2020. május 31., vasárnap

Gyorskeresés

Így írtok ti — levelet és privát üzenetet

Írta: | Kulcsszavak: aréna-blog . olvasók

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Remélem, hogy ezzel a bejegyzéssel nem bántok meg semmit, de eléggé kezd a t*köm tele lenni a döntésképtelen olvasókkal. Mostanában napi öt-tíz olvasói levelet kapok, aminek örülök, annak viszont nem, hogy ezek egyre nagyobb része tájékozódni és döntést hozni képtelen emberektől jönnek, és bár szégyellem magam, de mostanában van, hogy nem válaszolok rájuk — Bog ezen a fázison már évekkel ezelőtt túljutott, én még lelkes vagyok. Jöjjön pár általam megírt levél azok mintájára, amiket kapni szoktam — na jó, csempészek be pár igazi választ is. Mögöttük a válasz, amit legszívesebben írnék.

Levél #1 - a szöveget értelmezni képtelen
Szia Bocha!
Olvastam a Nokia E52 tesztedet a Mobilarénán. Mi a véleményed a készülékről?
Üdv: egy lelkes olvasótok!

Válasz #1:
Kedves Lelkes Olvasó!
Szerinted minek írtuk a cikket?
Üdv: Bodnár Csaba

Levél #2 - a paraszt
Csá!
Azon gndolkodtam, hoyg Iphonet vagy Nokia N97t veygek. Melyik a job telefon?

Válasz #2:
Kedves Paraszt!
Amíg nem tudsz egy levelet normálisan megfogalmazni, ne rabold az időm az idióta kérdéseiddel.
Üdv: Bodnár Csaba

Levél #3 - amit én sem értek
Szia Bocha!
Olvastam a cikkedet az Iphone 3gs-sel kapcsolatban, nagyon tetszett. Ezekben a hetekben merült fel bennem, hogy a már meglévő 1 éves Nokia N95 8GB-omat egy Iphone 3gs-re cseréljem (T-mobilnál elég jó opciók vannak).
Kérdeznélek téged, hogy megérné-e lecserélni ezt a telefont egy ilyen Iphone-ra? Valamint meg tudnád-e ezt nekem indokolni is?(most tekintsünk el az árától, nem amiatt vacillálok J)

Válasz #3:
Kedves Levélíró!
Ez most komoly?
Üdv: Bodnár Csaba

Levél #4 - a szakember
Tisztelt Bodnár Csaba Úr!
Telefonvásárlás előtt állok, a segítséged szeretném kérni, mivel kiváló szakembernek tartalak.
***ide most tessék elképzelni egy másfél oldalas levelet, amiben öt nagyjából azonos kategóriájú készülék összes tulajdonsága fel van sorolva pro-kontra***

Válasz #4:
Kedves Levélíró!
Te vagy egy szakember vagy, vagy a cikkeimmel alszol és kelsz. Sajnos nem tudok mit hozzátenni a leveledhez, képben vagy, csak dönteni nem tudsz.
Üdv: Bodnár Csaba

Levél #5 - az, aki nincs képben
Tisztelt Bodnár Csaba!
Állandó olvasód vagyok, nagyon tetszenek a cikkeid, melyekhez ezúton is gratulálok! Mobiltelefon vásárlása előtt állok, de sajnos nem tudok dönteni, hogy melyiket válasszam: a Samsung Omnia II-t vagy a Nokia 6300-t? (***ide random két telefont be lehet helyettesíteni, amiknek közük nincs egymáshoz. A legkeményebb talán az itt szereplő példa, de az is jó, amikor E52 és iPhone vagy BlackBerry és egy SE Walkman között vacilál valaki)

Válasz #5:
Kedves Levélíró!
És mire akarod használni a telefonod? Nem tűnt fel, hogy közük sincs egymáshoz? Shit.
Üdv: Bodnár Csaba

Levél #6 - a levakarhatatlan
Ide nem vágok be semmit, de ez a legrosszabb. Kapok egy levelet (az ilyet általában privátban), normálisan megfogalmazva, egy nagyjából normális kérdéssel, bár a legtöbbnél azért lehet látni, hogy kicsit döntésképtelen embertől jött, de a szép fogalmazás miatt mindig megszánom őket és válaszolok. Három perc múlva kapom a választ további tíz kérdéssel, melyekből kettőnek értelme is van, így azokra válaszolok, erre további tizenöt kérdés a jutalmam. Ez így megy két napig, amikor már 30-40 levél ment ide-oda, megírom, hogy sajnálom, de már mindet tud, dönteni és vásárolni nem fogok helyette. A legtöbb megsértődik, pedig már nem csak telefont, hanem televíziót, internetszolgáltatót, fényképezőgépet és feleséget is segítettem választani.

Van még néhány általános típus, de tényleg nem szeretnék megbántani senkit, plusz lassan túl hosszú lesz ez a bejegyzés. Semmi gond nincs azzal, ha valaki nehezen dönt, bizonyos dolgokban én is kikérem mások véleményét, az pedig megtisztelő, hogy a levelek írói engem tartanak egy kompetens személynek. De kérem, senki ne sértődjön meg, ha ezekre a levelekre nem válaszolok, több tucattal kapok minden héten, ha pedig rossz napom van, simán visszaírok egy kulturált leoltást, ami senkinek sem jó. Ha szeretnétek, hogy a normális levelekre legyen időnk és energiánk válaszolni, akkor az önmarcangoló levélsorozatokat ne nekem, hanem fórumozótársaitoknak címezzétek meg a megfelelő topicban, ott nagyobb az esélye, hogy valakinek lesz türelme válaszolni. Persze az is biztos, hogy aki ezt olvassa, az nem ír nekem ilyen leveleket, de azért remélem, hogy eljut valakihez az infó — a többiek pedig remélem, hogy élvezték.

Bocha

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.