2020. március 29., vasárnap

Gyorskeresés

Nem értem a Nokiát

Írta: | Kulcsszavak: MWC . CeBIT . Nokia

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Teljesen hebehurgya a Nokia mostanában. S most nem a termékeikre gondolok (bár azokról is lehetne mit írni), hanem a médiával való kapcsolatukra, illetve a bejelentéseikre.

Mert ugye Barcelonában, a világ legnagyobb mobilos kiállításán nem voltak kint (vagy bent?) a hivatalos kiállítási területen. Mert az nekik drága. (A tavalyi helyükön a Samsung épített akkora standot, mint egy 6 lakásos társasház.) A Nokia viszont mégis eljött, de két sarokkal a FIRA mellett bérelt egy komplett komferenciaközpontot (előadóval, sajtós területtel, kajáldával, recepcióval, ruhatárral, meeting szobákkal), ami nyilván nem volt két fillér. Rendeztek sajtótájékoztatót, kritikán aluli szervezéssel és egy csoffadt telefont sem mutattak be. Ez volt február 15-18 között.

Ma, március 2-án, a CeBIT-en bemutatták a C5-öt. A CeBIT-en. Két héttel Barcelona után. A Nokia.

Kérdések:
1. Miért a CeBIT-en, ahonnan két év alatt konkrétan eltűntek a mobilgyártók?
2. Kizárt, hogy két hete még nem volt legalább egy dummy C5. Azt miért nem vitték el Barcelonába?
3. Vajon anyagilag megérte-e Barcelonában bérelni egy ekkora területet ÉS a CeBIT-en is? Nem lett volna olcsóbb kihagyni a hannoveri bulit és inkább az MWC-n kiállítani?
4. Kinek jó az, hogy amikor már végre tényleg úgy tűnt, hogy az összes mobilos bemutatót sikerül Barcelonába vinni, akkor a Nokia megint ketté akarja szedni a mezőnyt?
5. Melyik cég akar mindkét helyszínen milliókat költeni a kiállításra (levonva a Samsungot, akik mobilban és IT-ban is ott kell legyenek)?

Én már tökre örültem, hogy nekünk csak az MWC-t kell bekalkuláljuk az utazásiankba. A CeBIT-et már tavaly is utáltuk, hideg van, szar helyen van, és egyébként is túl IT. És Barca után van két héttel, semmi értelme - számunkra. Ne szedjük már megint ketté a mobilos rendezvényeket! Lehet, hogy mivel a CeBIT jlentősége és a kiállítók száma folyamatosan csökkent, Hannover úgy döntött, hogy feleannyiért adja a kiállítási területet, de miért nem lehet ezt normálisan csinálni? Mobil megy Barcelonába (a jó időbe, a normális helyre, a kafa városba), az IT pedig fázzon Hannoverben.

És ezek után majd lesz még Nokia World is, ki tudja, hogy hol, csak a finnek szervezésében. Kösz. Jó fejek vagytok.

Bog

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.