2020. június 6., szombat

Gyorskeresés

Új értékelési rendszer az Arénán

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kedves Olvasók,

mint ahogyan azt tapasztalhattátok, tegnap óta a hagyományos "plecsnik" mellett új, táblázatos értékelési rendszert vezettünk be, jellemzően az olvasói igényekre reagálva. (Samsung C6625 és Nokia 3720 cikk utolsó oldalai)

Pár gondolatot szeretnék ehhez hozzáfűzni, hogy a dolog miértje és logikája egyértelmű legyen:

1. A plecsnikből mindig vita van, mert szubjektív. Ugyanakkor szerintem (és talán mindannyiunk szerint) jó, hogy szubjektív, mert benne van a user experience, az ár nagy súllyal, az innováció és a tesztelő személyes véleménye.
2. Viszont megelőzendő a vitákat kerestünk valami objektívabb verziót is. Benne is van a "hogyan értékelünk" leírásban, hogy attól még kaphat különösen ajánlott plecsnit egy Hero, hogy multimédiában igen vérszegény, mert innovatív, highly felhasználóbarát és rendkívül flexibilis. Ha a pontozás alapján néznénk, akkor a multimédia miatt annyira lemenne az átlaga, ami miatt maximum egy tetszett járna neki. Éppen ezért adunk két mankót az olvasók kezébe: egy kategorizált értékelést, amelyből mindenki a számára fontos paramétereket tekintheti mérvadónak, illetve egy szubjektív, profi tapasztalattal rendelkező véleményt, amely a tesztelő összbenyomásának manifesztációja.
3. Épp a fentiek miatt nem szeretnék átlagolni. Mindenkinek más a fontos, súlyozza ki az olvasó magának, hogy számára melyik a leglényegesebb szempont (ár, kamera, PIM, adatátvitel), és tájékozódjon így.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.