2020. február 20., csütörtök

Gyorskeresés

csináld magad ND szűrő

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

bizony irigy vagyok. ezt már az előző bejegyzésben is kifejtettem.. :) de kit irigyeltem meg? most épp total90 kollégát :)

írt egy nagyszerű cikket, a házilag barkácsolt ND szűrőjéről (itt olvasható) és szöget ütött a fejembe, hogy bizony ezt én is megcsinálom.
előrebocsájtom, nincs tükrös gépem. :) elment az eszem? valószínűleg. vettem hát hegesztő-üveget, elvágattam, hungarocell/pattex és a 3. és negyedik darab már használhatóra sikerült :))
kipróbáltam, és hát kicsit csalódott voltam.. hasonlóra számítottam, mint a cikkben, ehelyett valami egészen mást kaptam.. nem adtam fel, próbálgattam még egy kicsit, és tegnap ezt sikerült csinálnom:

egy kicsit sajnos muszáj volt szerkeszteni rajta.. kompakt gép lévén nem tudom állítani a színegyensúlyt, utólag ki kellett vennem egy túl hangsúlyos színt..

tudom ez nem nagy ügy annak, akinek van egy komoly gépe egy jó szűrővel.. de nekem nagyon tetszik :)

Hozzászólások

(#1) total90


total90
(veterán)

Húha, ilyet sem írtak még rólam :B Egyébként azóta vettem ND szűrőt olcsón jót amazonról, mert azzal nem kell a színekkel baszkurálni. Minden esetre alapnak szerintem nagyon is jó megoldás :K

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#2) andris1602 válasza total90 (#1) üzenetére


andris1602
(aktív tag)

Te adtad az ötletet :) és igen, lehet hogy ha lesz tükrös gépem, veszek normális szűrőt :D am megfigyeltem, hogy 3 színt tud csak átengedni a hegesztőüveg hibátlanul (piros, narancs, zöld), a többi ocsmány rikító zöld lesz.. erről majd teszek is fel képet ;)
köszi :)

(#3) total90 válasza andris1602 (#2) üzenetére


total90
(veterán)

Lightroomban szépen ki lehet hozni a színeket RAW-ból, JPG-nél nem tudom mennyire megoldható. Egyébként rendes szűrővel azért nagyon más :K

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.