő vérkeringésébe. A Telenor új termékek és szolgáltatások egész sorát mozgósítja, hogy egyszerű, intelligens és megfizethető hozzáférést biztosítson a magyaroknak a mobil technológiához. Nemzetközi gondolkodásmóddal, de magyar szívvel folytatjuk tovább működésünket."

Nem értem, hogy mindezek a célok miért nem valósíthatóak meg Pannon néven, ha eddig is 100%-os tulajdonban volt a cég. Eddig ennek ellenére nem volt nemzetközi a gondolkodásmód? Most attól lesz az, hogy már nevében sem lesz hazai kötődésű a cég?

Nagyon sok, tényleg sok átlagember hitte és hiszi, hogy a Pannon az egyetlen csakugyan magyar szolgáltató. Hiszen ezért PANNON, érted. Tudtukon kívül is baromi jó reklámfogást csináltak a névvel. T-Mobile? Németek, meg a T, vágod, az igazából a MATÁV (fintor az arcon). A Vodafone meg fennhéjazó britek kihelyezett tagozata. De a Pannon, ecsém, az magyar, az a mienk.

Nem hinném, hogy a Telenor már lesz, mint a Pannon volt. Ugyanaz, más néven. A nép pedig nekiállhat megtanulni, mert eddig itthon a Telenor szó annyira volt ismert, mint mondjuk a Huawei. De abból legalább - a férfiak jellemzően - tud asszociálni az egyszeri ember is valamire...

Bog

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.