2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

Kendőzetlenül arról, hogy miért nincs már ilyen-olyan teszt

Írta: | Kulcsszavak: tesztkészülék

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Merthogy lehetne. DROID is, Spica is, N900 is, LG napelemes izé is, de nincs, ezt ti is látjátok.

Hát feleim, azért nincs, mert annak ellenére, hogy bazira hamar beszerezzük a cuccokat, nem írunk mindenről, ami nálunk van. Mert úgy nem lehet, hogy kapok egy vatta új telefont, kibontom, és nem tudom a hangerőt állítani, mert beszart a gomb, meg egy-két funkció nem működik, de én tudom, hogy egyébként mit csinál. Meg úgy sem lehet, hogy elindítok rajta egy letöltött játékot és szaggat, mert akkor valami nem kerek. Meg az sem oké, hogy az érintőkijelző érzékenysége hol megy, hol nem.

Akkor fogom, és felhívom azt, aki küldte a terméket, hogy szerintem ez hibás. És nem írunk tesztet, mert akkor leírhatnánk, hogy hibás, szar, szemét, szar alak a készülék, miközben lehet, hogy csak preproduction, meg az előző tesztelő, vagy akárki tönkrevágta, de nyilván így nem kerülhet piacra.

Megvárom, amíg küldenek egy jót. Ami működik. Amin friss szoftver van. Amivel nincs alapvető probléma.

Lehet, hogy ez nektek fáj, mert már olvasnátok a fenti készülékekről. De az biztos, hogy ha megjön a normális tesztcucc, akkor megkapjátok az írást, lehet rajta csámcsogni, és nem azon kell nyűglődni, hogy biztos a tietek volt szar, mert a 700Mhz-es procival ez gyors kell legyen és ti vagytok a bénák.

Mert baromira nem vagyunk bénák.

A gyártó, ügynökség, forgalmazó, whatever pedig örül, hogy szólunk a hibák miatt, mert nekik is az az érdekük, hogy jó telefon jöjjön ki a piacra. Meg olyan teszt, ahol nincs szétfikázva a cucc azért, mert túl hamar kaptuk meg.

Úgyhogy ezt fogadjátok el. Fokozatosan megváltozott a szemléletünk, pár éve még olyan cuccokat szereztünk és teszteltünk, hogy a piacra került modell készülékháza is más volt (SE Z770), ma már inkább az a cél, hogy mire kapható a termék, már legyen róla alapos teszt. S ezt próbáljuk is tartani.

Mindezek mellett pedig azt is értsétek meg, hogy nem lehet minden napra N900 szintű telefont szerezni. Mert nincs. Helyette lesz más, ami kevésbé izgatja fel a népet, de valakinek biztos jól jön majd, hogy arról is írtunk.

Továbbra is a maximális nívót óhajtjuk hozni. Ha ennek az az ára, hogy egy teszt egy hetet csúszik, akkor csúszni fog. Tudnotok kell, hogy jövőre nagyon komoly változások lesznek az oldal életében. Olyanok, amiket mi is nagyon várunk. Egyrészt a Mobilarena szerkesztőség új helyre költözik. Tágas, nagy, világos, nyugodt irodába, fotóssarokkal és csocsóasztallal. Másrészt nagyon komolyan rágyúrunk a videókra. Barcelonába operatőrt viszünk. Frissítjük a hardvereinket, hogy a vágás gyorsabban és profibban történhessen meg. Rövidítjük a készülékek megfordulási idejét, ami beérkezik a szerkesztőségbe (és nincs baja), azt két-három nap alatt miszlikbe szedjük a boncasztalon és megy ki a teszt ezerrel. Egy helyen lesz minden (mi is), az összes tesztprogram, sablon, telefon, fotóscucc, rendezzük a sorokat.

Most viszont legyetek türelemmel. Már nálunk vannak a komoly tesztcuccok. Csak nem mindegyik működik.

Bog

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.