2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • csináld magad ND szűrő

    bizony irigy vagyok. ezt már az előző bejegyzésben is kifejtettem.. :) de kit irigyeltem meg? most épp total90 kollégát :)

    írt egy nagyszerű cikket, a házilag barkácsolt ND szűrőjéről (itt olvasható) és szöget ütött a fejembe, hogy bizony ezt én is megcsinálom.
    előrebocsájtom, nincs tükrös gépem. :) elment az eszem? valószínűleg. vettem hát hegesztő-üveget, elvágattam, hungarocell/pattex és a 3. és negyedik darab már használhatóra sikerült :))
    kipróbáltam, és hát kicsit csalódott voltam.. hasonlóra számítottam, mint a cikkben, ehelyett valami egészen mást kaptam.. nem adtam fel, próbálgattam még egy kicsit, és tegnap ezt sikerült csinálnom:

    egy kicsit sajnos muszáj volt szerkeszteni rajta.. kompakt gép lévén nem tudom állítani a színegyensúlyt, utólag ki kellett vennem egy túl hangsúlyos színt..

    Folytatás...

    andris1602 11 éve 3

  • xy photography avagy csúnya dolog az irigység?

    egyre több ismerősöm szerkeszt saját fotós oldalt, ahová a képeit tölti fel, nem feltétlenül üzleti célból. néhol érzek egy csipetnyi felvágást, de talán csak meg akarjuk mutatni milyen sok szépséget sikerül lencsevégre kapni.. :)
    én is szeretek fényképezni, feltöltök pár képet a közösségi oldalra (az ismerőseimnek), van flickr oldalam, és nem vagyok fotós.

    kb egy hete láttam, hogy az egyik ismerősöm csinált saját fotós weblapot, ahol saját modell-fotós munkáit hirdeti, ezzel nyilván semmi gond. persze nem ismertem annyira, de kicsit furcsa, hogy kb a semmiből tűnt fel mint profi fotós. az oldalon van pár referencia-kép, amiben egy közös: kb 3 helyen van copyright és a 'fotós neve' photography szöveg.. de valahogy semmi konkrét. valahogy nem fér a fejembe, hogy hirtelen ekkora sztár lett..

    kicsit szúrja a szemem. és nem tudom hogy miért.. irigy lennék? vagy mást is zavar hogy mindenki profinak érzi magát? valaki homályosítson fel..

    az említett oldal: itt

    andris1602 11 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.